Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@21:22:52 GMT

توسعه صنایع تبدیلی شیر در قلعه گنج

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۴۳۵۷۴۸

شهرستان قلعه گنج که با 80 هزار نفر جمعیت، در جنوب استان کرمان قرار گرفته است، پس از تحمل سال‌ها رنج و مشقت محرومیت، اکنون در مسیری قرار گرفته که افق‌های امید را برای توسعه این شهرستان روشن کرده است؛ افق‌هایی که البته هنوز به نتایج نهایی نرسیده و تا سر منزل مقصود فاصله بسیاری دارد.

در این شهرستان که مدت زیادی نیست از شهرستان کهنوج جدا و به یک شهرستان مستقل تبدیل شده است، شرایط آب و هوایی و کمبود امکانات، شهروندان را وادار کرده است که برای امرار معاش و گذران زندگی به شغل هایی نظیر کارگری، کشاورزی و دامداری روی بیاورند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین یکی از بزرگترین مشکلات شهروندان این شهرستان که زادگاهشان برای سال‌های طولانی از بسیاری خدمات و امکانات محروم مانده است، به دست آوردن اشتغال پایدار و پیشرفت در فعالیت‌های اقتصادی است؛ شرایطی که زمینه ساز شده تا خطر مهاجرت و تخلیه شدن این منطقه از سکنه افزایش یابد.
آب و هوای گرم، بحران آب و خشکسالی، نبود امکانات کافی، نبود صنایع تبدیلی از جمله مشکلاتی است که در این شهرستان فشارها را بر روی مردم افزایش داده و اجازه کسب درآمد پایدار را از آنها گرفته است.
بی توجهی به مسائل و مشکلات مردم شهرستان قلعه گنج در سال های گذشته و عدم رسیدگی موثر به نیازهای آنها اگرچه قابل بخشش نیست و در تشدید مشکلات موثر افتاده است، اما این مسئله چند سالی است که به شدت مورد توجه مسئولان نهادهای مختلف از جمله بنیاد علوی قرار گرفته است و تلاش‌های جدیدی برای حل مسائل آنها در دستور کار است.
با توجه به اینکه شغل و منبع درآمد بسیاری از مردم این شهرستان کشاورزی، دامداری و کارگری در این حوزه هاست، وجود صنایع تبدیلی در شهرستان قلعه گنج به شدت احساس می‌شد، چرا که نبود این صنایع در گذشته عامل این بود که محصولات و تولیدات این مردم با قیمتی بسیار ناچیز و به صورت خام از کف آنها خارج و در اختیار دلالان سودجو قرار بگیرد.
همین دغدغه ها سبب شد تا در سال های گذشته بنیاد علوی برای حل این مشکل اقدام به تأسیس چند کارخانه فرآوری محصول در این شهرستان کند که اکثر آنها در شرایط کنونی به مرحله نهایی رسیده و مابقی نیز در شرف اتمام است.
با توجه به اینکه در شرایط کنونی در این شهرستان تولید محصولاتی چون کنجد، گوجه فرنگی و خرما کشت غالب کشاورزان است و پرورش بز نیز در بخش دامداری در این شهرستان غالب است، احداث کارخانه تولید روغن کنجد، احداث کارخانه تولید رب گوجه فرنگی، احداث کارخانه فرآوری خرما و کارخانه فرآوری شیر در دستور کار مسئولان بنیاد علوی قرار گرفت که اکنون به خروجی های خوبی رسیده است.
همچنین با توجه به ساعات آفتابی زیاد این شهرستان و تابش مستقیم نور خورشید، تولید برق از طریق انرژی خورشیدی در دستور کار مسئولان قرار گرفته است و در نزدیکی شهر قلعه گنج احداث این نیروگاه تولید برق آفتابی آغاز شده است.
حرکت در مسیری که به آن اشاره شد محاسن و فرصت های فراوانی را پیش روی مردم شهرستان قرار داده است که از جمله آنها، افزایش درآمد کشاورزان، دامداران و کارگران منطقه است که دیگر نیاز نیست محصولات خود را به دلالان بفروشند. افزایش فرصت های شغلی برای جویندگان کار در منطقه، توسعه مسیرهای سرمایه گذاری و افزایش پایداری مشاغل از دیگر مزیت هایی است که با حرکت در روند مذکور به وجود آمده است.
این اتفاق ها البته همه ماجرا نیست و بنیاد علوی با تلاش برای حمایت از متقاضیان سرمایه گذاری در منطقه مذکور تلاش می‌کند تا فرصت های جدیدی را نیز با حمایت بخش خصوصی در این شهرستان به وجود آورد؛ مسئله مهمی می تواند زمینه های توسعه را افزایش دهد.
با این روند البته نمی توان امید داشت که همه مشکلات شهرستان قلعه گنج بر طرف شود، اما این روند قطعاً خواهد توانست در اراتقای توان اقتصادی و اجتماعی مردم موثر باشد و نگرانی‌ها را در مورد آینده تاریک منطقه کاهش دهد.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۳۵۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سهم صنایع خلاق و دانش‌بنیان‌ها از سبد ایجاد کسب‌وکار‌ها و عدالت شغلی در همه دنیا و ایران به لحاظ گردش مالی و ایجاد و توسعه کسب‌وکار جزو بالاترین سهم محسوب می‌شود.

پیشرفت‌های شگرف علوم و فناوری سخت به شکوفایی اقتصادی جوامع منجرشد و البته همان‌طور که علوم و فناوری‌های سخت به شکل‌گیری و توسعه‌ی خانواده بزرگ صنایع سخت یا کارخانه‌ای منتهی می‌شوند، علوم و فناوری‌های نرم نیز صنایع نرم را شکل می‌بخشند؛ صنایعی که محصولات و خدمات حاصل از آن، افزایش کیفیت زندگی و تسهیل رابطه‌ی با محیط پیرامون کمک می‌کنند.

ارتباط صنایع سخت و صنایع نرم در ایجاد بسترشکوفایی در اقتصاد جوامع کمک می‌کند و این دو موضوع را می‌توان مکملی برای ارتقای دانش و فناوری به همراه توسعه کیفیت زندگی مردم دانست.

اثرگذاری نرم و اقتصاد اجتماعی

در همین زمینه مسعود حسنلو دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم در گفت‌وگو با خبرنگار آنا گفت: ستاد فناوری‌های نرم و فرهنگی مطابق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در ایجاد هماهنگی و پیگیری بین دستگاه‌هایی است که در حوزه صنایع خلاق و فناوری‌های نرم در حال فعالیت هستند، وظیفه دارد.

وی ادامه داد: این ستاد در حال همکاری با بیش از ۲ هزار شرکت خلاق است که در حوزه دانش بنیان‌ها قرار می‌گیرند و همچنین ۴۰۰ شرکت دانش بنیان خلاق که در حال فعالیت هستند.

حسنلو تاکید کرد: در حوزه اثر گذاری نرم و اقتصاد اجتماعی اصولا تنها این شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق قادر به نقش آفرینی و اثرگذاری هستند. در حوزه بین الملل نیز ما مسئله‌ای که در حوزه ارائه تصویر اقتصادی و اجتماعی از کشور و دیپلماسی عمومی داریم با ابزار صنایع خلاق قابل حل است.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم تصریح کرد: اگر بخواهیم تکنولوژی و صنعتی را همراه با بسط فرهنگی به خارج از کشور ارایه و توسعه دهیم، بهترین و سریع‌ترین راه حل بهره گیری از توان همین شرکت‌های خلاق و دانش بنیان است.

دانش بنیان‌ها قابلیت ارائه تکنولوژی پیچیده و نوین را دارند

از سوی دیگر و در همین رابطه، آهنگربیگ معاون ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم نیز در تشریح فعالیت‌های دانش بنیان‌ها در توسعه فناوری نرم فرهنگی به خبرنگار آنا گفت: دانش بنیان‌ها با شیوه‌های مخصوص به خود در حال فعالیت و ارزیابی هستند و بیش از ۸ هزار دانش بنیان وارد توسعه فناوری‌های نرم شده اند.

وی ادامه داد: تا اسفند ماه سال گذشته بیش از ۲ هزار شرکت خلاق نیز به این صنعت پیوسته اند. شرکت‌های خلاق واحد‌هایی هستند که فناور و نوآور و فرهنگی هستند، اما شرکت‌های دانش بنیان با ایجاد فناوری‌های پیچیده و تکنولوژی‌های بسیار پیشرفته در حال کار هستند و از بسط فرهنگی کمتری برخوردارند.

آهنگر بیگ تصریح کرد: سطح فناوری و پیچیدگی محصولات دانش بنیان‌ها به شدت بالا بوده و از این حیث دارای برتری خاصی برای فعالیت در صنعت فناوری نرم فرهنگی هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شناسایی ۵۰۵ خوشه صنعتی در سطح کشور
  • رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان
  • گلستان با ۸۸ درصد تحقق الگوی کشت جزو استان‌های پیش ‌رو است
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • در جشنواره شکوفه‌های بادام ‌شهر زیبای دژکرد چه گذشت؟
  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در شهر زیبای دژکرد
  • تمرکز امسال فعالیت‌های فرهنگی بر توسعه و تقویت جلسات خانگی
  • سندرم تراکم،بلای جان کلانشهرها/ ضرورت تغییرالگوی ساخت مسکن از آپارتمان‌های ‌انبوه به خانه‌های یک طبقه حیاط‌دار
  • بیجار از نبود هتل مناسب رنج می‌برد/ لزوم توسعه زیرساخت‌های فرهنگی
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی در همدان می‌مانیم