Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست ضرورت انتقال تجربیات خبرنگاران جنگ و گرامیداشت مرحوم اسدالله مشایخی خبرنگار و نویسنده پیشکسوت دفاع مقدس برگزار شد. ۱۷ تير ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۵ فرهنگی فرهنگ حماسه و مقاومت نظرات

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا, نشست ضرورت انتقال تجربیات خبرنگاران جنگ و گرامیداشت مرحوم اسدالله مشایخی خبرنگار و نویسنده پیشکسوت دفاع مقدس و عضو انجمن روزنامه نگاران عصر دیروز با حضور حجت الاسلام و المسلیمن سعید فخر زاده مدیر دفتر تاریخ شفاهی حوزه هنری, سعید علامیان رئیس انجمن خبرنگاران و روزنامه نگاران دفاع مقدس و جمعی از خبرنگاران دوران دفاع مقدس در ایسنا برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این نشست حجت الاسلام و المسلیمن سعید فخر زاده مدیر دفتر تاریخ شفاهی حوزه هنری  ضمن یادکردی از مرحوم مشایخی گفت که این اتفاق علاوه بر آنکه ما غم ما را دوچندان کرد, انگیزه ما را برانگیخت تا به موضوعی که بیشتر به آن غفلت می‌شود بپردازیم.

وی در ادامه سخنانش گفت: در زمان جنگ ستاد تبلیغات جنگ که به دنبال پوشش دادن رویدادهای جنگ بودند, امکاناتی را فراهم کرده بودند تا خبرنگاران را در پوشش خبری هدایت کنند.خود من هم تلاش خبرنگاران را می‌دیدم که با امکانات کم و سختی‌های موجود اخبار را تهیه و مخابره می‌کردند. این اتفاقات با همه سختی ها و کوشش‌ها انجام شد و حال این خاطرات در سینه های خبرنگاران دفاع مقدس وجود دارد که می توان از این ظرفیت برای آیندگان استفاده کرد.

مسعود الفتی مشاور سابق وزیر ارشاد در امور ایثارگران در سخنانی گفت : در زمان حضورم در سمت مشاور ایثارگران در خدمت مرحوم اسدالله مشایخی در جشنواره ایثار و رسانه بودیم و به عینه شاهد بودم ایشان زحمت زیادی را برای این مسابقات کشیدند.

وی ادامه داد: کمکی که مرحوم مشایخی در آن زمان به ما می‌کرد در حوزه مدیریتی مؤثر بود و ما مثل آقای مشایخی را کم داریم و باید تا این تاریخ شفاهی این افراد را جمع آوری کنیم و تجربیات آنها را مکتوب و مستند کنیم.

الفتی در خصوص اهمیت انتقال تجربیات دفاع مقدس به نسل جدید گفت که امروز 35 سال از جنگ گذشته  و در طول تاریخ کشورهایی که جنگ هایی به ناحق برپا کردند فعالیت های گسترده ای در زمینه شناساندن آن جنگ به نسل های بعد از جنگ خود انجام دادند.

وی اظهار کرد: در 40 سال انقلاب اسلامی ستاره درخشانی به عنوان 8 سال دفاع مقدس وجود دارد و آنقدر گنجینه در زمان جنگ داریم و این کار در لایه های مختلف چندین سال است شروع شده ولی در دو سه سال گذشته اهتمام جدی از سوی فرماندهان و نیروهای مسلح در این خصوص وجود دارد.

سعید علامیان رئیس انجمن خبرنگاران و روزنامه نگاران دفاع مقدس مرحوم اسدالله مشایخی را فردی اهل قلم و گزارشگری بی‌نظیر برشمرد وپس از آن به ضرورت انقال تجربه خبرنگاران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: تجربه از چیزی غیر از صرف عمر به دست نمی آید و دارایی بسیار قیمتی است و یک گنجینه است. آدمی که دارای تجربه است مانند یک گاوصندوق دارای گنج است.

وی ادامه داد: استاد مشایخی صاحب آن تجربه بود اما تجربه آن متاسفانه خریدار نداشت.یکی از موارد انتقال تجربه آن است که خبرنگاران جوان از آنها استفاده کنند و یکی از موارد مهم آن استفاده این تجربیات توسط مدیران فرهنگی است.مشایخی پیشکسوتی بود که انتظار داشتیم که مدیران فرهنگی به سراغش بروند و خیلی در حق آن اجحاف کردند و این ضایعه بی توجهی فقدان حضور امثال اینها را  چندین برابر می‌کند.

در ادامه سعید صادقی از عکاسان دوران دفاع مقدس در سخنانی در وصف مرحوم مشایخی گفت که قلم مرحوم مشایخی کم از جلال آل احمد نداشت و قلمش بسیار اثر گذار بود. او با اینکه وضعیت اقتصادی خوبی نداشت ولی هنوز با عشق کار می کرد. او مانند الماس گمشده ای در کنار ما بود که او را به درستی درک نکردیم.

جلال خوش‌چهره از خبرنگاران دوران دفاع مقدس آخرین سخنران این نشست بود, او گفت که اسدالله مشایخی از کنار ما رفت تا ما به خودمان تلنگر بزنیم تا در این زمینه بیشتر کار کنیم.

وی به ضرورت انتقال تجربیات دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: در انتقال تجربه‌ها بین نسل رسانه‌ای جدید و نسل قدیم تفاوت وجود دارد. در بررسی تاریخ نمی توانیم تعیین تکلیف کنیم و باید در آن زمان حضور داشت و عکس العمل نشان داد.  تشخیص ما در آن زمان این بود که ارزش‌ها و کشورمان مورد هجمه واقع شده و برا دفاع از آن به پا خواستیم. در این مسیر نیز یک تقسیم کاری بین ما و سایر رزمندگان بود.

این خبرنگار دوران دفاع مقدس گفت: بزرگترین کاری که ما خبرنگاران و روزنامه نگاران در آن زمان انجام دادیم,  ایجاد هارمونی و فهم مشترک و انتقال آن به مردم و مسئولان بود و آنچه که از جامعه به جبهه بازتاب می دادیم حمایت مردم از رزمندگان بود.

وی با بیان اینکه امروز نیز خبرنگاران و روزنامه نگاران دفاع مقدس روی ارزش ها ایستادگی می‌کنند، گفت:روزنامه نگاران و رزمندگان جنگیدند  تا صلح را به ارمغان بیاورند و ما الآن می‌توانیم ژ گذشت ها و صمیمیت های آن دوران را به این نسل بگوییم و می توانیم از آن تجربه ها برای برون رفت مشکلات اکنون جامعه  استفاده کنیم.

خوش چهره بیان کرد: خبرنگاران دوران دفاع مقدس با نگاه به امنیت ملی خودمان جنگ عراق و بوسنی را گزارش کردند و تجربیات خوبی را از آن سفرها به دست آوردند که می‌توان این تجربیات را به خبرنگارانی که الآن در جبهه مقاومت گزارش می‌کنند، انتقال داد.

انتهای پیام/

R1405/P1439/S4,38/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۶۶۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگاه های اجرایی تنگستان در برگزاری مراسم سوم خرداد همکاری کنند

به گزارش خبرنگار مهر، احمد لطفی بعد از ظهر یکشنبه در نشست هماهنگی مراسم سوم خرداد، سالروز آزادی سازی خرمشهر عنوان داشت: سوم خرداد سالروز فتح خرمشهر نقطه عطفی بر پیروزی‌های ایران در هشت سال دفاع مقدس بود.

وی با اشاره به اینکه ۳۶ رزمنده از بخش مرکزی تنگستان در عملیات بیت المقدس آزاد سازی خرمشهر حضور داشتند تصریح کرد: حضور مردم در عرصه‌های مختلف در دفاع از دستاوردهای انقلاب سبب خنثی شدن بسیاری ازتوطئه‌های دشمنان شد و عملیات بیت‌المقدس آزادسازی خرمشهر یکی از مهمترین عملیات‌های دفاع مقدس و برگ زرینی در ثبت شجاعت رزمندگان اسلام است.

فرماندار تنگستان خاطرنشان کرد: حماسه فتح خرمشهر مرهون مقاومت مردم، ایستادگی و از خودگذشتگی رزمندگان است و آنان بازیگران اصلی این رویداد تاریخی در برابر ارتش متجاوز رژیم بعث عراق است.

وی آزادسازی خرمشهر را حاصل تدبیر امام راحل و توکل رزمندگان اسلام به خدا و امدادهای غیبی عنوان و یادآور شد: رزمندگان اسلام تنها با پشتوانه معنوی، اتحاد، یکدلی، مقاومت و ایستادگی توانستند در برابر دشمن پیروز شوند و خرمشهر را با عملیات ۲۰ روزه به آغوش میهن باز گردانند.

لطفی اضافه کرد: پیام برگزاری سالروز فتح خرمشهر باید با ۲ هدف صورت گیرد که یک برنامه تجلیل از کسانی است که در عملیات بیت المقدس آزاد سازی خرمشهر و پیام دیگر انتقال دفاع، مقاومت و ایثار گری رزمندگان هشت دفاع مقدس به نسل جوان باید باشد که با همراهی، همکاری و تعامل مناسب در حوزه مرکز شهرستان و پشتیبانی رزمندگان و بسیجیان برنامه محتوایی خوبی برگزار شود.

فرماندار تنگستان از دستگاه‌های اجرایی در شهرستان خواست تا با همکاری و همراهی بیشتر با سپاه زمینه برگزاری هرچه بهتر مراسم سوم خرداد آزاد سازی خرمشهر را با حضور گسترده مردم در شهرستان فراهم آوردند.

کد خبر 6097483

دیگر خبرها

  • سوم خرداد به یک روز ملی و به یاد ماندنی در تاریخ تبدیل شده است
  • اختصاص ۸۲ میلیاردتومان اعتبار برای ساخت پروژه دفاع مقدس در گلستان
  • افتتاح موزه‌های دفاع مقدس در ۵ استان کشور
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برنامه‌های ۳ خرداد استان مرکزی
  • همایش یاد یاران، فرصتی برای جهاد تبیین است
  • امیر آراسته: جوانان درس مقاومت را از شهدا فرابگیرند
  • ایستادگی بر سر ارزش‌ها عامل پایداری نظام در مقابل توطئه‌ است
  • دستاوردهای ایران، همرده با کشورهای پیشگام در حوزه‌ جنگ‌افزارسازی است
  • تجهیزات دفاعی ایران هم‌سطح کشور‌های پیشگام در حوزه جنگ‌افزارسازی است
  • دستگاه های اجرایی تنگستان در برگزاری مراسم سوم خرداد همکاری کنند