Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود استعدادهای ویژه در حوزه فرهنگ و هنر همچنان میناب از زیرساخت های فرهنگی مناسب محروم مانده و تنها مجتمع فرهنگی این شهرستان بیش از پنج سال نیمه تمام مانده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از فرهنگ کده؛ امروزه ساخت مراکز و مجتمع های فرهنگی در شهرهای کوچک و بزرگ یکی از دغدغه های مهم مردم و مسئولان شده  که در هر شهری وجود مراکز فرهنگی سبب اعتلای فرهنگ و هنر آن و ساماندهی فعالیت های هنرمندان و فرهیختگان می شود تا در راستای توسعه فرهنگ و هنر جامعه قدم های محکم تری بردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرستان میناب در شرق هرمزگان با وجود اینکه مهد پرورش هنرمندان و نخبگان فرهنگی و هنری بسیاری است اما از حداقل زیرساخت های فرهنگی هم برخوردار نیست و تنها فضای فرهنگی و هنری میناب فرهنگسرای شهید بهشتی است که بسیار قدیمی و فرسوده شده که کمبود فضای فرهنگی و هنری به یکی از دغدغه های هنرمندان در اجرای برنامه ها تبدیل شده است.

کمبود مکان برای فعالان حوزه فرهنگی میناب

پروژه مجتمع فرهنگی هنری شهرستان کمیجان از سال 92 کلید خورده و باید در سال 94 به بهره برداری می رسید که به دلایل مختلف هنوز تکمیل نشده که رئیس اداره ارشاد شهرستان میناب علت تکمیل نشدن آن را کمبود اعتبارات عنوان کرد.

جعفر قاسمی، هنرمند تئاتر میناب در گفتگو با خبرنگار فرهنگ کده اظهار کرد: بیش از 16 ساله در حوزه تئاتر فعالیت می کنم و افتخار دارم که این هنر را به گفته حضرت امام فراتر از منبر است را از مسجد و کانون فرهنگی مساجد آغاز کردم و میناب با وجود داشتن پتانسیل های فراوانی در حوزه هنرهای نمایشی اما از نبود فضاهای فرهنگی و هنری به شدت رنج می برد.

بازیگر فیلم سینمایی «محمد رسول الله(ص) با اشاره به وضیت فضاهای فرهنگی و هنری میناب، بیان کرد: وضعیت فضاهای هنری در میناب اورژانسی است و این می تواند زنگ خطری برای این شهر که جغرافیای هنرخیزی باشد و انتظار می رود متولیان امر اولویت خودشان را به این امر اختصاص دهند.

تکمیل مجتمع فرهنگی و هنری؛ دغدغه هنرمندان میناب

قاسمی از مسئولان خواستار تکمیل مجتمع فرهنگی نیمه کاره در بلوارآل محمد شهرستان میناب شد، گفت: مسئولان و خیرین با اقدامی جهادی و با سرعت بیشتری جهت تکمیل این سازه اقدام کنند تا چشم انتظاری هنرمندان میناب پایان یابد.

وی ادامه داد: تنها سالن فرهنگی و هنری میناب، سالن خصوصی فرهنگسرای شهید بهشتی که سازه ای متروکه مرحوم زارعی بعثت سابق است که میناب با جمعیت فراوان هنرمند با یک فرهنگسرا به سختی فعالیت خودشان را انجام می دهند.

هنرمند تئاتر میناب به مشکلات فرهنگسرای شهید بهشتی میناب اشاره کرد و گفت: سالن خصوصی فرهنگسرای شهید بهشتی میناب هزینه اجاره سالن آن بسیار بالاست و از عهده هنرمندان بر نمی آید و نبود تجهیزات مورد نیاز یک سالن جهت اجرای تئاتر اعم از نور اتاق گریم و لباس برای خانم ها و آقایان از دیگر مشکلات هنرمندان است.

فرهنگسرای شهید بهشتی میناب متروکه است

قاسمی با بیان اینکه سالن مرحوم زارعی یا همان سالن بعثت سابق که با قدمت بیش از 50 سال مکانی کاملا مترکه است، تصریح کرد: متولیان امر باید بدانند که نبود فضاهای فرهنگی هنری یعنی سلام به محصولات خوش خط خال ضد فرهنگی و مشکلات اجتماعی و از طرفی مرگ هنرمند است.

