Web Analytics Made Easy - Statcounter

حوادث رکنا: یکی از متهمان به قتل وحید مرادی که سال‌های پیش مرتکب دو قتل دیگر هم شده بود مدعی شد وحید در زندان گنده لاتی می‌کرد و ما هم او را زدیم، اما من قاتل نیستم.

به گزارش گروه جنایی رکنا، ساعت ۱۴‌بعد‌از‌ظهر روز دوشنبه وحید‌مرادی، شرور معروف تهران که اردیبهشت‌ماه امسال یکی از دوستانش را در مهمانی Party در حوالی ولنجک به قتل Murder رسانده بود در زندان Prison رجایی‌شهر به قتل رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زندانبانان زندان رجایی‌شهر پس از اعلام درگیری خونین با جسد او در انتهای سالن شماره یک زندان روبه‌رو شدند که با اصابت ضربات متعدد چاقو به کام مرگ رفته بود. با اعلام این خبر قاضی Judge محمد شهریاری، سرپرست دادسرای امور جنایی تهران در رأس اکیپی از کارآگاهان اداره‌دهم پلیس‌آگاهی و قاضی دشتبان، بازپرس ویژه قتل در محل به تحقیق پرداختند. نخستین بررسی‌ها نشان داد مقتول با اصابت پنج‌ضربه چاقو به سینه و شکم به قتل رسیده و ضربه کشنده هم به قلبش اصابت کرده است. از سوی دیگر تیم جنایی دریافتند وحید همراه تعدادی از زندانیان پس از خوردن ناهار برای هواخوری به داخل حیاط می‌رود و دقایقی مانده به ساعت‌۱۴ با دو زندانی Prisoner دیگر به نام‌های سعید و عباس داخل حیاط درگیر می‌شود. همچنین مشخص شد لحظاتی بعد این درگیری در داخل یکی از سالن‌ها ادامه پیدا می‌کند که در جریان آن وحید با ضربات یکی از عاملان نزاع به قتل می‌رسد. 
بررسی دوربین‌های زندان 
در حالی که تحقیقات ابتدایی حکایت از این داشت وحید در نزاع دستجمعی به قتل رسیده است مأموران برای شناسایی عامل یا عاملان قتل دوربین‌های مداربسته را بررسی کردند. 
فیلم دوربین‌ها نشان داد سعید و عباس داخل حیاط با مقتول درگیر می‌شوند و سعید پس از وارد کردن ضربه‌ای با چاقوی دست‌ساز به وحید همراه عباس به داخل سالن شماره یک فرار Escape می‌کند. وحید که در این درگیری زخم کوچکی برداشته بود آن‌ها را تعقیب می‌کند و لحظاتی بعد همراه تعدادی از دوستانش برای درگیری به سالن شماره یک می‌آید. بدین ترتیب نزاع دستجمعی که بیش از ۱۵‌زندانی در آن شرکت داشتند آغاز می‌شود و همگی در حالی که مسلح به سلاح سرد یا آب جوش و روغن داغ هستند شروع به کتک‌کاری می‌کنند. از سوی دیگر دوربین نشان داد سعید و عباس همراه زندانی دیگری با وحید در حال کتک‌کاری هستند که ثانیه‌هایی بعد وحید در انتهای سالن شماره یک خونین نقش بر زمین می‌شود و به قتل می‌رسد. 
بدین ترتیب مأموران سعید و عباس را به عنوان مظنونان حادثه Incidentقتل وحید مرادی بازداشت کردند. 
متهم به قتل، سابقه ۲ قتل دیگر هم دارد 
در گام بعدی مأموران سوابق دو متهم را بررسی کردند که مشخص شد سعید علاوه بر این درگیری مرگبار، دو قتل دیگر هم سال‌های پیش مرتکب شده است. اولین قتل را وی در سال‌۸۸ در یک نزاع دستجمعی رقم می‌زند، اما پس از چند سال زندانی با پرداخت دیه از اولیای‌دم رضایت می‌گیرد و از زندان آزاد می‌شود. متهم پس از آزادی Freedom در تاریخ ۱۳‌بهمن‌سال ۹۵ در منطقه بی‌سیم هنگام قدرت‌نمایی با تعداد از اراذل با اسلحه ساچمه‌زنی مرد‌۴۷‌ساله‌ای به نام علی را به قتل می‌رساند که پس از دستگیری راهی زندان‌رجایی شهر می‌شود تا اینکه در این درگیری به عنوان متهم اصلی قتل در زندان بازداشت می‌شود. همچنین مأموران دریافتند سعید علاوه بر درگیری‌های مرگبار در یک سرقت Stealingمسلحانه از طلافروشی در شهرستان لاهیجان استان گیلان هم دست داشته است. 
بررسی سوابق عباس هم نشان داد وی در سال‌۸۵ یکی از بستگانش را به خاطر اختلاف خانوادگی به قتل رسانده و راهی زندان شده است. 
متهمان قتل را انکار کردند 
ظهر دیروز دو متهم از زندان رجایی‌شهر برای بازجویی به دادسرای امور جنایی تهران منتقل شدند. 
دو متهم مقابل قاضی شهریاری با اعتراف به درگیری با مقتول، قتل را انکار کردند. سعید متهم ردیف اول مدعی شد که هنگام درگیری با وحید چاقوی دست‌سازی همراه داشته است، اما او ضربات مرگبار را نزده است. دو متهم در ادامه برای تحقیقات بیشتر در اختیار کارآگاهان اداره دهم پلیس Police آگاهی قرار گرفتند. 
گفت‌وگو با متهمان 
سعید در حالی که یکی از دستانش در این حادثه زخمی و باند پیچی شده بود با خونسردی به سؤال‌های خبرنگار ما پاسخ داد و مدعی شد که مرتکب قتل نشده است و چنانچه مأموران با مدرک ثابت کنند که او قتل را انجام داده است به گردن می‌گیرد. 
مقتول را می‌شناختی؟ 
نه، اما می‌دانستم که شرور معروفی است. 
چرا او را به قتل رساندی؟ 
من وحید را به قتل نرساندم. 
درگیری با او را قبول داری؟ 
بله.
چرا درگیر شدی؟ 
او از روزی که به زندان آمده بود برای همه خط و نشان می‌کشید. وحید در سالن شماره‌۳ بود و ما هم در سالن شماره یک بودیم. او می‌گفت: من عقاب ایران هستم و همه باید به من احترام بگذارند. همیشه برای زندانی‌های سالن شماره یک گنده‌لاتی می‌کرد. انتظار داشت همه ما از او اطاعت کنیم و به او احترام بگذاریم، اما ما قبول نمی‌کردیم و برای خودمان کسی بودیم. 
فقط به خاطر همین حرف‌ها؟ 
نه، او همیشه کری می‌خواند و با تعدادی از دوستان و نوچه‌های داخل زندانش با دوستان من در سالن شماره یک درگیر می‌شد. 
درباره روز حادثه توضیح بده؟ 
روز حادثه من به خاطر پرونده قتل سال‌۹۵ به اداره آگاهی منتقل شدم و دوباره مورد بازجویی قرار گرفتم. ساعت یک‌بعد‌از‌ظهر به زندان منتقل شدم که در حیاط زندان دوباره با وحید روبه‌رو شدم و با هم درگیر شدیم. پس از این من و عباس به داخل سالن رفتیم که مشاهده کردیم او همراه ۵۰ نفر از دوستانش در حالی که بعضی از آن‌ها چاقو و بعضی هم آب‌جوش و روغن داغ همراه داشتند برای درگیری به سالن شماره یک آمدند و شروع به فحاشی کردند. من همراه حدود ۶۰‌نفر از دوستانم با آن‌ها درگیر شدیم که وحید با چاقو به قتل رسید. 
با چاقوی چه کسی به قتل رسید؟ 
نمی‌دانم. 
مأموران پیراهن خونی شما را کشف کردند که مشخص می‌شود شما قتل انجام دادی؟ 
پیراهنم در درگیری خونی شد. 
فیلم دوربین‌های مداربسته نشان می‌دهد که شما ضربات مرگبار را زده‌اید؟ 
قبول ندارم. اگر واقعیت دارد فیلم را به من نشان بدهند و با مدرک ثابت کنند من قبول می‌کنم که وحید را به قتل رسانده‌ام در صورتی که من مطمئن هستم او را نکشته‌ام. 
شما خودت را معرفی کن؟ 
عباس هستم و از سال‌۸۵ به جرم Crime قتل یکی از بستگانم در زندان هستم. 
چه‌شد که شما با وحید درگیر شدی؟ 
او می‌خواست در زندان برای ما گنده‌لاتی کند. همیشه می‌گفت: من عقاب ایران هستم. می‌گفت: شیر‌ها بالا هستند و کفتار‌ها در پایین و ما را تحقیر می‌کرد به همین خاطر از روز اول که به زندان آمده بود با ما درگیری داشت. 
شما هم با چاقو به او ضربه زدی؟ 
نه.
حرف آخر؟ 
من مدتی قبل از اولیای‌دم رضایت گرفتم و قرار بود به زودی از زندان آزاد شوم، اما دوباره مرتکب اشتباه شدم و در این درگیری مرگبار شرکت کردم.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

