Web Analytics Made Easy - Statcounter

کلون کردن جانوران از طریق غیرلقاحی صورت می‌گیرد و به لحاظ علمی دانشمندان باید به DNA کاملاً دست‌نخورده حیوانی که قرار است کلون شود دسترسی داشته باشند، خوشبختانه فناوری‌های جدید راه‌های نوینی را پیش راه دانشمندان زیست‌شناس گذاشته‌اند که به لطف این روش‌ها دانشمندان امیدواری بیشتری برای زنده کردن گونه‌های جانوری منقرض شده پیدا کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل در ادامه با هم نگاهی به گونه‌های جانوری منقرض شده‌ای خواهیم داشت که احتمال دوباره زنده کردن آن‌ها وجود دارد.

ماموت پشمالو

گونه‌های جانوری منقرض‌ شده‌ای که به لطف فناوری‌های نوین ممکن است دوباره زنده شوند

محققین دانشگاه هاروارد بر این باور هستند که می‌توانند جنین پیوندی ماموت پشمالو را ایجاد کنند، برای اینکار دانشمندان از ژن‌های جنین فیل آسیایی که به لحاظ زیست‌شناسی نزدیک‌ترین حیوان زنده به ماموت‌های پشمالو است استفاده خواهند کرد.

این حیوان که دانشمندان فعلاً آن را با نام ماموت‌فیل می‌شناسند شباهت‌های زیادی به فیل‌ دارد اما همانند‌ ماموت‌های پشمالوی ماقبل تاریخ دارای پشم‌های زیادی خواهد بود. گوش‌های کوچک و سیستم گردش خون که زندگی در آب‌و‌هوای سرد را محیا می‌‌کند را می‌توان از ویژگی‌های ماموتی دانست که قرار است کلون شود.

ناگفته نماند که هنوز تا دوباره زنده کردن ماموت‌ پشمالو راه درازی در پیش است، در این بین این پرسش نیز مطرح شده است که فیل‌ها حیوانات اجتماعی هستند و اگر ماموت پشمالو با خصوصیت‌های فیل آسیایی ایجاد شود، این حیوان چگونه در جامعه فیل‌ها پذیرفته خواهد شد.

ببر تاسمانی

گونه‌های جانوری منقرض‌ شده‌ای که به لطف فناوری‌های نوین ممکن است دوباره زنده شوند

این حیوان که هنوز یک قرن از انقراض آن نمی‌گذرد در استرالیا سکونت داشت و به دلیل شکار بی‌رویه منقرض شد. از آنجایی که ببر تاسمانی در دهه ۳۰ میلادی منقرض شده نمونه‌های این حیوان هنوز در موزه‌ها موجود است و در نتیجه دسترسی دانشمندان به DNA دست‌نخورده این حیوان فراهم شده است.

در حال حاضر پروژه دوباره زنده کردن ببر تاسمانی در جریان است و دانشمندان ژن‌های ببر تاسمانی را به خوبی در جنین موش آزمایش کرده‌اند با این حساب شاید در آینده‌ای نه چندان دور این حیوان تازه منقرض شده را دوباره در جنگل‌های استرالیا شاهد باشیم.

ببر دندان‌شمشیری

گونه‌های جانوری منقرض‌ شده‌ای که به لطف فناوری‌های نوین ممکن است دوباره زنده شون

انصافاً باید گفت ببر دندان‌شمشیری یکی از جذاب‌ترین حیواناتی است که نسل آن حدود ۱۱ هزار سال پیش منقرض شده است،‌ خوشبختانه از آنجایی که ببرهای دندان‌شمشیری در مناطق سردسیر زندگی سکونت داشته است نمونه‌‌های این جانور امروزه در شرایط خوبی موجود و قابل دسترس می‌باشد.

در نتیجه با توجه به پیشرفت فناوری‌های جدید شاید روزگاری نه‌ چندان دور ببرهای دندان‌شمشیری دوباره در جنگل‌ها حکمرانی کنند.

مرغ دودو (Dodo)

گونه‌های جانوری منقرض‌ شده‌ای که به لطف فناوری‌های نوین ممکن است دوباره زنده شوند

این پرنده ساکن جزیره موری تیوس واقع در شرق ماداگاسکار بوده است، در زمانی که دودوها در این جزیره زندگی می‌کردند خطر طبیعی آن‌ها را تهدید نمی‌کرده و حیوانی نیز در این جزیره نبوده که آن‌‌ها شکار کند. در نتیجه این پرنده‌های جذاب و بامزه به راحتی در این جزیره سکونت داشتند.

این داستان ادامه داشت تا پای انسان‌ها به جزیره موری تیوس باز شد، از آنجایی که مرغ‌های دودو با خطر و ترس آشنایی چندانی نداشتند از انسان‌ها نیز نمی‌ترسیدند و در نتیجه به راحتی شکار شدند و پس از مدتی نسل آن‌ها منقرض شد.

مرغ‌های دودو گزینه مناسبی برای کلون شدن هستند و دانشمندان امید دارند تا DNA کافی از این حیوان را جمع‌آوری کرده و در تخم کبوترهایی که به لحاظ نژاد شباهت‌هایی با دودو دارند قرار دهند. از آنجایی که اخیراً نمونه‌های مناسبی از DNA این پرنده از دانشگاه تاریخ طبیعی آکسفورد جمع‌آوری شده است انتظار می‌رود در آینده دوباره این مرغ‌های بامزه و بی‌آزار را در طبیعت شاهد باشیم.

کرگدن پشمالو

گونه‌های جانوری منقرض‌ شده‌ای که به لطف فناوری‌های نوین ممکن است دوباره زنده شوند

این‌گونه منقرض شده از کرگدن‌ها حدود ۱۰ هزار سال پیش در مناطق سردسیر زندگی می‌کردند و حتی در غارنویسی‌هایی که انسان‌های قدیم از خود به جای گذاشته‌اند نیز شاهد تصاویری از کرگدن پشمالو هستیم.

خوشبختانه کرگدن‌های پشمالو نیز مانند ماموت‌های پشمالو گزینه خوبی برای کلون شدن به حسا می‌آیند. از آنجایی که کرگدن‌های پشمالو در محیط‌های بسیار سرد زندگی می‌کردند نمونه‌های خوب و دست‌نخورده‌ای از این حیوانات باقی‌مانده است در نتیجه بازگرداندن این حیوان به آغوش طبیعت به لطف فناوری‌های جدید به هیچ‌وجه دور از ذهن نیست.

کبوتر وحشی

گونه‌های جانوری منقرض‌ شده‌ای که به لطف فناوری‌های نوین ممکن است دوباره زنده شوند

این کبوتر که به آن کبوتر مسافر نیز گفته می‌شود در سال ۱۹۱۴ به دلیل شکار بی‌رویه منقرض شد، کبوتر وحشی ساکن آمریکای شمالی بوده است و از آنجایی که این حیوان حدود یک قرن پیش منقرض شده هنوز پرها و سایر قسمت‌های بدن این کبوترها در موزه‌ها نگه‌داری می‌شود، از طرف دیگر کبوترهای وحشی با سایر گونه‌های کبوترها به لحاظ زیست‌شناسی شباهت‌های زیادی دارند و در نتیجه امکان اینکه این کبوترهای زیبا شانس مجددی برای زندگی در آینده پیدا کنند بسیار است.

گوزن ایرلندی

گونه‌های جانوری منقرض‌ شده‌ای که به لطف فناوری‌های نوین ممکن است دوباره زنده شوند

پایان عصر یخی پایان عمر این گوزن‌های غول‌پیکر را به دنبال داشت اما نمونه‌های DNA این گوزن‌ها نیز در اختیار دانشمندان قرار دارد و بررسی‌های اخیر ثابت کرده است که گوزن ایرلندی با سایر گونه‌های گوزن‌ها به لحاظ زیست‌شناسی شباهت‌های زیادی دارد.

جالب است بدانید گوزن ایرلندی عظیم‌الجثه‌ترین گونه گوزن‌ها بوده و شاخ‌های بسیار بزرگی دارد، دانشمندان فاصله‌ بین شاخ‌های این گوزن را چیزی حدود ۳.۵ متر تخمین زده‌اند.

از آنجایی که گوزن‌های ایرلندی در مناطق سرد زندگی می‌کردند نمونه‌های این حیوان در بین یخ‌های آب شده دوران عصر یخی باقی‌مانده است تا دانشمندان امید بیشتری به بازگرداندن این گوزن‌های غول‌پیکر به طبیعت داشته باشند.

در این قسمت به پایان فهرست حیواناتی رسیدیم که به لطف فناوری‌های جدید احتمال دارد در روزگاری نه‌چندان دور دوباره به محیط‌زیست باز گردند، پیشنهاد می‌کنیم اگر شما هم به زیست‌شناسی و فناوری‌های جدید علاقه‌ دارید نظرات خود را در این زمینه با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

منبع: برترین ها

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۲۵۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

شب‌پره سمی که پر‌های آن رنگ‌های درخشان و تند قابل توجهی دارند، برخلاف سایر گونه‌های شب پره، به طور قابل توجهی خودنمایی می‌کنند.

به نقل از آی‌ای، از بین راه‌های بی‌شماری که گونه‌های موجود در قلمرو حیوانات برای جذب جفت استفاده می‌کنند پرندگان پر‌های رنگارنگی دارند، حشرات موسیقی می‌سازند، زنبور‌ها می‌رقصند، کرم‌های درخشان از نور استفاده می‌کنند، و بادکنک ماهی دایره‌های هندسی در بستر دریا ایجاد می‌کند، هیچ کدام به اندازه آنچه که شب پره بِلا از خود نشان می‌دهد عجیب نیستند.