وی بیان کرد: جوانان امروز نیاز به تفریح سالم دارند تفریح سالم نیازمند مکان هایی سالم است و نبود این مکان ها زمینه را برای هر نوع فسادی آماده می کند و به هر حال دشمنان این نظام بیکار نیستند و در نبود هر نوع محصول فرهنگی در کشور بی شک صدها نمونه ضد فرهنگی برای جوان ما تولید و رایگان توزیع می کنند.

هنرمند تئاتر میناب افزود: بارها علاقمندان و خانواده های زیادی تمایل به حضور فرزندشان در فضای هنری داشتند اما با وجود نبود فضای فرهنگی مطلوب جرات نکردم که فرزندشان را در یک خرابه متروکه که نه از نظر بهداشتی شرایط مطلوبی را ندارد و از طرفی آموزش هایی را دراین حوزه در همچین مکان های متروکه ای ببیند.

وی اضافه کرد: در همان زمان که سالن مخروبه مرحوم زارعی نیاز به تعمیرات اساسی داشت ما مکان دیگری را دیدیم که درب آن که نیازی به تغییر ندارد را با قیمت بیش از ده میلیون تغییر می دهند یعنی سقف یک سالن روی سرهنرمند بریزد مهم نیست اما درب یک اداره برای کارکنانش الکترونیکی باز شود .

بازیگر فیلم سینمایی «محمد رسول الله(ص) در ادامه گفت: متولیان و مسئولانی که در حوزه هنر سکان مدیریت این فضا ها را بر عهده دارند اولویت ها را نمیدانند یا بی خبر از چنین مکان هایی هستند که جزئی از مجموعه تحت مدیریتشان است.

مجتمع فرهنگی هنری نیمه کاره میناب پاتقی برای معتادها 

قاسمی به نیمه کاره ماندن مجتمع فرهنگی و هنری میناب اشاره کرد و گفت: مسئولان جهت تکمیل مجتمع فرهنگی هنری میناب اسکلتی که این روزها پاتق معتادها و سگ های ولگرد شده اقدام کنند و این مجتمع می تواند بخش عظیمی از مشکلات هنرمندان را مرتفع کند.

وی در ادامه اضافه کرد: تکمیل این مجتمع می توانند هنرجویانی را در همان منطقه تحت پوشش خود جذب فضای فرهنگی کند که قطعا خروجی خوبی را در سال های آتی در این شهر خواهیم دید.

هنرمند تئاتر میناب بیان کرد: با توجه به اینکه همه ارگان ها بودجه ای به نام فرهنگی برایشان تعریف شده این بودجه ها را برای ارتقای سطح فرهنگی و هنری شهر برای این نوع مکان ها اختصاص دهند و از همه کسانی که برای فرهنگ و هنر این مرز وبوم تلاش می کنند تقاضا داریم میناب را در حوزه مکان های قرهنگی و هنری دریابند.

قاسمی خاطر نشان کرد: یکی از آرزوهای بنده احداث دانشگاه هنر در میناب در همه شاخه ها از جمله هنر های نمایشی، هنرهای تجسمی،موسیقی بومی و ایرانی و...است و امیدوارم روزی برسد که میناب هم دارای دانشگاه هنر باشد.

مجتمع فرهنگی و هنری میناب به دلیل کمبود اعتبار متوقف شد

رضا اوژند، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی میناب در گفتگو با خبرنگار فرهنگ کده در خصوص نیمه کاره ماندن مجتمع فرهنگی و هنری میناب، اظهار کرد: مجتمع فرهنگی و هنری میناب قریب به 5 سال است به دلیل کمبود اعتبار نیمه کاره متوقف شده است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی میناب به پیشرفت 30 درصدی مجتمع فرهنگی و هنری این شهرستان خبر داد و گفت: در سال گذشته یک میلیارد تومان برای مجتمع فرهنگی و هنری مصوب شد اما متاسفانه تاکنون تخصیص پیدا نکرده است.

