Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری اسپوتنیک همزمان با روز جهانی شهاب‌سنگ، به معرفی تعدادی از بزرگترین شهاب‌سنگ‌هایی که به زمین برخورد کرده‌اند پرداخت. آفتاب‌‌نیوز : به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ستاره های دنباله دار، سیارک ها، و اجرام آسمانی سنگ هایی هستند که در فضا سفر می کنند، زمانی که آنها از جو عبور و به سطح زمین برخورد می کنند «شهاب سنگ» نامیده می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شهاب سنگ ها به دسته های مختلفی طبقه بندی می شوند. مواد تشکیل دهنده آنها شامل سیلیکات، سنگ آهن، نیکل و سایر ترکیبات فلزی است.
بسیاری از جستجوگران گنج با شناسایی انواع نادر شهاب سنگها و فروش آنها به موزه ها به ثروت هنگفتی دست یافته اند.
همزمان با روز جهانی شهاب سنگ در 30 ژوئن آشنایی با معروفترین شهاب سنگهایی که به زمین برخورد کرده اند خالی از لطف نیست.
شهاب سنگ لا کانسپسیون (La Concepcion) در مکزیک شهاب سنگ لا کانسپسیون در قرن 17 میلادی در چی هوآهوآ، مکزیک کشف شد. صداهای عجیب و میدان مغناطیسی این شهاب سنگ مدت ها توجه محققان را به خود جلب کرد. این شهاب سنگ در حال حاضر، در موزه اکسترزا در پایتخت مکزیک نگهداری می شود. شهاب سنگ تونگوسکا (Tunguska) در روسیه شهاب سنگ تونگوسکا در30 ژوئن سال 1908 در منطقه کراسنویارسک، روسیه فرود آمد. پس از برخورد این شهاب سنگ غول پیکر به منطقه جنگلی کراسنویارسک بیش از 80 میلیون درخت و درختچه در مساحتی بالغ بر دو هزار و 150 کیلومتر مربع نابود شدند. انرژی حاصل از این برخورد را معادل 30 مگاتن ماده منفجره تی ان تی اعلام کرده اند که 1000 بار قدرتمندتر از انفجار بمب اتمی در هیروشیما است. شهاب سنگ ویلامت (Willamette) در آمریکا این شهاب سنگ در سال 1902 در منطقه اورگن آمریکا کشف شد. وزن ویلامت حدود 15.5 تن و جنس آن از نیکل است. محققان بر این باورند که این شهاب سنگ متعلق به عصر یخبندان است و بیش از 13 هزار سال قدمت دارد. شهاب سنگ امبوزی (Mbozi) در تانزانیا این شهاب سنگ در دهه1930 در تانزانیا کشف شد. امبوزی 3 متر طول و 25 تن وزن دارد. شهاب سنگ کیپ یورک (Cape York) در گرین لند این شهاب سنگ در سال 1993 در گرین لند کشف شد و برای تحقیقات به دانمارک ارسال شد. شهاب سنگ کیپ یورک حدود 20 تن وزن و نزدیک به 10 هزار سال عمر دارد. شهاب سنگ باکوبریتو (Bacubirito) در مکزیک این شهاب سنگ در سال 1863 در مکزیک کشف و برای تحقیقات به شیکاگو ارسال شد. شهاب سنگ باکوبریتو حدود 20 تن وزن و 4.25 متر طول دارد. شهاب سنگ ال چاکو (El Chaco) در آرژانتین این شهاب سنگ در سال 1969 در آرژانتین کشف شد و 37 تن وزن دارد. شهاب سنگ هوبا (Hoba) در نامیبیا هوبا با 60 تن وزن، سنگین ترین شهاب سنگ جهان است که در نامیبیا کشف شده است. این شهاب سنگ حدود 80 هزار سال پیش به زمین برخورد کرده است.

