Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، همایون یوسفی، نماینده مردم کلانشهر اهواز در مجلس شورای اسلامی در جلسه شورای معاونان اداره کل آموزش فنی و حرفه ای خوزستان بیان داشت: جوانان با فراگیری آموزش فنی و حرفه ای تبدیل به نیروی انسانی ماهر و متخصص شده و بعنوان کارآفرین جذب بازارکار می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه مسئولان در بحث توسعه مهارت آموزی دچار غفلت شده اند، افزود: بیش از گذشته به آن توجه جدی شود تا برابر نیاز جامعه و تغییراجتماعی حرکت نمایند.

یوسفی، مهم ترین چالش و دغدغه فعلی مسئولان و مردم را حل مشکل اشتغال افراد بیکار و غیر فعال عنوان کرد و اظهار داشت: این افراد جمعیت قابل توجهی از جامعه را در بر می گیرند و بطور جدی در معرض آسیب های اجتماعی و روانی قرار دارند.

نماینده مردم کلانشهر اهواز در مجلس شورای اسلامی، ریشه اصلی مشکل بیکاری جوانان بویژه افراد دانش آموخته را نداشتن مهارت یا ضعف مهارتی برشمرد و اذعان کرد: شانس دست یافتن به اشتغال بویژه اشتغال پایدار از این افراد گرفته شده است.

وی در ادامه با بیان اینکه دانشگاه های امروزه دنیا مهارت محور هستند و دانشجو بعد از فارغ التحصیلی با کسب مهارت لازم برای خود و دیگران ایجاد شغل می کند گفت: توجه کمتری به این موضوع در دانشگاه فعلی کشور می شود.

همایون یوسفی بیان کرد: برای ایجاد شغل زیرساخت لازم ایجاد نشده و این سبب شده بسیاری از جوانان جذب دانشگاه ها شده که خروجی آن فارغ التحصیلان فاقد مهارت جویای کار است و این خلاء اشتغال درحال بزرگ شدن است.

وی اذعان داشت: حل مشکل اشتغال در کوتاه مدت غیرممکن است و برای حل این معضل باید در سال یک میلیون شغل ایجاد کرد، که این ظرفیت متاسفانه در کشور وجود ندارد و شرایط رکودی یا شغل ایجاد نمی شود و با اشتغال ناپایدار است.

یوسفی مهم ترین بخش توسعه اشتغال در کشور را در حوزه خدمات دانست و اظهار کرد: این حوزه 75 درصد از حوزه اشتغال را در برگرفته است و نیاز است فنی و حرفه ای برای توسعه اشتغال در این حوزه برنامه خاص داشته باشد.

این مقام مسئول بیان داشت: خوزستان اقتصاد دولتی بوده و از این لحاظ با دیگر استان ها تفاوت دارد که یکی از نبود پیشرفت و ترغیب جوانان به مهارت آموزی در استان است.

عبدالنبی سواعدی، مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خوزستان در این نشست گفت: 97 درصد اعتبارات آموزشی به آموزش های رسمی تعلق گرفته و سهم آموزش مهارتی بعنوان آموزش غیررسمی 3 درصد است که جوابگوی توسعه مهارت آموزی در کشور نیست.

وی با بیان اینکه جوانان جویای کار روز به روز بر تعدادشان افزوده می شود اذعان داشت: مراکز مهارت آموزی سازمان آموزش فنی و حرفه ای با وجود تجهیزات کارگاهی مناسب و رشته های متنوع متناسب با نیاز بازار کار، در جذب جوانان جویای کار برای مهارت آموزی موفق عمل کرده است که نیاز به حمایت بیش تر مسئولان دارد.

وی بخش عمده ای بیکاری جوانان، بویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی را نداشتن مهارت شغلی دانست و افزود: این مضوع ورود آن ها به بازار کار را روز به روز سخت تر کرده است.

سواعدی افزود: تقویت مراکز ارائه آموزش های مهارتی، هدایت تدریجی و هدفمند دانشجویان به سمت بازار کار، پیش بینی و تدارک ورود گسترده بخش خصوصی به بحث مهارت آموزی و مهارت افزایی و ارائه مشوق ها و محدودیت ها برای جوانان جویای کار در بحث مهارت آموزی از جمله راهکارها برای افزایش مهارت آموزی جوانان است.

