Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-28@05:16:01 GMT

راهکارهایی جالب برای شاد زندگی کردن

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۱۹۹۶۹


شادبودن هنري است كه بسياري از ما بلد نيستيم چگونه از آن استفاده كنيم. در دنياي پر از اضطراب و تنش امروز، شاد زندگي كردن شايد كار سخت و عجيبي باشد. پيشرفت تكنولوژي، گاه به قدري سريع است كه از آن عقب مي‌افتيم و اين دنياي سريع باعث شده است تا بسياري از ما طعم شيرين آرامش را تجربه نكنيم. به اعتقاد روانشناسان اين سبك زندگي و باورهاي ماست كه زندگي شاد و بدون استرسي ايجاد مي‌كند؛ يعني گاه فقط كافي است تا سبك زندگي ما عوض شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاه تغييرات به ظاهر كوچك، اتفاقات شيريني به دنبال خواهد داشت.

درباره اينكه چه چيزي شما را خوشحال مي‌كند، به دقت فكر كنيد: در اين دنياي بزرگ چيزهاي متعددي هستند كه مايه خوشحالي ما مي‌شوند. فقط كافي است با دقت به آنها فكر كرده و براي رسيدن به آنها برنامه‌ريزي كنيد. رسيدن به اين اهداف، حس خوبي در شما ايجاد خواهد كرد.

با افراد مثبت و شاد رفت‌وآمد كنيد: حتما شما هم اين ضرب‌المثل را شنيده‌ايد که می‌گوید: كمال همنشين در من اثر كرد. اين نكته را به خاطر داشته باشيد كه حال خوب و بد، به‌ صورت مسري به اطراف سرايت مي‌كند؛ اگر با افرادي كه دائم از مشكلات گلايه مي‌كنند رفت‌وآمد كنيد، انتظار حال خوب انتظار زيادي است. پس از همين الان سعي كنيد با افراد مثبت معاشرت كنيد تا نشاط و سرزندگي آنها به شما هم سرايت كند.

هر روز براي خودتان وقت بگذاريد: گاه كارهايي كه به ظاهر كوچك و بي‌اهميت هستند، مثل پياده‌روي، صحبت با يك دوست و… مي‌تواند حال ما را خوب كند. تاثير اين كارهاي به ظاهر كوچك بر شادماني ما، فوق‌العاده است. ليستي از اين كارهاي كوچك تهيه كرده و سعي كنيد هر روز حداقل يكي از آنها را انجام دهيد.

عقل سالم در بدن سالم است: ورزش و تغديه سالم يكي از مهم‌ترين عوامل شادكامي است؛ از مصرف فست‌فودها تا جايي‌كه امكان دارد اجتناب و سعي كنيد حتما ورزش را در برنامه روزانه‌تان قرار دهيد.

خوشبين باشيد: اجازه ندهيد ناراحتي و احساسات منفي وارد زندگي شما بشود. اين را بپذيريد كه مشكلات هم در كنار خوشي‌ها بخشي از زندگي ماست و ما در سختي‌ها ساخته شده و رشد مي‌كنيم. زماني‌كه با مشكلات برخورد مي‌كنيد با خود بگوييد اين روزها تمام مي‌شود و از جملات مثبتي مثل تو قوي باش، حتما مي‌تواني حلش كني و… استفاده كنيد.

برای زندگی خود برنامه داشته باشید: طبق تحقيقات، افرادي‌كه براي زندگي خود برنامه دارند و هر روز كارهايي دارند تا آنها را انجام دهند، در مقايسه با سايرين زندگي شادتري را تجربه مي‌كنند. يك كار جديد، يادگيري مهارت‌هاي متنوع و… مي‌تواند ذهن شما را درگير كرده و موجب نشاط شود.

در كارهاي خير شركت كنيد: كمك به ديگران و مايه تسكين و آرامش ديگران بودن، تاثير فوق‌العاده‌اي بر آرامش و نشاط ما خواهد داشت. تقسيم شادي با سايرين، طعم شادي را بيشتر و طولاني‌تر مي‌كند. مهم نيست ما چگونه به ديگران كمك مي‌كنيم؛ گاه يك همدردي صميمانه، كلمات تسكين‌بخش و… باعث ايجاد نشاط در ديگران و به‌تبع آن در وجود خود ما خواهد شد.

بخشش را امتحان كنيد: ناراحتي و دلخوري از ديگران، همانند باري سنگين بردوش ماست و تا زماني‌كه بخشش را امتحان نكرده و ديگران را از صميم قلب نبخشيده‌ايم، اين‌بار سنگين را زمين نگذاشته و همه‌جا با خود مي‌بريم.

سيستم حمايت اجتماعي قوي داشته باشيد: دوستان خوب و خانواده ازجمله عواملي هستند كه به نشاط ما كمك فراواني مي‌كنند. اطمينان از اينكه در شرايط سخت افرادي هستند كه به ما كمك خواهند كرد و حال ما براي آنها مهم است و مي‌توانيم از آنها تقاضاي كمك كنيم، تاثير زيادي در آرامش ما خواهد داشت.

