Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@18:05:52 GMT

دلایل علمی بیخوابی‌تان چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۰۱۶۶۲

در این مطلب به بررسی رایج‌ترین دلایل پزشکی بی خوابی‌های شبانه خواهیم پرداخت. ناطقان: اگر نمی‌توانید بخوابید، ممکن است علتش چیزی که خورده‌اید باشد. توصیه‌های زیر را بخوانید تا بدانید چه چیزهایی کمک‌تان می‌کنند بهتر بخوابید.

شام را خیلی زود می‌خورید

اگر شام‌تان را حدود ساعت 5 خورده باشید و تا ساعت 11 شب که به رختخواب می‌روید؛ چیزی نخورید، گرسنگی مانع خواب‌تان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید یکی دو ساعت بعد از شام به یک اسنک کوچک نیاز دارید تا راحت‌تر و بدن احساس گرسنگی به خواب بروید. بهترین اسنک پیش از خواب می‌تواند چیزی مثل پنیر و بیسکوئیت باشد.

بدترین عادت‌های غذایی قبل از خواب

پنیر سخت بهتر از پنیر نرم است، زیرا پنیر سخت، تیروسین بیشتری دارد؛ ترکیبی که به خواب کمک می‌کند. اسنک پیش از خواب باید 65 درصد کربوهیدرات و 35 درصد پروتئین باشد و تقریبا 250 کالری داشته باشد. یک کاسه‌ی کوچک غلات همراه با شیر کم چرب نیز اسنک بسیار خوب دیگری است که می‌توانید قبل از خواب بخورید. اما توجه داشته باشید که دیر وقت نخورید چون ممکن است دچار سوزش معده یا مشکلات دیگر شوید.

بعد ازظهر قهوه می‌نوشید

ممکن است فکر کنید نیاز به قهوه دارید تا بتوانید در ساعات پایانی روز تمرکزتان را برای انجام کارهای باقیمانده حفظ کنید اما شش ساعت طول می‌کشد تا بدن‌تان فقط نیمی از کافئینی را که مصرف کرده‌اید، هضم کرده و از سیستم‌تان دفع کند. این محرک می‌تواند مضطرب‌تان کند و منجر به بیخوابی‌تان شود. روزانه تقریبا 250 میلی گرم کافئین، متوسط حساب می‌شود. بسیاری از کارشناسان خواب توصیه می‌کنند بعد از ظهرها قهوه ننوشید.

شام سنگین می‌خورید

پُرخوری مطمئنا باعث احساس ناراحتی می‌شود، مخصوصا اگر دیروقت غذا بخورید. بدن عادت دارد وقتی نشسته یا ایستاده‌اید غذا را گوارش کند، نه وقتی که دراز کشیده‌اید. دراز کشیدن می‌تواند پروسه‌ی گوارش را طولانی‌تر کند و در نتیجه خواب‌تان را بهم بزند.

شامی که می‌خورید تند و پُرادویه است

غذاهای تند و پرادویه موجب سوزش معده و بد هضمی در شب می‌شوند. وقتی دراز می‌کشید، جاذبه‌ی زمین به نفع‌تان عمل نمی‌کند و مواد تندی که خورده‌‌اید وارد مری شده و دچار ریفلاکس می‌شوید، در نتیجه خواب‌تان مختل می‌شود. ضمنا شواهد علمی نشان می‌دهند که خوردن غذاهای تند پیش از خواب احتمال کابوس دیدن را بیشتر می‌کند.

رژیم غذایی‌تان بسیار محدود است

رژیم‌های غذایی سخت و محدود کننده مناسب همه‌ی افراد نیستند. به اندازه‌ی کافی غذا نخوردن می‌تواند موجب اختلال خواب شود. هیچکس دوست ندارد گرسنه به رختخواب برود. احساس ناراحتی ناشی از گرسنگی و اضطراب ناشی از آن می‌تواند شما را بیدار نگه دارد.


غذاهایی که به خواب کمک می‌کنند، نمی‌خورید

با آب آلبالو، موز، کیوی و یخ برای خودتان یک اسموتی عصرگاهی درست کنید. موز منیزیم دارد و برای خواب خوب است، آلبالو نیز به افزایش تولید ملاتونین کمک می‌کند و کیوی هم سطح سروتونین را در بدن بالا می‌برد. سروتونین هورمونی است که به آرام سازی ذهن و بدن کمک می‌کند.


