Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

شیما اسدی کارگردان نمایش «پرده خانه» که در تالار مولوی روی صحنه است درباره تغییراتی که اجرا نسبت به نمایشنامه بهرام بیضایی داشته است  گفت: نمایشنامه «پرده خانه» ۲۶۷ صفحه است که تعدادی از کاراکترهای آن که معمولا از خدمه دربار هستند دیالوگ های بسیار کمی در حد یک کلمه دارند ولی ما برای کوتاه تر شدن نمایش این شخصیت ها و دیالوگ هایشان را تقسیم کردیم و مخاطبان در صحنه بیشتر زنان بازی خانه و حرمسرای سلطان را می بینند و کلا صحنه ها خلاصه تر و محدودتر شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره داستان نمایش توضیح داد: «پرده خانه» به شیوه روایت در روایت و بازی در بازی طراحی شده است و درباره زندگی تعدادی از زنان در حرمسرای سلطانی است که هر کدام را با مذاهب و نژادهای گوناگون به شکل های مختلفی به تصرف درآورده است. آنها در بازی‌خانه حرم‌سرا به کار بازیگری اشتغال دارند. این زنان که هر یک بغضی از اندوه در گلو دارند، بیشتر به اسیران دربار می‌مانند تا همسران سلطان. در این میان، خبر می‌رسد عروسی تازه‌ای به عنوان تحفه به حرم‌سرای سلطانی آمده است و دیگر اینکه زنان متوجه می شوند پادشاه دستور داده در صورت شکست در جنگ و کشته شدن، همه زنان حرمسرا را گردن زده و تنها فرزندان پسر را نجات دهند. گلتن سوگلی شاه از او می خواهد برای آزمودن وفاداری و علاقه زنان حرمسرا، خودش را به مردن بزند اما ...

اسدی درباره تایید اجرای این نمایشنامه توسط نویسنده بیان کرد: برای اجازه اجرای این نمایش با انتشارات روشنگران و مطالعات زنان که انتشار آثار آقای بیضایی را برعهده دارد، صحبت کردیم که مدیر انتشارات نیز استقبال خوبی از کار ما کرد و ما توانستیم از طریق انتشارات اجازه بهرام بیضایی را برای اجرای «پرده‌خانه» بگیریم.

وی با اعلام اینکه این نمایش برای اولین بار است که در ایران اجرا می شود، توضیح داد: «پرده خانه» یک اثر پژوهشی به حساب می آید و از آنجا که دغدغه و علاقه من روی نمایش های سنتی ایرانی مثل تعزیه است در این اجرا نیز از قراردادهای تعزیه و تقلید استفاده کرده ایم.

این کارگردان جوان در پایان درباره چگونگی استفاده از قراردادهای تعزیه در این نمایش گفت: در این نمایش که پایه اصلی شیوه اجرایی آن براساس تعزیه و تقیلد شکل گرفته است شاه جزو اشقیا و زنان بازی‌خانه جزو اولیا به حساب می آیند که این تقسیم بندی در میزانسن نمایش هم مشهود است و به شیوه تعزیه اشقیا در پایین سکو و اولیا در مرکز آن بازی دارند. همچنین در طراحی لباس ها هم این مساله مورد توجه قرار گرفته است و پادشاه لباس قرمز و سیاه به تن دارد و لباس های زنان حرمسرا شبیه لباس اولیا طراحی شده است. همچنین کافور و الماس که در واقع یادآور همان شخصیت سیاه نمایش های تخت حوضی هستند نیز در نمایش حضور دارند.

پرنیا بارزید، ابراهیم برزیده، نیکو پشوتن، امیرحسین حکیمی، مجید خلیلی، شادی شاه علی، عسل غروی، آیدا فرخ منش، کیمیا هوشمند بازیگران نمایش «پرده خانه» هستند که تا ۲۲ تیرماه ساعت ۲۰:۳۰ در تالار مولوی روی صحنه است.


انتهای پیام/

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: بهرام بیضایی بازی زنان اشتغال جنگ ایران شادی اشتغال ایران بازی بهرام بیضایی زنان پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۶۲۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، به مناسبت بزرگداشت دهه کرامت، شش نمایش دیگر با مضامین فرهنگ رضوی و با هماهنگی دبیرخانه جشنواره، در شهر محل تولیدشان، این رویداد را همراهی می‌کنند.

مطابق این گزارش، شش نمایش که همزمان با هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی اجرا خواهند شد به این شرح معرفی شدند:

۱. نمایش «سنجاب» نوشته لیلا روغنگیر قزوینی و کارگردانی مهدی روز بهانی از ۱۳ تا ۳۰ اردیبهشت‌ماه در تماشاخانه مهر حوزه هنری به صحنه می‌رود.
۲. نمایش «الو سلام» نوشته مهرداد رایانی‌مخصوص و کارگردانی قباد دارابی در روز‌های ۲۵ و ۳۰ اردیبهشت‌ماه در پلاتو الغدیر شهر اسلام‌آباد غرب به صحنه می‌رود.
۳. نمایش «پانما» نوشته مجید کاظم‌زاده مژدهی و کارگردانی لیلا مهدی آبادی از ۲۰ تا ۲۵ اردیبهشت‌ماه در تئاترشهرِ شهر کرمانشاه به صحنه می‌رود.
۴. نمایش «پیچ کمر» نوشته و به کارگردانی سید محید میر حسینی از ۲۷ تا ۳۱ اردیبهشت‌ماه در آمفی تئاتر پروفسور حسابی شهر تفرش به صحنه می‌رود.
۵. نمایش «دست‌های سرخ» نوشته سیدحسین فدای حسین و کارگردانی سیدرضا رفیعی از ۲۴ تا ۳۱ اردیبهشت‌ماه در پلاتو حسین پناهی شهر یاسوج به صحنه می‌رود.
۶. نمایش «سفر سوزن‌بان» نوشته مهدی صالحیار و به کارگردانی علی مجیدپور، همزمان با دهه کرامت در تئاتر شهر شهر تبریز به صحنه می‌رود.

هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی به دبیری اتابک نادری، بخشی از بیست ویکمین جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) به ریاست فرهاد قائمیان است که با محوریت اجرای عمومی آثار در شهر‌های محل تولید، از اواخر فروردین تا ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود و اخبار آن بر روی وب سایت جشنواره به نشانی www.shamstoos.ir قابل مشاهده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از فردریک تا بازگشت به خان نخست
  • «اسب قاتلین» ۲ اجرایی شد
  • نمایش «اسب قاتلین» دو اجرایی شد
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند
  • به یاد آتیلا پسیانی و لحظه‌های ماندگارش در سینما | از هنرمندی در آثار بهرام بیضایی تا حاتمی‌کیا و بهروز افخمی |‌ ببینید
  • (ویدئو) بهرام بیضایی به بهاره رهنما: بازیگری نکن!
  • توصیه عجیب بهرام بیضایی به بهاره رهنما | ویدئو
  • ببینید | توصیه جالب و متفاوت بهرام بیضایی به بهاره رهنما
  • شکست ناپذیری آرسنال مقابل بزرگان؛ نمایش پرده آخر در اولدترافورد
  • لیلا بلوکات با «خارشتر» به صحنه تئاتر می‌آید