Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-05@21:27:57 GMT

سید حمید پورمحمدی درآستانه ریاست بانک مرکزی

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۲۵۹۵۷

سید حمید پورمحمدی درآستانه ریاست بانک مرکزی

ساعت۲۴-یکشنبه گذشته و روزسوم تیرماه بود که محمد مهدی بهکیش اقتصاددان نامدار ایرانی که دبیرکلی اتاق بازرگانی جهانی درتهران را نیز در اختیار دارد وبه شماری از اعضای اتاق بازرگانی مشورت می دهد دراتاق ایران و در برابرمحمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران با صدای بلند گفت که روزقبل از این تاریخ در نشستی با ولی الله سیف رییس بانک مرکزی بوده و او خبرداده است که " دیگر نمی دانم چه کنم" .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نقل قول مستقیم از ولی الله سیف هرگز با تکذیبی از سوی هیچ فرد و نهادی همراه نشد.

به این ترتیب است که رفتن سیف از بانک مرکزی پذیرفته شده است. این خبر غیررسمی با تصریح رییس دفتر حسن روحانی که تیم اقتصادی کابینه دوازدهم درآستانه تغییر است بیشتر تقویت شد. در باره جانشین سیفگمانه زنی های گوناگونی تاکنون شده است. در حالی که برخی فرهاد نیلی که اکنون نماینده ایران در بانک جهانی است را برای  جانشینی سیف پیشنهاد می دهند و برخی دیگر نگاهشان روی شاپور محمدی که درحال حاضر رییس بورس تهران است را برای جانشینی معرفی می کنند اما این روزها به نظر می رسد  سید حمید پورمحمدی معاون برنامه ریزی محمد باقر نوبخت نزدیکترین فرد به بانک مرکزی است. یک منبع آگاه امروز به ساعت 24 خبرداد تاجایی که معلوم شده است پورمحمدی به دلیل داشتن سابقه اجرایی در بانک مرکزی و به دلیل آشنایی با اقتصادایران بیشترین شانس دارد که به جای سیف به بانک مرکزی برود. با توجه به اینکه وی دردوره ای قایم مقام بانک مرکزی بوده است نسبت به شاپورمحمدی که سابقه کار بانکی ندارد و به دلیل برخی مسایل درباره فرهاد نیلی از مله اشتهار او به عنوان اقتصاددان لیبرال در میان سه نفری که این روزها درباره ریاست آنها بر بانک مرکزی صحبت هست شانس پورمحمدی بالاتر است مگر اینکه رییس جمهور افکار تازه های دراین باره داشته باشد. نام‌های عجیب برای تکیه‌زدن بر صندلی ریاست . چند روز پیش صفحه تلگرامی حکاک که به طور تخصصی اخبار بان را پوششمی دهد درهمین باره نوشته بود نام‌های عجیب برای تکیه‌زدن بر صندلی ریاست بانک ‌مرکزی مطرح می شود. نام‌های جدیدی به عنوان نامزدهای جایگزینی ولی‌اله سیف به گوش می‌رسد؛ گزینه‌هایی که هر یک از سوی جریان‌های خاصی درون یا بیرونِ دولت حمایت می‌شوند تا جایی که حتی استعلام‌های قانونی لازم هم برای برخی از آن‌ها انجام شده‌است.دوره 5 ساله ریاست ولی‌اله سیف بر بانک‌ مرکزی چند ماه دیگر پایان می‌یابد و بازار گمانه‌زنی‌ها و مذاکرات در مورد جایگزین احتمالی او روز به روز داغ‌تر می‌شود. اگرچه برخی ناظران پس از قرار گرفتن نام سیف در فهرست تحریم‌های آمریکا، احتمال تغییر او را بنا بر ملاحظات سیاسی و دیپلماتیک بسیار ضعیف می‌دانند اما شنیده‌ها حاکی است با وجود این ملاحظه، تمدید حضور سیف در بانک‌مرکزی همچنان یک مخالف جدی دارد؛ شخص ولی‌اله سیف.آن‌گونه که از منابع نزدیک به رییس‌کل بانک‌مرکزی شنیده‌می‌شود، سیف خصوصا پس از اتفاقات چند ماه اخیر و برخوردهایی که با او شده با جدیت از رییس‌جمهور خواسته است تا به فکر جایگزینی برای او پس از پایان دوره 5 ساله در شهریور ماه باشد.

