Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-08@03:16:16 GMT

ترمیم استخوان با استفاده از « کندر » !

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۵۷۶۳۲۵

ترمیم استخوان با استفاده از « کندر » !

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،   پرستو نامداریان با بیان اینکه بخش سفت استخوان را بافت استخوانی تشکیل داده و نگهدارنده بافت همبند در بدن است، گفت: از جمله مسائل قابل توجه در ارتباط با بافت استخوانی، نقص‌های آن به دنبال آسیب‌دیدگی استخوان به دلایلی نظیر تصادف، سرطان و... است.

 

وی با اشاره به اینکه اهمیت ترمیم و جایگزینی بافت‌های معیوب بدن به‌خصوص بافت استخوانی به سبب افزایش سن امید به زندگی، دوچندان شده، ادامه داد: در سال‌های اخیر پیشرفت‌های قابل توجهی در ارتباط با جایگزینی اعضاء، اندام و بافت‌های بدن صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات خاطرنشان کرد: بهره‌گیری از پروتزهای مصنوعی در رفع نقص بافت‌های بدن، به‌ویژه بافت استخوانی، یکی از روش‌های ترمیم بافتی است که دچار نقص شده است. در این راستا پیدا کردن مناسب‌ترین مواد و ساختار که بتواند جایگزین مناسبی برای بافت استخوانی بوده و به رشد صحیح سلول‌های استخوانی کمک کند، مسئله‌ای حائز اهمیت است.

 

نامداریان یکی از موضوعات مهم در مهندسی بافت و ترمیم بافت‌های استخوانی را داربست‌های استخوانی با نقش هدایت تشکیل استخوان، عنوان و تشریح کرد: در اکثر داربست‌ها از پلیمرهای سنتزی استفاده می‌شود، و به‌کارگیری این دست از داربست‌ها می‌تواند منجر به تخریب اسیدی شود؛ بنابراین جایگزینی پلیمرهای سنتزی امری ضروریست.

 

وی به تحقیق خود اشاره و تصریح کرد: در این تحقیق برای اولین بار  داربست‌های ژلاتین، کیتوسان و میکروکره‌های حامل دارو با استفاده از صمغ گیاه کندر، که ماده‌ای سه فاز و طبیعی است، سنتز شده است. استفاده از پلیمرهای طبیعی در سنتز کردن میکروکره‌ها و داربست‌ها عاری از مشکلات تخریب اسیدی حاصل از استفاده از پلیمرهای سنتزی است.

 

این محقق ضمن اشاره به بهره‌گیری از خاصیت القایی استخوان‌سازی در این پژوهش، اضافه کرد: در خاصیت القایی استخوان‌سازی، اقدام به ترمیم بافت استخوانی به وسیله بارگذاری دارو از طریق داربست‌ها و میکروکره‌ها و به‌ واسطه رهایش طولانی مدت بر روی سلول‌های استخوانی صورت می‌گیرد. در این تحقیق داروی «دگزامتازون» بر روی میکروکره‌های کندر بارگذاری شده و در داربست‌های ژلاتین و کیتوسان مورد استفاده قرار گرفت.

 

نامداریان خاطرنشان کرد: با توجه به استفاده از پلیمر طبیعی در تهیه داربست‌ها و میکروکره‌های حامل دارو در این تحقیق، نتایج حاصل نشان داد که نه تنها تخریب اسیدی مشاهده نشده، بلکه رهایش دارو نیز به آرامی صورت گرفته و سازگاری مناسبی با بدن دارد.

 

به گزارش روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، این تحقیق در قالب رساله دکتری پرستو نامداریان دانش‌آموخته مقطع دکتری رشته مهندسی پزشکی – بیومتریال با عنوان "ساخت، بررسی خواص و ارزیابی رهایش داروی دگزامتازون در داربست‌های ژلاتین، کیتوسان و میکروکره‌های کندر" به راهنمایی دکتر علی زمانیان و دکتر آزاده آصف‌نژاد در واحد علوم و تحقیقات دفاع شد.

 

ایسنا

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: امیدبه زندگی کندر گوناگون استخوان جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۷۶۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!

