Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، گفت: در میان تمامی آثاری که در نیم قرن اخیر نوشته شده است سووشون یک مقام بلند بالا و کم نظیر دارد که به نوعی منشور و مانیفست جهانبینی سیاسی و اجتماعی او در زمان حیات است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، حسن بلخاری عصر امروز (چهارشنبه 6 تیرماه) در آیین بزرگداشت سیمین دانشور در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، اظهار داشت: رساله دکتر مرحومه سیمین دانشور درباره علم الجمال بود و در واقع همین اشراف او به مسائل هنری و زیبایی شناسی نقطعه عطف حیات این بانوی داستان نویسی ایران شد که در فرم ادبی سووشون نیز تاثیر بسیاری داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با اشاره به اینکه در هیچ کدام از آثار سیمین خود او به اندازه سووشون در داستانش حضور ندارد، ادامه داد: همانند هایی در شخصیت او و «زری» در داستان سووشون وجود دارد که نشان می دهد او داستان را متاثر از خود نوشته است.
بلخاری گفت: اگر مبارزات سیاسی جلال آل احمد را با زندگی سیمین مقایسه کنیم درخواهیم یافت که سیمین دانشور بر خلاف جلال آل احمد در سخنرانی ها و داستان های اش اهل جار و جنجال نیست. او قلم و به نوعی تقوای سیاسی را بر شور سیاسی ترجیح می دهد.
وی تاکید کرد: سیمین حتی در برخی از مصاحبه های خود نه اینکه جلال را نقد کند اما منش او را بر نمی تابد که بنده این تفکر را محصول رساله دکترا و 30 سال کار کردن بر زیباشناسی هنر می دانم.
این استاد دانشگاه، گفت: جلال و سیمین، عشق را بین یکدیگر در حد بالایی داشتند اما منش نوشتاری متفاوت داشتند که متاثر از محیط زندگی و روش مطالعاتی آنها بود.
بلخاری در ادامه سخنان خود بخش پایانی رمان سووشون با این مضمون را خواند: «گریه نکن خواهرم، در خانه‌ات درختی خواهد رویید و درخت‌هایی در شهرَت و بسیار درختان در سرزمینت. و باد پیغام هردرختی را به درخت دیگر خواهد رسانید و درخت‌ها از باد خواهند پرسید: در راه که می‌آمدی سحر را ندیدی؟»

**سووشون مسائل اجتماعی آن دوران را خوب روایت می کند
در ادامه این مراسم، حسین ثناپور داستان نویس و منتقد ادبی مهمترین دلیل شهرت و ماندگاری سیمین دانشور را «سووشون» دانست و گفت: این کتاب با اینکه سال های بسیار از عمر تالیف و چاپ آن می گذرد اما همچنان خوانده می شود.
وی درباره چرایی اهمیت این کتاب، توضیح داد: سووشون در بزنگاهی از تاریخ نوشته می شود که سیمین در نحوه روایت آن به نوعی آداب و رسوم مردم زمان خود را نیز روایت می کند و بسیار خوب دهه 20 را برای ما می سازد.
این داستان نویس، افزود: رمان سووشون از نگاه «زری» روایت می شود و ما همراه با او از تمام مسائل اجتماعی و تاریخی آن روزگار آشنا می شویم که به نوعی تاریخ نگاری جذابی همراه با داستان را برای ما روایت کرده است.
ثناپور با اشاره به اینکه روایت تاریخی در رمان‌های خارجی نمونه های بسیاری دارد، گفت: مثلاً تولستوی در یکی از مهمترین آثار خود با عنوان «آناکارنینا» نحوه مربا درست کردن یکی از شخصیت ها را روایت می کند که شاید در ظاهر بی دلیل باشد اما درواقع این یک نوع روایت از تمامی آداب مردم آن زمان است.
به گزارش ایرنا، سیمین دانشور متولد 8 اردیبهشت 1300 در شیراز و همسر جلال آل‌احمد بود. وی نخستین زن ایرانی بود که به صورتی حرفه‌ای در زبان فارسی داستان نوشت. وی اسفند ماه سال 1390 خورشیدی در تهران درگذشت.
فراهنگ**9246** 1418

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي بلخاري دانشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۰۲۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مگره و مردان محترم» در کتابفروشی‌ها دیده شدند

به گزارش خبرنگار مهر، رمان «مگره و مردمان محترم» نوشته ژرژ سیمنون به‌تازگی با ترجمه عباس آگاهی توسط انتشارات جهان کتاب منتشر و راهی بازار نشر شده است. این‌کتاب صدوهفدهمین‌عنوان مجموعه پلیسی نقاب است که این‌ناشر منتشر می‌کند.

سربازرس ژول مگره یکی از شخصیت‌های مهم ادبیات پلیسی فرانسوی‌زبان است که ژرژ سیمنون نویسنده بلژیکی خلقش کرده و ترجمه داستان‌هایش توسط عباس آگاهی در مجموعه پلیسی نقاب چاپ می‌شود.

