Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-03@00:29:41 GMT

چرا بعضی از افراد به دل می نشینند

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۱۹۴۹۲

چرا بعضی از افراد به دل می نشینند

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، دوست داشتن آدم‌ها به دلایل مختلفی در قلب ما پدیدار می‌شود. در گذشته‌های دور ثابت شده بود که عشق و دوست‌داشتن تغییراتی در مغز انسان ایجاد می‌کند که می‌توان آن را به عنوان یک عارضه روانشناختی بشمار آورد. اما واقعا چه اتفاقی در ذهن و جسم انسان روی می‌دهد که احساس عاشقی پیدا می‌کند؟ و چرا ما برخی از انسان‌ها را بیشتر از بقیه دوست داریم؟ این سوالاتی است که برای بسیاری از مردم مطرح می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین خاطر، در ادامه این مطلب فرضیه‌های علمی که در این رابطه وجود دارند را برایتان برشمرده‌ایم تا شاید گوشه‌ای از پاسخ‌های خود را پیدا کنید.

بد نیست اشاره کنیم که در سال‌های اخیر مبحثی تحت عنوان «هورمون عشق» مطرح شده است که گفته می‌شود مسئول عشق و عاشقی انسان‌هاست. این عبارت در واقع به هورمون اکسی‌توسین گفته می‌شود که توسط غده هیپوفیز ترشح می‌شود و به طور کلی در رشد رفتارهای اجتماعی، واکنش‌های بین فردی و در کنترل اضطراب نقش کلیدی دارد. فرضیه‌های زیر شما را با حقایقی آشنا می‌کنند که می‌توانید بعضا از آنها در راستای بهبود روابط دوستانه و تعاملات اجتماعی خود بهره بگیرید. برای آشنایی با این فرضیه‌های علمی با ما همراه باشید.

پیام‌های نوشتاری که با نقطه تمام می‌شوند نشان‌دهنده عدم صمیمیت یا عصبانیت هستند.

دانشمندان دانشگاه ایالتی نیویورک در Binghamton به سرپرستی «سلیا کلین» آزمایشی را روی ۱۲۶ دانشجو انجام دادند. آنها از دانشجوها خواستند تا مکالمه‌های کوتاهی که شامل دو خط بودند را بخوانند: یک خط سوال و خط دوم پاسخ‌های کوتاهی همانند بله، آره، باشه و …

مساله مهم در این آزمایش وجود نقطه در انتهای جملات بود.

پس از بررسی پاسخ‌ها، دانشمندان به این نتیجه رسیدند، جملاتی که به نقطه منتهی می‌شدند از نظر اکثر دانشجوها بسیار غیرصمیمی و رسمی بود. در مقابل، پاسخ‌های بدون نقطه‌گذاری سرشار از مهربانی به‌نظر می‌رسیدند. از آنجا که نمی‌توان لحن، حالت چهره و احساسات خود را در نوشته‌ها نمایش داد، اغلب مردم با استفاده از حروف بزرگ، بزرگ یا کوچک نوشتن یا علائم نگارشی سعی در نمایش دادن احساسات خود دارند.

به‌طور مثال، پاسخ‌های کوتاهی که به نقطه منتهی می‌شوند اغلب نشان می‌دهد که مکالمه از نظر فرد تمام شده است و او دیگر دوست ندارد صحبت‌هایشان ادامه پیدا کند. یا بزرگ نوشتن حروف هم اغلب به عنوان عصبانی بودن و داد کشیدن تلقی می‌شود. نتیجه نهایی این آزمایش علمی این بود که وقتی کسی انتهای جواب‌های تک‌کلمه‌ای خود نقطه می‌گذارد، به احتمال زیاد عصبانی است.

