Web Analytics Made Easy - Statcounter

با رای اعضای شورای شهر تهران، نرخ جدید عوارض خدمات دفع پسماند ساختمانی و عمرانی به تصویب رسید.

به گزارش ایمنا و به نقل از معاونت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تهران، بررسی لایحه اصلاحیه مصوبه چگونگی محاسبه و دریافت بهای خدمات مدیریت پسماندهای ساختمانی آخرین دستوری بود که در جلسه هفتاد و سوم شورای شهر تهران مورد بررسی و اصلاح اعضای شورای شهر تهران قرار گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زهرا صدراعظم نوری، رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری در تشریح این دستور جلسه گفت: شهرداری تهران موظف است هزینه مدیریت پسماندهای ساختمانی و عمرانی را از تولید کنندگان در زمان صدور پروانه ساخت دریافت کند.

وی گفت: این مصوبه طبق آنچه شهرداری ارائه داده است به دنبال کاهش دفع پسماند ساختمانی است تا آلودگی های ناشی از این نوع پسماند که باعث نابودی اکوسیستم محدوده می شود را کاهش داده و به افزایش فضای سبز مورد نیاز مبادرت کند.

رییس کمیسیون سلامت گفت: میزان تولید پسماند شهری در تهران با تولید روزانه در حدود 9 هزار تن از میزان استاندارد بسیار بالاتر است، این در حالی است که میزان تولید پسماند ساختمانی و عمرانی در حدود 7 برابر پسماند شهری است.

نوری تصریح کرد: میزان تولید این نوع پسماند در سال 94 حدود 28 میلیون بوده است که در سال 95 به 19 میلیون تن رسیده و در سال 96 به 15 میلیون تن کاهش یافته است اما نکته قابل تامل این است که این کاهش به دلیل کاهش ساخت و ساز رخ داده و ارتباطی به اصلاح الگوی مصرف ندارد.

وی در ادامه به پیشنهاد اصلاح ارائه شده توسط شهرداری اشاره کرد و گفت: شهرداری پیشنهاد قیمت پایه 13 هزار ریال را برای این موضوع به شورا ارائه کرده است که کمیسییون این قیمت راتا 15 هزار ریال افزایش داده است.

رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران ادامه داد: همچنین شهرداری ضریب تعدیل منطقه ای را بین 0.7 تا 2 پیش بینی کرده بود که کمیسیون بر این نظر بود که فاصله این دو باید کم باشد و از این روی نرخ این ضریب را بین 0.8 تا 1  تعیین کرد.

در نهایت کلیات این لایحه با تائید اصلاحات کمیسیون تخصصی به تصویب اعضای شورای شهر تهران رسید

سید حسن رسولی، عضو شورای شهر تهران در جریان بررسی این دستور جلسه با تاکید بر اینکه باید به جای اظهار نامه از بارنامه استفاده شود گفت: مسئولیت نظارت بر حمل بار شهری بخشی از وظایف شهرداری است و از طرفی تعیین احجام این نوع بار به وسیله اظهار نامه خطا پذیر است می توان به مانند حمل و نقل جاده مبنا را بارنامه ای قرار داد که توسط شهرداری صادر می شود.

وی همچنین بر ضرورت تفکیک قائل شدن بین  پسماند ساختمانی و عمرانی تاکید کرد و آن را در کاهش حجم ترافیک شهری موثر قلمداد کرد.

نوری در پاسخ به این موضوعات گفت: نحوه محاسبه حجم پسماند ساختمانی از طریق فرمول های مرتبط به دست می آید و خود اظهاری نیست. ضمن اینکه پسماند ساختمانی و عمرانی تنها به خاکبرداری خلاصه نمی شود و این موضوع تنها یکی از مجموعه ای است که به عنوان پسماند ساختمانی شناخته می شود.

نوری ادامه داد: البته موضوع بارنامه نکته درستی است و ما می توانیم لایحه دیگری برای آن بیاوریم.

در نهایت این پیشنهاد به تصویب اعضای شورای شهر تهران نرسید.

محمد سالاری، رییس کمیسیون معماری و شهرسازی در ادامه خواستار حذف تبصره مربوط به افزایش سالانه نرخ بهای خدمات مدیریت پسماند بدون اخذ مجوز از شورا شد و گفت: دادن چنین مجوزی به مصلحت شهر نیست.

بهاره آروین در خصوص ضرورت گنجاندن این تبصره در لایحه گفت: گاها شهرداری نرخ ها را برای افزایش به شورا ارائه نمی کند و با توجه به اینکه ما نمی توانیم بیش از نرخ تورم بهای خدمات را افزایش دهیم صرفه و صلاح شهر رعایت نمی شود از این روی با این تبصره به آنها مجوز میی دهیم تا زمان تصویب نرخ ها بر اساس میزان تورم سالانه نرخ خود را افزایش دهند.

وی تاکید کرد: البته با این کار ما دست شورا را نمی بندیم و شورا می تواند در قالب اصلاحیه باز هم نرخ ها را تعیین کند.

زهرا نژاد بهرام در همین خصوص بر ضرورت ارائه نرخ های پیشنهادی در فصل بودجه تاکید کرد و ادامه داد: در تعیین نرخ ها تنها تورم اثر گذار نیست بلکه عوامل دیگری را نیز می توان مشاهده کرد که بر نرخ ها اثر گذار باشد.

