Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-05@14:18:58 GMT

تحریم ایران ترامپ را به دردسر انداخت

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۳۳۸۷۵

تحریم ایران ترامپ را به دردسر انداخت

به گزارش جماران؛ سیاست های دونالد ترامپ درباره تحریم ایران، کاخ سفید را به مخمصه ای انداخته که نه تنها او را در عرصه بین المللی به دلیل همراهی نکردن کشورها منزوی می سازد بلکه افزایش قیمت نفت، اکثریت جمهوریخواهان در کنگره را هم به خطر انداخته است.

هجدهم اردیبهشت ترامپ در یک ژست بزرگ بینانه در برابر دوربین ها ظاهر شد و تصمیم خود را برای خروج از برجام و اعاده تحریم های ثانویه از جمله تحریم های نفتی ایران اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از آن، وزیر خارجه تازه وارد وی هم به بنیاد هریتیج رفت و با تصور اینکه عرصه سیاست خارجی همان است که او می فهمد، به زعم خود استراتژی جدیدی را علیه ایران تعریف کرد.

وزارت خزانه داری و مسئولان مربوط به سیاست گذاری هم دست به کار شدند و با هجمه های تبلیغاتی خود، سیاست فروش صفر برای نفت ایران را در شپپورها دمیدند. 

اما غافل از اینکه این سیاست ها، می تواند بر سیاست داخلی کاخ سفید اثرگذار باشد و انتخابات پیش روی کنگره را به نفع رقیب رقم بزند.

این مساله با دخالت های آمریکا در ونزوئلا که یک کشور تولید کننده نفت است نیز شدت بیشتری یافت و عاملی برای تشدید قیمت ها شد به گونه ای که کارشناسان قیمت هر بشکه نفت خام را تا حدود 130 دلار برآورد می کنند.

ترامپ با اضطراب از شرایط ایجاد شده در بازار نفت و برای رهایی از بحران جدیدی که آفریده است، به عربستان سعودی که این روزها به خاطر ایران، حاضر است هرکاری را انجام دهد، دلخوش کرد و از پادشاه این کشور خواست به دلیل آشفتگی و اختلال در عملکرد ایران، تولید نفت خام خود را روزانه تا 2 میلیون بشکه افزایش دهند.

او مدعی شد که عربستان با این درخواست موافقت کرده است اما این اظهارات رئیس جمهوری آمریکا تاثیری نداشت و آمریکایی ها که خود را برای تعطیلات روز استقلال این کشور آماده می کردند، دست به گریبان افزایش قیمت سوخت شدند.

در این باره کولین کاهل مشاور باراک اوباما، بهانه ترامپ برای افزایش قیمت نفت را زیر سوال برد و گفت: افزایش قیمت نفت نه به دلیل «آشفتگی و اختلال عملکرد» در ایران است، بلکه به علت آشفتگی و اختلال در تصمیم ترامپ برای بازگرداندن تحریم ها علیه ایران در نقض توافق هسته ای 2015 است.

نیویورک تایمز هم در یادداشتی به توافق اوپک برای افزایش تولید نفت اشاره کرد و در عین حال پرسید چرا قیمت نفت بالا می رود؟

این روزنامه می نویسد قیمت نفت خام برنت تا کنون بیش از 20 درصد افزایش داشته و به حدود 78 دلار رسیده و اگرچه ممکن است عربستان سعودی تحت فشار ترامپ تولید نفت خود را سریعا افزایش دهد، اما این افزایش ها ممکن است به اندازه کافی برای مقابله با کاهش تولید نفت در سه کشور ایران، لیبی و ونزوئلا نباشد.

ایران در حال حاضر روزانه حدود 2 میلیون بشکه نفت صادر می کند اما برای عربستان سخت خواهد بود تا بتواند شکاف بازار ناشی از کاهش تولید نفت در سه کشور مطرح شده را پر کند. از این رو کارشناسان نفتی معتقدند با افزایش رشد اقتصاد جهانی و تقاضای انرژی، قیمت ها می توانند به میزان 100 تا 130 دلار در هر بشکه هم افزایش پیدا کنند.

اعتصاب در نیجریه هم شرایط بازار نفت را آسیب پذیر کرده و همزمانی وقوع طوفان های فصلی خلیج فارس در پاییز و زمستان هم خطر اختلال در صادرات نفت را افزایش داده که همه اینها طوفانی برای دولت ترامپ در 6 نوامبر خواهد بود که دمکرات ها بی صبرانه منتظر رقابت برای تصاحب حداکثری در سنا و مجلس نمایندگان هستند. 

