Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیأت رئیسه انجمن علمی‌روان پزشکان ایران نسبت به جدایی‍‌های مکرر کودکان بد سرپرست از افراد مورد علاقه‌شان هشدار داد و گفت: سپردن موقت این گونه کودکان به خانوارهای آنان را در بزرگسالی دچار مشکلات عاطفی می‌کند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی قدس آنلاین؛ دکتر فربد فدایی  درباره اجرای طرح «امین خانواده» یا شبه‌خانواده و تبعات منفی واگذاری موقت سرپرستی کودکان بد سرپرست به خانوارهای متقاضی گفت: اصولاً جدایی فرزند از خانواده با مخاطراتی توام است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کما این که دیده شده است که میزان افسردگی شدید در خانم‍‌هایی که در دوران  پیش از مدرسه حتی به مدت کوتاهی متحمل جدایی از مادر شده اند دو برابر بیش از دختران همسنی است که چنین وضعیتی نداشته‌اند. بنابراین اگر کودکی بد سرپرست است  و به تشخیص دادگاه نیاز به سرپرست جدید دارد ترجیح این است که این سرپرستی جنبه دائمی‌ داشته باشد.

وی با اشاره به اولویت داشتن بستگان درسرپرستی کودکان بدسرپرست، افزود: دلیل  این امر به وجود علقه‌های خانوادگی برمی‌گردد. درواقع عواطف خانوادگی  تا حدودی می‌تواند وابستگی‍‌ها و دل بستگی‍‌ها را تسهیل بکند اما اگر در مواردی همچنین وضعیتی وجود نداشت، شاید بهتر باشد تا زمانی که سرپرست دائم و مناسبی پیدا شود  کودک در سازمان بهزیستی و زیر نظرمربیان با تجربه و کارشناسان کارآزموده تحت مراقبت و نگهداری قرار بگیرد چون سپردنش به صورت موقت به خانواده یا افراد دیگر بعدها از لحاظ عاطفی او را مشکل ایجاد می‌کند چرا که یکبار دیگر دلبستگی ایجاد می‌شود و بازاز بین می‌رود.

 این عضو هیأت علمی‌ دانشگاه علوم پزشکی و توانبخشی با تأکید بر اینکه کودکانی که متحمل جدایی‍‌های مکرر از افراد مورد علاقه شان شوند، بعدها در بزرگسالی به صورت شخصیت‍‌های سرد و بی عاطفه در می‌آیند، تصریح کرد: این گونه کودکان قدرت دل بستن به دیگران را ندارند. قادر به فهم احساسات دیگران نیستند حتی بخشی از آنان ممکن است تبدیل به شخصیت‍‌های ضد اجتماعی شوند بنابراین بهتر است در مرحله نخست خانواده اصلی سرپرستی دائم کودک را به‌عهده بگیرد و در غیر این صورت  خود سازمان بهزیستی مراقبت و نگهداری این کودکان رابه‌عهده بگیرد یعنی سرپرتی کوتاه مدت یا موقت آخرین گزینه است که باید مورد توجه ما باشد  و علت این موضوع هم صدماتی است که از نظر روحی به کودکان وارد می‌شود.

وی درهمین زمینه به نگهداری  کودکان درمؤسسات و پرورشگاه‍‌ها اشاره کرد و گفت:  احتمال این که چنین کودکانی هم در بزرگسالی دچار مشکلات روانی شوند زیاد است چون در این مراکزمراقبین کودکان مدام تغییر می‌کنند.

فدایی با بیان این که خیلی از خانوارها به خاطر پیوندهای عاطفی که در دوران سرپرستی  ایجاد می‌شود تمایل زیادی به تقاضای سرپرستی موقت ندارند، افزود: درواقع خیلی از خانواده‌ها با توجه به این که بعدها پدر و مادر اصلی کودک مراجعه می‌کنند و با برقراری ارتباط با کودکشان رابطه آنها با فرزندخوانده را دچار مشکل می‌کنند لذا در انتخاب یا مراقبت از کودک بدسرپرست احتیاط کنند یعنی علاقه دارند  کودکانی را به فرزندخواندگی انتخاب کنند که مسأله و مشکلی نداشته باشند.

این متخصص مغز و اعصاب در خاتمه بیان داشت: خیلی از اوقات کودکانی که بدسرپرستند به علت این که درشرایط نامناسبی پرورش یافته‌اند بعداً مشکلات رفتاری پیدا می‌کنند و این در خانواده‌‍‌هایی که آنها را به فرزندخواندگی پذیرفته اند انعکاس پیدا می‌کند . این‌ها واقعیاتی هستند که  قبل از واگذاری موقت سرپرستی کودکان باید به خانواده‍‌ها تذکر داده شود. البته موارد بیشتر حکایت از این دارد که این کودکان زمانی که در یک خانواده پذیرا و مهربان قرار بگیرند زندگی خیلی خوبی خواهند داشت .

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۱۳۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابلاغ رئیس‌جمهور به عنوان رئیس شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، بر اساس ماده واحده "تأیید انتخاب دبیر شورای فرهنگ عمومی" که در جلسه هشتم اسفند سال گذشته شورای‌عالی انقلاب فرهنگی بر اساس مصوبه جلسه بیست‌ویکم بهمن سال ۱۴۰۲ شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تصویب رسیده، در حکمی عاطفه خادمی را به عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور منصوب کرد.

عاطفه خادمی پیش از این به‌عنوان مشاور اجتماعی وزیر و دبیر ستاد جمعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این وزارتخانه مشغول به فعالیت بود.

گفتنی است، خادمی متولد سال ۱۳۶۳ و دانش آموخته دکترای سیاستگذاری فرهنگی و به عنوان اولین زن فارغ التحصیل این رشته در کشور است.

وی عضو هیأت علمی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی اجتماعی و تمدنی و دارای تألیفات پژوهشی با رویکرد سیاستگذاری در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی به‌ویژه با محوریت زنان و خانواده نیز هست.

در سوابق علمی و اجرایی وی می‌توان به تجربه همکاری با نهاد‌های مختلف مانند سازمان صدا و سیما، پژوهشگاه‌های مرتبط در حوزه علوم انسانی حول بررسی مسائل مختلف حوزه فرهنگ و اجتماع، متمرکز بر حوزه‌های تحولی، مسئول دبیرخانه تحول مجتمع‌های قضایی خانواده در قوه قضاییه و دبیر دبیرخانه کمیته اجتماعی و فرهنگی سند تحول دولت سیزدهم اشاره کرد.

یادآور می‌شود، پیش از این سیدمجید امامی به‌عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در این مسئولیت خدمت می‌کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • بازگشت ۲۸۲ دانش آموز ترک تحصیل کرده به مدارس گیلان
  • اسبقیان: وضعیت سرپرستی در فدراسیون‌ها را جمع می‌کنیم
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد
  • هزاران کودک بی سرپرست و پناهجو در اروپا ناپدید شده اند
  • خزعلی: رفع فقر مادی باید در کنار ارتقاء فکری و رشد فرهنگی انجام شود
  • ناپدید شدن بیش از ۵۰ هزار کودک پناهجو ظرف ۳ سال در اروپا
  • قزوین پایلوت ملی صدور «نسخه اجتماعی» شد
  • تسهیل واگذاری کودکان در شیرخوارگاه مشهد به خانواده‌های متقاضی
  • بهزیستی پیگیر تنبیه در مرکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست کرج است
  • بهترین و بدترین خاطره معلم کودکان کار