اسپوتینگ

کد خبر: ۵۳۲۲۷۳ تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۰

منبع: آفتاب

کلیدواژه: شهاب سنگ برخورد زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۷۴۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عمیق ترین حفره آبی جهان در این منطقه کشف شد

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از دیلی میل، مانند سیاهچاله های فضایی در منظومه شمسی، ویژگی های مرموزی نیز روی زمین وجود دارند که گودال های آبی هستند. عمق این حفره های عظیم در اقیانوس های زمین ممکن است به اندازه طول آسمانخراش باشد.

تصور می شود این حفره های مذکور که اواخر عصر یخی به وجود آمده باشند، نقاط اکولوژیکی مهمی هستند که انبوهی از گیاهان و حیوانات در آنها زندگی می کنند. اکنون محققان بزرگترین حفره آبی در جهان را شناسایی کرده اند که در خلیج چتومال واقع در مکزیک قرار دارد.

حفره آبی مذکور به نام «تام جا» (Tamm Ja) در زبان قوم مایا به معنی آب عمیق است و عمق آن به ۴۲۰ متر زیرسطح دریا می رسد. محققان تاکنون هیچ گاه به انتهای این گودال نرسیده اند.

پیش از این محققان تصور می کردند تام جا دومین گودال آبی جهان باشد اما اندازه گیری های جدید حاکی از آن است که عمق آن از گودال رکورد دار پیشین که در چین قرار دارد، بیشتر است.

نمونه برداری و بررسی حفره آبی تام جا در سپتامبر ۲۰۲۱ میلادی انجام شد اما محققان سال قبل از وجود آن خبر دادند. به هر روی آنها عمق این حفره را ۲۷۴.۴ متر تخمین می زدند که معادل ارتفاع برج ویلیامز در هیوستن آمریکا است.

اما در واقع تخمین های پیشین ۴۰۰ فوت کوتاه تر از عمق تایید شده فعلی هستند. محققان طی یک بررسی جدید در چتومال مکزیک توانستند با کمک ابزار پروفایلر CTD (رسانایی، دما و عمق) در دسامبر سال گذشته به تخمین دقیق تری از عمق تام جا دست یابند.

این دستگاه مجموعه ای از کاوشگرهاست که به یک قاب فلزی دایره شکل متصل هستند و به وسیله یک کابل به اعماق آب ارسال می شود.

قبل از آن محققان از روش نگاشت صداگیر پژواک(echo sounder mapping) استفاده کردند که با کمک پالس های امواج صوتی عمق را تخمین می زند.

در دسامبر ۲۰۲۳ میلادی یک ماموریت اکتشافی غواصی انجام شد تا شرایط محیطی در این گودال شناسایی شود. سوابق پروفایلر CTD از ۴۲۰ متر زیر سطح دریا فراتر رفت و هنوز به انتهای گودال نیز نرسیده بود. به این ترتیب تام جا به عنوان عمیق ترین گودال آبی جهان تایید شد.

کد خبر 848756 منبع: مهر برچسب‌ها خبر مهم آب مکزیک فضا

دیگر خبرها

  • حقایق پنهان درباره ماه
  • جراحت وحشت لب شجاع خلیل زاده بعد از برخورد با مهرداد محمدی + عکس
  • ویدیو/ عمیق‌ترین چاله آبی جهان در مکزیک پیدا شد
  • مصدومیت شجاع خلیل زاده پس از برخورد با بازیکن استقلال؛ هشت بخیه و دندانی که شکست!
  • عمیق ترین حفره آبی جهان در این منطقه کشف شد
  • عکس | کشف عمیق‌ ترین حفره آبی جهان در مکزیک
  • عمیق ترین حفره آبی جهان در مکزیک کشف شد
  • هدف قرار گرفتن کشتی «سیکلادیس»با پهپاد «شهاب» نیروهای یمنی+ فیلم
  • واکنش به بازی شهاب حسینی در آخرین سریالش
  • آغاز به کار کنگره همکاری‌های دولت ،دانشگاه و صنعت در قم