مهارت‌هاي ارتباطي خود را افزايش دهيد: توانايي ارتباط موثر، حل مساله، مديريت استرس، توانايي نه گفتن و… ازجمله مهارت‌هاي ارتباطي مهمي هستند كه با پيشگيري از بروز مشكلاتي در آينده، به حفظ شادماني ما كمك فراواني مي‌كنند.

فراموش نكنيد نگرش شما به مشكلات بسيار مهم‌تر از خود مشكل است: به مشكل به عنوان يك فرصت براي رشد و بالندگي نگاه كنيد. بسياري از مشكلات، سرآغاز يك قدم بزرگ و زندگي جديد براي ماست. كافي است تا نكته پنهان در هر مشكل را يافت و آن‌وقت است كه مشكلات تبديل به شكلات مي‌شوند.

در حال زندگي كنيد: از لحظه استفاده كنيد و از آن لذت ببريد. افسوس گذشته را خوردن و در آرزوي روياهاي آينده بودن، فقط لذت حال را از ما مي‌گيرد. از تمام چيزهايي كه در حال حاضر داريد، لذت ببريد. فراموش نكنيد حال ما تنها چيزي است كه قابل كنترل است و حال خوب آينده درخشاني را پيش ‌رو خواهد داشت. حال انتخاب با شماست كه از اين به بعد چگونه زندگي كنيد؛ با نشاط و شادماني يا با ناراحتي و افسردگي.   منبع: روزنامه آرمان

منبع: پارسینه

کلیدواژه: شاد زندگی کردن شادی شادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۱۹۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسانی که اعتمادبه‌نفس آن‌ها نمایشی است، این رفتارها را دارند

اعتمادبه‌نفس، ویژگی‌ای است که همه‌ ما آن را تحسین می‌کنیم و آرزوی داشتنش را داریم.

به گزارش روزیاتو، اما بسیاری از ما برای دستیابی به آن به این جمله‌ معروف عمل می‌کنیم که «تا وقتی که نتوانسته‌ای چیزی را به واقعیت تبدیل کنی، به آن وانمود کن»؛ بنابراین تعجبی ندارد که در بحث اعتماد به نفس بسیاری از اوقات واقعیت آن چیزی نیست که به نظر می‌رسد. گاهی در زیر آن تصویر مطمئن به خودی که از یک شخص می‌بینیم، در حقیقت، فردی مردد به خود و طالب تأیید دیگران وجود دارد.

با این حال، تشخیص این موضوع ساده نیست. حتی کسانی که بسیار بااعتماد به نفس به نظر می‌رسند هم ممکن است در جنگی درونی درگیر باشند که ما از آن به کلی بی خبریم.

پس از کجا می‌توانیم متوجه این موضوع شویم؟ چند رفتار هست که این افراد اغلب از خود نشان می‌دهند.

در ادامه با آن‌ها آشنا خواهیم شد.

۱- کمالگرا هستند

تصور کنید که با یکی از همکاران تان که به داشتن اعتماد به نفس بالا معروف است، بر روی پروژه‌ای کار می‌کنید. به نظر می‌رسد که او همه چیز را تحت کنترل دارد و همیشه کاری عالی از خود ارائه می‌دهند.

با این حال، در این همکاری نزدیک متوجه می‌شوید که او زمان زیادی را صرف بررسی کار خود، اصلاح ریزترین جزئیات و نگرانی برای نقص‌های جزئی‌ای می‌کند که کس دیگری متوجه آن‌ها نمی‌شود.

شاید عجیب به نظر برسد، اما این حد از کمالگرایی اغلب می‌تواند نشانه‌ی این باشد که یک شخص در ظاهر بااعتماد به نفس، اما در درون به دنبال تأیید دیگران است.

روانشناسان علت کمالگرایی را مطمئن نبودن از خود و ترس از تأیید نشدن، تمسخر شدن و طرد شدن می‌دانند.

به عقیده‌ی آن ها، فشار‌های درونی مانند میل به جلوگیری از شکست یا قضاوت منفی، افراد را به کمالگرایی سوق می‌دهد.

دلیل کمالگرایی گاهی می‌تواند تلاش برای اثبات ارزشمندی خود به دیگران و به دست آوردن تأیید آن‌ها باشد. نیاز به انجام بی عیب و نقص همه چیز ممکن است ریشه در ترس از قضاوت یا نقد شدن داشته باشد. افراد کمالگرا با مطمئن شدن از بی نقص بودن ریزترین جزئیات، امیدوارند که جلوی هر گونه بازخورد منفی‌ای که می‌تواند اعتماد به نفس آن‌ها را درهم بشکند را بگیرند؛ بنابراین اگر با شخصی رو به رو شدید که بااعتماد به نفس به نظر می‌رسید، اما وسواسی و سختگیر بود، ممکن است معنایش این باشد که اعتماد به نفس او صرفاً ظاهری است.

