Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-26@22:46:32 GMT

بسیاری از بیماری های جسمی ریشه روحی دارد

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۶۳۱۲۵

بسیاری از بیماری های جسمی ریشه روحی دارد

به گزارش ایسکانیوز مریم افضلی روانشناس و معلم اوتیسم آموزش و پرورش استثنایی در این یادداشت می نویسد: بی شک آن چه برای درمان بیماری های انسان موفقیت یک پزشک یا درمانگر را تضمین می کند Team work است.

انسان موجودی پیچیده و چند بعدی است که گاه دانسته های علمی بشر هم نمی تواند پاسخ یک سری سوالات را بدهد. جهان پزشکی امروز این باور را دارد که انسان تنها مجموعه ای از پوست، گوشت، رگ، هورمون، نورون های عصبی و… نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بسیاری از اختلالات می توان رد پای فیزیولوژی، عصب شناسی، حواس، هوش و حتی ناخوداگاه روان تحلیلی و عوامل بسیار دیگری را پیدا کرد و به همین دلیل است که برای وارد شدن به هر حیطه لازم است متخصصی وارد عمل شود. متاسفانه در کشور ما بیماران تمایل به فردگرایی دارند و با مراجعه به یک متخصص، دیگر تخصص ها را نادیده گرفته و مایل هستند تمام جنبه های بیماری خود را تنها با مراجعه به یک مرجع رفع کنند.

در صورت اینکه همکاری مجموعه ای از تخصص ها می تواند میانبری برای رسیدن به بهبودی باشد و صدمات وارده به بیمار را نیز کمتر نماید. گاه می توان بدون تجویز دارو با کمک یک روان شناس یا مشاور به درمان پرداخت و گاه تجویز یک داروی ساده توسط روان پزشک می تواند جلسات روان درمانی را کوتاه تر و هدف درمانی را نزدیک تر کند.

در مدت زمانی که به درمان های مشاوره ای مشغول هستم تنها یک متخصص اعصاب و روان را یافتم که نظر نهایی خود را در رابطه با خواب های شبانه یک کودک به تعویق انداخت تا تشخیص یک مشاور را هم بداند. در کنار این متخصصین مسئول، هستند همکارانی که پیش از هر درمان غیر دارویی وارد عمل شده و نسخه ای می نویسند که سالیان سال یک بیمار را گرفتار آن کرده و به علت جلوگیری از عارضه ی تحمل ناگزیر به افزایش دوز دوره ای می شوند که گاهی تنها منجر به علامت درمانی و نه علت درمانی می شود. از طرفی بسیاری از مشاوران و روان شناسان در مشکلات حاد بدون دارو درمانی تنها به جلسات خود اکتفا می کنند که از مرز مشخص نیز می گذرد .

از مراجعی شنیدم که صد ساعت به جلسات روان درمانی نزد یک روان شناس می رفته که سرانجام بدون نتیجه و ناامید تصمیم به ترک آن جلسات گرفته است. آیا نمی شود پیش از رسیدن به صد ساعت هزینه، زمان و… بیمار را به متخصص دیگری ارجاع داد؟

گاهی بسیاری از بیماری های جسمی نیز ریشه روحی دارد. شاید بیماری که دایما برای اسپاسم های روده و معده به متخصص گوارش مراجعه کرده و در هیچ یک از آزمایشات و یا معاینات بالینی نشانی از بیماری مشاهده نمی شود، دچار بیماری Hysteria باشد و یا زوجی که به خاطر ناتوانی های جنسی به متخصص زنان و زایمان مراجعه می کند احتیاج به جلسات روان درمانی داشته باشند. نکته قابل توجه این است که در هر شرایطی لازم است سلسله مراتب رعایت شود.

به عنوان مثال بیماری که به نظر می رسد دچار مشکلات روحی است ابتدا باید به مشاور یا روان شناس مراجعه کند و در صورت تشخیص به روان پزشک یا متخصص دیگر ارجاع داده شود. در صورتیکه حتی افرادی که در خود احساس مشکل می نمایند ابتدا به روان پزشک مراجعه می کنند و سایر تخصص ها را نادیده می گیرند.

وجدان حرفه ای ایجاب می کند که اطلاعات لازم به بیمار داده شود و سلسله مراتب به او یادآوری شود. تکنیک های بسیاری در روان درمانی وجود دارد که تاثیرات بسیاری در مراجعان می گذارد. به عنوان مثال کودکی که دارای ADHD است و سالیان متوالی ریتالین، ریسپیریدون و…. مصرف می کند و سال به سال تنها تعداد قرص های مصرفی او بالا می رود با شرکت در کلاس های هنر درمانی می تواند به تخلیه هیجانات خود بپردازد و حتی به بسیاری از مشکلات رفتاری او جهت داده شود. برطبق مطالعات تاثیر دارو و اینگونه جلسات در کنار یکدیگر نتایج موفقیت آمیز بسیاری به همراه می آورد که از تاثیر هر کدام به تنهایی به صورت معنا داری بیشتر است.

در دنیای روان شناسی امروز تکنیک های بسیاری وجود دارد که توجه سایر متخصصان به آن ها می تواند دنیای درمان را دگرگون سازد. روان درمانی امروز، دیگر شامل یک اتاق مشاوره برای حرف زدن نیست .نصیحت درمانی پاسخ گوی نیازهای روحی مراجعان نیست. گاه یک روان درمانگر مجبور می شود در اتاق بازی درمانی با کودکی بازی کند یا در اتاق هنر درمانی با بیمار خود غرق در رنگ، نقاشی، گل و سفال، چسب و آفرینش شود. گاه لازم است در اتاق روان درمانی role playing اجرا کند و یا از سایکودراما ، نمایش درمانی و … بهره مند شود. تنها لازم است به تخصص یکدیگر احترام بگذاریم و اعتماد کنیم. هدف جامعه درمانی افزایش کمیت و البته کیفیت زندگی بیمار در کمترین زمان و هزینه ممکن است که این هدف والا با فردگرایی بدست نمی آید.

700

نویسنده:

اوتیسم بیماری بیماری های جسمی بیماری روحی ریشه درمان بیماری های جسمی روانشناسی روان درمانی معلم اوتیسم آموزش و پرورش استثنایی مریم افضلی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اوتیسم بیماری بیماری های جسمی بیماری روحی روانشناسی روان درمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۶۳۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟

به گزارش خبرآنلاین، مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت گفت: مهم‌ترین استاندارد برای اعلام میزان اختلالات روان در جامعه، پیمایش ملی سلامت روان است.

مهر در خبری نوشت: حامد مصلحی افزود: مهم‌ترین استاندارد ما پیمایش ملی سلامت روان است که ۱۰ سال یکبار بررسی می‌شود که پژوهش بسیار سنگین و پُر هزینه‌ای است که با نمونه گیری گسترده در کشور در سال ۱۴۰۱ به نتیجه رسیده و سال ۱۴۰۲ تحلیل داده‌های آن انجام شده است.

وی در پاسخ به این سوال که نتایج پیمایش ملی سلامت روان چه زمانی منتشر می‌شود، گفت: ما امیدواریم که بتوانیم این پژوهش را اوایل تابستان به نتیجه قطعی برسانیم و چون انتشار بین المللی خواهد داشت در کشور هم اعلام خواهیم کرد و با انتشار آن می‌توانیم آمار دقیق افسردگی و دیگر اختلالات روانی را به طور رسمی اعلام کنیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت افزود: آنچه را اکنون به طور قطعی می‌توان عنوان کرد این است که بار بیماری افسردگی به تنهایی دومین رتبه را در بار بیماری‌های بعد از بیماری‌های اسکلتی عضلانی در کشور دارد و وقتی بار بیماری افسردگی با اختلالات اضطرابی که در رتبه ششم بار بیماری‌های کشور است، جمع شود؛ این دو بیماری در مجموع بار بیماری‌های روانی را در کشور به خود اختصاص می‌دهند که این موضوع نیاز به یک تمرکز ویژه دارد.

مصلحی با بیان اینکه وضعیت‌های جهانی بر اساس مرزهای جغرافیایی و سیاسی تقسیم نمی‌شوند بلکه بر اساس فرهنگ‌ها تقسیم می‌شوند، افزود: به طور مثال در خصوص آسیب روزافزون و بسیار جدی مثل مساله خودکشی در همه کشورهای جهان از جمله کشور ما در حال افزایش است، اما به کشورهای اسلامی که می‌رسد ناگهان می‌بینیم که یک اختلاف معناداری در میزانش هست، رشدش شبیه هم است، اما اگر آنجا ۱۶ در صد هزار است اینجا حدود ۶ تا ۷ در صد هزار نفر است و علتش این است که اینجا باورهای مذهبی و عقاید دینی به عنوان عامل محافظت کننده‌ای است که ممکن است فرد آرزوی پایان زندگی کند، اما اقدام را به تأخیر می‌اندازد. در منطقه ما گزارش‌ها به نحوی است که به طور جدی ما را مستثنی از کل دنیا نمی‌کند.

وی ادامه داد: وضعیت سلامت روان ما مثل سایر کشورهای دنیا نیاز به مداخله و ورود جدی دارد، اما در عین حال باید با شاخص‌های یکسانی کشورها را با هم مقایسه کرد، چراکه ممکن است گزارشی بر اساس ملاک‌های سبک زندگی و کیفیت زندگی باشد که این یک عددی در می‌آید که باید با کشورهای دیگر مقایسه کرد، اما ممکن است گزارشی مثل پیمایش ملی سلامت روان بر اساس اختلالات متعدد و اختلالات خفیف و شدید و متوسط باشد که داده‌های جهانی دقیقاً مبتنی بر این سنجه نیست، بنابراین برای آنکه ما وضعیت را به درستی بفهمیم نیاز داریم که وضعیت کشورمان را با یک مقیاس واحدی با کشورهای مختلف دنیا بفهمیم به همین خاطر ما باید گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت را مورد تاکید بیشتری قرار دهیم.

مدیرکل دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که مسئولان کشور ما به خصوص مسئولان وزارت بهداشت باید در خصوص سلامت روان جامعه و افراد اهتمام کامل داشته باشند، گفت: در چهار سطح باید از عوامل خطر سلامت روانی اجتماعی جلوگیری کرد؛ اول، سطح حاکمیتی با توزیع متوازن ثروت و رفع تبعیض‌ها؛ دوم، سطح مردمی با مشارکت فعال در جلوگیری از عوامل خطر؛ سوم، در سطح خانواده با آموزش مهارت‌های زندگی و فرزند پروری و چهارم، سطح فردی با انتخاب‌های بازدارنده به جای انتخاب‌های پرخطر است.

مصلحی با بیان اینکه توجه به سلامت روان با تحت پوشش بیمه قرار دادن خدمات این حوزه در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد، افزود: برای نخستین بار یک روز از هفته سلامت، با هدف توجه دادن جامعه و مسئولان به اهمیت سلامت روان به نام «سلامت خانواده؛ سلامت روانی و اجتماعی» نامگذاری شد.

وی با بیان اینکه افزایش تعداد مراکز سراج به منظور افزایش دسترسی افراد به خدمات سلامت روان از جمله مهم‌ترین برنامه‌های وزارت بهداشت است، گفت: اعتبارات حوزه سلامت روان به ۵ برابر افزایش پیدا کرد ما برنامه‌ای به عنوان سراج (سلامت روانی اجتماعی) داشتیم، مراکزی که خدمات رایگان سلامت روانی اجتماعی طولانی مدتی را ارائه می‌دهند، این مراکز در گذشته ۲۳ مرکز بود در ۶ ماه گذشته ما تعهد ایجاد ۱۰۰ مرکز را از وزارت بهداشت داشتیم که تا الان تا ۳ برابر افزایش پیدا کرده و تا ماه‌های آینده به ۱۰۰ مرکز افزایش می‌یابد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899387

دیگر خبرها

  • آغاز برنامه ملی ریشه کنی بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک در خوشاب
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • ریشه کنی مالاریا در ایران دچار اختلال شد
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • استقلال، خودشکوفایی و تعالی در گرو اوقات فراغت
  • غیر از متخصص به الگوهایی که به درد انسان امروز بخورد نیاز داریم
  • طب ایرانی زمینه ساز توریسم درمانی در کشور
  • افزایش ۳۰ درصدی خدمات روانپزشکی بیمارستان ابن سینا