Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -

عوامل تاثيرگذار بر تغيير رنگ دندانها
10 علت بدرنگي دندان‌ها
اگر دندان هاي شما بدون هيچ دليل مشخصي تغيير رنگ داده اند و همچنين علائم ديگري نيز ظاهر شده اند به يک دندانپزشک مراجعه کنيد تا علت آن را تشخيص دهد و درمان مناسب را توصيه کند.
دلايل مختلفي براي بدرنگ شدن دندان ها وجود دارند که عبارتند از:
1- بدرنگ شدن دندان توسط مواد خوراکي و آشاميدني : قهوه، چاي، نوشابه ها، برخي آبميوه ها و آب سبزيجات (مثل آب سيب و آب گوجه فرنگي) مي توانند باعث لکه دار شدن دندان ها شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


2- مصرف تنباکو و بدرنگ شدن دندانها : کشيدن سيگار يا جويدن تنباکو مي تواند دندان ها را لکه دار کند.
3- تميز نگه نداشتن دندان ها: مسواک زدن و کشيدن نخ دندان به طور منظم مي تواند پلاک دندان و مواد ايجاد کننده لکه دنداني مثل قهوه و تنباکو را از بين ببرد و از تغيير رنگ دندان ها جلوگيري کند.
4- تاثير بيماري ها بر بدرنگ شدن دندانها: بيماري هاي مختلفي مي توانند روي مينا (سطح سفت روي دندان) و عاج دندان (ماده زير ميناي دندان) تأثير بگذارند و باعث تغيير رنگ دندان ها شوند.
برخي روش هاي درماني نيز مي توانند روي رنگ دندان مۆثر باشند. به عنوان مثال راديوتراپي (اشعه درماني) گردن و سر و نيز شيمي درماني مي توانند باعث بدرنگ شدن دندان ها شوند.به علاوه ابتلا به برخي عفونت ها در مادران باردار مي تواند با تأثير برروي رشد ميناي دندان جنين، باعث تغيير رنگ دندان ها در نوزاد شود.

تاثير داروها بر روي تغيير رنگ دندان
5- داروها: دادن داروي آنتي بيوتيک تتراسايکلين و دوکسي سايکلين به کودکان زير سن 8 سال که هنوز دندان هايشان در حال رشد است، باعث تغيير رنگ دندان ها مي شود.
استفاده از دهانشويه هاي حاوي کلرهگزيدين و ستيل پيريدينيوم کلرايد باعث ايجاد لکه دنداني مي شود. آنتي هيستامين ها (مثل بنادريل)، داروهاي ضد روان‌پريشي و داروهاي فشار خون بالا نيز مي توانند باعث تغيير رنگ دندان ها شوند.
6- تاثير مواد دندانپزشکي بر بدرنگ شدن دندانها: برخي مواد مورد استفاده در دندانپزشکي مثل مواد پرکننده دندان و خصوصا مواد حاوي سولفيد نقره باعث ايجاد رنگ خاکستري مايل به سياه در دندان ها مي شوند.
7- افزايش سن: با افزايش سن، لايه بيروني ميناي دندان کم کم ساييده مي شود و رنگ زرد طبيعي عاج دندان را آشکار مي کند(عاج در زير ميناي دندان است) و باعث بدرنگ شدن دندان مي شود.
8- عوامل ارثي و ژنتيک در بدرنگ شدن دندان: برخي افراد به طور ژنتيکي، دندان هاي روشن تر و يا تيره تري نسبت به بقيه دارند.
9- عوامل محيطي: استفاده زياد از فلورايد باعث تغيير رنگ دندان ها مي شود. اين فلورايد اضافي مي تواند از طريق منابع طبيعي (مثل آب آشاميدني با فلورايد زياد) يا دهانشويه، خميردندان، فلورايد درماني در کودکان يا مصرف مکمل آن به بدن وارد شود.
10- آسيب و صدمات: به عنوان مثال آسيب ناشي از افتادن در کودکان و ضربه به دندان، مي تواند تشکيل ميناي دندان را مختل کند، زيرا دندان هاي کودکان هنوز در حال رشد هستند. همچنين آسيب ها و صدمات مي تواند باعث تغيير رنگ دندان ها در بزرگسالان شود.

اثر آسيب ها و صدمات بر بدرنگ شدن دندانها
چطور از تغيير رنگ دندان ها جلوگيري کنيم؟
با ايجاد چند تغيير ساده در شيوه زندگي تان مي توانيد از بدرنگي دندان ها جلوگيري کنيد به عنوان مثال اگر خيلي قهوه مي نوشيد يا سيگار مي کشيد، مقدار آن را خيلي کم و يا حتي قطع کنيد.
همچنين به طور منظم مسواک بزنيد و نخ دندان بکشيد تا دندان هايتان تميز بماند و هر شش ماه يکبار به بهداشت کار دهان و دندان مراجعه کنيد تا دندان هايتان را تميز کند.
اگر دندان هاي شما بدون هيچ دليل مشخصي تغيير رنگ داده اند و همچنين علائم ديگري نيز ظاهر شده اند به يک دندانپزشک مراجعه کنيد تا علت آن را تشخيص دهد و درمان مناسب را توصيه کند.
چه روش هايي براي سفيد کردن دندان ها وجود دارد؟
روش سفيد کردن دندان ها، بسته به علت تغيير رنگ آنها مختلف هستند و مي توانند شامل موارد زير باشند:
1- يادگيري روش صحيح مسواک زدن و نخ دندان کشيدن از يک دندانپزشک
2- پرهيز از مصرف موادغذايي و نوشيدني هايي که باعث تغيير رنگ و لکه دار شدن دندان ها مي شوند.
3- باندينگ دندان (پيوند دندان)
4- روکش کردن دندان
5- استفاده از مواد سفيدکننده دندان با تجويز دندانپزشک
6- استفاده از روش هاي سفيدکردن دندان در دندانپزشکي
7- استفاده از مواد سفيدکننده دندان که نياز به نسخه دندانپزشک ندارند.
منبع : tebyan.net


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۶۳۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص شگفت‌انگیز پوست موز

همه ما از خاصیت میوه‌ها و سبزیجات برای جسم و جان آگاه هستیم. اما آیا می‌دانستید پوست میوه‌ها و سبزیجات حتی از گوشت آن‌ها سالم ترند. پوست موز نیز دارای خاصیت بسیار برای سلامت بدن و پوست است.

به گزارش همشهری آنلاین؛ به گفته متخصصان، پوست موز بسیار مغذی و سرشار از فواید است. در این مطلب به برخی از فواید پوست موز نگاهی انداخته‌ایم.

خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد: مشخص شده که پوست موز سرشار از پلی فنول‌ها، کاروتنوئید‌ها و سایر آنتی اکسیدان‌ها است که از بدن در برابر رادیکال‌های آزاد سرطان زا محافظت می‌کند. مصرف بیشتر پوست موز می‌تواند سطح آنتی اکسیدان را افزایش داده و احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

افسردگی را کاهش می‌دهد: ویتامین B ۶ و محتوای بالای تریپتوفان موز می‌تواند به بهبود برخی از علائم افسردگی و سایر اختلالات خلقی کمک کند.

کلسترول را کاهش می‌دهد: پوست موز دارای فیبر‌های محلول و نامحلول است که باعث کاهش کلسترول و جلوگیری از چسبیدن کلسترول به دیواره رگ‌ها می‌شود. این خاصیت پوست موز به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی کمک می‌کند.

برای چشمان خوب است: پوست موز برای چشم مفید است و احتمال ابتلا به آب مروارید را کاهش می‌دهد. گفته می‌شود قرار دادن آن روی چشم به کاهش پف کردگی کمک می‌کند. همچنین، لایه برداری با موز به روشن شدن حلقه‌های تیره زیر چشم و کاهش ظاهر خطوط ریز کمک می‌کند.

یبوست را برطرف می‌کند: موز سرشار از فیبر است و به حرکات منظم روده کمک می‌کند. فیبر به رشد باکتری‌های خوب در روده کمک کرده که باعث تقویت هضم می‌شود و روده را سالم نگه می‌دارد.

دندان‌ها را درخشان می‌کند: به گفته متخصصان، مالیدن پوست موز به دندان‌ها یک دقیقه در روز به مدت یک هفته می‌تواند به درخشندگی دندان کمک کند. موز سرشار از پتاسیم و منیزیم است و در صورت تماس با دندان مواد معدنی آن جذب مینا شده و دندان‌ها را سفید می‌کند.

جوش‌ها را درمان می‌کند: اگر از جوش‌های روی صورت‌تان خسته شده‌اید و این جوش‌ها شما را اذیت می‌کنند، به سادگی شروع به مالیدن پوست موز روی صورت خود کنید و در عرض یک هفته تفاوت را مشاهده کنید. پوست موزبه کاهش التهاب در پوست کمک می‌کنند و همچنین سرشار از فنولیک است که مملو مواد ضد میکروبی برای درمان جوش و آکنه است.

درد را کاهش می‌دهد: بر اساس نتایج مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۱ انجام شد، پوست موز سرشار از ترکیبات فعال زیستی مانند کاروتنوئید‌ها و پلی فنول‌ها است. پوست موز همچنین سرشار از خواص ضد التهابی است و به کاهش درد بدن کمک می‌کند.

از پوست در برابر اشعه فرا بنفش محافظت می‌کند: پوست موز سرشار از ترکیبات زیست فعال مانند فنولیک‌ها، فلاونوئیدها، تانن‌ها، کاروتنوئید‌ها و آلکالوئید‌ها است که به جلوگیری از رادیکال‌های آزاد و همچنین محافظت از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش کمک می‌کند.

دیگر خبرها

  • جلوگیری از توزیع مواد غذایی فاسد در مهریز
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز | چیزهایی که درباره این میوه پرخاصیت نمی‌دانید
  • معاون وزیر راه: ۴۷۵ نقطه پرتصادف در راههای کشور داریم
  • گیاهی که برای جلوگیری از ریزش مو معجزه می‌کند
  • جلوگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار از اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • اعتبار ۱۱ هزار میلیارد ریالی برای راههای آذربایجان شرقی
  • کشف جدید دیرینه‌شناسان: ماهی غول‌پیکر با دندان‌های عاج‌مانند!