ایتنا - محققان توانستند با استفاده از هوش مصنوعی ارتباط بین میکروبیوم روده و بیماری آلزایمر را مورد تحقیق و بررسی قرار دهند و به نتایج قابل توجهی برسند.
این تحقیق جدید می‌تواند گامی مهم در شناخت بهتر این بیماری شایع و یافتن راه‌های درمانی جدید برای آن باشد.

دکتر فیشیونگ چنگ، از محققان مرکز ژنوم کلینیک کلیولند و نویسنده اصلی این مطالعه می‌گوید: بیماری آلزایمر یک چالش بزرگ در پزشکی است، زیرا درمان موثری برای آن وجود ندارد. با این حال، محور ارتباطی مغز و روده پتانسیل بالایی برای درمان اختلالات مغزی از خود نشان داده است.

در این تحقیق که در مجله سل ریپورتز منتشر شده، محققان ابتدا ویژگی‌های بیش از یک میلیون جفت بالقوه متابولیت و گیرنده را با استفاده از هوش مصنوعی ارزیابی کردند تا ببینند کدام یک از آنها می‌توانند به یکدیگر متصل شوند.

دکتر چنگ توضیح می‌دهد: متابولیت‌های روده کلید بسیاری از فرآیندهای فیزیولوژیک بدن هستند. اما مشکل این است که ما ده‌ها هزار گیرنده و هزاران متابولیت در بدن داریم. تشخیص اینکه کدام متابولیت به کدام گیرنده متصل می‌شود، بسیار دشوار است. از این رو، از هوش مصنوعی برای پیش‌بینی این اتصالات استفاده کردیم.

پس از شناسایی متابولیت‌های متصل به گیرنده‌های خاص، محققان توانستند مسیرهای بیولوژیکی را که این متابولیت‌ها می‌توانند تحت تاثیر قرار دهند و همچنین اهداف برخی گیرنده‌ها را شناسایی کنند.

یکی از یافته‌های جالب این بود که دو متابولیت به نام‌های آگماتین و فنیل‌آمین که توسط باکتری‌های روده تولید می‌شوند، می‌توانند سطوح پروتئین تاو را که با بیماری آلزایمر مرتبط است، در نورون‌ها کاهش دهند.

دکتر استیو گاندرون، متخصص ایمونولوژی در توضیح این یافته می‌گوید: روده مانند یک بازار شلوغ است که در آن انواع مواد شیمیایی مبادله می‌شوند. این مواد می‌توانند از جریان خون استفاده و به مغز راه پیدا کنند. اگر این مواد نامناسب باشند، مانند مواد التهابی، احتمال زوال مغز و ابتلا به آلزایمر وجود خواهد داشت.

محققان در ادامه آزمایشات بر روی سلول‌های بنیادی بیماران آلزایمری، مشاهده کردند که این دو متابولیت می‌توانند سطوح تاو را در نورون‌ها کاهش دهند. این یافته امیدوارکننده است، زیرا تجمع پروتئین تاو با ایجاد بیماری آلزایمر مرتبط است.

دکتر چنگ در این باره می‌گوید: یافته‌های ما نشان می‌دهد که بهبود سلامت روده ممکن است بر سطوح تاو در مغز تاثیرگذار باشد و از بیماری آلزایمر پیشگیری یا حتی آن را درمان کند. البته برای بررسی بیشتر این فرضیه به تحقیقات گسترده‌تری در آینده نیاز است.

این تحقیق در حالی انجام شده که ۹۹ درصد آزمایشات بالینی در زمینه مداخلات دارویی برای آلزایمر تاکنون موفقیت‌آمیز نبوده است. کارشناسان امیدوارند یافته‌های این مطالعه، هدف درمانی جدیدی را در زمینه آلزایمر ارائه دهد.

دیگر خبرها

  • علم جدیدی به نام پزشکی فضایی شکل گرفته است
  • حقایق مهم در مورد مصرف ویتامینها و مکمل ها که نمی دانید
  • شاخص های لازم در زمان خرید لوله داربستی ؛ اصولی خرید کنید!
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
  • مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • البرز| برگزاری سی‌و‌یکمین یادواره شهدای روستای کندر
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید