Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی پازوکی می‌گوید: استفاده از فرصت پیش آمده برای خروج از انزوا و پیوستن به اف‌ای‌تی‌اف ضروری است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خبرآنلاین،  استاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه پیوستن به این کنوانسیون منافع ملی ایران را حفظ می کند، ادامه داد:این اقدام برای پیشگیری از انزوای ایران ضروری است چرا که می تواند زمینه افزایش روابط مالی ایران با کشورهایی که قصد تبعیت از آمریکا را ندارند، افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی در توضیح این مطلب افزود: طبیعی است عدم پیوستن به این کنوانسیون ریسک کشور را افزایش داده و خود به مانعی برابر برقراری ارتباطات مالی با دنیا تبدیل می شود.در شرایطی که آمریکا با فشار بر ایران قصد دارد مشکلاتی را برای اقتصاد کشور ایجاد کند نبایدبه این شرایط تن بدهیم و کشورهای مستقلی که چندان قصدی برای همراهی با آمریکا ندارند را به سمت رقیب هل بدهیم.

 او اضافه کرد: ایران خود از قربانیان تروریسم محسوب می شود و قرار گرفتنش در جایگاه متهم طبیعی است که منصفانه نیست، در عین حال باید توجه داشته باشیم که عدم پیوستن به کنوانسیون و عدم استفاده از این فرصت به معنای تن دادن به انزواست .

 پازوکی با اشاره به اینکه اروپا و حتی ژاپن میل دارند سیاست مستقلی را نسبت به امریکا در پیش گیرند اما عدم پیوستن به چنین کنوانسیون هایی ناخواسته آنها را در زمره شرکای آمریکا قرار می‌دهد . وی با تاکید بر اینکه با خروج آمریکا از برجام نه تنها وظایف دستگاه دیپلماسی کمتر نشده بلکه این بار سنگین تر شده است، ادامه داد: دولت باید با تمرکز اصولی بر این بخش از شکاف قدرت‌ها به سود اقتصاد ایران بهره گیرد.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: نباید در مقابل رفتار و عهد شکنی دولتمردان ایالات متحده به رفتاری لجوجانه دست زد چرا که خواسته اصلی ساکنان کاخ سفید همین است تا بتوانند به ادعاهای واهی خود رنگ واقعیت بزنند و کاری کنند که کشورهای بیشتری به صف آن‌ها بپیوندند.

شفافیت، نیاز امروز و فردای اقتصاد

وی نیاز اصلی اقتصاد ایران در شرایط کنونی را حمایت از تولید واقعی و بازگشت شفافیت خواند و گفت: با حاکم کردن انضباط پولی در سیستم بانکی، انضباط مالی در بخش بودجه و انضباط اداری در ساختار و بوروکراسی دولتی این مهم عملی می‌شود.ما باید در این رابطه کاری کنیم که دشمنان ایران در دست یافتن به اهداف خود که فلج کردن اقتصاد است ناکام بمانند در غیر این صورت چنانچه که مسیر پیموده شده دولت دهم تکرار شود، آن‌ها از پیروزی خود سرمست می‌شوند .

مراقب رشد فساد باشید

او در پاسخ به سئوالی که شفافیت و تحریم دو مساله متناقض هستند و چگونه می شود در عین تلاش برای دور زدن تحریم ها ، شفافیت را به اقتصاد بازگرداند؟ گفت: شکل دور زدن تحریم ها اگر مانند گذشته باشد، هم با شکست در این پروسه و هم با افزایش گسترده فساد روبرو می شویم .

استاد اقتصاد ایران افزود: جهان امروز جهان تعامل است و باید با یافتن راه‌های اصولی و درست به سمت صادرات و توسعه کشور گام برداریم. تکرار روش‌هایی که موجب تولد بابک زنجانی‌ها شد هیچ نفعی برای اقتصاد ایران نخواهد داشت و از قضا زیان‌های سنگینی به اقتصاد وارد می‌کند حال آن‌که همواره تعامل مثبت بوده و توانسته کشور را به پیش براند.

 وی گفت:  امیدوارم دولت دوازدهم از روش‌های شکست خورده دولت دهم به هیچ عنوان استفاده نکند و راهی را در پیش بگیرد که نتایج مثبت آن بیش از تبعات منفی باشد و از همین طریق سعی کند اقتصاد را در مسیر توسعه قرار دهد. به قول آن ضرب المثل قدیمی از افعی کبوتر زاده نمی‌شود.

 نقدینگی؛ شمشیر دو لبه

وی حجم بالای نقدینگی را یک شمشیر دولبه توصیف کرد و گفت: چنانچه این منابع به سوی تولید سوق یابند، اقتصاد کشور در تولید و اشتغال مسیر توسعه را خواهد پیمود و توانایی بخش واقعی اقتصاد به نحو چشمگیری افزایش خواهد یافت؛ اما اگر این منابع به سوی دولت و سوداگری سوق یابند، آن‌گاه کشور مشکلات بزرگی خواهد داشت و اثرات منفی آن تا سالها گریبان اقتصاد ایران را رها نخواهد کرد.

وی تاکید کرد:  به بیان دیگر رفتن این منابع به سمت دلالی تورمی افسار گسیخته را به اقتصاد ایران باز می‌گرداند، چیزی مشابه آن وضعیتی که در ابتدای دهه 90 شاهد آن بودیم و فقیرسازی جامعه دوباره آغاز می‌شود. درنتیجه دولت باید راه‌های مقابله با این مهم را بیابد و برای آن چاره‌جویی کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تولید ملی برجام نرخ تورم مهدی پازوکی اف ای تی اف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۵۰۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش بیش از ۸۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور

علی اکبر محرابیان در همایش سراسری مدیران نیروگاه‌های کشور با اعلام این خبر که به زودی در بورس انرژی ساز و کار جدیدی برای عرضه مستقیم برق نیروگاه‌ها به مصرف کنندگان از طریق بورس انرژی نیز ایجاد خواهد شد، گفت: تمام تلاش ما این است که با جذاب کردن اقتصاد صنعت برق، ساز و کاری ایجاد کنیم تا نیروگاه‌ها به صورت نقدی انرژی برق تولید شده خود را به مشترکان بفروشند و درآمد حاصل از آن را صرف توسعه فعالیت‌های خود کنند.

محرابیان با اشاره به تجربه موفق عرضه برق تجدیدپذیر در تابلوی سبز بورس گفت: اجرای موفق تابلوی سبز بورس که سبب شد فعالیت نیروگاهی در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر برای بخش خصوصی جذاب و اقتصادی شود، اثبات می‌کند که عرضه برق نیروگاه‌های حرارتی نیز در بورس انرژی می‌تواند به افزایش جذابیت فعالیت بخش خصوصی در این بخش و حل مشکل نقدینگی این صنعت کمک کند.

وی در ارتباط با برنامه‌های جامع وزارت نیرو برای افزایش مشارکت مشترکان بخش خانگی در مدیریت بار مصرف برق نیز گفت: با یک روش هوشمندانه و با اختصاص پاداش صرفه‌جویی به مشترکان میزان مصرف برق بخش خانگی به شکل معناداری نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافت و در واقع انرژی برق به جای استفاده نادرست در بخش غیرمولد در بخش مولد مورد استفاده قرار گرفت.

وزیر نیرو با تاکید بر مدیریت مصرف بخش خانگی با روش‌های هوشمند و خلاقانه اضافه کرد: با اینکه در بسیاری از کشورهای اروپایی با هدف کاهش مصرف برق، تعرفه‌ها تا ۷۰ سنت افزایش یافت، سیاست دولت سیزدهم در این حوزه افزایش حداکثری مشارکت مشترکاندر صرفه‌جویی با اجرای طرح‌های متنوع مدیریت مصرف بود.

محرابیان اظهار کرد: بار اصلی وظایف صنعت برق کشور بر عهده بخش نیروگاهی است و بر همین اساس لازم بود در قالب همایشی سراسری آخرین اقدامات و برنامه‌های تولید برق نیروگاهی مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد.

وی در ادامه به توسعه سریع کشور در طول دهه‌های گذشته اشاره کرد و افزود: در دهه‌های گذشته با توجه به رشد خوب کشور در بخش‌های مختلف به ویژه بخش صنعت، تقاضا برای مصرف برق به شدت افزایش یافت و همین روند توسعه‌ای باعث شد میان تولید و مصرف برق کشور فاصله معناداری ایجاد شود.

محرابیان اضافه کرد: اقتصاد کشور به صورت کلی بر پایه انرژی طرح‌ریزی شده است و در دهه‌های گذشته صنایع انرژی‌بر فراوانی مانند سیمان، آلومینیوم، فولاد، مس و در کنار آن بخش خانگی و تجاری رشد قابل توجهی داشتند که نتیجه همه این اتفاقات افزایش بسیار زیاد نیاز مصرف برق در کشور بود.

وزیر نیرو با اشاره به روندهای متفاوت افزایش ظرفیت تولید نیروگاهی برق کشور در دولت‌های گذشته بیان کرد: در دولت‌های هفتم و هشتم ۶۰ درصد، در دولت‌های نهم و دهم ۶۸ درصد و در دولت‌های یازدهم و دوازدهم تنها ۲۳ درصد به ظرفیت تولید برق کشور نسبت به ابتدای هر دولت افزوده شد.

وی با بیان اینکه عملکرد ضعیف دولت گذشته در توسعه ظرفیت نیروگاهی سبب شد تا دولت سیزدهم در ابتدای شروع به کار خود با ناترازی زیادی در صنعت برق رو به رو باشد، اظهار کرد: در ابتدای فعالیت باید دو اقدام اساسی یعنی جبران ناترازی پیش آمده و مدیریت بار مصرف برق را در دستور کار قرار می‌گرفت.

وزیر نیرو در ادامه سخنان خود با اشاره به برنامه تقدیمی به مجلس شورای اسلامی گفت: با اتکا به توان داخلی و ظرفیت نیروگاهی کشور از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون بیش از ۸۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است که برای تحقق این مهم از اقدامات متفاوتی مانند ارتقای بازدهی نیروگاه ها، احداث نیروگاه جدید در بخش‌های تجدیدپذیر، حرارتی و برقابی استفاده شد.

وی با بیان اینکه در کنار اقدام برای افزایش ظرفیت تولید برق، در بخش مصرف نیز اقدامات گسترده‌ای در دستور کار قرار گرفت، توضیح داد: سیاست وزارت نیرو تامین برق برای همه بخش‌ها مبتنی بر نظام مصرف است و در همین راستا در دولت سیزدهم تلاش بر این است تا صنعت برق به صورت اقتصادی اداره شود.

محرابیان با تاکید بر اینکه در دو سال گذشته برق مورد نیاز بخش خانگی به صورت ۱۰۰ درصد تامین شد، افزود: در بخش صنعت نیز در چهار ماهه گرم سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰ معادل ۲۵ درصد انرژی برق بیشتری برای این بخش تامین شد و در همین بازه زمانی برای اولین بار میزان تامین برق صنایع از بخش خانگی پیشی گرفت.

وزیر نیرو اضافه کرد: تامین برق کافی برای بخش‌های مختلف در تابستان سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۰ در حالی رقم خورد که در تابستان ۱۴۰۰ خاموشی‌های گسترده در کشور اتفاق افتاد و نیز تابستان سال گذشته بر اساس منابع معتبر جهانی گرم‌ترین سال کره زمین در طول تاریخ معرفی شد.

محرابیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مهم‌ترین دلیل ناترازی انرژی برق در کشور بی توجهی به اقتصاد انرژی است، بیان کرد: در طول دهه‌های گذشته حلقه‌های مصرفی انرژی با سرمایه‌گذاری‌های ویژه رشد زیادی پیدا کرده‌اند، اما در این بین در بخش نیروگاهی کشور که در واقع محرک بخش‌های مختلف صنعت است، سرمایه‌گذاری کافی صورت نگرفته است.

وی با تاکید بر لزوم اصلاح اقتصاد صنعت برق با هدف رفع ناترازی‌ها گفت: سرمایه‌گذاری در بخش نیروگاهی باید به شیوه‌ای دنبال شود که فعالیت در این عرصه برای بخش خصوصی از جذابیت کافی برخوردار باشد.

محرابیان توضیح داد: نیروگاه‌های بخش خصوصی که در دو سال گذشته مجوز گرفته‌اند بر اساس قوانین جدید فعالیت خود را پیگیری می‌کنند و با توجه به نرخ‌های جذابی که مبتنی بر قانون برای مصرف بیش از الگوی بخش‌های مختلف در نظر گرفته شده است، نیروگاه‌ها می‌توانند برخلاف گذشته در این صنعت کسب سود داشته باشند.

وی همچنین به آغاز معاملات بورس انرژی با حضور شرکت‌های توزیع برق اشاره کرد و افزود: در حال حاضر نیروگاه‌ها می‌توانند با عرضه برق تولیدی خود در بورس به شرکت‌های توزیع و مشترکان بالای یک مگاوات، پول حاصل از فروش را به صورت نقدی دریافت کنند.

محرابیان با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ برای عبور موفق از اوج بار مصرف برق ۱۰۰ اقدام، برای عبور موفق از اوج بار مصرف برق، سال گذشته ۱۴۰ اقدام و برای سال جاری نیز ۱۸۰ اقدام در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: در سال جاری علاوه بر تکرار پاداش صرفه‌جویی سال گذشته برای مشترکان کم مصرف، همچنین در قالب یک کمپین جامع و با هدف مشارکت حداکثری مردم در طرح‌های مدیریت مصرف برق، تعداد ۸۰ میلیون جایزه ویژه برای مشترکان در نظر گرفته شده است که شامل مواردی مانند ۶۰۰ دستگاه خودرو، ده‌ها هزار لوازم خانگی کم مصرف، ده‌ها هزار دستگاه‌های هوشمند و... است.

وی با تاکید بر اینکه منظور از مشارکت مردم در طرح‌های مدیریت مصرف برق به هیچ وجه به معنای کاهش سطح رفاه مردم نیست، گفت: مشترکان می‌توانند با خاموش کردن لوازم پرمصرف و مازاد خود مانند کولرهای گازی اضافی در مناطق گرمسیری در لیست مشترکان کم مصرف قرار بگیرند و مشمول جوایز ارزنده کمپین سال جاری شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • بازگشت ۲۳۹ واحد غیرفعال کشاورزی لرستان به چرخه تولید
  • افزایش بیش از ۸۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور
  • گشتی در اقتصاد ایران | بازگشت ایران و امارات به میز همکاری‌های اقتصادی
  • طی دو سال ۲۳۹ واحد غیرفعال کشاورزی به چرخه تولید بازگشت
  • تصویب ۵ طرح بهبود و توسعه میادین نفت و گاز کشور
  • ایجاد حساب واحد خزانه باعث افزایش شفافیت مالی می‌شود
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • ایران هیچ عقب گردی در حوزه اقتصاد و تولید نداشته است
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور