Web Analytics Made Easy - Statcounter

در روزهای گذشته بود که اعلام شد مردم کانادا در واکنش به تصمیمات اقتصادی آمریکا علیه کانادا، خرید اجناس آمریکایی و سفر به ایالت های این کشور را تحریم کرده اند. همچنین در روزهای اخیر خبری نیز منتشر شد مبنی بر اینکه کره جنوبی از ماه جاری میلادی نفت ایران را نخواهد خرید! این تصمیم کره جنوبی بر ضد اقتصاد کشورمان می باشد و آیا ما هم در کارزار اقتصادی با کره جنوبی به مانند مردم کانادا، خرید کالاهای ساخت کره جنوبی را تحریم خواهیم کرد؟

به گزارش تابناک اقتصادی، طی ماه های اخیر تصمیمات اقتصادی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که در حمایت از اقتصاد این کشور می باشد باعث شده است تا اقتصاد بسیاری از کشورها از این تصمیمات لطمه ببینند و سردمداران این کشورها و مردمان آن  عدم خشنودی خود را نسبت به این تصمیمات به نحوی نشان دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به تازگی در اقدامی جالب مردم کانادا به جنگ تصمیمات اقتصادی آمریکا علیه این کشور رفته اند. مردم کانادا تصمیم گرفته اند در واکنش به این تصمیمات، خرید کالاهای آمریکایی و سفر به ایالات این کشور را تحریم کنند. حتی برای این تصمیم خود کمپینی در شبکه های اجتماعی نیز به راه انداخته اند و با هشتگ های #BuyCanadian (جنس کانادایی بخر)، #BoycottUSProducts (جنس آمریکایی را تحریم کن) و #BoycottUSA (تحریم آمریکا) حمایت خودشان را از این تصمیم اعلام کرده اند.

این ماجرای مردم کانادا، با تصمیم دولت کره جنوبی علیه اقتصاد کشورمان همزمان شده است. در مورخه 15 تیر 1397 مسئولین کره جنوبی اعلام کرده اند که به دلیل تحریم های اقتصادی آمریکا علیه ایران، از ماه جاری میلادی نفت ایران را خریداری نمی کنند. کشور کره جنوبی که یکی از خریداران بزرگ نفت ایران در آسیا است، برای نخستین بار در شش سال اخیر، اعلام کرده است که در ماه جاری میلادی نفت و میعانات ایران را بارگیری نخواهد کرد. این در حالی است که ژاپنی ها اعلام کرده اند که همچنان به خرید نفت ایران ادامه خواهند داد.

این تصمیم کره جنوبی می تواند بسیار بر روی اقتصاد کشور ما تاثیرگذار باشد چرا که همان گونه که گفته شد این کشور یکی از بزرگترین خریداران نفت ایران در آسیا است. این تصمیم در حالی اتفاق می افتد که کره جنوبی در سال های اخیر همواره یکی از 5 شریک تجاری اول ایران بوده و ایران در سه ماه اول سال جاری حدود 260 هزار تن کالا به مبلغ 712 میلیون دلار وارد  کرده است.

پرسش این است که آیا بهتر نیست ما نیز به مانند مردم کشور کانادا که در پاسخ به تصمیمات آمریکا علیه اقتصاد کشورشان، خرید کالاهای این کشور را تحریم کرده اند، خرید کالاهای  کره جنوبی را تحریم کنیم؟ کالاهایی که از کشور کره جنوبی وارد می شوند بعضاً در داخل کشور نیز تولید می شوند و تحریم خرید این نوع کالاها قطعاً هیچ تاثیری بر زندگی روزمره ما نخواهد گذاشت و اتفاقاً با این تصمیم گامی هم در حمایت از تولید کالای داخلی بر خواهیم داشت.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۸۴۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...

به گزارش همشهری آنلاین، دویچه‌وله در تحلیلی که به ارزیابی تحریم‌های غرب اختصاص داشت، نوشت: ایران ۴۰ سال است که با تحریم‌های غرب زندگی می‌کند اما هرگز سرعت تحریم‌ شدنش به اندازه روسیه نبوده است. ایران می‌داند، چین می‌داند و ظاهراً دولت آمریکا هم می‌داند مبنی بر اینکه با وجود تحریم‌های موجود علیه صنعت نفت جمهوری اسلامی، نفت ایران با حجم بی‌سابقه به چین ارسال می‌شود. خاویر بلاس، ستون‌نویسی که مباحث مرتبط با انرژی و کالاها را برای بلومبرگ پوشش می‌دهد، اخیراً توضیح داد که چگونه نفت ایران به چین می‌رسد. اگر دولت چین را باور دارید، این کشور هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ صفر. حتی یک بشکه. در عوض، مقدار زیادی نفت خام از مالزی وارد می‌کند. به حدی که طبق داده‌های رسمی گمرک چین، این کشور به نوعی بیش از دو برابر بیشتر از تولید واقعی مالزی از آن کشور نفت می‌خرد.

با تغییر نام نفت ایران، مالزی در سال گذشته پس از عربستان، روسیه و عراق به چهارمین تامین‌کننده بزرگ نفت خارجی چین تبدیل شد. سال‌هاست که ایران از امارات به عنوان مرکز دور زدن تحریم‌ها استفاده کرده است. دبی، یکی از هفت امارت امارات، دروازه ورود کالاهای ممنوعه غیر از نفت به ایران است. تهران مدت‌هاست که زنجیره‌های تامین خود را تغییر داده تا تقریبا همه چیزهایی که توسط آمریکا یا اتحادیه اروپا تحریم شده، به دست آید.

پس از تحریم‌های غرب، روسیه مجبور شد مسیرهای تجاری مشابهی ایجاد کند تا از تامین پایدار کالاهای حیاتی برای اقتصاد خود اطمینان حاصل کند. جمهوری‌های شوروی سابق در آسیای مرکزی برای دور زدن تحریم‌ها ایده‌آل بوده‌اند، زیرا کشورهایی مانند قزاقستان یا قرقیزستان بخشی از اتحادیه گمرکی با مسکو هستند. علاوه‌بر این، فواصل بسیار زیاد، کنترل تحریم‌ها را عملاً غیرممکن می‌کند؛ قزاقستان به تنهائی بیش از ۷۵۰۰ کیلومتر با روسیه مرز مشترک دارد.

به‌عنوان مثال، به‌دلیل استراتژی تحریم‌های روسیه، ارمنستان شاهد افزایش تقریباً ۱۰۰۰درصدی واردات خودروها و قطعات آلمانی در سال گذشته بود. بر اساس آخرین داده‌های ارائه‌شده توسط پایگاه داده جهانی ردیابی تحریم‌ها، روسیه تحریم‌شده‌ترین کشور جهان است. با این حال، اقتصاد روسیه سال گذشته رشد قابل‌توجهی معادل ۳.۶‌درصد را تجربه کرد و به گفته‌ وزیر دارایی، کرملین انتظار دارد که نرخ رشد در سال ۲۰۲۴ «در همان سطح» باقی بماند. صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی‌های رشد روس‌ها را تایید می‌کند و نرخ رشد تولید ناخالص‌ داخلی را ۳.۲درصد تعیین می‌کند.

تحریم‌های مالی، دسترسی بانک‌های روسیه به بازارهای مالی بین‌المللی را محدود و آنها را از سیستم بانکی مهم و حیاتیِ سوئیفت (SWIFT) که عامل انجام اکثر نقل‌وانتقالات بین‌المللی پول و اوراق بهادار است، خارج کرده‌اند. علاوه‌بر این، بانک مرکزی روسیه از دسترسی به ذخایر هنگفت خود که در کشورهای G۷ قرار دارد، محروم شده است. نکته قابل‌توجه این است که تنها تحریم‌هایی که توسط شورای امنیت سازمان اعمال می‌شوند از نظر قانونی برای همه کشورهای جهان الزام‌آور هستند. در واقع چند کشور مانند هند، برزیل و چین وجود دارند که به این تحریم‌ها پایبند نبوده‌اند.

با وجود عدم‌قابلیت اجرای کامل تحریم‌ها توسط غرب، چرا این کشورها همچنان به اعمال آنها ادامه می‌دهند؟ به گفته کریستین فون سوست، کارشناس تحریم‌ها در مؤسسه آلمان برای مطالعات جهانی و منطقه‌ای، «اگر هیچ تحریمی اعمال نمی‌شد، تقریباً مانند حمایت ضمنی ‌بود، یا انگار کسی به حمله روسیه پاسخ نمی‌دهد.»

واشنگتن قصد دارد چند بانک چینی را هدف قرار دهد تا از اعمال تحریم‌های غرب اطمینان حاصل کند. دولت جو بایدن، می‌خواهد پکن را از سیستم مالی جهانی کنار بگذارد تا جریان تامین مالی ماشین‌آلات جنگی روسیه را متوقف کند.
در اتحادیه اروپا، ژانویه سال گذشته فردی به نام دیوید اوسالیوان، فرستاده ویژه تحریم‌ها از ایرلند، برای مشارکت در تلاش‌های دیپلماتیک به منظور اجرای رژیم تحریم‌های این اتحادیه، منصوب شد. وظیفه او همچنین این است که برای مثال به کشورهای همسایه روسیه سفر کند و دولت‌های آنجا را متقاعد کند که تحریم‌ها را با جدیت بیشتری اجرا کنند. مشکل کلی این است که هم روسیه و هم ایران، راه‌هایی برای دور زدن تحریم‌ها دارند.

کد خبر 848227 منبع: کیهان برچسب‌ها ایران و آمریکا خبر ویژه تحریم اتحادیه اروپا

دیگر خبرها

  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • ادعای ناظران درباره اصابت موشک ساخت کره‌شمالی به خارکیف اوکراین
  • سعید دقیقی: 100 میلیارد از جیب مردم قزوین برای خرید پرسپولیس رفته است؛ شهرداری برای شمس آذر هزینه کند!
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • شایعه عجیب درباره کلاهبرداری داوود کیم در ایران!
  • شایعه عجیب درباره کلاهبرداری داوود کیم خواننده مشهور کره‌ای در ایران