پیش از خواب بستنی می‌خورید

خوردن لبنیات پُر چرب می‌تواند خواب‌تان را دچار اختلال کند. مواد غذایی پُر چرب و کم فیبر منجر به بیخوابی و کاهش کیفیت خواب می‌شوند. غذاهای پُر چرب موجب ریفلاکس شده و از این طریق نیز خواب را بهم می‌زنند. چربی، دیرتر از بقیه مواد غذایی معده را ترک می‌کنند، یعنی بعد از پروتئین و کربوهیدرات، بنابراین اجتناب از غذاهای پُر چرب در ساعات نزدیک به زمان خواب، راهکار هوشمندانه‌ای است. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: بی خوابی ، دلایل پزشکی ، عادت های غذایی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: بی خوابی دلایل پزشکی عادت های غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۰۱۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سابق سازمان تیم‌های ملی: بعید می‌دانم با این روند مدال المپیک بگیریم/ دلایل افت فروغی قابل بررسی است

سعید مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در مورد اینکه نتایج ملی‌پوشان تیراندازی ایران در میادین مختلف بین‌المللی به خصوص مسابقات انتخابی المپیک رضایت‌بخش نبوده، اظهار کرد: نتایج خوبی کسب نمی‌شود، در حالی که می‌توانیم جایگاه بالاتری داشته باشیم. در تفنگ و تپانچه دور از انتظار بوده‌ایم. تنها کسی که نتایج خوب را ادامه می‌دهد هانیه رستمیان است. دیگر ملی‌پوشان تیراندازی با روز‌های خوب خود فاصله دارند. روند رو به رشد کاملاً پاره شده و با آن جایگاهی که می‌توانیم باشیم فاصله محسوسی پیدا کرده‌ایم. سهمیه‌های المپیک کاهش پیدا کرده و دوره قبل ۶ سهمیه داشتیم، این دوره ۴ سهمیه گرفته‌ایم، مدال‌هایی که به دست می‌آوریم از دست می‌رود و نتایج خوب قبل تکرار نمی‌شود.  

پافشاری منجر به کسب سهمیه شد

وی درباره اینکه دلیل افت ملی‌پوشان تیراندازی چیست، عنوان کرد: همه چیز دسن به دست هم می‌دهد. مدیریت، کارایی ورزشکار، نقش مربی، تجهیزات و ... تأثیر دارند. با روی کار آمدن رئیس جدید فدراسیون قرار شد تا تجهیزات کاملاً تأمین شود. تغییری در مربیان و ورزشکار ایجاد نشد و البته نفرات جدیدی اضافه شدند. در ماده تفنگ با توجهی که به بخش بانوان شده، دو ملی‌پوش جدید اضافه شده و فاطمه امینی و شرمینه چهل‌امیرانی توانستند سهمیه المپیک بگیرند. در ماده اهداف پروازی هم در دوره قبل توجه شد و نوجوانانی وارد مسابقات لیگ شدند که نتیجه آن کسب سهمیه المپیک توسط محمد بیرانوند شد. همان زمان خیلی از باشگاه‌ها با آمدن نوجوانان مخالفت کردند، اما پافشاری فدراسیون باعث شد تا نتیجه آن را در این دوره انتخابی المپیک ببینیم.  

دلایل افت فروغی قابل بررسی است

رئیس سابق سازمان تیم‌های ملی تیراندازی در مورد اینکه دلایل افت جواد فروغی چه بود که او در المپیک قبلی مدال طلا گرفت، اما این دوره سهمیه هم نگرفت، تصریح کرد: افت فروغی بلافاصله بعد از المپیک توکیو شروع نشد، چون او توانست در تپانچه میکس مدال طلای مسابقات لهستان را کسب کند. بعد از آن رقابت‌ها بود که مربی فروغی تغییر کرد و توجه لازم به او نشد. برخورد با ورزشکاری که در المپیک طلا گرفته با دیگر ورزشکاران فرق می‌کند. ممکن است مقداری بعد از طلای المپیک افت ایجاد شود، اما ورزشکار دوباره می‌تواند اوج بگیرد. فروغی پیش از المپیک توکیو در جام‌های جهانی برزیل و هندوستان دو مدال طلا گرفته بود، در المپیک طلا گرفت و در لهستان هم به طلای میکس رسید. دلایل افت فروغی قابل بررسی است و می‌توان دوباره او را بازگرداند ولی لازمه آن توجه فدراسیون وقت است.

مرادی درباره اینکه از میان محمد بیرانوند، هانیه رستمیان، فاطمه امینی و شرمینه چهل‌امیرانی می‌توان به کسب مدال در المپیک پاریس امیدوار بود، خاطرنشان کرد: با این روندی که ورزش تیراندازی در میان ملی‌پوشان پیش رفته بعید می‌دانم شانسی برای کسب مدال در المپیک پاریس داشته باشیم. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همکاری علمی دانشگاه آزاد همدان با یک شرکت لبنی
  • رئیس سابق سازمان تیم‌های ملی: بعید می‌دانم با این روند مدال المپیک بگیریم/ دلایل افت فروغی قابل بررسی است
  • ریس سابق سازمان تیم‌های ملی: بعید می‌دانم با این روند مدال المپیک بگیریم/ دلایل افت فروغی قابل بررسی است
  • دلیل کوبش زیاد 405 در دست انداز
  • اطلاعیه جدید درباره دلایل ردصلاحیت روحانی
  • واکنش سایت حسن روحانی به اظهارات سخنگوی شورای نگهبان درباره دلایل ردصلاحیتش
  • دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال
  • واکنش شورای نگهبان به اظهارات روحانی درباره دلایل رد صلاحیتش
  • نبود سبد سوخت یکی از دلایل ناترازی بنزین
  • دلیل کوبش زیاد 405 در دست‌انداز