رفتار انسان‌ها مبتنی بر رفتار طرف مقابل و آنچه از او انتظار می‌رود است

آیا تاکنون عبارت «اثر پیگمالیون» به گوشتان خورده است؟ اثر پیگمالیون، نوعی پدیده روانشناسی است که بر اساس آن افراد نسبت به سطح انتظارات دیگران واکنش‌ نشان می‌دهند. به‌طور مثال، اگر معلمی براین باور باشد که بچه‌ای کند ذهن است، خود بچه هم باور می‌کند و واقعاً دیر یاد می‌گیرد. عکس این مساله هم صادق است و اگر از کسی انتظارات بالایی برود او تلاش خود را برای دست‌یافتن به چنین انتظاری بالاتر می‌برد.

اثر پیگمالیون را «انتظار دیگران از عملکرد شخصی» نیز می‌نامند.

در یکی از مقاله‌های علمی نشریه دانشگاه هاروارد، روانشناس رفتارهای اجتماعی، امی کودی توصیه کرده: «اگر شما کسی را احمق فرض کنید بدون شک با او به‌گونه‌ای رفتار می‌کنید که گویا هیچ‌چیز نمی‌فهمد. او نیز در نتیجه رفتار شما، واکنش‌های عجیبی از خود نشان می‌دهد.»

این یکی از خطرات کلیشه و رفتارهای قالبی است. وقتی ما رفتارهایی را مبنی بر قالب‌های ذهنی خود نمایش می‌دهیم، باعث واقعیت یافتن این کلیشه می‌شویم؛ حتی اگر صحت نداشته باشد. اگر این مقوله را به درستی درک کنید و متوجه شوید که ما آینه رفتاری دیگران هستیم، بدون شک در رفتار خود با دیگران تجدیدنظر خواهید کرد. سعی کنید با رفتار خود به دیگران کمک کنید تا رشد و پیشرفت داشته باشند.

ما به سمت کسانی جذب می‌شویم که دارای خصلت‌های خوب ما و ویژگی‌هایی که نداریم، هستند

این قانون در مورد اغلب مردم مصداق دارد و شامل دو بخش کاملا ساده است:

 

    ما جذب کسانی می‌شویم که دارای ویژگی‌هایی هستند که ما در مورد خودمان دوست داریم

    ما جذب اشخاصی می‌شویم که ویژگی‌های مثبتی دارند که مهم‌تر از چیزهایی است که ما در مورد خود دوست نداریم

 

به این مثال ساده توجه کنید: دختری را در نظر بگیرید که به زیبایی ظاهری خود افتخار می‌کند اما از اینکه رفتار ثابت و قاطعی ندارد از خودش ناراحت است. او مردی را ملاقات می‌کند که به لحاظ ظاهری همان‌قدر جذاب است و در عین حال بسیار کاریزماتیک و معتمدبه‌نفس هم رفتار می‌کند. این مساله باعث می‌شود تا این خانم جذب چنین مردی بشود زیرا در عین حال که شبیه هم هستند، بسیار هم با یکدیگر تفاوت دارند. این باعث می‌شود تا این دو نفر یکدیگر را تکمیل کنند.

ما اغلب به غریبه‌هایی اعتماد می‌کنیم که یادآور افرادی هستند که قبلا اعتماد ما را جلب کرده‌اند

گروهی از دانشمندان آمریکایی آزمایشی را روی ۲۹ شرکت‌کننده انجام دادند. بدین واسطه از شرکت‌کننده‌ها درخواست شد تا بین دو گزینه زیر یکی را انتخاب کنند:

 

    ۱۰۰ دلار دریافت کرده و آن را نزد خود نگه دارند

    همه ۱۰۰ دلار یا بخشی از آن را با سه نفر دیگر که فقط عکس‌هایشان را دیده‌اند را برای شروع یک بیزینس سرمایه‌گذاری کنند.

 

به واسطه بازی‌های مختلفی که با شرکت‌کننده‌ها انجام شد، آنها متوجه شدند یکی از مردان حاضر در عکس، همیشه عایدی‌های خود از سرمایه‌گذاری را با شرکایش تقسیم می‌کند، نفر دوم گاهی این کار را انجام می‌دهد و نفر سوم به‌ندرت چنین کاری انجام می‌دهد. پس از القای این احساس، مرحله دوم آزمایش آغاز شد. از شرکت‌کننده‌ها خواسته شد تا برای بازی جدید، برای خود شریک انتخاب کنند. ۴ نفری که در عکس بودند کاملا جدید بودند. این در حالی بود که بقیه ۵۴ عکس در فتوشاپ دستکاری شده بودند و شبیه یا کاملا متفاوت از افرادی به‌نظر می‌رسیدند که در آزمایش قبلی به نمایش در آمده بودند.

در نتیجه این آزمایش، محققان متوجه شدند شرکت‌کننده‌ها گرایش زیادی به انتخاب از میان تصاویری دارند که در آزمایش قبلی حس مثبتی به آنها داشته‌اند. و بیش از ۶۸ درصد از شرکت‌کننده‌ها از انتخاب کسانی که شبیه مردان غیرقابل اعتماد آزمایش قبلی بودند، پرهیز کردند.

مغز ما می‌تواند میزان محبوبیت افراد را تشخیص دهد

بدون شک در همه گروه‌های اجتماعی میزان محبوبیت مردم بر اساس شمار ارتباط‌های او و لایک و کامنت‌هایی که می‌گیرد تعیین می‌شود. اما ما چگونه می‌توانیم محبوبیت دیگران را حتی زمانی که با ذائقه ما جور نیست، تشخیص دهیم؟ در یکی از تحقیقاتی که در نشریه PNAS منتشر شده بود، کارشناسان از داوطلب‌ها خواستند تا با نگاه به عکس پروفایل افراد میزان محبوبیت آنها را تشخیص دهند. به‌طور همزمان، دانشمندان به اسکن مغز داوطلبین پرداختند.

در نتیجه این امر مشخص شد، هنگام تحلیل ذهنی مبنی بر محبوب بودن یا نبودن یک فرد بخش‌های ویژه‌ای از مغز انسان شروع به فعالیت می‌کنند. بنابراین، شبکه عصبی خاصی در مغز مسئولیت تشخیص اینکه کسی جذاب هست یا خیر را به عهده دارد. البته این امر مستلزم یک تخمین حسی و سیستم‌های دانش اجتماعی نیز هست.

ما زمانی کسی را دوست داریم که او ما را همان‌گونه که دوست داریم دیده شویم، می‌بیند

تقریبا همه مردم دوست دارند همان‌طور در انظار عمومی دیده شوند که خودشان در مورد خود فکر می‌کنند. همه ما دوست داریم عقایدمان را با دیگران به اشتراک بگذاریم. این پدیده بارها در کشورهای مختلف جهان مورد بررسی قرار گرفته است: از شرکت‌کننده‌هایی با نگاه‌های مثبت و منفی نسبت به خود خواسته شد تا بگویند دوست دارند با چه کسی ارتباط داشته باشند: کسانی که تصورات مثبت نسبت به آنها دارند یا تصورات منفی؟

کسانی که تفکر مثبتی نسبت به خود داشتند بیان داشتند که ترجیح می‌دهند با انسان‌هایی بادیدگاه‌های مثبت هم‌کلام شود، و برعکس.

این آزمایش نشان می‌دهد مردم دوست دارند با کسانی معاشرت داشته باشند که بازخوردی فعال نسبت به شخصیت درونی آنها دارند. در چنین حالتی انسان این اطمینان را دارد که بیشتر درک می‌شود و از این نوع ارتباط هم بسیار خرسند خواهد بود.

افرادی که قرینه همدیگر هستند بیشتر جذب هم می‌شوند

هنگامی که یک فرد جذاب را می‌بینید، بدون شک نمی‌گویید: «او دقیقا قرینه من است!» اگرچه تحقیقات متعددی نشان داده‌اند که اگر رفتار و روحیات افراد با هم متقارن باشد، قدرت جاذبه بیشتری بین آنها برقرار خواهد شد.

البته شایان ذکر است که انسان‌های کاملا متقارن و یکسان در جهان وجود ندارند زیرا این امر به لحاظ زیست‌شناسی ممکن نیست. البته، به لحاظ علمی ثابت شده هر چه میزان استرس اکسیداتیو پایین‌تر باشد، تقارن و برابری افراد با هم بیشتر خواهد بود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دوست داشتن روانشناختی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۱۹۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ستاره شمس آذر: به تیم‌های بزرگ‌تر هم فکر می‌کنم!

به گزارش "ورزش سه"، تیم‌های شمس‌آذر قزوین و پیکان در هفته بیست‌وپنجم لیگ برتر مقابل هم قرار گرفتند و یشمی‌پوشان قزوین با گل دقایق پایانی حسین گودرزی 2 بر یک خودروسازان را شکست دادند. شاگردان سعید دقیقی در اکثر دقایق این مسابقه توپ و میدان را در اختیار داشتند و موقعیت‌های بیشتری روی دروازه پیکان ایجاد کردند، اما تیرک دروازه، درخشش ناصری و بی‌دقتی بازیکنان شمس‌آذر مانع بیشتر شدن اختلاف گل شد و شمس‌آذر با تک گل زودهنگام پوریا سرآبادانی از حریف خود پیش بود.

در دقیقه 89 مسابقه حامد پاکدل با نفوذ فوق‌العاده‌ای که داشت، توانست گل تساوی را به ثمر برساند و با توجه به شوک ناگهانی که به شمس‌آذر وارد شده بود، به نظر می‌رسید دقایق پایانی برای شمس‌آذر سخت خواهد گذشت و این پیکان باشد که حملاتی را روی دروازه آنها شکل دهد، اما تیم میزبان خیلی زود توانست روی ضربه فوق‌العاده حسین گودرزی گل دوم را به ثمر برساند و در وقت‌های اضافه مسابقه پیروزی را به دست آورد.

امیرمحمد نسایی، بازیکن تکنیکی تیم فوتبال شمس‌آذر قزوین، در گفت‌وگویی که با شهروند داشت، درخصوص پیروزی تیمش مقابل پیکان در هفته بیست‌وپنجم لیگ برتر صحبت‌های به میان آورد و همچنین درباره آینده خود در این باشگاه سخن گفت و تاکید داشت که احتمال کمی وجود دارد که این بازیکن در جمع شاگردان سعید دقیقی باقی بماند و فصل آینده در تیم دیگری توپ خواهد زد.

*ابتدا درباره پیروزی شمس‌آذر قزوین مقابل پیکان صحبت کنید و این پیروزی چقدر در روحیه و شرایط تیم تاثیرگذار بود؟
دیدار خیلی خوبی بود، کل بازی در اختیار ما بود و می‌توانستیم بیشتر گل بزنیم. اگر تماشاگران حضور داشتند، شرایط بهتری رقم می‌خورد، اما کارهای تاکتیکی خود را انجام دادیم. در 10 دقیقه آخر از شکل خود خارج شدیم وگرنه می‌توانستیم گل‌های بیشتری بزنیم و توانستیم یک رتبه در جدول بالاتر بیاییم.

*حضور یکی از هواداران در رختکن تیم شمس‌آذر یکی از اتفاقات جالب بعد بازی بود. شما از حضور این هوادار مطلع بودید؟
اطلاعی نداشتیم که آن هوادار به رختکن می‌آید و در آن زمان داشتیم لباس عوض می‌کردیم که دیدیمش و با یکی از بازیکنان تصمیم گرفتیم با او عکس بگیریم. آن هوادار هم از این اتفاق بسیار خوشحال بود. البته من از او خوشحال‌تر بودم که این عکس را گرفتم، امیدوارم او هم خوشحال شده باشد.

*در این مدت اتفاقات جالبی برای تو رقم خورده است و هفته گذشته هم خانواده‌ات برای دیدن بازی به ورزشگاه آزادی آمده بود. 
خانواده همیشه باعث روحیه و انگیزه زیاد می‌شود و امیدوارم در ادامه هم حضور زنان در ورزشگاه باعث پیشرفت شود.

*تو یکی از عوامل اصلی صعود شمس‌آذر قزوین به لیگ برتر بودی. تا الان از عملکردت راضی بودی؟
می‌توانست بهتر باشد و همیشه آدم دوست دارد شرایط بهتری را برای خود رقم بزند. شمس‌آذر هم سال اولی است که به لیگ برتر آمده است و کم‌کم شرایط دارد مهیا می‌شود. خیلی از تیم‌های پایین جدولی با هزینه‌های بیشتری وارد مسابقات شدند. دوست دارم عملکرد بهتری داشته باشم، اما همین که بتوانم به تیم کمک کنم، فکر کنم خوب و کافی باشد.

*پس حتما دوست داری به تیم‌های بهتری هم ملحق شوی؟
قطعا. همه دوست دارند به تیم های بزرگ‌تر راه پیدا کنند، البته شمس آذر تیم خوب و دوست‌داشتنی‌ است.

*اگر روزی از استقلال و پرسپولیس پیشنهاد داشته باشی، کدام تیم را انتخاب می‌کنی؟
بستگی به شرایط دارد و باید ببینم کدام تیم برای آینده‌ام بهتر خواهد بود.

*با توجه به شرایط سنی‌ات، دوست داری روزی پیراهن تیم‌ملی را بپوشی؟
قطعا هر کسی دوست دارد که پیراهن تیم‌ملی را بپوشد. در این مدت باب شده است که جوان‌ترها به تیم‌ملی بیایند، اما تلاش خود را می‌کنم و اگر حقم باشد، امیدوارم روزی برای تیم‌ملی هم بازی کنم. ناامید نیستم و می‌دانم که آقای قلعه‌نویی همه ما را زیر نظر دارد. امیدوارم که بتوانم با عملکرد خوبم و تلاش بیشتر، نظر ایشان را جلب کنم و بتوانم پیراهن مقدس تیم ملی به تن کنم.

*تا چه زمانی با شمس‌آذر قزوین قرارداد داری؟
من سال بعد هم با شمس‌آذر قرارداد دارم.

*این فصل تیمت را در لیگ برتر چطور دیدی و شرایط برای فصل بعد چگونه است؟
من احتمال زیاد در شمس‌آذر نخواهم ماند و فصل بعدی در تیم دیگری توپ خواهم زد. اگر هم قرار بر ماندن باشد، باید ببینیم شرایط تیم چطور است، چون شمس‌آذر یک تیم خصوصی‌ است و باید دید قرار است مدیران به چه شکل قرار است تیم‌داری کنند.

*در نقل و انتقالات نیم‌فصل پیشنهادی داشتی و آیا مقصد احتمالی برای فصل آینده وجود دارد؟
بله، در نیم‌فصل پیشنهاد داشتم، اما برای فصل بعد، تیم‌ها دچار تغییرات می‌شوند و الان نمی‌شود روی صحبت‌ها حساب باز کرد.

دیگر خبرها

  • محبت یک کشش روانی است یا امر اختیاری؟
  • محبت‌های ما محدود به چیزهایی است که نوعی شناخت از آن‌ها داریم
  • ستاره شمس آذر: به تیم‌های بزرگ‌تر هم فکر می‌کنم!
  • نامه سرپرست دانشگاه گیلان به ۳۸ نفر از روسای دانشگاه های آمریکا
  • با قرارگاه نور جواب دشمن را می‌دهیم | ثواب این مسئله بیش از ۸ سال جنگ است | افراد باندی با مامورها رفتار نامناسب می‌کنند | تشدید اقدامات در حوزه حجاب
  • بحران غذادهی غیراصولی به سگ‌های بلاصاحب ادامه دارد
  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟
  • رفتارهای نادرست در شیوه زندگی تهدیدی جدی برای سلامتی انسان
  • نمایش زجر به قیمت لایک!
  • خیر انسان در حرکت در مسیر الهی است