Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@00:55:51 GMT

مذاکرات شبه جزیره در آستانه بن بست

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۷۵۶۴۱

مذاکرات شبه جزیره در آستانه بن بست

پکن - ایرنا - چانه زنی ها و استمرار اظهارات ضد و نقیض از سوی مقام های آمریکا و انتقادهای فزاینده کره شمالی از رفتار «گانگستری» واشنگتن در طول گفت وگوها حاکی از شکست مذاکرات شبه جزیره است که تا کنون هیچ نتیجه ای برای طرفین نداشته و واشنگتن را در مخمصه ای بزرگ قرار داده است.

به گزارش ایرنا هنوز هواپیمای 'مایک پمپئو' وزیر خارجه آمریکا در فرودگاه توکیو فرود نیامده بود که وزارت خارجه کره شمالی در بیانیه ای تند از «عدم پیشرفت در مذاکرات این کشور با آمریکا به دلیل رفتار گستاخانه و قلدرمآبانه واشنگتن» خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بیانیه مذکور ضمن ابراز تاسف از این رفتار آمریکا در طول مذاکرات تاکید می کند که «خلع سلاح هسته ای با زورگویی، قلدری و رفتارهای گانگستری» به نتیجه نمی رسد.
این بیانیه می افزاید: «رفتار گستاخانه آمریکا در طول مذاکرات» در واقع تداعی گر آن است که حتی در جریان مذاکرات سران دو کشور در ماه گذشته میلادی نیز، این شرایط بر گفت و گوها حاکم بوده و آمریکا در تلاش است تا با زور به اهدافش دست یابد.
افزون بر این نباید فراموش کرد که 'جان بولتون' تندروترین عضو کابینه 'دونالد ترامپ' رییس جمهوری آمریکا و مشاور امنیت ملی این کشور در حال دیکته کردن این برنامه برای کره شمالی است که باید در طول یک دوره یک ساله غیراتمی شود.
بیانیه کره شمالی اما خیلی زود واکنش وزیر خارجه آمریکا را در ژاپن به دنبال داشت و او پس از گفت و گوهایش با همتایان کره ای و ژاپنی گفت که «چنین موردی صحت ندارد و رفتار این کشور در مذاکرات توام با زورگویی نبوده است».
وی در مصاحبه مطبوعاتی در توکیو گفت که اگر به آمریکا نسبت گانگستری داده می شود پس دنیا گانگستر است زیرا شورای امنیت سازمان ملل خواستار خلع سلاح هسته ای کره شمالی است.
او تلاش می کرد مذاکراتش با کره شمالی را موفق نشان دهد، بار دیگر تاکید کرد که گفت و گوهای خوبی در پیونگ یانگ صورت گرفته است مذاکراتی که بر خلاف ادعای وی از سوی کره شمالی بسیار ناامید کننده توصیف شده است.
تنها نتیجه سفر سه روزه وزیر خارجه آمریکا به منطقه است که وزیران خارجه آمریکا، کره جنوبی و ژاپن در مذاکرات توکیو اعلام کردند «در خصوص خلع سلاح هسته ای شبه جزیره کره متحد هستند و گام بعدی را کره شمالی باید بردارد».
هر سه نفر در بیانیه ای آورده اند که پیشرفت در فرایند گفت و گوها به معنای پایان تحریم ها نیست و لغو تحریم ها بسته به برنامه خلع سلاح هسته ای کره شمالی و تایید و راستی آزمایی آن است.
وزرای خارجه سه کشور تاکید کردند توکیو، واشنگتن و سئول آمادگی دارند بقای رژیم فعلی کره شمالی را تضمین کنند به شرط اینکه پیونگ یانگ به صورت کامل و نهایی خلع سلاح اتمی شود.
وزیر خارجه آمریکا از این اظهارات نیز فراتر رفت و گفت که ما به خلع بمب های اتمی کره شمالی هم راضی نمی شویم و این کشور باید در زمینه موشکی نیز خلع سلاح شود.
در واقع توسعه توان موشکی بالستیک قاره پیمای کره شمالی با قابلیت حمل کلاهک های هسته ای اصلی ترین بحثی است که آمریکا را به هراس می اندازد بسیاری بر این باورند که پرتاب همین موشک ها بود که زنگ های هشدار را برای واشنگتن به صدا دراورد و ترامپ را به سنگاپور کشاند تا با 'کیم جونگ اون' رهبر کره شمالی دیدار کند.
همین قدرت نمایی کره شمالی بس بود تا آمریکا و کره جنوبی بعد از چندین دهه موافقت کنند رزمایش مشترک خود را به حال تعلیق درآورند و از فشارهای بیشتر نظامی بر این کشور بکاهند و باعث رویارویی نظامی نشوند.
وزیر خارجه آمریکا می گوید توافق سران در سنگاپور باید اجرا شود اما جزییاتی از آن را فاش نمی کند و از سوی دیگر اعتماد سازی را زمانی می داند که کره شمالی غیراتمی شده باشد.
او می افزاید که 12 جولای (21 تیر) طرفین در روستای صلح پانمونجوم باز هم گفت و گو می کنند تا بقایای سربازان آمریکایی کشته شده در جنگ کره در سال های 1950 تا 1953 میلادی به این کشور مسترد شود پس از آن نیز نشست کاری برگزار می شود تا در باره بسته شدن سایت های موتورهای موشکی کره شمالی گفت و گو شود اما مشکل اینجاست که کره شمالی گفت و گوهای طرفین را تاسف بار توصیف کرده است.

** کره شمالی به دنبال امتیاز گرفتن است
'دانیل راسل' از دیپلمات ها و کارشناسان مسایل آسیای شرقی در چین می گوید: «کره شمالی می خواهد در مذاکرات امتیاز بگیرد ولی نمی خواهد چیزی از دست بدهد».
او هشدار می دهد مقام های آمریکایی باید در این زمینه آگاهی کامل داشته باشند که پیونگ یانگ به دنبال کسب امتیازاتی است و بر آن اصرار می ورزد.
وی البته کنار گذاشتن مدل لیبی برای حل مساله شبه جزیره کره و توقف رزمایش های مشترک آمریکا و کره جنوبی و کاهش انتقادها از پیونگ یانگ درباره مسایل حقوق بشر را از امتیازاتی می داند که پیشتر کره شمالی بدست آورده است.
او می گوید ترامپ در مساله خلع سلاح هسته ای مبالغه کرده است و سعی دارد وانمود کند رهبر کره شمالی با این فرایند به طور کامل و قابل تایید موافقت کرده است.
وی افزود هنوز اقدامی در این راستا صورت نگرفته است و آمریکا نمی تواند به طور قطع و یقین درباره این مساله اظهارات متقاعد کننده ای داشته باشد و این فرایند بسیار زمان بر است.
حتی شبکه های خبری غربی هم با اظهارات مقام های آمریکایی موافق نیستند و بر این باورند که ممکن است خلع سلاح هسته ای کره شمالی 15 سال زمان نیاز داشته باشد.
کره شمالی با راهبردی بسیار هوشمندانه بتدریج در حال گرفتن امتیازات بیشتری از آمریکاست و هنوز حاضر به خلع سلاح هسته ای نشده است و می داند تا زمانی که زرادخانه بزرگ بمب های اتمی و موشک های بالستیک هسته ای در اختیار دارد، این واشنگتن است که باید به خواسته هایش تن دهد و تا زمانی که تضمین های واقعی در کار نباشد بعید به نظر می رسد این کشور حاضر به از بین بردن این تسلیحات با ارزش باشد.
آساق**231**1904**1337

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي كره جنوبي كره شمالي آمريكا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۷۵۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه

امیدواری به برقراری آتش‌بس در خاورمیانه سبب تثبیت قیمت نفت در روز سه‌شنبه شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، با وجود ادامه حمله‌ به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ، مذاکرات خاورمیانه و امیدواری به برقراری آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی سبب شد قیمت‌های نفت روز سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت‌ماه) پس از کاهش در معامله‌های روز گذشته ثبیت شود. این در حالی است که سرمایه‌گذاران منتظر نشانه‌هایی از نتیجه نشست بانک فدرال رزرو آمریکا درباره نرخ بهره بانکی هم هستند.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز سه‌شنبه تا ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه به وقت گرینویچ با ۲۷ سنت یا ۰.۳درصد افزایش به ۸۸ دلار و ۶۷ سنت برای هر بشکه رسید.

در همین حال نفت خام شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) روز سه‌شنبه با ۳۰ سنت یا ۰.۴ درصد کاهش با قیمت ۸۲ دلار و ۹۳ سنت برای هر بشکه معامله شد.

ییپ جون رانگ، تحلیلگر بازار در مؤسسه آی‌جی گفت: مذاکرات کنونی برای برقراری آتش‌بس احتمالی بین حماس و رژیم صهیونیستی، فعالان بازار را به سمت کاهش بیشتر صرف ریسک ژئوپلیتیک در قیمت‌های نفت سوق داده است، حال آنکه نشست آتی بانک مرکزی همچنین ابهام‌های کوتاه‌مدتی را ایجاد می‌کند.

وی افزود: حفظ نرخ بالای بهره بانکی برای مدت طولانی می‌تواند سبب افزایش بیشتر ارزش دلار آمریکا شود و در عین حال خطرهایی را برای چشم‌انداز تقاضای نفت ایجاد کند.

از سویی دیگر ادامه حمله‌ حوثی‌های یمن به کشتی‌ها در جنوب مسیر تجاری کانال سوئز از افت قیمت نفت جلوگیری کرده است و در صورت پیش‌بینی فعالان بازار مبنی بر ایجاد اختلال در عرضه نفت خام، ریسک افزایش می‌یابد.

در بخش اقتصادی هم سرمایه‌گذاران این هفته منتظر بررسی سیاست بانک مرکزی آمریکا هستند که قرار است روز یکم ماه مه (چهارشنبه، ۱۲ اردیبهشت‌ماه) اعلام شود. این در حالی است که تورم مقاوم آمریکا انتظار بازار را برای هرگونه کاهش نرخ بهره از بین می‌برد و می‌تواند ارزش دلار آمریکا را بالا ببرد و تقاضای نفت را مختل کند.

برخی سرمایه‌گذاران با احتیاط پیش‌بینی می‌کنند بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره بانکی را در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ یک‌چهارم درصد افزایش دهد.

دیگر خبرها

  • لهستان: برای طرح اشتراک‌گذاری هسته‌ای ناتو آماده‌ایم
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان
  • کشته شدن ۴ مامور پلیس در کارولینای شمالی
  • تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل
  • تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد
  • خبر احتمال مذاکرات هسته ای،قیمت دلار را در بازار تهران ریخت