با این حال مقامات ایرانی هشدار داده اند که در صورت اختلال برای صادرات نفت ایران، نفت دیگر کشورها هم به سادگی صادر نخواهد شد و این مساله باعث شده است که التهاب در بازار نفت بیش از پیش شکل گیرد به گونه ای که حسین کاظم پور اردبیلی یکی از مقامات ارشد نفتی ایران اظهار کرد که سیاست های آمریکا می تواند قیمت نفت را 100 دلار یا حتی 140 دلار در هر بشکه افزایش دهد، مگر اینکه تنش ها کاهش یابند. 

وی خطاب به ترامپ تاکید کرد: شما بهتر است بازار را از سیاست دور نگه دارید.

رئیس جمهوری آمریکا اما با ناامیدی از تاثیر رژیم سعودی بر بازار نفت، نظر خود را به اوپک معطوف کرد و با دومین پیام توئیتری خود که در فاصله چهار روز گفت: کارتل اوپک باید به یاد آورد که قیمت ها افزایش می یابند و آنها بسیار اندک کمک می کنند.

ترامپ افزود: با این وجود، ایالات متحده از بسیاری از اعضای آنها با پرداخت کمترین مقدار، دفاع می کند. این جاده باید دو طرفه باشد. قیمت ها را همین الان کاهش دهید.

وال استریت ژورنال هم در این زمینه با یادآوری اینکه قیمت نفت در سال 2016 زیر 30 دلار به ازای هر بشکه رسیده بود و تنها کاهش عمده تولید اوپک توانست جلوی این نزول قیمت ها را بگیرد، نوشت در حال حاضر قیمت ها افزایش یافته اند که از نظر تحلیلگران می تواند به اقتصاد جهانی آسیب برساند.

افزایش قیمت ها از جیب مصرف کنندگان پرداخت می شود و این مساله مورد توجه دمکرات ها قرار گرفته است به گونه ای که چاک شومر رهبر اقلیت های سنا می گوید افزایش تولید نفت عربستان زمانی مفید خواهد بود که بتواند قیمت سوخت را برای مصرف کننده کاهش دهد و دولت هم باید به طرح هایی تن دهد که قیمت ها را به قیمت گذشته باز گرداند تا مصرف کنندگان بتوانند پس انداز کنند.

اگرچه کاخ سفید کوشیده است تا با ایران هراسی، سعودی ها را به افزایش تولید نفت مجاب کند اما افزایش قیمت نفت تنها معضل آمریکا نیست و کشورهایی همچون چین و هند هم به آن حساسیت دارند و می خواهند تا راه حلی برای آن بیابند.

همین مساله خود ناکارآمد بودن سیاست صادرات صفر نفت ایران را نشان می دهد و به خوبی گویای آن است که جهان در این مساله با واشنگتن همراهی نخواهد کرد. مساله ای که بسیاری از کارشناسان معتقدند در صورت عدم همراهی سایر کشورها، تحریم ها اثرگذار نخواهد بود و شکست سیاست های یکجانبه گرایانه کاخ سفید را اعلام خواهد کرد. 

سیاست پر فراز و فرود دولت جدید آمریکا از افزایش تنش تا مذاکره با کره شمالی، جنگ تجاری و تعرفه ای با شرکای اقتصادی و مساله کاهش مالیات بر بازار اثر مستقیم داشته است و می رود تا دو روز پس از اعمال تحریم ها علیه ایران، در انتخابات 6 نوامبر(15 آبان) خود را نشان دهد.

تاثیر افزایش قیمت ها بر انتخابات کنگره موضوع جدیدی نیست و مسبوق به سابقه است. در انتخابات پیش رو هم اینگونه به نظر می رسد که با این سیاست های اعلامی ترامپ و حرکت در مدار آن، 58 درصد آرا به نفع دمکرات ها در برابر 43 درصد جمهوریخواهان باشد.

در نظرسنجی های منتشر شده هم دمکرات ها در حال حاضر با 46 درصد در مقابل 40 درصد از جمهوریخواهان پیشی گرفته اند و بر این اساس، احتمال زیادی وجود دارد که دمکرات ها بتوانند کنترل سنا و مجلس نمایندگان را در دست بگیرند.

کولین کاهل مشاور اوباما در این باره اینگونه می گوید: قیمت های بالای ناشی از تعرفه ها، جنگ های تجاری و افزایش قیمت بنزین در جایگاه های سوخت به دلیل تصمیم ترامپ برای نقض توافقنامه بین المللی برجام است که به طور موثری مالیات را افزایش می دهد. به خاطر داشته باشید که ترامپ و جمهوریخواهان در ماه نوامبر درباره کاهش مالیاتشان زار می زنند.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 باراک اوباما عربستان سعودی قیمت نفت کاخ سفید ونزوئلا ترامپ دونالد ترامپ وزارت خزانه داری تحریم ایران وزارت خزانه داری آمریکا خروج آمریکا از برجام جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۳۳۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟

مساله فروش نفت ایران برای بسیاری از رسانه‌های معاند و همسویانشان در داخل تبدیل به بحران شده است از این جهت هر روز گمانه زنی‌هایی از میزان تخفیف فروش نفت ایران منتشر می‌شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از مهر، بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم تولید و به تبع آن صادرات نفت خام ایران افزایش یافت تا جایی که برخی از مسؤولان دولت قبل نیز به این موضوع تشکیک وارد کرده و اعلام کردند آماری که از فروش نفت ایران در دولت سیزدهم منتشر می‌شود واقعی نیست.

