Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-02@02:29:34 GMT

تشریح شرایط حکم قصاص برای متهمان زیر 18 سال

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۴۵۴۳۰۶

تشریح شرایط حکم قصاص برای متهمان زیر 18 سال

به گزارش جام جم آنلاین از فارس، مقامات قضایی و حقوق بشری ایتالیا به سرپرستی فائوستو پوکار استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه میلان و رئیس موسسه بین المللی حقوق بشر دوستانه، به منظور آشنایی با دستاوردها و خدمات کانون اصلاح و تربیت تهران از این مرکز بازدید کردند.

در ابتدای این دیدار، ملیحه شعفی دادیار ناظر کانون اصلاح و تربیت تهران با تشریح تمهیدات پیش‌بینی شده در قوانین دادرسی ویژه اطفال و ساختار دادگاه‌های اطفال که زیر نظر دادستان تهران اداره می‌شود، گفت: تخفیف و تعلیق مجازات برای اطفال و امکان استفاده از ماده 90 قانون مجازات اسلامی، شرایط افراد زیر 18 سال را با سایر زندانیان بزرگسال بسیار متفاوت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی موضوع قصاص را از حساس ترین مسایل قضایی اطفال برشمرد و گفت: دستگاه قضایی تلاش بسیاری دارد که در رسیدگی به متهمان قصاص زیر 18 سال کمال عقلی فرد احراز شود و تا زمانی که از منظر پزشکی قانونی کمال عقلی و درک جرم رد یا تایید نشود ، قاضی حکمی صادر نمی‌کند.

در ادامه علی رستمی مدیر کانون اصلاح و تربیت تهران اظهار کرد: از منظرما کانون اصلاح و تربیت فرصتی برای تعلیم و تربیت کودکانی است که به دلایل مختلف نتوانسته‌اند در زمینه تحصیل و کسب مهارت فردی و اجتماعی موفقیتی داشته باشند و از نظر رشد اجتماعی و وضعیت فرهنگی محروم شناخته می‌شوند.

وی تصریح کرد: با توجه به آسیب‌های اجتماعی و اختلالات رفتاری و زمینه‌های موثر اجتماعی و روانی بزهکاری، علاوه بر آموزش در کانون‌های اصلاح و تربیت تلاش می‌شود با مداخلات روانشناختی و خدمات مددکاری، این اختلالات کنترل و اصلاح شده و زمینه بازگشت به بزه کاهش یابد.

رستمی تاکید کرد : کلیه محکومان زیر 18 سال در کانون‌های اصلاح و تربیت در سراسر کشور مجزا از سایر محکومان نگهداری شده و پرونده‌های آن‌ها در دادگاه‌های مجزا و مستقل اطفال مورد رسیدگی قرار می گیرند.

وی گفت: جرائم اطفال در ایران تقریباً مشابه بزرگسالان بوده و شامل سرقت، درگیری و مواد مخدر هستند که بر اساس آمار 10 ساله اخیر به طور میانگین از 7 تا 12 درصد شاهد بازگشت آن‌ها به کانون هستیم.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کانون اصلاح و تربیت تهران قصاص زیر 18 سال کمال عقلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۵۴۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کانون خانواده‌ با خودمحوری‌ها آسیب می‌بیند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناروی آنا، ناصر چاووشی، مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در همایش بزرگداشت روز روانشناس و مشاوره که در دانشگاه آزاد اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: برای استفاده از رایانه اگر سخت‌افزار قوی مونتاژ کرده و بهترین مشخصات را برای آن فراهم کنید، باز هم بدون سیستم عامل، دستگاهی بی‌خاصیت است، روان هم برای انسان همین حکم و شرایط را دارد و در صورت بروز کوچک‌ترین مشکل با همه توانمندی‌ها و خصوصیات بارز، باز هم انسان دچار مشکل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در تقویم روزی به نام روان و روان‌پزشک نداریم و این اهمیت روانشناسی را نشان می‌دهد، عنوان کرد: اهمیت این نقش، ارتباط به ویژگی‌های روانشناسان مانند دلسوزی و امین بودن دارد و اینهاست که به روانشناسی به‌عنوان شغل، ارزش و اهمیت می‌دهد. در کنار درس و مباحث تئوری، روی صفات روانشناس هم کار کنید؛ زیرا افرادی می‌توانند مؤثر باشند که از این ویژگی‌ها برخوردار هستند.