ابراهیم امینی، نایب رییس شورای شهر تهران نیز تاکید کرد: از لحاظ قانونی تعیین نرخ های خدمات شهرداری  بر عهده شورا است و باید آنها را راسا تعیین کند و حق واگذاری آن را ندارد.

در نهایت با تائید کمیسیون تخصصی و رای اعضای شورای شهر تهران این بند از مصوبه حذف شد.

سید محمود میرلوحی، عضو شورای شهر تهران نیز خواستار حذف بند 3 این لایحه که مسئولیت تعیین صلاحیت پیمانکاران را به سازمان پسماند داده بود شد و گفت: مسئولیت حمل و نقل در شهر را سازمان حمل و نقل دارد و این واگذاری اختیار دو گانگی در شهر ایجاد می کند.

سید حسن رسولی، در مخالفت با این پیشنهاد اظهار داشت: وظیفه تائید صلاحیت پیمانکاران تخصصی بر عهده سازمان تخصصی است و این افراد به عنوان پیمانکاران سازمان پسماند به شمار می آیند.

در نهایت این پیشنهاد به تصویب اعضای شورای شهر تهران نرسید.

دیگر پیشنهاد سید محمود میرلوحی پیشنهاد کاهش زمان تهیه برنامه عملیاتی مدیریت پسماند ساختمانی و عمرانی از  6 ماه به سه ماه را مطرح کرد که به تصویب اعضای شورای شهر تهران رسید.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شوراي شهر تهران شهرداري تهران مدیریت پسماند نخاله های ساختمانی اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۵۸۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح افزایش خدمات و ایمن‌سازی بزرگراه‌های پایتخت 

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، شهریار افندی‌زاده مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به ایمن‌سازی بزرگرهای تهران گفت: این طرح از بزرگراه آزادگان در مناطق ۱۸ و ۱۹ به عنوان معابر پرترددی که نیاز بیشتری به ایمن‌سازی و رسیدگی داشتند، آغاز شده است.  

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران با تأکید بر ضرورت ارتقای سطح ایمنی بزرگراه‌ها و پیش‌بینی تدابیر و تمهیدات لازم برای کاهش تصادفات افزود: از طریق مناطق ۱۸ و ۱۹ نسبت به احصای کاستی‌ها و کمبود‌های بزرگراه آزادگان اقدام کرده و پس از بررسی دقیق آنها، تجهیزات موردنیاز را مشخص و نسبت به رفع آنها اقدامات لازم انجام شد.  

افندی‌زاده اظهار کرد: خط کشی محوری، ممتد، منقطع و بستر جناغی ها، مرمت و نوسازی گاردریل‌ها، نصب تابلو‌های خطرنما برای آشکارسازی و نصب انواع تجهیزات ایمنی همچون کاشن‌تانک و استوانه، از اقدام‌هایی است که در محدوده مناطق ۱۸ و ۱۹ شهرداری تهران انجام شده است.  

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرتهران با بیان اینکه مناطقی که محور آزادگان در محدوده آن قرار دارد، از مهم‌ترین برنامه‌های پیش‌بینی‌شده برای افزایش سطح خدمات و ایمن‌سازی است، تصریح کرد: در این طرح که از سال ۱۴۰۲ آغاز شده، بیش از ۱۲ گروه اجرایی در حال فعالیت هستند و ۲۴ نقطه از جناغی‌ها با استفاده از ۴۴ قطعه کاشن‌تانک و ۱۲۰ عدد استوانه ایمن‌سازی و حدود ۱۵۰ شاخه گاردریل مرمت و تعویض شده است.  

افندی‌زاده ادامه داد: نصب بیش از ۱۰۰ عدد تابلوی خطرنما ۶۰*۲۰ و حدود ۶۴ هزار متر خط‌کشی منقطع و ۴۲ هزار متر خط‌کشی ممتد از دیگر اقداماتی بود که در راستای ایجاد ایمنی بیشتر در بزرگراه آزادگان انجام شده است.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران یادآور شد؛ در نظر است با تعیین اولویت بزرگراه‌ها و با مشارکت پلیس و شهرداری‌های مناطق، این طرح در تمام شبکه بزرگراهی تهران اجرا شود.

گفتنی است؛ بزرگراه آزادگان، از شاهراه‌های شهر تهران است که به دلیل طول تقریبی ۵۹ کیلومتری، تردد روزافزون خودرو‌های سبک و سنگین، دسترسی‌های بسیار، سرعت بالای وسایل نقلیه و تعداد زیاد سرقت تجهیزات، ایمن‌سازی آن همیشه از دغدغه‌های اصلی مدیریت شهری محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهش ۶۵ درصدی شکایت تهرانی‌ها در حوزه پسماند/ تأثیر افزایش حقوق پاکبانان در نظافت پایتخت
  • بازداشت ۳۷ عضو شورا‌های تهران در سال ۱۴۰۲
  • بازداشت ۳۷ عضو شوراهای استان تهران در سال ۱۴۰۲
  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • درخواست افزایش تعرفه معاینه فنی خودرو در سال ۱۴۰۳
  • اجرای طرح افزایش خدمات و ایمن‌سازی بزرگراه‌‌های پایتخت
  • آغاز ثبت نام معتادان بهبود یافته برای شغل پاکبانی | جزییات این طرح چیست؟
  • اجرای طرح افزایش خدمات و ایمن‌سازی بزرگراه‌های پایتخت
  • اجرای طرح افزایش خدمات و ایمن‌سازی بزرگراه‌های پایتخت 
  • ۱۲ درصد زباله شهروندان قمی در روز جمع‌آوری می‌شود