پیش از این‌کتاب، رمان‌های «دلواپسی‌های مگره»، «مگره از خود دفاع می‌کند»، «تردید مگره»، «شکیبایی مگره»، «مگره و سایه پشت پنجره»، «سفر مگره»، «دوست مادام مگره»، «مگره در کافه لیبرتی»، «ناکامی مگره»، «مگره دام می‌گسترد»، «مگره و جسد بی‌سر»، «مگره و زن بلندبالا»، «مگره و آقای شارل»، «بندرگاه مه آلود»، «پی‌یر لتونی»، «مگره در اتاق اجاره ای»، «مگره و مرد روی نیمکت»، «مگره و شبح»، «مگره نزد فلاماندها»، «مگره سرگرم می‌شود»، «تعطیلات مگره»، «دوست کودکی مگره»، «مگره و مرد مرده»، «مگره و خبرچین»، «مگره و بانوی سالخورده»، «مگره و جنایتکار» «مگره و جان یک مرد»، «لونیون و گانگسترها»، «سربازرس مگره و دیوانه بِرژِراک»، «سربازرس مگره در شب چهارراه»‌، «مگره و مرد بی‌خانمان»، «سربازرس مگره در کافه دوپولی»، «مگره» و «سربازرس مگره در قضیه سَن‌فیاکْر» از آثار ژرژ سیمنون، در قالب مجموعه‌نقاب با محوریت شخصیت سربازرس مگره چاپ شده‌اند.

«مگره و مردمان محترم» درباره پرونده قتل یک‌کارخانه‌دار بازنشسته است که باعث می‌شود پای سربازرس به خانه او کشیده شود. نکته این‌پرونده این است که همه آدم‌های درگیر در آن، محترم‌اند و مظنونی بین‌شان به چشم نمی‌آید.

اسم کارخانه‌دار رنه ژوسلن است که در نبود همسر و دخترش، با دامادش دکتر فابر شطرنج بازی کرده است. همسر و دختر ژوسلن به تئاتر رفته و منزل نبوده‌اند. وقتی پدرزن و داماد مشغول بازی شطرنج هستند، تلفنی ناشناس، دکتر را به بالین بیماری می‌خواند که وجود خارجی ندارد و به این‌ترتیب، شرایط برای حضور قاتل در خانه فراهم می‌شود که بررسی‌های اولیه نشان می‌دهند بدون هرگونه استفاده از زور وارد شده و با اسلحه کمری خود به ژوسلن شلیک کرده است.

ژرژ سیمنون رمان «مگره و مردمان محترم» را سال ۱۹۶۱ نوشته است.

این‌رمان در ۸ فصل نوشته شده است.

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

«منو متهم به دروغگویی می‌کنید؟»

لب‌هایش کمی می‌لرزید. بی‌گمان فشار زیادی به خودش وارد می‌کرد تا مقابل مگره‌ای که رنگ رخساره‌اش برافروخته بود، ثابت و باوقار باقی بماند. اما لاپوانت هم گرفته و ناراحت، نمی‌دانست به کجا نگاه کند.

«شاید به دروغگویی نه، ولی به از قلم‌انداختن بعضی چیزها... مثلا من یقین دارم که شوهرتون در مسابقات اسبدوانی شرط‌بندی می‌کرده ...»

«دونستن این چه کمکی می‌تونه بهتون بکنه؟»

«اگر شما هیچ‌اطلاعی از این‌موضوع نداشتید، اگر شما هرگز چنین‌ سوءظنی به او نبردید، مشخص می‌کنه که اون می‌تونسته چیزی رو از شما مخفی نگه داره. و اگه او اینو از شما مخفی نگه داشته ...»

«شاید به فکرش نرسیده که راجع به این موضوع با من حرف بزنه.»

«اینکه می‌گید شاید اگر اون یک یا دوبار، تصادفی، بازی کرده بود پذیرفتنی بود. ولی اون مشتری پروپاقرص این‌جور جاها بوده که هفته‌ای چندهزار فرانک در مسابقات اسبدوانی شرط‌بندی می‌کرده ...»

«می‌خواهید چه نتیجه‌ای بگیرید؟»

«شما جوری وانمود کرده بودید که انگار همه‌چی رو درباره اون می‌دونید، و خودتون هم چیزی رو از اون مخفی نمی‌کردید...»

این‌کتاب با ۱۵۲ صفحه، شمارگان ۳۰۰ نسخه و قیمت ۱۲۰ هزار تومان منتشر شده است.

کد خبر 6090851 صادق وفایی

دیگر خبرها

  • «مگره و مردان محترم» در کتابفروشی‌ها دیده شدند
  • روایت خسروپناه از آمار وضعیت دانش‌آموزان مدارس دولتی در میان داوطلبان برتر کنکور
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ چیزی جز گوشی لازم نیست
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • سیمینی که دانشور بود
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نداشت
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نگذاشت
  • روایت سیمین دانشور از دیدار با امام خمینی(ره)
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست
  • آثار جنسیت زنانه بر رشد عرفانی و معنوی