اوژند با بیان اینکه به دنبال ساخت مجتمع فرهنگی و هنری هستیم، بیان کرد: اگر اعتبارات این مجتمع فرهنگی و هنری تخصیص پیدا کند این مجتمع نیمه کاره دو ساله ساخته می شود.

وی به فرسوده بودن فرهنگسرای شهید بهشتی میناب اشاره کرد، افزود: تنها مکان فرهنگی و هنری میناب، سالن خصوصی فرهنگسرای شهید بهشتی میناب است که بسیار فرسوده و قدیمی است و نیازمند اعتبارات جهت تکمیل مجتمع فرهنگی و هنری میناب هستیم.

لزوم اقدام لازم برای تکمیل مجتمع فرهنگی و هنری میناب

سید مصطفی ذوالقدر، نماینده مردم شرق هرمزگان در مجلس شورای اسلامی به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص اقدام لازم برای تکمیل مجتمع فرهنگی و هنری شهرستان میناب تذکر داد .

نماینده مردم شرق هرمزگان در مجلس بیان کرد: با توجه به اینکه هنرمند شهرستان میناب از فعال ترین و موفق ترین افراد هرمزگانی هستند که در استان هرمزگان و کشور و خارج کشور در رشته های مختلف هنری مقام کسب می کنند و کمبود امکانت در شهرستان میناب شدیدا باعث رنجش آنها شده است.

ذوالقدر خاطر نشان کرد: ساخت و بهره برداری این مجتمع باعث افزایش خدمات ،جذب علاقه مندان جدید به هنر ، کاهش آسیب های اجتماعی ، افزایش اشتغال های مرتبط ، نشاط و امنیت جامعه می شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۶۷۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزن فرهنگی پشت‌ِ میزنشین نمی‌خواهیم / سرانجام ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اهمیت برگزاری جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در عین حال توضیحاتی درباره روند انتخاب رایزانان فرهنگی،‌ ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری و ... ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، محمدمهدی اسماعیلی در جلسه دبیران و مدیران جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در دوره بیست‌ویکم با تشکر از برگزارکنندگان این دوره از جشنواره، گفت: برگزارکنندگان در این دوره مجموعه‌ای از عناصر هنری در بخش‌های مختلف را گردآوری کردند. حضور افراد تراز اول در این جلسه فرصت مغتنمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان این مطلب، ادامه داد: جشنواره فیلم رضوان اتفاق مبارکی است و هرآنچه در جلسه مطرح شد سرشار از امید و انگیزه برای آینده بود.

اسماعیلی گفت: جشنواره امام رضا (ع) باید به عنوان معتبرترین جشنواره فرهنگی هنری کشور قرار گیرد چراکه تمام داشته‌ها و افتخارات فرهنگی هنری ما به برکت وجود امام رضا (ع) است.

عضو شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به کتاب «دو قرن سکوت عبدالحسین زرین‌کوب» اظهار کرد: آغاز قرن سوم همزمان با حضور علی‌بن موسی‌الرضا است و این درخشش تمدن اسلامی و ایرانی که از قرن سوم درخشش خود را آغاز کرده و در قرن پنجم به قله خودش رسیده، نشان دهنده‌ این موضوع است که اساسا نام دیگر این تمدن تمدن رضوی است

وی در همین زمینه ادامه داد: مجالس در این دوره به صورت مجالس علمی و آزاداندیشی بوده و به‌طور کلی هر جامعه‌ای که می‌خواهد به حوزه تمدنی برسد با استفاده از ذات آزاداندیشی است که در فرهنگ اسلامی جاری است. دوره جمهوری اسلامی دوره‌ای نو از تمدن نوین اسلامی است. ما در حال بازخوانی تمدن رضوی هستیم.

اسماعیلی با اشاره به نگاه بین‌المللی در بنیاد امام رضا (ع) گفت: حضرت رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است. در سفر اخیر خود به پاکستان مشتاقان از مردم تا مقامات برای زیارت امام رضا (ع) ابزار علاقه می‌کردند. بعد از امام حسین (ع) در میان ائمه‌ اطهار (ع) این میزان از تشویق به زیارت را برای امام رضا (ع) داریم چرا که منبع فیض است. همچنین افتخار داریم در این جشنواره همگی خادم امام رضا (ع) باشیم.

وزیر فرهنگ در حاشیه این نشست و در جمع خبرنگاران، افزود: تلاش می‌کنیم کار ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری را امسال به پایان رسانیم. کارگردان آن مشخص شده و در حال آماده‌سازی فیلمنامه است ولی چون قرارداد بسته نشده، فعلا نام ایشان را نمی‌آورم.

وی در عین حال تصریح کرد: بنیاد سینمایی فارابی در حال انعقاد قرارداد آن است و تا آخر سال و یا اوایل سال آینده کار ساخته می‌شود. نمی‌خواهیم کیفیت را فدای کمیت کنیم، کار خوب باید ساخته شود.

وی همچنین با تاکید بر پیگیری ویژه برنامه‌های زبان فارسی ادامه داد: ما ۶خانه فرهنگ در پاکستان از جمله لاهور، کراچی و کویته و دیگر شهرها داریم و باید تقویت شود. در این سفر، آقای رئیس جمهور عنایت ویژه‌ای روی بحث گسترش فرهنگی در پاکستان داشتند و انشاالله این کار را به سرانجام می‌رسانیم.

وی گفت: در سریلانکا هم با استقبال بسیار بالایی از هنرمندان و اهالی فرهنگ آنجا روبه رو بودیم. چهار تفاهم‌نامه همکاری از پنج تفاهم دو کشور در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه‌های رسانه‌ای، سینما، فرهنگی به معنای خاص خود و نیز در زمینه تعاملات میان هنرمندان و برگزاری اجلاس‌های فی‌مابین بود.

اسماعیلی ادامه داد: در حال تجربه فضای ویژه‌ای در بخش بین‌الملل هستیم و شاید برای اولین بار است که همزمان با حرکت در حوزه حل مسائل فرهنگی در داخل کشور، این دیپلماسی فرهنگی را به صورت برجسته پیش می‌بریم.

وزیر فرهنگ گفت: در روزهای آینده نیز یکی دو سفر به کشورهای منطقه خواهیم داشت. احتمالا آذربایجان و انشاالله یکی دیگر از کشورهای آسیای مرکزی است که برنامه‌های آن را هماهنگ می‌کنند.

وی درباره نتایج سفر به پاکستان و سریلانکا از جمله ساخت فیلم سینمایی مشترک با پاکستان در خصوص اقبال لاهوری گفت: خیلی خوشحالم که امسال را با همین کارهای مشترک که وعده داده بودیم آغاز کردیم. کار مست عشق هم دیدم و با استقبال خوب اهالی سینما رو به رو شده و روزهای اول بالاترین حد نصاب‌ها را به دست آورده است.

وی افزود: به هر حال، این پاسخی به برخی از دوستان است که فکر می‌کنند فقط فیلم‌های طنز فروش دارد. این نشان می‌دهد که اگر کار، کار خوبی باشد طنز و غیر طنز ندارد و مخاطب استقبال می‌کند. گو این که سال گذشته از بچه زرنگ که یک پویانمایی درباره حضرت علی‌ابن موسی الرضا (ع) بود این استقبال شد.

اسماعیلی گفت: روی هم رفته اتفاق‌های خوبی را رقم خواهیم زد. هفته‌های فرهنگی را بلافاصله در تهران خواهیم داشت. همه این‌ها به خاطر آن است که این ارتقا (در روابط مشترک فرهنگی) صورت گیرد.

وی درباره اعزام رایزنان فرهنگی نیز تاکید کرد: تقریبا در دوره جدید رایزنان فرهنگی که انتخاب می‌کنیم از برجسته‌های دانشگاهی و اجرایی هستند. به همین دلیل تحولات مهمی در حال وقوع است. یکی از ویژگی‌های رایزنان ما میدانی بودن آنهاست.