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان بیان کرد: اقدامات پیشگیرانه اهمیت بالایی داشته و ضرورت دارد به سوی طیف در آستانه آسیب برویم و منتظر آمدن آنها نباشیم. روانشناسی برای ما مؤثر است که بر اساس هنجار‌های جامعه عمل کند و اگر بر اساس این هنجار‌ها نباشد اثربخشی ندارد و نیازمند روانشناسی بومی هستیم. بسیاری از آسیب‌های اجتماعی از فردگرایی نشأت گرفته و این خودمحوری‌ها، مشکلات بسیاری را ایجاد کرده که ازجمله مهم‌ترین آنها، آسیب دیدن کانون خانواده‌ها شده است.

واحد اصفهان، قطب‌ تحقیقات و پژوهش در حوزه روانشناسی

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان نیز گفت: افتخار بزرگی است که دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) از دیرباز جزء نخستین دانشگاه‌های مجری رشته روانشناسی و مشاوره در میان دانشگاه‌های آزاد اسلامی کشور بوده؛ امروز بسیاری از روانشناسان، فارغ‌التحصیل این دانشگاه و از روانشناسان برجسته این شهر و استان هستند؛ زیرا گروه روانشناسی این دانشگاه دارای استادان پیشکسوت و نامدار و گروه آن از گروه‌های برجسته و ارزشمند است.

پیام نجفی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، یکی از قطب‌های بزرگ تحقیقات و پژوهش در حوزه روانشناسی و همچنین آموزش روانشناسان است و این افتخار را داریم که امروز میزبان متخصصان روانشناسی از واحد‌های مختلف دانشگاهی در استان اصفهان هستیم. تربیت‌یافتگان این رشته در این دانشگاه و دانشگاه‌های دیگر استان ، امروز در تربیت و ارتقای توانمندی‌های افراد در حوزه شکوفایی استعداد‌ها و توانایی‌های اجتماعی بسیار تأثیرگذار هستند.

وی مطرح کرد: اعضای هیئت علمی، محققان و دانشجویان گروه روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) از چهره‌های برتر و خوش‌فکر و تأثیرگذار هستند و امیدوارم بتوانند این نقش‌آفرینی در راستای رشد اجتماعی کشور ادامه داشته باشد.

به گزارش آنا، در پایان این مراسم با اهدای لوح یادبود از استادان پیشکسوت و برگزیدگان دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه اعم از دانشجو و استاد قدردانی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برنامه های عملیاتی عدلیه  کرمان در سال۱۴۰۳ تشریح شد
  • اصلاح کشور از مسیر مدرسه می‌گذرد
  • برگزاری جشن بزرگ دبیران جوان در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی به مناسبت روز معلم
  • ۱۵ متهم تحت تعقیب در خرمشهر بازداشت شدند
  • حکم اعدام بابک زنجانی نقض شد/ تشکیل پرونده برای چهره‌هایی که اهمیت عملیات وعده صادق را به مخاطره انداخته بودند/ تشریح آخرین وضعیت پرونده باغ ازگل/ کشف جرم جدید در پرونده چای دبش
  • طرح واکسیناسیون اتباع خارجی + فیلم
  • دیدار وزیر دادگستری با رییس کانون فدرال سردفتران روسیه
  • جزئیات اصلاح قانون کار و بیمه بیکاری
  • انهدام باند سارقان احشام در چهارمحال و بختیاری
  • کانون خانواده‌ با خودمحوری‌ها آسیب می‌بیند