همین اصرار جریان‌هایی را داخل و خارج از دولت به فکر یافتن گزینه‌ای نزدیک به خود انداخته‌ تا جایی که طی چند هفته اخیر رقابت بر سر پیشنهاد افراد مختلف به رییس‌جمهور شدیدتر شده و نام‌های عجیبی نیز در این میان مطرح شده‌است از محمدرضا حسین‌زاده، مدیرعامل بانک ملی گرفته تا شاپور محمدی، رییس سازمان بورس!عجیب‌تر آنکه جریان و افراد حامی برخی از این گزینه‌ها، گام‌های جدی‌تری را نیز برای قرار دادن رییس‌جمهور در برابر عمل انجام شده برداشته‌اند و استعلام‌های لازم را نیز از نهادهای قانونی در مورد گزینه‌های خود انجام داده‌اند.در میان انبوه نام‌های مطرح برای جایگزینی سیف که بسیاری از آن‌ها نه تنها هیچ سابقه‌ای در حوزه پولی و بانکی ندارند، تنها کسی که گزینه مناسبی برای تکیه زدن بر صندلی ریاست بانک‌مرکزی بود، سیدحمید پورمحمدی، معاون فعلی سازمان برنامه و بودجه و آخرین قائم‌مقام بانک‌مرکزی در دوران قبلی بود. پورمحمدی اما با وجود مذاکره جدی برخی مسئولان بلندپایه دولتی با به نظرنمی‌رسد جریان‌های علاقمند به تغییر رییس‌کل بانک‌مرکزی که با بررسی گزینه‌های دولتی مانند حسین‌زاده، محمدی می‌توان تا حدود زیادی آدرس آن‌ها را یافت، دست از تلاش برای متقاعد کردن رییس‌جمهور برای عدم تمدید حکم سیف و تغییر رییس‌کل بانک‌مرکزی برندارند چرا که از نظر آن‌ها سه سال نیز زمان کمی برای سیطره بر دو قطب از چند قطب مهم پولی و بانکی کشور نیست و نباید از این فرصت چشم‌پوشی کرد.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۲۵۹۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوام روند نزولی نرخ تورم

آخرین آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد رشد حجم پول به عنوان شاخص سنجش انتظارات تورمی، در زمستان ۱۴۰۲ به کمترین رقم از خرداد ۹۷ تا کنون رسیده است.

به گزارش مشرق، آمارهای بانک مرکزی از شاخص های پولی حاکی از آن است که رشد حجم پول در زمستان سال گذشته به کمتر از ۲۵ درصد رسید.

شاخص رشد حجم پول، یکی از معیارهای سنجش انتظارات تورمی در جامعه به شمار می‌رود. در شرایطی که جامعه انتظار افزایش تورم را داشته باشد، افراد با هجوم به بازار دارایی‌ها و خرید کالاهای سرمایه‌ای نظیر طلا، ارز و ...، تلاش می‌کنند سرمایه‌های خود را از تورم حفظ کنند. این اقدام با تبدیل شبه پول به پول، باعث افزایش سریع حجم پول می‌شود و سهم پول به عنوان بخش سیال نقدینگی را افزایش می‌دهد.

بالا رفتن نرخ رشد حجم پول به معنی رشد تقاضا و در نتیجه رشد تورم از ناحیه افزایش تقاضاست؛ بر همین اساس، کاهش نرخ رشد حجم پول، به معنای فروکش کردن انتظارات تورمی و حاکم شدن چشم انداز مثبت از روند نزولی تورم در ماه‌های پیش رو است.

اجرای سیاست تثبیت اقتصادی توسط بانک مرکزی طی حدود ۱۵ ماه گذشته، باعث شده بازار ارز و دیگر بازارهای دارایی ثبات بیشتری را نسبت به پیش از اجرای این سیاست تجربه کنند. محمدرضا فرزین از زمان ورود به بانک مرکزی، با معرفی و اجرای سیاست تثبیت، «پیش‌بینی‌پذیر کردن شاخص‌ها» را هدف خود از اجرای سیاست تثبیت اعلام کرد.

تورم نقطه به نقطه در آستانه بازگشت به کانال ۲۰ درصدی

آخرین گزارش‌های مراجع آماری هم نشان می‌دهد نرخ تورم در فروردین در ادامه روند ماه‌های اخیر نزولی بوده است.

در همین رابطه مرکز آمار از بازگشت تورم سالانه به کانال ۳۰ درصد خبر داد و اعلام کرد نرخ تورم سالانه در فروردین امسال به ۳۸.۸ درصد کاهش یافته است.

طبق اعلام مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه هم در فروردین امسال به ۳۰.۹ درصد کاهش یافت و در آستانه بازگشت به کانال ۲۰ درصدی است. بانک مرکزی هم به تازگی از کاهش تورم نقطه به نقطه مصرف کننده به کمتر از ۳۵ درصد خبر داد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • سقف تراکنش‌های بانکی در یک روز چه قدر است؟
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • روزگار سپری شده اسکناس ایرانی
  • سرگیجه با آمار تورم
  • واکنش همتی به اعلام نرخ تورم نقطه به نقطه فروردین از سوی بانک مرکزی
  • تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • نرخ تورم در دولت رئیسی چند؛ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟
  • تورم نقطه به نقطه فروردین ماه اعلام شد
  • بانک سرمایه افزایش سرمایه میدهد
  • ◄ بانک مرکزی براساس نص صریح قانون نرخ ارز نیما را اصلاح کند‌