Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان استرالیایی به سمت ساخت یک واکسن جدید برای مالاریا روی آورده‌اند و برای نخستین بار از یک طرح در مقیاس اتمی پرده برداشتند که نشان می‌دهد این انگل چگونه به سلول‌های انسان حمله می‌کند.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، دانشمندان ملبورن استرالیا، قدم مهمی به سمت ساخت یک واکسن جدید برای مالاریا برداشته‌اند و برای نخستین بار از یک طرح در مقیاس اتمی صحبت کردند که نشان می‌دهد این انگل چگونه به سلول‌های انسان حمله می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران با استفاده از یک تکنولوژی برنده جایزه نوبل به نام «cryo-EM» یا میکروسکوپ الکترونی کرایو، از نخستین ارتباط بین انگل‌های مالاریا پلاسمودیم «vivax» و سلول‌های قرمز جوان خون، که انگل‌ها برای آغاز انتشار در بدن به آنها حمله می‌کنند و تاکنون ناشناخته بوده‌اند، نقشه برداری کرده‌اند.

با استفاده از تکنولوژی میکروسکوپ الکترونی کرایو، پژوهشگران برای نخستین بار ارتباط بین انگل‌های مالاریا پلاسمودیم vivax و سلول‌های قرمز جوان خون، که در آغاز انتشار انگل‌ها در بدن نقش دارند و تاکنون ناشناخته بوده‌اند را بررسی کردند.

استادیار وای هونگ تام و دکتر جاکوب گروسزیک از موسسه «Walter and Eliza Hall» ملبورن، با همکاری دکتر ریک هوآنگ و دکتر ژیلهنگ یو در موسسه پزشکی «Howard Hughes» آمریکا، معمای دستگاه مولکولی که این انگل‌ها برای چسبیدن به سلول‌های قرمز خون به کار می‌گیرند را حل کرده‌اند.

یک مرحله بسیارمهم در چرخه زندگی مالاریا آغاز علائم کلاسیک مرتبط با بیماری مانند تب، لرز، بی قراری، اسهال و تهوع است که می‌تواند هفته‌ها یا حتی بیشتر به طول انجامد.

در اوایل سال جاری، تیم پژوهشی کشف کرد که انگل‌های «P. vivax» از گیرنده‌های ترانسفرین انسان استفاده می‌کنند تا به سلول‌های قرمز خون دسترسی داشته باشند. این فرآیند اولین بار در مجله «Science» منتشر شد و اکنون، با کمک تکنولوژی انقلابی cryo-EM، این تیم قادر بود بر چالش‌های فنی سابق غلبه کرده تا تعاملات را در یک سطح اتمی به تصویر بکشند.

تام توضیح داد: «ما از فرآیند تعامل انگل با گیرنده ترانسفرین انسان، تا سطح اتمی، نقشه برداری کرده‌ایم. این امر باعث بالابردن سطح دانش ما و انتقال پژوهش به مرحله بعدی که شامل ساخت داروها و واکسن‌های جدید مبارزه با مالاریا می‌شود. Cryo-EM به واقع درها را برای پژوهشگران باز می‌کند تا راه حلی برای ساختارهایی که سابقا بسیار بزرگ یا پیچیده بودند، به تصویر درآورند».

P. vivax شایع‌ترین انگل مالاریا در جهان و علت عمده مالاریا در اکثریت عمده کشورهای خارج از آفریقا، است. به علت گرایش این عامل به پنهان شدن از سیستم ایمنی در کبد یک انسان، این انگل، رتبه اول را به عنوان مسئول عفونت‌های عود کننده مالاریا دارد.

این گروه پژوهشی با راهنمایی نقشه سه‌بعدی توانستند جزئیات دقیقی از تعاملات انگل میزبان بدست آورده و آسیب‌پذیرترین نقاط آن را شناسایی کنند.

وی افزود: «انگل‌های P. vivax بسیار متنوع‌اند و همین تنوع، برای ساخت واکسن چالش برانگیز است. اکنون ما دستگاهی مولکولی را شناسایی کرده‌ایم که می‌تواند بهترین هدف برای واکسن موثر ضدمالاریا در برابر گسترده‌ترین طیف انگل‌های P. vivax باشد».

تیم پژوهشی اکنون قادر است درمان‌های جدیدی را طراحی کند که به طور ویژه دستگاه تهاجمی این انگل را هدف قرار می‌دهد، در آن اختلال ایجاد می‌کند و فرآیند ربودن سلول‌های قرمز خون توسط انگل‌های مالاریا را مختل می‌سازد.

منبع: ایسنا

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۱۴۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آواربرداری پس از نقشه‌برداری از خانه‌های آتش‌گرفته / ضرورت تسریع خدمات‌رسانی

ایسنا/گیلان معاون عمرانی استاندار گیلان از دستگاه‌ها خواست روند خدمت‌رسانی را تسریع کنند و گفت: در روزهای آینده به‌واسطه حضور استاندار در مرکز، کمک‌های ملی خواهیم گرفت و براساس بازه زمانی، کارها را پیش می‌بریم.

موسی فکور امروز (۱۴ اردیبهشت ماه) در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان گیلان که با محوریت حادثه آتش‌سوزی در شهرک امامزاده ابراهیم (ع) شفت برگزار شد، با اشاره به برگزاری این نشست به‌صورت اضطراری، اظهار کرد: حادثه آتش‌سوزی بامداد دو روز پیش، بخش زیادی از روستا را درگیر و خسارت زیادی به مردم وارد کرد. ما منتظر اعلام نظر کارشناسان درباره علت شروع آتش‌سوزی هستیم.

وی حادثه آتش‌سوزی شهرک امامزاده ابراهیم را بسیار تلخ دانست و گفت: مردم همه دارایی خود را از دست دادند و ساختمان‌های مسکونی و تجاری به تلی از خاک تبدیل شدند، البته نوع سازه چوبی منطقه در تشدید این حادثه نقش داشت.

معاون استانداری گیلان با بیان اینکه سازه‌های چوبی شهرک امامزاده ابراهیم کاملاً خشک و آماده اشتعال بودند، ادامه داد: کارشناسان باید علت دقیق حادثه را بررسی کنند، به‌دنبال اظهار نظرهای غیر کارشناسی نیستیم و حتماً باید کار کارشناسی انجام شود.

فکور با تاکید بر لزوم کمک‌رسانی به مردم برای اصلاح و بازسازی واحدهای حادثه‌دیده، بیان کرد: باید آمارهای درست و مناسب داشته باشیم و تعداد دقیق واحدهای تجاری و مسکونی و ابعاد این واحدها را مشخص کنیم، سپس آواربرداری انجام شود تا موقعیت‌ها به هم نخورد.

وی کمک‌رسانی به مردم را براساس نیاز منطقه دانست و اظهار کرد: باید دستگاه‌های متولی را تعیین و تقسیم کار کنیم، البته مهار آتش به‌صورت کامل انجام شده و روند اسکان و ساماندهی و تغذیه خانواده‌های آسیب‌دیده مناسب است.

وی با بیان اینکه امروز باید برای سازه‌های آینده تصمیم بگیریم تا چنین حوادثی تکرار نشود، ادامه داد: می‌توان به جای سازه چوبی، از نمای چوب استفاده کرد تا مردم و کشور متحمل خسارت نشوند.

فکور با توجه به اولویت‌بندی نیازهای مردم منطقه، گفت: ایجاد روشنایی معابر در مناطق خسارت‌دیده برای تردد ماشین‌آلات و امنیت در شب ضرورت دارد.

معاون استاندار گیلان به مشکلات نقشه‌برداری اشاره و بیان کرد: باید حدود اربعه ساختمان‌ها را رعایت کنیم، سپس آواربرداری انجام شود. سازمان‌های بیمه‌گر نیز باید کار کارشناسایی و تعیین خسارت همه پلاک‌ها را آغاز کنند.

وی شهرک امامزاده ابراهیم را مقصد گردشگری دانست و افزود: در بازنگری طرح هادی این روستا می‌توان از سازه بتنی با نمای چوب و یا محلول کندسوز روی سازه‌های چوبی استفاده کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انجام ۵۰ درصد از نقشه برداری امامزاده ابراهیم(ع) شفت تا فردا
  • آغاز نقشه برداری واحدهای آسیب دیده از حریق امامزاده ابراهیم
  • مدیرکل نظارت، کنترل فنی و استاندارد سازمان نقشه‌برداری معرفی شد
  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • خسارت‌دیدگان خواستار نقشه‌برداری پلاک به پلاک هستند/ آواربرداری پس از تعیین حدود اربعه
  • آواربرداری پس از نقشه‌برداری از خانه‌های آتش‌گرفته / ضرورت تسریع خدمات‌رسانی
  • پایان باشکوه بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک ایران
  • حضور برخی از سفیران در بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک
  • برگزاری نشست‌های تخصصی بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه‌برداری
  • بیست و هشتمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی در ایستگاه آخر