Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا پور ابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد اظهارات چند روز گذشته رئیس جمهور در جمع مدیران اجرایی کشور، اظهار داشت: صحبت‌های رئیس جمهور سرفصل جدیدی در رابطه با پیگیری مطالبات مردم، رهبری و مسئولان در سایر قوا است. ای کاش این جنس نگاه، رویکرد و ادبیات رئیس جمهور از سال‌های قبل در دستور کار قرار می‌گرفت و می‌توانستیم برای بهبود شرایط استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: طبعا زحمات و تلاش‌های دولت در حوزه مراودات خارجی برای حل مشکلات اقتصادی جواب نداد و خروجی برجام راهگشا نبود و از ابتدا هم برآورد می‌کردیم که کلید حل مشکلات اقتصادی نیست و مباحث داخلی را باید حل کرد، اگرچه تعامل با بیرون کشور ارتباط منطقی نیاز است و می‌توان اقتصاد را هدایت کرد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به گفتمان جدید رئیس جمهور که جنس جدیدی برای راهبردهای دولت در سال‌های باقی مانده است، بیان داشت: فکر می‌کنم، باید با رویکرد حمایتی آن را تقویت کنیم و اگر این ادبیات حاکم باشد، جنس کار نسبت به گذشته متفاوت خواهد بود. از مدت‌ها قبل اعلام کردیم که دشمن شیپور جنگ را به صدا در آورده و نیازمند این است که ما هم آرایش جنگی بگیریم و همانند دشمن بتوانیم، در عرصه میدانی مدیریت کنیم. خیلی از اعضای دولت در سال‌های گذشته شاید اعتقاد و باور به موضوع نداشتند و رفتارشان متناسب با جنگ اقتصادی نبود. حرف‌های رئیس جمهور گوشزدی به اعضای کابینه بود که باید متناسب با شرایط جدید کار کنیم.

این نماینده مجلس با تأکید بر اینکه فکر می‌کنم نگاه جدید رئیس جمهور تحرک ایجاد می‌کند و ما هم استقبال می‌کنیم، گفت: اقای روحانی این نگاه را به صورت مستمر در تیم اجرایی لحاظ کند و طبیعتاً باید اشراف از بالا به پایین در رابطه با تصمیمات در حوزه اقتصادی داشته باشد و شخصاً برای آن وقت بگذارد تا مسیر هدایت شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه در مجلس اعلام آمادگی کردیم که حتماً مسیر جدید را همراهی خواهیم کرد، تصریح کرد: تدبیر هوشمندانه مقام معظم رهبری در تشکیل شورای هماهنگی اقتصادی قوا آثار و پیامدهای مثبت دارد و دولت از این فرصت ذی‌قیمت در هماهنگی با سایر قوا نسبت به گذشته برای فائق آمدن به مشکلات استفاده کند.

وی با بیان اینکه دولت محورهایی را برای اقتصاد مشخص کرده است، عنوان کرد: بخش‌هایی از آن کار کارشناسی است و برخی نیازمند تکمیل است. در مسیر عملیات و اجرا بخش‌هایی که به شیوه اجرایی دولت باز می‌گردد، غیر مستقیم حمایت می‌کنیم و بخش دیگری که در حوزه تصمیمات مجلس برای اخذ مجوز است، ورود می‌کنیم.

پور ابراهیمی با بیان اینکه مجلس اکنون ورود کرده و کمیته ضد تحریم در مجلس تشکیل شده است و مجموعه اعضای موثر اقتصادی در آن حضور دارند، گفت: آقای بحرینی رئیس این کمیته است و 14 تا 16 کارگروه تخصصی زیر مجموعه دارد. بخش خصوصی هم ورود کرده و سریع بسته پیشنهادی را تهیه تا به دولت ارائه کنیم. در مواردی که کار مشترک صورت می‌گیرد، هماهنگی‌ها انجام خواهد شد. ضمن اینکه دولت هم برنامه‌ریزی را شروع کرده است.

وی با اشاره به اینکه طرح دو فوریتی را دنبال می‌کنیم و روز پنج‌شنبه کمیته تخصصی برای آن تشکیل شد و در هفته جاری در مجلس بررسی می‌شود، بیان داشت: موضوع آن به محورهای مهم از جمله ساماندهی نقدینگی، خروج دولت از مجموع طرح‌های عمرانی به روش سهل و آسان است، تا محدودیت‌های سالهای گذشته را نداشته باشد. اختیارات بیشتر به استان‌ها برای افزایش ظرفیت‌های اقتصادی با رویکرد غیر متمرکز، ساماندهی وضعیت سوخت و انرژی و راهکار اجرایی برای تلاطم بازار ارز و طلا از محورهای این طرح است.

 با اشاره به اینکه بحران نقدینگی و تلاطم بازار طلا، سکه و ارز است، گفت: در محورهای دو فوریتی این موضوع نیز هست و راهکار منطقی و فوری که متأسفانه علی‌رغم تأکیدات ما، تک نرخی شدن ارز و عدم در نظر گرفتن بازار ثانویه مسیر اشتباهی و غیر تخصصی بود که هزینه‌های سنگینی به اقتصاد وارد کرد. تنها راهی که التهابات ارزی را کاهش می‌دهد، ایجاد بازار ثانویه است، تا قیمت‌های حبابی در بازارهای مختلف را کاهش دهد.