قتل ناموسی در باغ سیب ورامین / وقتی سرزده به خانه رفتم او با زنم بود + عکس

اولین عکس قاتلان وحید مرادی / آن دو در بازجویی چه گفتند

دستگیری 3 شرور به خاطر قتل وحید مرادی در زندان کرج / جزئیات اولین بازجویی + عکس

جنجال بدهی‌های میلیاردی دختر وزیر سابق صنعت و معدن و تجارت

عاطفه 16 ساله به حجله مرد 31 ساله رفت / پری از من مدل خیابانی ساخت!

قاتل وحید مرادی در زندان کیست؟! + فیلم جسد در پزشکی قانونی

خواننده رپر جوان به قتل رسید + عکس

قتل مهوش 18 ساله توسط خواستگاری که پلیس بود! +تصویر

ازدواج جنجالی دختر 11 ساله با تاجر 41 ساله / همه خشمگین شدند + عکس

بی حیایی فوتبالیست ایرانی با زنان غریبه همسرش را عاصی کرد!

انتشار عکسی بی شرمانه از ابوبکر البغدادی در حلقه زنان رقصنده + عکس

دختر چشم آبی 14 سال بیشتر نداشت که اسماعیل سراغش رفت!

قتل 2 کودک گرسنه توسط مادر در یک قدمی لاکچری های میلیاردر شهر! + عکس های باورنکردنی

 

منبع: رکنا

کلیدواژه: جام جهانی سلامت مهم ترین های 24 ساعت جنایی مهمانی Party قتل Murder زندان Prison قاضی Judge زندانی Prisoner فرار Escape حادثه Incident آزادی Freedom سرقت Stealing پلیس Police فیلم جرم Crime اخبار حوادث قتل قاتل جوان عکس در زندان وحید مرادی قتل وحید مرادی وحید مرادی کشته شد قتل وحید مرادی در زندان قاتل وحید مرادی عکس رکنا قتل وحید گردن ایران وحید مرادی کشته شد وحید مرادی من در زندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۰۲۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پس لرزه‌های یک شکست

تسخیر سفارت امریکا در تهران توسط دانشجویان پیرو خط امام در آبان ماه 1358 دوران پر فراز و نشیبی را برای دولتمردان امریکایی به ویژه کابینه جیمی کارتر رقم زد. کارتر در ابتدا تلاش‌هایی برای مذاکره انجام داد ولی به نتیجه‌ای نرسید. تا در نهایت عملیات پنجه عقاب به شکستی عمیق در عمر سیاسی او تبدیل شد. عملیات پنجه عقاب فاجعه‌ای بود که با مرگ آمریکایی‌ها، هواپیماهای نظامی ویران‌شده و گروگان‌هایی که هنوز در بند اسارت بودند به پایان رسید. یکی از مهمترین پیامدهای شکست عملیات پنجه عقاب؛ استعفای سایروس ونس وزیر امور خارجه کارتر بود.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی: تسخیر سفارت امریکا در تهران توسط دانشجویان پیرو خط امام در آبان ماه ۱۳۵۸ دوران پر فراز و نشیبی را برای دولتمردان امریکایی به ویژه کابینه جیمی کارتر رقم زد. این دوران با گروگان‌گیری ۴۴۴ روزه ادامه یافت و رو به روز بر مشکلات کارتر و مشاورانش برای حل بحران سفارت بیشتر می‌شد.

در چنین فضایی در داخل دولت آمریکا هم شرایط بسیار بحرانی و خارج از کنترل بود. جیمی‌کارتر که خود را برای شرکت در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا آماده می کرد تا گوی سبقت را از رقیب هم حزبی‌اش سناتور تد کندی برباید، به سرعت تمام سفرها و کمپین‌های اننخاباتی خود را لغو کرد. کارتر در ابتدا تلاش‌هایی برای مذاکره انجام داد ولی به نتیجه‌ای نرسید. تا در نهایت عملیات پنجه عقاب به شکستی عمیق در عمر سیاسی او تبدیل شد. عملیات پنجه عقاب فاجعه‌ای بود که با مرگ آمریکایی‌ها، هواپیماهای نظامی ویران‌شده و گروگان‌هایی که هنوز در بند اسارت بودند به پایان رسید.

یکی از اعضای کمپین تبلیغاتی کارتر برای انتخابات ریاست جمهوری در خاطرات خود از صبح فردای حادثه می‌گوید: «تلفن خانه من صبح زود در ۲۵ آوریل ۱۹۸۰ زنگ خورد. ریک هرناندز، یکی از دستیاران ارشد سیاسی رئیس جمهور بود که در مورد ماموریت شکست خورده و فجایع بعد از آن صحبت می کرد. او گفت‌وگو را با این جمله آغاز کرد: «ما در انتخابات شکست خوردیم.» من گیج شدم. نیمه شب بود، و علاوه بر این، کارتر به تازگی کندی را در یک تقابل طولانی شکست داده بود. ریک هرناندز با عبارات دقیقی به توصیف خرابی و شکست آمریکایی ها در بیابان کرد ولی در آخر جمله ای گفت که تا به امروز درست ترین توصیف از عواقب آن رویداد به نظر می رسد. او گفت : «در همان شب[طوفان طبس] کارتر در انتخابات شکست خورد»

در آستانه سال ۱۹۸۰، جیمی کارتر به عنوان یک رئیس جمهور ضعیف و شکست خورده در آمریکا شناخته شد. اقتصاد به طرز فوق العاده بدی پیش می رفت. رتبه های محبوبیت او به شدت نزولی بود و چالش رویارویی با کندی،رقیب او در حزب دموکرات برای او بسیار دشوار بود.  اگرچه کارتر در نهایت نامزد دموکرات ها شد، اما در ماه نوامبر همه ایالت‌ها به جز شش ایالت را به رونالد ریگان باخت.گروگان ها در ۲۰ ژانویه ۱۹۸۱ - روز تحلیف رونالد ریگان - آزاد شدند و پرونده ریاست جمهوری کارتر برای همیشه با این شکست تاریخی بسته شد.

در این نوشتار تلاش خواهد شد، بر یکی از مهمترین پیامدهای شکست عملیات پنجه عقاب یعنی استعفای سایروس ونس وزیر امور خارجه کارتر مروری داشته و از جوانب تازه ای این رویداد را مورد بررسی قرار دهیم.