۲- همیشه پیش از تصمیم گیری به نظر دیگران نیاز دارند

تا به حال شخصی را دیده اید که با وجود اینکه بااعتماد به نفس به نظر می‌رسد، اما دائماً دنبال نظر یا تأیید دیگران است؟

همانطور که احتمالاً حدس زده اید، این نشانه‌ی ظریف، اما رایجی از مطمئن نبودن از خود است.

این نیاز به نظر یا تأیید دیگران می‌تواند در مورد شغل، تصمیمات یا حتی ظاهر باشد.

گرچه لزوماً چیز بدی نیست، چون همه‌ی ما گاهی به اندکی تأیید دیگران نیاز داریم. اما اگر این امر تبدیل الگویی مداوم شود، ممکن است به نیازی عمیق‌تر برای تأیید شدن اشاره داشته باشد.

۳- انتقادپذیر نیستند

برای بسیاری از افراد پذیرش انتقاد کاری دشواری است، اما نه لزوماً به این خاطر که آن‌ها نیازی به بهبود و اصلاح در خود نمی‌بینند، بلکه به این دلیل که در درون شان از هر انتقادی که ممکن است مؤید ترس آن‌ها از به اندازه‌ی کافی خوب بودن باشد، واهمه دارند.

روانشناسان می‌گویند کسانی که اعتماد به نفس بسیار پایینی دارند، حساسیت شدیدی به هر نوعی از انتقاد، اصلاح یا نصیحت و توصیه دارند، حتی اگر چیزی که می‌گویید سازنده و کاملاً درست باشد.

۴- دائماً در شبکه‌های اجتماعی پست می‌گذارند

همه‌ی ما گهگاه به اندکی تحسین و تأیید دیگران نیاز داریم.

با این حال، برخی افراد به ظاهر بااعتماد به نفس، میل ناسالمی به این امر دارند؛ و اگر بخواهند که همیشه بااعتماد به نفس به نظر برسد، نمی‌توانند از همه‌ی اطرافیان شان طلب تأیید کنند. چرا که باعث برملا راز درونی شان می‌شود؛ بنابراین چطور باید این مشکل را حل کنند؟

احتمالاً با کمک بی نقص‌ترین وسیله‌ی ساخته شده تاکنون برای دریافت تأیید دیگران یعنی شبکه‌های اجتماعی.

شبکه‌های اجتماعی باعث عادی شدن رفتار‌های تأیید طلبانه‌ی نسبتاً ناسالم شده اند.

مادربزرگ خود را در جوانی تصور کنید که با وسواس زیادی عکسی از خود تهیه کند و نسخه‌های زیادی از آن عکس را با همراه این یادداشت برای تمام دوستانش ارسال کند: «دوستش داری؟ لطفاً باخبرم کن.»

عجیب به نظر می‌رسد، درست است؟ اما این در واقع همان کاری است که بسیاری از افراد امروزه در دنیای دیجیتال انجام می‌دهند.

شبکه‌های اجتماعی به ویژه برای کسانی که در درون شان به دنبال تأیید دیگران هستند می‌تواند فضایی برای دستیابی به این هدف فراهم کند. آن‌ها ممکن است که دائماً درمورد موفقیت ها، ماجراجویی‌ها یا حتی اتفاقات روزمره شان پست بگذارند، به این امید که بتوانند لایک و کامنت و شِیر دیگران را به دست آورند.

با این حال، روانشناسان معتقدند این امر می‌تواند باعث تشدید رفتار‌های تأیید طلبانه و تلاش‌های ناسالم برای گرفتن تأیید دیگران شود. به علاوه، این تأیید طلبی‌های افراطی مشکل اصلی و ریشه‌ای فرد را برطرف نمی‌کند، چرا که تأییدی که شخص به این شیوه از دیگران دریافت می‌کند، تأییدی بیرونی است.

پژوهش‌ها هم ارتباط میان فعالیت بیش از اندازه در شبکه‌های اجتماعی با پایین بودن اعتماد به نفس را اثبات کرده است؛ بنابراین اگر با شخصی مواجه شدید که دائماً در شبکه‌های اجتماعی پست می‌گذارد، این امر ممکن است نه صرفاً میل او به اشتراک گذاری، بلکه شیوه‌ی او برای دریافت تأیید دیگران باشد.

دیگر خبرها

  • پرنده هواتزین (Hoatzin) یا مرغ بدبو آمریکایی (+عکس)
  • مهم‌ترین مانع اجرای عدالت، دنیاطلبی و دنیاگرایی است
  • معلم باید برای ارتقای معنوی و علمی خود و دیگران تلاش کند
  • زندگی سالم و دیندارانه با مشاوره اسلامی
  • کسانی که اعتمادبه‌نفس آن‌ها نمایشی است، این رفتارها را دارند
  • راهی متفاوت طی کن (+فیلم)
  • روایت جالب مربی لهستانی تیم والیبال ایران از خوردن بهترین هندوانه و سخت بیدار شدن صبح
  • ۸ موقعیتی که نیازی نیست درباره آنها به دیگران توضیح دهید
  • نتایج جالب از پژوهشی درباره حس پیری/ زنان درباره سن پیری مردان چطور فکر می‌کنند؟
  • راهکارهایی برای به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور