Web Analytics Made Easy - Statcounter

ری و تجریش احمد مسجد جامعی در سلسله نشست های تخصصی گردشگری با موضوع "گردشگری در آیینه ری" گفت: ما دوره ای داریم که به ری می گفتند عروس العالم ، ری زمانی شرق و غرب عالم را به هم وصل می کرده و علت توسعه این بوده که ری شاهراه بوده و این منطقه به خاطر اتصال مناطق مختلف ایران همواره مورد توجه بوده است.

 

وی ادامه داد: من تا به حال 8 بار ری گردی کردم از آثاری نظیر دژ اشکانی بازدید کردم ، اثری که توضیحات غلط اندر غلطی دارد، قلعه گبری را بازدید کردیم که به گفته آقای خلیل آبادی فاتح و کاشف آنجا بودیم چرا که امکان ورود به این قلعه نبود، جایی که اگر تشنه شویم آبی برای نوشیدن نیست، این یعنی آنکه کمترین امکانات برای یک گردشگر به واسطه بازدید از آثار تاریخی فراهم نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: پس بیاییم از گفتن حرف های بزرگ و شعار های بزرگ خودداری کنیم . این بزرگ گویی ها است که همواره به ما ضربه زده، امروزه چشمه علی چه شده، جایی که حوزه تمدن عالم است و تاریخ بشر را با آن می سنجند.

 

مسجد جامعی افزود: رشکان یا همان اشک آباد که در آن جا دویست و چند نوع پرنده مهاجر داریم می دانید کجاست، یکی از 4 آتشکده مهم اینجا بوده اینها را می دانید کجاست.

 

مسجد جامعی گفت: اطراف حرم عبدالعظیم اینجا یک بین الحرمینی بوده آیا آمده اید این بین الحرمین را بازسازی کنید؟ آنجا که حضرت عبدالعظیم به زیارت امامزاده حمزه می رفته و در کتب تاریخی موجود است.

 

عضو شورا اظهار داشت: اتفاقا آنچه که سبب ضربه وارد آمدن به ری شده همین طرح های توسعه ای و سرمایه بوده است پس همیشه پول و برنامه آنچه که شما در ذهن دارید را متبادر نمی کند، در همین طرح توسعه حرم می دانید چه خانه های تاریخی خراب شد. از آن خانه های چه باقی مانده، همین تکیه نفر آباد در معرض تخریب بود. تکیه ای که از سال 1060 مجلس عزاداری امام حسین در آن برپا بود.

 

مسجد جامعی خطاب به فرماندار ری که خواستار تفویض اختیارات ویژه به شهرداری ری بود گفت: با همین اختیارت موجود ببینید چقدر اینجا را تخریب کرده اند، در ری باید کسی کار کند که اهل نظریه باشد، اهل علم باشد و جرات و جسارت داشته باشد. من در ری گردی می گفتم مسئول فلان جا کجاست؟ هیچ کس پاسخگو نبود. نمی شود نظام اجرایی کشور را در این شرایط بحرانی تغییر داد.

 

مسجد جامعی افزود: ما بیاییم در یک چارچوب، راهکار هایی را تدوین کنیم برای حفظ و صیانت از داشته هایمان و اولین راهکارمان هم این باشد که چه کارهایی را انجام ندهیم به جای اینکه بیایم مدام یک سری امور را اجرایی کنیم. یزد ثبت جهانی شد چون خیلی کارها را نکرد و حرف مهندسان را عمل نکرد. اینجا (ری) همه اش با پو ل و برنامه های توسعه ای خراب شد.

 

مسجد جامعی اظهار داشت: چرا به اصل ماجرا توجه نمی کنید، من رفتم جوانمرد قصاب؛ شما جرات دارید در هویت این محله دست ببرید، این نماد جوانمردی و عیاری است، نماد فرهنگ عامه است. مگر می شود به آن دست ببرید؟ مگر شما می توانید دست به قبور ببرید؟ در ری یک قانون نانوشته وجود داشته که به واسطه اینکه حضرت عبدالعظیم سه امام بزرگوار را دیده اند هیچ بنای دو گلدسته ای در ری وجود نداشته باشد. حال می آیند این ادب اجتماعی را در ابن بابویه از بین می برند.

 

عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: ما خدمتگذار مردمیم پس بیاییم کاری کنیم زندگی مردم بهتر شود از اینجایی که هستیم یک قدم جلوتر برویم و اگر قدمی برنمی داریم داشته هایمان را تخریب نکنیم.

 

وی گفت: ری عصاره تاریخی ایران و تهران است این آثار را از بین نبریم و چیزی به آن بیافزایم .

 

عضو شورا تصریح کرد: در مسجد جامع تهران یک قسمت مربوط به زمان حکومت ال بویه است یک قسمت صفویه و یک قسمت قاجاریه در طول تاریخ هر حکومت نیامده آثار قبلی را تخریب کند بلکه آمده چیزی به آن افزوده در حالیکه رسالت ما کلنگی بوده یعنی کلنگ به دست گیریم تخریب کنیم. در حالی که تمدن ما تمدن تخریبی نبوده و همواره چیزی به قبلی ها افزوده شده است. بنابراین بیایم به جای تخریب سعی کنیم چیزی به داشته هایمان بیافزایم. به عنوان مثال در موضوع همین کارخانه سیمان ما گفتیم اینجا موزه صنعت شود ین یک راه برای حفظ سرمایه هایمان است.

 

جمالی پور: ری نیازمند ساختار و طرح جامع مستقل است

فرماندار ری نیز در این نشست گفت: امروزه صنعت گردشگری منبع بزرگ درآمدی کشور ها است و شهر ری به واسطه تاریخ درخشانی که دارد پایگاه عظیم فرهنگی، گردشگری و میراثی است هم در بعد مذهبی به خاطر حضرت عبدالعظیم هم از بعد تاریخی است اما با همه این ظرفیت های بزرگ نتوانستیه ایم آنوطور که باید در توسعه صنعت گردشگری اقدام کنیم.

 

وی افزود: پیکره شهر ری یک پیکره مهم و سرشار از منابع درآمدی برای کشور است. اما از درون یک شهری بیمار و بی هویت و گرفتار است . علل مریضی آن هم ناشی از همجواری با تهران است .

 

جمالی پور افزود: در مسائل همواره اولویت با تهران بوده در این شکی نیست اما همین امر سبب شه امروز ری حال خوبی نداشته باشد به طوریکه شهر های که زمانی حاشیه ری را تشکیل می دادند امروز از ری .ضعیت بهتری دارند. لذا شورای شهر باید به ما کمک کند.

 

فرماندار ری گفت: شورا که امروز یک ظرفیت مناسب در مدیریت شهری است باید کمک کند مدیریت شهر اختیارات ویژه ای به شهردار ری بدهند. اگر بخواهیم معظلات رفع شود و موقعیت تاریخی حفظ شود دغدغه مردم و کارشنسان حفظ شود باید به مدیریت شهر اینجا اختیارات ویژه بدهیم . وفق قانون و مقررات شورا می تواند برای ری هم شهردار انتخاب کند.

 

جمالی پور گفت: با این مدیریت، توسعه شهری شکل نخواهد گرفت . ما شهر پر درامدی هستیم و لذا کمک کنید این ساختار ها درست شود تا مردم بتوانند منتفع شوند.این ساختار پاسخگوی نیاز مرد و صیانت از میراث فرهنگی نیست.

 

جمالی پور افزود: یکی از مشکلات اساسی ری این است که طرح جامع مستقل نداشتیم که اگر داشتیم حتما اطراف حرم اینگونه نمی شد.

 

مدیر کل میراث فرهنگی استان تهران : ری باید پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی شود

 

در این جلسه همچنین بزرگ نیا مدیر کل سازمان میراث و میراث فرهنگی استان تهران گفت: ما خودمان گواهی می دهیم که از صنعت گردشگری کم شنیده ایم و این در حالی است رونق صنعت گردشگری می تواند موجب وفاق ملی شود و در سطح بین المللی می تواند زمینه صلح جهانی را فراهم کند.

 

وی افزود: از ستاد گردشگری تشکر می کنم که تلاش زیادی در معرفی آثار و ظرفیت های گردشگری داشته اند و به زودی شاهد اعتلای این صنعت خواهیم بود.

 

بزرگ نیا افزود: در سال 8 میلیون زایر حرم حضرت عبدالعظیم را زیارت می کنند پس اگر با نگاه درامد زایی و صنعتی ببینیم می توانیم از یک خام فروشی و بازدید ساده یک پیکیج درامدی ایجاد کنیم.

 

وی افزود: واقعا به دنبال این هستیم که ری را در کنار اضفهان و تبریز که پایتخت فرهنگی شناخته شدند ،ری را به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سالهای آینده معرفی کنیم. انتخاب ری به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام همه دستگاه ها را مجاب می کند که از داشته هایشان بهتر مراقبت کنند.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۱۰۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی

سجاد دادفر با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی و گردشگری فراوان کرمانشاه، گفت : کرمانشاه استانی سرشار از ظرفیت‌های گردشگری در حوزه‌های مختلف طبیعت گردی، روستاگردی، فرهنگی، تاریخی، دفاع مقدس و مذهبی است. 

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه رازی کرمانشاه تاکید کرد: با وجود اینکه ظرفیت‌های گردشگری کرمانشاه در حوزه گردشگری بسیار زیاد است، اما متاسفانه تاکنون رشته گردشگری در کرمانشاه راه اندازی نشده است. 

وی به توجهی که در سال‌های اخیر به مقوله گردشگری در کرمانشاه شده اشاره کرد و گفت: باتوجه به اینکه استاندار کرمانشاه، گردشگری را به عنوان اولویت توسعه استان معرفی کرده و از طرفی در سطح کلان کشوری نیز نوع نگاه از اقتصاد نفتی به سمت شاخص‌های دیگر تغییر یافته، ما نیز در دانشگاه رویکرد توجه به گردشگری را در دستور کار قرار داده ایم. 

دادفر از آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی خبرداد و افزود: پروسه اخذ مجوز راه اندازی این رشته از وزارت علوم را آغاز کرده ایم و امیدواریم با پیگیری و حمایت مسئولین استانی در ماه‌های آینده آن را به سرانجام برسانیم. 

وی تاکید کرد: در کنار اقداماتی که برای اخذ مجوز راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی آغاز شده، فراهم کردن زیرساخت‌های لازم همچون جذب اساتید این رشته در دستورکار قرار گرفته است. 

وی افزود: باتوجه به اینکه در این استان حدود ۴۲۰۰ اثر تاریخی از ادوار مختلف وجود دارد و این استان را به یکی از غنی‌ترین استان‌های کشور در حوزه آثار تاریخی تبدیل کرده، طی سال‌های گذشته رشته باستان شناسی در دانشگاه رازی ایجاد شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • ۱۰ حفار غیرمجاز در منطقه تاریخی ارومیه دستگیر شدند
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • اجرای ۱۶ پروژه شاخص در مجتمع گردشگری صفه/ برای توسعه صنعت نشاط و تفریح تلاش می‌کنیم
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • اسرائیل درمانده است ایران قواعد بازی را تغییر داد | این جمله یک اشتباه بزرگ از سوی بایدن بود