این مساله تاجایی مطرح شد که جواد اوجی وزیر نفت دولت سیزدهم به این صحبت‌ها واکنش نشان داد و اعلام کرد مساله افزایش فروش نفت ایران حتی مورد تأیید سناتورهای امریکایی است و هر روز تصمیمات جدید در این باره اتخاذ می‌شود تا بتوانند جلوی این افزایش صادرات نفت را بگیرند و در مسیر این افزایش صادرات سنگ اندازی کنند.

بعد از این صحبت‌ها و انتشار آمار و ارقام رسمی‌از میزان فروش نفت ایران در دولت سیزدهم توسط رسانه‌ها و مؤسسات بین المللی از جمله اوپک و مؤسسه بین المللی انرژی جریان رسانه‌های معاند فضای تخریب را به سمت تخفیف‌های نجومی‌برد و اعلام داشت ایران در ازای تخفیف‌های بالا موفق شده است تا صادرات نفت خود را افزایش دهد.

این مساله موجب شد تا گمانه زنی‌ها در مورد میزان تخفیف در فروش نفت ایران در ماه‌های گذشته بالا بگیرد و صحبت از ارقام نجومی‌چند ده دلاری در تخفیف نفت ایران به چین مطرح شود.

به عنوان مثال یکی از رسانه‌های داخلی به استناد یک توییت که معلوم نیست متعلق به کیست زمستان سال گذشته اعلام کرده است ایران به ازای هر بشکه نفت ۲۰ دلار تخفیف می‌دهد که این مساله موجب شد تا در رسانه‌ها یک جریان ایجاد کند.

بعد از آن رسانه‌ای دیگر بدون اشاره به رقم خاصی اعلام کرد مابه التفاوت در فروش نفت ایران و قیمت نفت ایران که در سبد اوپک اعلام شده است می‌توان متوجه شد که ایران تخفیف نجومی‌به مشتریان خود می‌دهد.

اخیراً نیز یکسری رسانه معاند نیز به استناد به میزان فروش نفت روسیه که از سوی اتحادیه اروپا اعلام شده است باید حد اکثر با قیمت ۶۰ دلار نفت اورال خود را بفروشد این برداشت را کرده‌اند که قطعاً میزان تخفیف نفت ایران نیز به اندازه روسیه و یا حتی بیشتر از روسیه است و قیمت فروش نفت ایران را چیزی حدود ۳۵ تا ۴۰ دلار اعلام کرده‌اند.

ایران چه مقدار تخفیف بابت فروش نفت می‌دهد؟

باید یک مساله شفاف شود که آیا دادن تخفیف در فروش نفت امری طبیعی است یا غیر طبیعی؟ در همین رابطه محمود امراللهی یکی از کارشناسان انرژی در گفت وگو با خبرنگار مهر گفت: در مساله بازار یابی باید به این نکته توجه کرد که کشورهای تولیدکننده برای نگهداشت بازار باید اقداماتی را انجام دهند که یکی از این اقدامات تخفیف در فروش نفت است.

وی گفت: کشوری مانند عربستان نیز هر ازگاهی قیمت نفت خود را برای مشتریانش تغییر می‌دهد در برهه‌ای قیمت را بالا و در مقطعی قیمت‌ها را پایین می‌آورد. باید خاطرنشان کرد که نفت عربستان تحریم نیست و این کار را انجام می‌دهد.

این کارشناس انرژی ادامه داد: جالب است بدانید که دیگر کشورهای تولیدکننده نفت که عضو اوپک نیستند نیز چنین اقداماتی را انجام می‌دهند به عنوان مثال کانادا، آمریکا، روسیه قبل از تحریم، کشورهای تولیدکننده نفت حوزه آمریکای لاتین نیز به مشتریان خود تخفیف‌هایی می‌دهند بنابراین دادن تخفیف در فروش نفت امری کاملاً جا افتاده در بازار نفت است.

وی گفت: در شرایط تحریم این مساله جدی تر می‌شود زیرا وقتی تحریم اعمال می‌شود شما دو کار می‌توانید انجام دهید یا باید در چاه نفت خود را ببندید و تولید را کاهش دهید و یا اینکه با اعمال تخفیف‌های بیشتر مشتریان خود را حفظ کنید. لازم است بدانید اثر اول بر اقتصاد بسیار سنگین‌تر است زیرا اگر یک زمانی تحریم‌ها برداشته شود باید هزینه‌های گزافی کرد تا تولید را به حال قبل باز گرداند و در قدم بعدی باید مشتریان از دست رفته را حتی با نفت مجانی ترقیب کرد تا دوباره اقدام به خرید نفت از شما کنند. اما گام دیگر این است که نفت را بدون آنکه تولید کاهش یابد با تخفیف‌های معقولی به فروش رساند و این کار ضمن حفظ مشتریان موجب نمی‌شود تا تولید کاهش یابد.

این کارشناس انرژی ادامه داد: در دولت قبل بعد از اعمال تحریم‌های جدی در سال ۹۷ به یکباره توسط مسؤولان وقت وزارت نفت تصمیم گرفته شد تا تولید کاهش یابد و هر روز آمارهای متعددی از کاهش دکل‌های فعال در مناطق نفتخیز جنوب منتشر می‌شد. در چاه‌های نفت بسته شد حتی جالب است بدانید وقتی میزان تولید به زیر یک میلیون بشکه رسید مسؤولان وزارت نفت با تخفیف‌های بالا نتوانستند فروش نفت را افزایش دهند و اگر خاطرتان باشد صادرات نفت ایران حتی به زیر ۱۰۰ هزار بشکه رسید.

وی ادامه داد: با تغییر دولت در چاه‌های نفت باز شد و با هزینه‌هایی دوباره تولید در برخی از چاه‌ها از سر گرفته شد به همین دلیل شاهد افزایش تولید نفت هستیم. همچنین رایزنی‌های صورت گرفته توسط مسؤولان وزارت نفت و دیپلماسی انرژی موجب شده است تا صادرات نفت ایران رونده رو به جلویی داشته باشد. که افزایش صادرات نفت ایران غالباً به خاطر دیپلماسی انرژی است هرچند اعمال تخفیف‌ها را نیز نباید نادیده گرفت.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مطلع است ایران چه مقدار تخفیف برای فروش نفت می‌دهد گفت: خبرگزاری رویترز به عنوان یک منبع و رفرنس در میزان فروش نفت ایران در ماه مارس سال جاری گزارشی با عنوان فقط کاهش قیمت نفت می‌تواند ولادیمیر پوتین را متوقف کند؛ نوشت که اکنون نفت اورال روسیه بشکه‌ای ۷۱ دلار صادر می‌شود که بالاتر سقف قیمت ۶۰ دلار است. حتماً می‌دانید نفت اورال روسیه بسیار شبیه به نفت ایران است. همچنین بررسی قیمت نفت صادراتی روسیه به هند نیز نشان می‌دهد که در همه ماه‌های بعد از دسامبر ۲۰۲۲ (به جز ژانویه ۲۰۲۳) این رقم بالاتر از سقف قیمتی ۶۰ دلار به ازای هر بشکه بوده و حتی در ماه اکتبر سال گذشته به بیش از ۸۴ دلار افزایش یافته است.

امر اللهی تصریح کرد: حالا که روسیه می‌تواند نفت خود را به مشتریان خود تا قیمت ۸۴ دلار نیز به فروش رساند آیا ایران نمی‌تواند نفت خود را تا ۸۱ دلار به فروش رساند؟

وی گفت: ایران هم اکنون عمده نفت خود را به پالایشگرهای شمال چین می‌فروشد که این پالایشگرها بخش خصوصی هستند و عملاً عمده خریداران نفت ایران همین پالایشگرها هستند آنها دنبال خرید نفت ارزان اند باید دید روسیه نفت خود را با چه قیمتی به مشتری دولتی خود در چین می‌فروشد که به استناد گمرک چین فروش نفت روسیه به این کشور با قیمت ۸۴ دلار است خب آیا طبیعی است که ایران بیاید و یکباره ۳۰ تا ۴۰ دلار تخفیف دهد و بازار روسیه را بهم زند؟ آیا آن‌وقت جنگ قیمتی بین ایران و روسیه صورت نخواهد گرفت؟

بنابراین نباید به عددسازی‌هایی که در رسانه‌های معاند صورت می‌گرد توجه کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دردسر عجيب هركول كشتى ايران (عکس)
  • تخفیف نجومی ایران برای فروش نفت؛ واقعی یا کیک؟
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • افت شاخص انتظارات تورمی به پیش از آغاز تحریم/ تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • نظرسنجی: تجربه شخصی شما درباره سرعت اینترنت بعد از افزایش قیمت
  • (ویدئو) تحریم‌ها و اقتصاد نابسامان فرش ایران را به زیر کشید؛ ما منزوی شده‌ایم