اسماعیلی ادامه داد: ما رایزن نمی‌خواهیم که در اتاق خود پشت میز بنشیند. مانند طبیب دوار باید بچرخد، شهر به شهر، مسجد به مسجد، کلیسا به کلیسا و مجامع مختلف فرهنگی و هنری و با تسلطی که به زبان، تاریخ، فرهنگ و هنر آن کشور دارد، با تعهد دینی و انقلابی که نسبت به آرمان‌های جمهوری اسلامی و نظامی اسلامی دارد، بتواند تعامل را برقرار کند و ما با این تفاسیر پیش می‌رویم.

وی درباره روند برگزاری جشنواره امام رضا (ع) هم گفت: جشنواره امام رضا (ع) بسیار مایه خوشبختی ماست. امسال دوستان، ابتکار چله رضوی را از اول ماه شوال تا ۱۱ ذی‌القعده گذاشتند که تولد امام رضا (ع) است.

اسماعیلی ادامه داد: به دوستان پیشنهاد دادم در سفر ترکمنستان از مرو هم حضور داشته باشند. در آنجا هم خیلی ابراز علاقه کردند که‌ در این بحث بین مشهد و مرو تعاملات بیشتری صورت گیرد.

وی گفت: جشنواره فیلم رضوان که اولین جشنواره فیلم‌های دینی است به برکت جشنواره امام رضا (ع) امسال برگزار می‌شود و اتفاق‌های بسیار خوب دیگر نیز می‌افتد.

وزیر فرهنگ ادامه داد: مهمترین نکته جشنواره فرهنگی هنری رضوی امسال این است که در میدان رفته است. در گرگان یک اجتماع چند هزار نفری با هم سرود می‌خواندند.

وی افزود: جشنواره، به روستاها و عشایر رفته است. این اتفاق مبارک و مایه عزت و ارتقای کمی و کیفی فعالیت‌های فرهنگی هنری کشور به‌ویژه در حوزه فرهنگ و هنر دینی خواهد بود که خود بارگاه نورانی علی ابن موسی الرضا (ع) یکی از بی‌نظیرترین جلوه‌های هنری کشور است.

اسماعیلی درباره مشکلات بودجه‌ای برای حریم تئاتر شهر، بیان کرد: کار حریم تئاتر شهر بدون وقفه شروع و بودجه آن تزریق شده است. صبح جلسه آن را گذاشتم و مسئول عمرانی وزارتخانه و آقای اسلامی گزارشی از روند آن دادند و اقدامات بدون یک روز توقف تا اتمام و بهره‌برداری ادامه پیدا خواهد کرد.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سیدمحمد هاشمی (جانشین وزیر فرهنگ)، سیدمحمود اسلامی (معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ)، فرهاد قائمیان (دبیر بیست‌ و یکمین دوره جشنواره بین‌المللی و فرهنگی امام رضا (ع))، سعید زمانی (مدیرعامل بیست‌ویکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع))، محمدحسین لطیفی /0دبیر جشنواره فیلم رضوی و فیلم رضوان) و جمعی از دبیران و مدیران این دوره از جشنواره از حاضران در جلسه بودند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مطالبه ۳۵ میلیارد تومانی شهرداری قوچان در پروژه مجتمع فرهنگی هنری
  • شهر یزد به اعتبارات ملی نیاز دارد/ پروژه‌های نیمه‌تمام دفع آب‌های سطحی تکمیل می‌شود
  • مهم‌ترین نکته جشنواره امام رضا(ع) امسال، حضور میدانی است/ جشنواره فیلم رضوان به برکت جشنواره امام رضا(ع) برگزار می‌شود
  • رایزن فرهنگی پشت‌ِ میزنشین نمی‌خواهیم / سرانجام ساخت فیلم سینمایی درباره اقبال لاهوری
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / درباره «اقبال لاهوری» فیلم با کیفیت می‌سازیم
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / فیلم با کیفیت درباره «اقبال لاهوری» می‌سازیم
  • ساز هنرمندان جنوب کرمان بر سکوهای بین‌المللی کوک می‌شود
  • نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان برگزار می‌شود 
  • گوش شنوای دولت برای شنیدن مشکلات و نیازهای مردم
  • نهضت پلاتوسازی در دستور کار است/ برگزاری المپیاد هنر