به گفته این نماینده مجلس، اتاق بازرگانی، مرکز پژوهش‌ها و بخش خصوصی همراه شدند، تا این طرح دو فوریتی را به صحن مجلس ببریم و ارز 4200 را به کالاهای اساسی، مواد اولیه تولید و غذایی و اقلام ضروری جامعه اختصاص خواهد یافت و ارز کالاهای دیگر با ارز تعادلی بازار تامین شود باشد، تا قیمت حبابی ارز به شدت پایین بیاید.

وی یادآور شد:‌ دولت نیز پذیرفته ظرف روزهای آینده آنها را نهایی کند. اگر دولت بازار ثانویه را اجرا کرد که هیچ، در غیر این صورت مجلس آن را به قانون تبدیل خواهد کرد. 

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۳۴۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با جدول شماره ۱۴ لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ «منابع و مصارف هدفمندی یارانه ها» موافقت کردند.   در نشست علنی مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون تلفیق در مورد بخش دوم جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور در دستور کار صحن علنی قرار گرفت و نمایندگان با جدول شماره ۱۴ هدفمندی موافقت کردند.   رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در مورد جدول ۱۴ بیان داشت: این جدول مربوط به هدفمندی یارانه هاست همان مبلغ ۷۵۸ همت که دولت در این جدول در نظر گرفته بود از سوی کمیسیون تلفیق و صحن علنی مصوب و در این جدول ۳۱۵ همت برای یارانه نقدی و معیشتی در نظر گرفته شد.   وی ادامه داد: کاری که مجلس انجام داد این است که در لایحه بودجه ۱۴۰۳، ۱۰ درصد به مستمری بگیران کمیته امداد و بهزیستی اضافه کرد. این رقم در لایحه ۲۰ درصد بود که اکنون با مصوبه مجلس به ۳۰ درصد رسیده است.   نماینده مردم آباده در مجلس شورای اسلامی افزود: در این جدول ۴۲ همت برای کمیته امداد، ۳ همت برای بهزیستی و ۱۴۳ همت یارانه نان و ۷۴ همت برای یارانه دارو و شیرخشک در نظر گرفته شده است.   زارع اضافه کرد: در این جدول برخی موارد هزینه سرمایه گذاری در شرکت ملی نفت و پخش و پالایش و گاز مصوب شد و مبالغی که دولت برای واردات بنزین نیاز داشت هم درکمیسیون تلفیق و صحن علنی تصویب شد.   عبدالعلی رحیمی مظفری در مخالفت با این بخش از لایحه بودجه بیان داشت: با این رقم‌هایی که در این جدول دیده شده گازرسانی تعطیل خواهد شد وقتی نتوانیم در زیر ساخت‌های نفت سرمایه گذاری کنیم تولیدی نداریم.   وی افزود: دلیل مخالفت من با این جدول این است که توسعه نفت تعطیل می‌شود.   حمیدرضا حاجی بابایی رییس کمیسیون تلفیق بودجه در مورد جدول ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۳ گفت: به دلیل اینکه توازن به هم نخورد تغییراتی در این جدول ایجاد نکردیم با همین کیفیت کار را به دولت سپردیم که دولت خود بتواند هدفمندی یارانه‌ها را اجرا کند.   داوود منظور رییس سازمان برنامه و بودجه در مورد این جدول گفت: در این موضوع سعی کردیم با توجه به مقدوراتی که در وصول منابع داریم به گونه‌ای تنظیم شود که همه اهداف هدفمندی محقق شود.   وی با بیان اینکه این جدول نیاز به اصلاح و بازنگری دارد، گفت: ما پیش بینی کردیم که اعتبارات مربوط به کالا برگ که از محل سایر درآمد‌های داخلی وزارت نفت تامین شود و عمدتا محصولات جانبی است، این عنوان در کمیسیون به "صرفه جویی انرژی" تغییر کرده است چراکه صرفه جویی انرژی تبدیل به درآمد نمی‌شود و قابل انداره گیری نیست که ما بتوانیم منابع را ماهیانه وصول کنیم و این عنوان قابل اجرا نیست از این رو پیشنهاد می‌شود عنوان دولت لحاظ شود.   وی افزود: برای کالابرگ ردیف جداگانه پیشنهاد کردیم و برای این موضوع دو ردیف آورده شده که باید پرداخت نقدی معیشتی و کالا برگ را از هم تفکیک کنیم و با این ملاحظه با این جدول موافق هستیم. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • عملیات انفجار محور دولت‌آباد - بحرآسمان را مسدود کرد
  • سکوت معنادار قالیباف بعد از پایان ضرب الاجل برای دولت رئیسی
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳
  • جلسات دولت و مجلس برای اتخاذ تدابیر ارزی به کجا رسید؟
  • مالیات یا کمیسیون دولت از سفته بازی
  • کمیسیون اروپا ممکن است تیک‌تاک را فیلتر کند
  • لایحه عفاف و حجاب به کجا رسید؟
  • لایحه حجاب بار دیگر از مجلس به شورای نگهبان ارسال شد
  • لایحه عفاف و حجاب بار دیگر به شورای نگهبان ارسال شد
  • ارجاع جدول مربوط به تملک دارایی‌های مالی به کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