این مقام مسئول خواستار همراهی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خوزستان برای اجرای طرح مهارت آموزی معین اقتصادی با همکاری صنایع بویژه نفت و پتروشیمی، طرح جاک با مساعدت موسسات آموزش عالی و دانشگاه ها، توانمندسازی نیروی کاربومی و آموزش اقشار آسیب پذیر در مناطق محروم و کم تر توسعه یافته با همکاری وزارت کشور شد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای خوزستان مهارت آموزی در این طرح ها برای گروه های هدف بویژه جوانان و فارغ التحصیلان منجر به کارآفرینی و توسعه اشتغال در استان شده و بسیاری از این افراد جذب بازارکار خواهند شد.

انتهای پیام/گ

توسعه نیافتگی اشتغال عامل بیکاری جوانان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اشتغال فنی و حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۶۰۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند

ایسنا/کردستان مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش از بازگشت ۶۰ هزار تارک و بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش طی سال گذشته خبر داد.

 نادر کریمی بیرانوند، امروز شنبه(۸ اردیبهشت) در نشست خبری در سنندج با اشاره به اجرای طرح شهید محمودوند در راستای بازگشت دانش آموزان به چرخه تحصیل، اظهار کرد: یکی از بحث های جدی در حوزه متوسطه نظری، پوشش تحصیلی است که با توجه به ردیف سنی در این دوره، تعدادی جذب بازار کار شده و ترک تحصیل می کنند.

وی، با اشاره به اینکه بازگشت حتی یک دانش آموز به چرخه آموزش، کار بسیار مشکلی است،‌ بیان کرد: سال گذشته در قالب این طرح و بر اساس کد ملی، دانش آموزانی که در سامانه سیدا ثبت نام نکرده بودند شناسایی و بر مبنای آن به استان‌ها اعلام شد تا علت ترک تحصیل آنان بررسی و برای بازگشت به آموزش تلاش شود.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش یکی از راهکارهای مهم در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، را مهارت‌آموزی دانش‌آموزان ذکر کرد و ادامه داد: براساس این امر، هر دانش‌آموز تا پایان تحصیل خود باید یک مهارت منتج به یک شغل را فرا گیرد.

کریمی با تأکید بر اینکه دانش‌آموزان باید وارد بازار کار شوند، گفت: با وجود مخالفت‌های فراوان، مهارت آموزی دانش‌آموزان در هیات دولت تصویب شد و براساس قانون باید ردیف اعتباری نیز برای آن در نظر گرفته شود.

به گفته وی، یکی از مشکلات موجود در حوزه مهارت، ساعات درسی است که در آموزش و پرورش وجود دارد که این مساله یک مانع است براین اساس قرار شد تغییر ساختار آموزشی در متوسطه انجام شود.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: با این تغییر ساختار جایی برای مهارت‌آموزی در برنامه ساعتی دانش‌آموزان مشخص می شود و براساس آن دانش آموزان دوره متوسطه در طول سه سال باید ۳۰۰ ساعت(هر سال ۱۰ ساعت) مهارت بیاموزند، البته مهارتی که به یک شغل در پایان تحصیل تبدیل شود.

مدارس شبانه روزی ظرفیت مهمی برای مهارت آموزی دانش آموزان است

کریمی بیرانوند، مدارس شبانه روزی را یکی از فرصت‌ها و ظرفیت‌های مهم برای مهارت آموزی به ذکر کرد و افزود که در این مدارس فضا و زمان کافی برای این مهم وجود داد، براین اساس دوره توانمندسازی مدیران این مدارس برگزار می شود و هم اکنون استان کردستان میزبان این دوره در غرب کشور است.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش در ادامه به موضوع کمبود نیروی انسانی به عنوان یکی از مشکلات آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: در سال تحصیلی جاری تلاش شده است که این کمبودها از راههای مختلف جبران شود.

کریمی بیرانوند با بیان اینکه این کمبود نیرو فقط مختص استان خاصی نیست و تمام استان‌های کشور را در بر می گیرد، اضافه کرد: سال گذشته استان کردستان در حوزه متوسطه ۹ هزار ساعت بصورت غیرموظف از بازنشستگان، نیروهای شاغل و دانشجو معلمان ترم هفت به بالا برای جبران این کمبود بهره برد و در سایر استان‌ها نیز از این روش استفاده شده است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • آموزش‌های فنی و حرفه‌ای مقدمه‌ای برای ایجاد اشتغال جوانان است
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • حمایت بسیج سازندگی از مهارت آموختگان آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان
  • نمایشگاه دست ساخت‌های دانش آموزی در سنندج
  • اولین مرکز مهارت‌آموزی سربازان وظیفه خوزستان راه‌اندازی شد
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌آموزی دانش‌آموزان تصویب شد
  • ۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری