Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-06@22:34:19 GMT

اجازه دهید کپی رایت حکم کند

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۶۲۴۴۷

اجازه دهید کپی رایت حکم کند

1. همان شبی که محمدرضا احمدی یکی از مجریان برنامه «۲۰۱۸» پس از بازی کلمبیا و لهستان خبر از اخراج «آدام ناوالکا» سرمربی لهستان و جایگزینی «بتو» به جای «روی پاتریشیو» دروازه‌بان تیم ملی پرتغال در بازی برابر ایران داد، سجاد صداقت خبرنگار

ایران آنلاین / به‌نظر نمی‌رسید در انبوه اتفاقات، این دو خبر یک دردسر بزرگ برای او، برنامه اصلی صداوسیما در ایام جام‌جهانی و البته عادل فردوسی‌پور باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این دو خبر غیرواقعی همچون تیری از چله کمان رها شد و نکات زیادی را درباره بحث رسانه در دنیای امروز به ما آموخت.

2. عادل فردوسی‌پور بی‌شک یکی از ستاره‌های آسمان کم‌ستاره صداوسیما است. مجری و گزارشگری که در دموکراسی خاص رسانه‌های ورزشی در ایران توانسته است خود را تثبیت کند و سال‌های زیادی نیز در رسانه‌ای که ثابت کرده چندان اهل وفا نیست، در اوج باقی بماند. با این اوصاف اما کارهای او همیشه مصون از گزند نبوده و اساساً اجرای برنامه‌های زنده تلویزیونی نیز بدون چنین آسیب‌هایی نخواهد بود. اما داستان فردوسی‌پور به‌عنوان تهیه‌کننده برنامه «2018» و خوانش دو خبر غیرواقعی از سوی مجری دیگر این برنامه، اندکی با آسیب‌های پخش زنده و اجرای برنامه در یک رسانه متفاوت است. 3. داستان از آنجایی آغاز شد که محمدرضا احمدی پس از بازی لهستان و کلمبیا و پیش از بازی ایران و پرتغال دو خبر غیرواقعی را نقل کرد. پس از این اتفاق کانال سایت ورزشی «طرفداری» توضیحات مفصلی را ارائه داد و درباره این اتفاق نوشت: «پیرو پیام‌های زیادی که براى ما ارسال شد مبنی بر اینکه بدون ذکر منبع خط به خط اخبار طرفداری توسط آقای احمدی قرائت می‌شود ( رعایت نکردن کپی رایت)... مجبور شدیم که دو خبر ساختگی را منتشر کنیم تا این بی‌اخلاقی برملا شود.» اصطلاحاً محمدرضا احمدی اسیر یک دام رسانه‌ای شد. البته که پیش از این اتفاق کانال «طرفداری» بارها و بارها به احمدی تذکر داده بود که وقتی بلافاصله از اخبار این کانال استفاده می‌کند، کپی رایت را رعایت کند. اما شاید ایده گردانندگان این کانال در پهن کردن چنین دامی نشان داد که در عصر جدید اتفاقات فراوانی ممکن است در دنیای رسانه به وقوع بپیوندد. 4. داستان صداوسیما و سایت طرفداری (که گردانندگان آن خود را «اولین رسانه ورزشی مستقل ایران» می‌خوانند) البته به پیش از این ماجرا باز‌ می‌گردد. همان زمانی که صداوسیما - به گفته طرفداری - از این سایت شکایت کرده و خواستار فیلترینگ این سایت شده بود. آنچه در کنار همه این هیاهوها از یاد رفت این نکته بود که گردانندگان جوان «طرفداری» در سال‌های فعالیت شان با قدرت زیادی بخصوص در زمینه فوتبال خارجی موفق شده‌اند به یکی از مراجع رسانه‌های فارسی تبدیل شوند. همان کاری که بسیاری از ما و از جمله محمدرضا احمدی آن را انجام می‌دهیم. اما آسیب این اتفاق آنجاست که در رسانه‌ انحصاری کشور خط به خط اخبار یک کانال فیلتر شده خوانده شود اما اشاره‌ای به منبع نشود. عادل فردوسی‌پور پیش از این نشان داده که سعی می‌کند عدالت را برقرار کند. حداقل رویکرد مورد انتظار از او این است که حتی اگر نمی‌خواهد به‌عنوان تهیه‌کننده «2018» از بچه‌های طرفداری عذرخواهی کند، رویکرد از این لحظه به بعدش را تغییر دهد و حداقل در ذکر اخبار کپی رایت را رعایت و اجازه دهد این قانون قدر ناشناخته در ایران، حاکم ماجرا باشد. اتفاقی که قطعاً اگر به شکل برعکس می‌افتاد معلوم نبود سرنوشت یک وب‌سایت ورزشی در برابر صداوسیما چه باشد؟

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۶۲۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر‌های رسانه شانزدهم اردیبهشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مستند مسابقه دِلیران شنبه تا چهارشنبه هر هفته ساعت ۱۸ از شبکه نهال پخش و روز بعد ساعت ۱۴ بازپخش می‌شود.
 این مسابقه رقابت بین نوجوانان در اقلیم‌های جنگل، کوهستان و دریاست که باید بدون امکانات و حمایت، مسیر درست را بپیمایند.
برنامه «دخل و خرج» شنبه تا چهارشنبه هر هفته ساعت ۱۸:۰۰ از رادیو صبا پخش می‌شود.
راهکار‌های ایجاد کسب و کار با سرمایه‌های اندک و مدیریت مالی از موضوع‌های این برنامه گفتگو محور است.
همچنین زیست رو سه شنبه‌ها ساعت ۲۰ از رادیو سلامت پخش می‌شود.
پرسش درباره محیط زیست موضوع این مسابقه است؛ و مجموعه مستند ماشین آلات خارق العاده تونی رابینسون، هر شب ساعت ۲۱:۳۰ از شبکه چهار پخش و ساعت‌های ۷ و ۱۶ روز بعد تکرار می‌شود.
این مجموعه محصول سال ۲۰۲۳ داستان فردی است که برای معرفی غیر معمول‌ترین ماشین‌ها و وسایل نقلیه که مبتنی بر فناوری روز هستند به دور دنیا سفر می‌کند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • آنچلوتی و پرز، زوج قرن برای ساختن دهه شگفت‌انگیز
  • اقدام خبرساز ستاره اروگوئه‌ای: داروین نونیز تمام عکس‌هایش با پیراهن لیورپول را پاک کرد!
  • خبرهای خوش برای معلمان/ باباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • خبرهای خوش برای معلمان/ یاباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • «جنجال» کلیدواژه دیدارهای پرسپولیس و سپاهان؛ مارادونا، آب‌های آلوده، غش کردن و سرباز احمدی!
  • برگزاری رویداد جایزه جوانی جمعیت در آذربایجان غربی
  • تبلیغات کاندیداها در رسانه ملی گلستان آغاز شد
  • اولدترافورد در شوک؛ بایرن خواهان تن هاخ!
  • خبر‌های رسانه شانزدهم اردیبهشت
  • وقتی هم‌میهن اجازه ندارد مستقل از رسانه‌های MI۶ و موساد باشد