Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و ناظران سیاسی، با بازشماری دستی آراء انتخابات اخیر عراق، تغییر چندانی در کرسی‌های اختصاص یافته به هر ائتلاف ایجاد نمی‌شود، این بازشماری از دیروز از استان کرکوک آغاز شد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، کمیساریای عالی و مستقل انتخابات عراق، از دیروز (سه شنبه)، بازشماری دستی آراء انتخابات برگزار شده در 12 می را آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بازشماری پس از تصویب اصلاحیه سوم قانون انتخابات در پارلمان و حکم دادگاه فدرال مبنی بر الزام بازشماری دستی کل آراء صورت می‌گیرد. شمارش اولیه آراء انتخابات عراق کاملا سیستماتیک و الکترونیک بود که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان کمترین میزان خطا و دستکاری را تضمین می‌کرد اما در برخی از حوزه‌های رای‌گیری؛ شکایاتی درباره نحوه ثبت آراء و شمارش آراء صورت گرفت.

کمیساریای عالی و مستقل انتخابات عراق، از دیروز بازشماری دستی آراء را با نظارت شماری از قضات از استان کرکوک آغاز کرد و قرار است این بازشماری در 7 استان عراقی که در آنها، شکایاتی درباره تخلف و دستکاری نتایج گزارش شده صورت گیرد.

روزنامه «الشرق الاوسط» چاپ لندن طی یادداشتی درباره بازشماری دستی آراء انتخابات اخیر در عراق نوشت: به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و ناظران سیاسی، بازشماری دستی آراء تاثیر زیادی در نتایج اعلام شده اولیه نخواهد داشت و تنها تغییرات اندکی حاصل خواهد شد.

قاضی «لیث جبر حمزة» سخنگوی رسمی کمیساریای عالی و مستقل انتخابات عراق، سه‌شنبه طی بیانیه‌ای اعلام کرد که بازشماری دستی آراء از امروز در استان کرکوک آغاز شد و به طور مرتب در حوزه‌های انتخاباتی دیگر که درباره آنها شکایت و اعتراض شده، ادامه خواهد یافت.

وی تاکید کرد که کمیساریا در این اقدام، از کارمندان دفترهای کمیساریا در «الکرخ» و «الرصافة» بغداد و کارمندان ریاست دادگاه استیناف کرکوک کمک می‌گیرد و شورای کمیساریایی متشکل از 9 قاضی نیز بر این پروسه نظارت خواهد داشت.

در حالی که منابع آگاه در کمیساریا اعلام می‌کنند که این بازشماری نزدیک به دو هفته طول خواهد کشید، اغلب منابع آگاه سیاسی معتقدند که پیچیدگی‌های مربوط به نتایج انتخاباتی با ارائه شکایاتی جدید از سوی فراکسیون‌های ناکام در انتخابات،  تا دو ماه دیگر نیز ادامه خواهد یافت. بویژه که قانون کمیساریای عالی و مستقل انتخابات به گروه‌ها و تشکل‌های سیاسی بار دیگر حق اعتراض داده است و این امر، مسئله‌ای است که به تاخیر چندماهه در تشکیل دولت جدید منتهی خواهد شد. لذا دولت کنونی در سایه عدم وجود پارلمان همچنان به کار خود ادامه خواهد داد.

در حالی که جبهه ترکمانی در کرکوک، دیروز اعلام کرد که بازشماری دستی آراء در کرکوک بیانگر تفاوت فاحشی در نتایج اعلام شده است، اما «جاسم محمد جعفر» دبیر کل اتحاد اسلامی ترکمانی گفت که تغییر زیادی در نتایج ایجاد نخواهد شد. 

این نماینده سابق پارلمان که از راهیابی به دور جدید پارلمان محروم شده ، گفت: اگر بازشماری آراء به طور طبیعی صورت گیرد و تحت تاثیر مسائل جانبی و حاشیه‌ای نباشد، یک مسئله نگران‌کننده به وجود خواهد آمد و آن این است که یکی از کرسی‌های کردها در کرکوک از بین خواهد رفت و به عربها یا ترکمان‌ها خواهد رسید. کردها در انتخابات اخیر شش کرسی از 12 کرسی را کسب کرده‌اند و شش کرسی باقی‌مانده به عربها و ترکمانها رسیده است. آنچه که برای عربها ترکمان‌ها مهم است، این است که این یک کرسی را کسب کنند تا موضعی قویتر در مقابل کردها در پرونده ماده 140 قانون مربوط به کرکوک داشته باشند. این امر در صورت تحقق، موضع ما را قوی‌تر می‌کند و کردها را تضعیق می‌کند و این چیزی است که ما امیدواریم با بازشماری دستی آراء محقق شود.

وی درباره دلیل آغاز بازشماری آراء از کرکوک گفت: این استان بیش از هر استان دیگری شاهد اعتراض و شکایت درباره نتایج انتخابات بود و تقریبا باید تمامی صندوق‌های رأی در این استان بازشماری شود. لذا پیش‌بینی می‌شود که بازشماری دستی آراء تا تایید نهایی آن، نزدیک به دو ماه زمان ببرد.

«نعیم العبودی» عضو ائتلاف الفتح و از افراد پیروز در دوره جدید انتخابات نیز با اشاره به انتظار الفتح به دستیابی به یک کرسی بیشتر پس از بازشماری دستی آراء تاکید کرد که نتایج نهایی بازشماری آراء، تغییر زیادی در نتایج اولیه به ویژه در بغداد و استانهای جنوبی ایجاد نمی‌کند زیرا اغلب اعتراض‌ها به استان کرکوک و استانهای غربی و شمالی باز می‌گردند و به همین دلیل نیز بعید است که این بازشماری تاثیری در ائتلاف‌های انتخاباتی داشته باشد.

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: انتخابات عراق عراق کرکوک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۱۵۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!

خبرآنلاین نوشت: حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم.

گفتنی است که، در سال گذشته کشور‌های گوناگون در منطقه شاهد برگزاری انتخابات بوده‌اند. ایران انتخابات مجلس شورای اسلامی را به تازگی پشت سر گذاشته، عراق پس از ۱۰ سال انتخابات شورای استانی برگزار کرد و پاکستان انتخابات پارلمانی داشت. ترکیه هم یکی از سخت‌ترین انتخابات‌های ۱۰۰ سال اخیر را که منجر به انتخاب دوباره اردوغان به عنوان رئیس‌جمهور بود از سر گذراند.

خبرآنلاین، در گزارشی با عنوان «انتخابات در منطقه جنگ زده؛ از روند نزولی «مشارکت» در ایران تا «صف بلند» رأی دادن در ترکیه / مشارکت در انتخابات پاکستان و عراق چقدر بود؟» به بررسی این انتخابات پرداخته بود که بخشی از آن را در ادامه می‌خوانید؛ «انتخابات پاکستان ماه گذشته در این کشور در شرایطی دشوار برگزار شد. ۴۸ درصد از واجدین شرایط رای دادن، در این انتخابات شرکت کردند. این در حالیست که نرخ مشارکت در انتخابات سال ۲۰۱۸، ۵۱ درصد بوده است. به‌نظر می‌رسد کاهش میزان رای دهندگان به زندانی شدن عمران خان و از هم گسیختن حزبش مرتبط است. پیش از انتخابات هم حزبی‌های عمران خان مجبور شدند به صورت مجزا وارد انتخابات شوند.

آخرین انتخابات پارلمانی که در عراق برگزار شد، از نظر تعداد شرکت‌کنندگان نتوانست دولت عراق را راضی کند. دولت عراق سال ۲۰۲۱ اعلام کرد ۶۶ درصد از واجدین شرایط شرکت در انتخابات پارلمانی، برگه رای گرفته‌اند. البته این به معنای آن نیست که همه آنها پای صندوق‌های رای رفته باشند. اما به‌هر حال کمیسیون انتخابات همان میزان ۶۶ درصد را به‌عنوان مشارکت مردم عراق در انتخابات اعلام کرد.

بیش از ۸۴ و نیم درصد از جمعیت رای‌دهندگان ترکیه در انتخابات سال ۲۰۲۳ شرکت کردند که رقمی چشمگیر به‌نظر می‌رسد. انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در ماه مه ۲۰۲۳ همزمان با انتخابات پارلمانی در راستای تعیین رئیس‌جمهور برای یک دوره پنج ساله برگزار شد. اردوغان، که نامزد اصلی حزب عدالت و توسعه بود، برای انتخاب مجدد به عنوان نامزد مشترک ائتلاف خلق، که شامل حزب حرکت ملی و دو حزب کوچک‌تر دیگر است، شرکت کرد. اتحاد ملت، متشکل از شش حزب مخالف از جمله حزب اصلی اپوزیسیون حزب جمهوری خلق، کمال قلیچ‌دار اوغلو رهبر حزب جمهوری خلق را به عنوان نامزد ریاست جمهوری معرفی کرد.»

tags # حسن روحانی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • تداوم بارش‌ها و کاهش دما در اصفهان/ ورود سامانه بارشی به استان جدید از امروز
  • لاوروف: نتایج انتخابات آمریکا بر تمایل برای تحمیل «شکست استراتژیک» به ما اثری ندارد
  • احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس
  • احتمال انصراف قالیباف از ادامه حضور در مجلس
  • صادق خان باز هم شهردار لندن شد
  • قالیباف پدیده انتخابات شد، مفتح رکورددار شد
  • قالیباف پدیده انتخابات شد، مفتح رکورددار شد /آراء کدام منتخبان مجلس دوازدهم باطل شد؟ /افزایش سهم وزرای احمدی نژاد در پارلمان
  • نتایج فاجعه بار سوناک و محافظه کاران در انتخابات محلی انگلیس
  • تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان، ۱۵ اردیبهشت
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!