زندگی و کارنامه سیاسی سایروس ونس

سایروس رابرتز ونس در ۲۱ ژانویه ۱۹۷۷ توسط رئیس جمهور جیمی کارتر به عنوان وزیر امور خارجه منصوب شد. او در ۲۳ ژانویه وارد سمت خود شد و در ۲۸ آوریل ۱۹۸۰ در اعتراض به تصمیم پرزیدنت کارتر مبنی بر تلاش برای نجات نظامی گروگان های آمریکایی در ایران استعفا داد. ونس در دانشگاه ییل تحصیل کرد و در سال ۱۹۳۹ مدرک لیسانس گرفت و به دانشکده حقوق ییل ادامه داد و در سال ۱۹۴۲ مدرک دکتری خود را دریافت کرد. ونس پس از دریافت مدرک حقوقی خود تا سال ۱۹۴۶ در نیروی دریایی خدمت کرد. او در طول دهه ۱۹۶۰، در رتبه های وزارت دفاع قرار گرفت و  به عنوان وزیر ارتش در زمان جان اف کندی خدمت کرد. اولین تجربه او را در زمینه مسائل حقوق بشر زمانی بود که از ارتش برای اجرای یکپارچگی دانشگاه می سی سی پی در سال ۱۹۶۲ استفاده شد. او در قالب معاون وزیر دفاع از حامیان اولیه اقدام ایالات متحده در جنگ ویتنام بود، اما بعداً با آن مخالفت کرد و از جانسون خواست تا نیروهای آمریکایی را از ویتنام خارج کند.

در سال ۱۹۷۶، رئیس جمهور منتخب کارتر، از ونس خواست تا وزیر امور خارجه او شود. سیاست ونس در دوران تصدی به عنوان وزیر امور خارجه تاکید بر اصل مذاکره به جای رویارویی نظامی بود. یکی از مهم ترین پروژه های او ایجاد یک نظام کنترل تسلیحات با اتحاد جماهیر شوروی و به دست آوردن یک توافق صلح جامع بین اسرائیل و همسایگان عرب آن بود. از مهمترین دستاوردهای دیپلماتیک او می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: پیمان صلح اسرائیل و مصر، اولین معاهده صلح بین اسرائیل و یک همسایه عرب؛ احیای روابط دیپلماتیک کامل با چین؛ و حل و فصل در میان جناح های سیاسی در زیمبابوه که اجازه حکومت اکثریت را می داد.

او در سال ۱۹۷۹، ناامیدانه تغییر رویکرد رئیس جمهور کارتر از مذاکره به سمت سیاست‌های تقابل‌آمیزتر را که تحت تاثیر مشاور امنیت ملی زیبگنیو برژینسکی انجام می‌شد دنبال می‌کرد. اما کارتر توصیه‌های ونس در مورد چندین موضوع، از جمله نحوه مدیریت بحران سیاسی در ایران که منجر به برکناری شاه و ایجاد جمهوری اسلامی ایران شد را نادیده می‌گرفت. در جریان این آشفتگی سیاسی، دانشجویان مبارز ایرانی سفارت آمریکا را تصرف کردند و کارکنان آن را به گروگان گرفتند. پس از اینکه کارتر در بهار ۱۹۸۰ دستور نجات گروگان ها در قالب عملیات پنجه عقاب را صادر کرد، ونس تصمیم گرفت استعفا دهد زیرا معتقد بود عملیات نظامی بیهوده خواهد بود و به مذاکراتی که برای پیروزی بر روی آن کار می‌کرد آسیب می رساند.

متن استعفای سایروس ونس

۲۱ آپریل ۱۹۸۰

جناب آقای رئیس جمهور

من برای شما بیشترین احترام و تحسین را قائل هستم و با قلبی سنگین استعفای خود را تقدیم می کنم. خدمت به شما و ملت ما مایه افتخار بوده است. من با افتخار و رضایت به اقدامات و جهت‌گیری‌های جدیدی که سیاست خارجی ما را تحت رهبری شما مشخص کرده‌اند نگاه می‌کنم. معاهده کانال پاناما، پیمان کمپ دیوید، پیمان صلح مصر و اسرائیل، عادی سازی روابط با جمهوری خلق چین، تقویت نیروهای نظامی و اتحادهای ما، مذاکره در مورد توافقنامه SALT II، حل و فصل زیمبابوه و انگیزه و جهت گیری جدیدی که به روابط ما با کشورهای جهان سوم داده شده است، چند مورد از این گام های اصلی است.

من می دانم که شما چقدر در تصمیم خود در مورد ایران عمیقاً فکر کرده‌اید. ای کاش می توانستم در آن از شما حمایت کنم. اما به دلایلی که گفتیم نمی توانم.

وزیر امور خارجه‌ای که نتواند حمایت عمومی مورد نیاز شما را در مورد موضوع و تصمیمی با این اهمیت فوق‌العاده به شما ارائه دهد، در هفته‌ها و ماه‌های آینده به شما خدمات خوبی نخواهد داد - صرف نظر از اینکه من چقدر در حمایت خود در سایر موضوعات ثابت قدم می مانم همچنان به شما به عنوان رهبرمان وفادار هستم. چنین وضعیتی غیرقابل دفاع خواهد بود و رابطه ما، که من بسیار برای آن ارزش قائل هستم، دائماً آسیب می بیند.

من همیشه از شما سپاسگزار خواهم بود که فرصتی برای خدمت به من دادید. من همیشه عمیق‌ترین احترام و محبت را برای شما قائل خواهم بود و می دانید که می توانید بر حمایت من برای رهبری مستمر خود در کشورمان حساب کنید.

پاسخ رئیس‌جمهور کارتر

۲۸ آپریل ۱۹۸۰

به وزیر امور خارجه سایروس ونس

استعفای شما را با تأسف، اما با قدردانی عمیق از خدمات ویژه و مؤثر شما به من و کشورمان می پذیرم. همانطور که در نامه شما ذکر شد، ما تحت رهبری شما به عنوان وزیر امور خارجه دستاوردهای قابل توجهی داشته‌ایم. من در افتخاراتی که شما به دست آورده‌اید شریک هستم. چون نتوانستید از تصمیم من در مورد عملیات نجات در ایران حمایت کنید، تصمیم درستی برای استعفا گرفته‌اید. من می‌دانم که این موضوع یک تفاوت و اختلاف نظر بنیادین با شماست و به دلایلی که برای من بیان کردید احترام می‌گذارم. شما موقعیت خود را با تحسین و بهترین آرزوهای یک ملت قدرشناس ترک می‌کنید. دوستی و شراکت نزدیک ما در دوران چالش‌برانگیز منبع قدرت و اطمینان من بوده است. من مشتاق مشاوره و مشاوره مداوم شما در مورد مسائل مهم برای ایالات متحده هستم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سازش ۲۱۲۳۲ فقره پرونده در جنوب کرمان
  • آزادسازی یک عقاب در ارتفاعات کوهستانی شاهو + فیلم
  • صلح و سازش در پرونده نزاع دو برادر اهوازی پس از سه سال
  • (ویدئو) آزادسازی یک عقاب در ارتفاعات کوهستانی شاهو
  • حمایت کامل یک مرجع تقلید از «طرح نور»: امری مبارک است | درباره حجاب به شدت حساسیم
  • کلوپ: در رختکن با صلاح حرف زدیم، مشکل حل شد!
  • فضای جامعه برای مجرمان خشن و حرفه ای ناامن شود
  • پس لرزه‌های یک شکست
  • اردبیل در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • کلوپ: در رختکن با صلاح حرف زدیم، مشکل حل شد!‏