Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - بيرجند - ايرنا - فرماندار نهبندان گفت: مسئولان متولي هر چه سريعتر کاشت درختان سازگار و کم آب بر را براي تغيير تدريجي الگوي فضاي سبز اين شهرستان و جايگزيني با درخت اکاليپتوس در دستور کار قرار دهند.

به گزارش ايرنا ماشاءالله کريمان خراساني روز چهارشنبه در پنجمين جلسه شوراي حفاظت از منابع آب زيرزميني نهبندان افزود: به دليل مصرف زياد آب توسط درختان اکاليپتوس و نفوذ ريشه آنها در لوله هاي فرعي و انشعابات آب، مسئولان امر برنامه زمانبندي جايگزيني درختان سازگار با اين درخت را ارائه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حدود 15 سال قبل کاشت درخت مقاوم و هميشه سبز اکاليپتوس براي زيباسازي فضاي شهري به اميد افزايش فضاي سبز و کاهش گرد و غبار ناشي از بادهاي 120 روزه در نهبندان انجام شد.
اما درخت اکاليپتوس براي پيدا کردن آب خود را به جاهاي نمناک به ويژه آب هاي زيرزميني و لوله ها و چاه هاي فاضلاب مي رسانند و ريشه آن به شدت رشد مي کنند که نفوذ ريشه اين درخت در لوله هاي فرعي و انشعابات آب تاکنون مشکلات زيادي را در نهبندان ايجاد کرده به طوريکه که 15 درصد اتفاقات آب اين شهرستان در اثر نفوذ ريشه اين درخت است.
فرماندار نهبندان با بيان اينکه با شروع فصل گرما نياز آبي روستائيان و عشاير افزايش مي يابد از مسئولان متولي خواست از تمام ظرفيت ناوگان حمل و نقل موجود در شهرستان در خصوص آبرساني سيار به روستاها و مناطق عشايري استفاده کنند.
وي ادامه داد: به دليل خشکسالي روستائيان و عشاير از کمبود شديد آب رنج مي برند که بايد در راستاي حل اين مشکل تلاش کنيم.
کريمان خراساني، فرهنگ سازي براي صرفه‌ جويي در مصرف آب را يک ضرورت دانست و گفت: موضوع کمبود منابع آبي با توجه به خشکسالي‌ هاي سال‌ هاي اخير و ادامه روند کاهش نزولات جوي در تمام کشور و به خصوص نهبندان مشهود بوده، اقدامات و راهکارهاي پيشگيرانه در جلوگيري از کاهش منابع آبي و اطلاع رساني در زمينه پرهيز از مصرف بي رويه توسط افراد الزامي است.
وي با بيان اينکه با نصب کنتورهاي هوشمند، تغيير الگوي کشت و استفاده از روشهاي نوين آبياري مي توان مصرف آب را در بخش کشاورزي مديريت کرد، افزود: براي افزاش آبدهي قنوات اجراي طرحهاي آبخيزداري در بالا دست قنوات مدنظر قرار گيرد.
شهرستان نهبندان با 26 هزار کيلومترمربع مساحت و بيش از 100 کيلومتر مرز مشترک با افغانستان، از شمال و غرب به شهرستان بيرجند، از جنوب به استانهاي سيستان و بلوچستان و کرمان و از شرق به افغانستان و شهر زابل محدود مي شود.
مرکز اين شهرستان در 200 کيلومتري بيرجند است.
7556*3028
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۱۷۱۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر

به گزارش صدای ایران از ایرنا، موضوع از این قرار است که در روز‌های اخیر متنی کوتاهی با عنوان " قطع درختان پهن پیکر در بخش کجور نوشهر"‌در شبکه‌های اجتماعی غرب مازندران منتشر شده است و در توضیح این اتفاق نیز عنوان شد:‌

این متن با اشاره به قطع ۴۰ اصله درخت در اراضی روستای منجیر بخش کجور توضیح می‌دهد: بیش از ۴۰ اصله درخت پهن پیکر در اراضی روستای منجیر بخش کجور نوشهر توسط افراد ناشناس قلع و قمع شد.

انتشار تیتر این خبر با عنوان" فاجعه‌ای دیگر در البرز مرکزی / نابودی درختان پهن پیکر در کجور " در شبکه‌های اجتماعی برای تمامی دوستداران طبیعت دردآور و سخت و برخورد با عوامل این کار به طور قطع خواسته آنان است، اما جوابیه اداره منابع طبیعی و آبخیزداری منطقه مرهمی برای دوستداران طبیعت شده است چرا که این متن مربوط به سال گذشته بود و اکنون از وقوع چنین حوادث دلخراش طبیعی در حاشیه اراضی و عرصه‌های طبیعی روستا‌های بخش کجور خبری نیست.

رییس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان چالوس روز جمعه در خصوص خبر منتشره " نابودی درختان پهن پیکر در بخش کجور نوشهر " در شبکه‌های اجتماعی غرب مازندران آن را مربوط به سال گذشته ذکر کرد.



عبدالله شمس ادامه داد: محل قطع این درختان در عرصه مستثنیات اشخاص قرار داشته که این درختان در سال گذشته و با مجوز اداره منابع طبیعی قطع شده که در نزدیکی این باغ ساختمان اداره محیط زیست قرار دارد.

وی با تاکید بر حفاظت و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی از سوی همگان اظهارداشت: برای حفاظت از جنگل و منابع طبیعی باید هم مردم تلاش کنند.

شمس از اهالی منطقه و همیاران طبیعت خواست در صورت مشاهده هرگونه تخریب منابع طبیعی، از طریق شماره‌های ۱۵۰۴ و ۱۳۹ یگان حفاظت منابع طبیعی را مطلع کنند.



استان مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی دارد که اداره کل منابع طبیعی منطقه نوشهر، بیش از ۶۶۰ هزار هکتار جنگل، مرتع و سواحل معادل ۲۸ درصد از مساحت مازندران را زیر پوشش دارد.

استان مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که حدود ۲ میلیون هکتار از این مقدار را منابع طبیعی شامل جنگل‌ها و مراتع تشکیل می‌دهد.

حوزه منابع طبیعی مازندران منطقه ساری هم حدود ۷۰ درصد از اراضی ملی و جنگل‌های استان را زیر پوشش مدیریتی خود دارد.

استان مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که حدود ۲ میلیون هکتار از این مقدار را منابع طبیعی شامل جنگل‌ها و مراتع تشکیل می‌دهد.



قدمت جنگل‌های شمال ایران به بیش از ۴۰ میلیون سال قبل بر می‌گردد و دارای ۹۰ گونه درختی و ۲۱۱ گونه درختچه‌ای و هزار و ۵۵۸ گونه علفی و بوته‌ای است. مساحت این عرصه‌های جنگلی در حدود یک درصد جنگل‌های اروپاست ولی تعداد گونه‌های آن ۱۶ درصد گونه‌های موجود در کل قاره اروپاست.

جنگل‌های هیرکانی با گستره حدود ۱.۹ میلیون هکتار از آستارا در شمال استان گیلان آغاز می‌شود و تا گُلی داغی در شرق استان گلستان به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر و عرض ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر پراکنش دارد بخشی کوچکی از جنگل‌های هیرکانی هم معادل ۲۰ هزار هکتار در کشور آذربایجان قرار دارد.

دیگر خبرها

  • قطع درختان در محدوده باغ موزه قصر
  • ماجرای قطع درختان در بوستان قصر چیست؟
  • ماجرای قطع ۴۰ اصله درخت در کجور چیست؟
  • تصاویر قطع ۴۰ اصله درخت در کجور آرشیوی است
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد | دیه قطع درختان شهر کجا هزینه شد؟
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر
  • شترداری رسته مزیت دار دامداری سازگار با اقلیم کشور
  • آیا خشکاندن و آب ندادن به درختان جرم است؟
  • ۲۰۰۰ اصله درخت جایگزین ویلاهای غیرمجاز