براساس یک مطالعه جدید، شب‌پره بِلا (Utetheisa ornatrix) ظاهرا به گونه‌ای تکامل یافته است که از سموم گیاه خاصی در دورانی که یک کرم است استفاده می‌کند تا نه تنها از خود و بعدا تخم‌های خود در برابر شکارچیان محافظت کند، بلکه جفت‌های بالقوه را نیز جذب کند.

برگ‌ها و دانه‌های گیاه جغجغه مملو از نوع خاصی از سم با طعم تلخ است که به آلکالوئید‌های پیرولیزیدین معروف است. به طور گسترده علوفه جویان از مصرف جغجغه اجتناب می‌کنند، اما این گیاه منبع غذایی مورد علاقه شب‌پره بِلا است.

این شب پره رنگارنگ نه تنها در برابر این سم که یکی از علل اصلی مرگ و میر ناشی از مسمومیت تصادفی در گاو‌ها است، مصونیت دارد بلکه در واقع می‌تواند این سم را متابولیزه کند و از آن برای رسیدن به اهداف خود استفاده کند.

شب پره‌های بِلا در بخش‌های بزرگی از شرق آمریکای شمالی، آمریکای مرکزی و دریای کارائیب یافت می‌شوند و الگو‌های فعالیت روزانه‌ای از خود نشان می‌دهند. بر خلاف بسیاری از گونه‌های شب زنده‌دار که برای پنهان شدن از شکارچیان به تاریکی متکی هستند، پروانه‌های بِلا عمدا حضور خود را به رخ می‌کشند.

آنها با رنگ‌های تند و درخشان مانند رنگ‌های صورتی، مرواریدی، عقیق و فلس‌های زرد گوگردی روی بال‌های خود آراسته شده‌اند و به طور قابل توجهی خودنمایی می‌کنند. آنها به راحتی توجه پرندگان و حشرات گوشتخوار را از دور به خود جلب می‌کنند. هر شکارچی که بخواهد شب پره بِلا را شکار کند، زود متوجه اشتباه خود می‌شود.

آندری سوراکوف (Andrei Sourakov)، یکی از نویسندگان این مطالعه، توضیح می‌دهد: عنکبوت‌های موزی آنها را از تار‌های خود جدا می‌کنند. هنگامی آنها در تار می‌افتند، مایع کف کننده‌ای تولید می‌کنند که طعم بدی دارد و تقریبا به طور کامل از آلکالوئید‌ها ساخته شده است. او همچنین به این نکته اشاره می‌کند که عنکبوت‌ها و پرندگان به عنوان شکارچیان معمول شب‌پره‌ها، هر کاری می‌کنند تا از برخورد با این پروانه سمی جلوگیری کنند.

چگونه شب‌پره‌های بِلا از سم برای جذب جفت استفاده می‌کنند

هنگامی که پروانه‌های ماده بِلا آماده جفت‌گیری می‌شوند، ابری از آلکالوئید‌های هواپخش دار را منتشر می‌کنند که از گیاهانی که به عنوان یک کرم از آنها استفاده می‌کردند، به دست آورده‌اند. شب‌پره‌های نر که جذب این عطر شده‌اند، به ماده می‌رسند و در مراسمی کوتاه و در عین حال پیچیده شرکت می‌کنند.

در طول این مراسم، آنها با ظرافت سر ماده را با دو ساختار کرکی و جمع شونده شبیه به قاصدک لمس می‌کنند. هر رشته از این ساختار‌ها حاوی آلکالوئید‌های پیرولیزیدین است.

اگر شب‌پره ماده آلکالوئید نر را از نظر کمیت و کیفیت کافی بداند، اقدام به جفت‌گیری می‌کند. پس از جفت گیری، نر ترکیبی از آلکالوئید‌های اضافی را به جا می‌گذارد. ماده از این ترکیبات استفاده می‌کند تا تخم‌های حاصل را به سم آغشته کند.

چنین محافظتی از تخم در میان حشرات غیر معمول است. این روش که در ابتدا در سال ۱۹۸۹ مشاهده شد، تنها نمونه شناخته شده شب پره است که از منابع شیمیایی بدن خود برای آغشته کردن تخم‌ها به سم استفاده می‌کند.

این مطالعه در مجله PNAS منتشر شده است.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • تامین سوخت کشاورزان جغتای با فناوری نوین
  • تامین سوخت مورد نیاز کشاورزان جغتای با استفاده از فناوری نوین
  • میانگین ۴ دقیقه‌ای رسیدن به محل آتش‌سوزی‌ها در سمنان/ گرفتن ۲۱۴ حیوان موذی در یک سال
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • اول لب بود که دندان آمد/ آدم گرسنه اولویت دارد یا گربه محل؟!
  • داستان عاشقانه سمی یک پروانه!
  • ثبت بیش از ۲۰ هزار حیوان گزیدگی در خراسان رضوی
  • غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداق حیوان آزاری است
  • قاتل گربه ها به ۱۴ ماه زندان محکوم شد !