Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، مسعود مردانی گفت: تب مالت (بروسلوز)، هاری، تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو، سیاه زخم و لپتوسپیروز از بیماری‌های مشترک انسان و حیوان محسوب می‌شوند. اما تب مالت (بروسلوز) شایع‌ترین زئونوز قابل گزارش است و ایران یکی از مناطق آندمیک بروز این بیماری در دنیا محسوب می‌شود.

وی با اشاره به این که بروز بیماری بروسلوز در اقصی نقاط کشور گزارش شده افزود: اخیرا به دلیل ایجاد خلل در پوشش واکسیناسیون دامی، شاهد افزایش بروز این بیماری در استان‌های غربی شامل همدان، زنجان، آذربایجان شرقی و غربی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین با توجه به استقبال ساکنان شهرهای بزرگ از جمله تهران در سال‌های اخیر برای استفاده از مواد لبنی بومی و ارگانیگ، موارد بروز بیماری رو به گسترش است.

این استاد گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درخصوص علایم و نشانه‌های این بیماری گفت: بروسلوز یا تب مالت با علایمی نظیر تب، ضعف، بی‌حالی، عرق ریزش، دردهای عضلانی و استخوانی بروز می‌کند؛ به طوری که فرد مبتلا بعد از چند هفته قادر به حرکت و راه رفتن نبوده و با لرزش پا و درگیری مفصل ساکروایلیاک به پزشک مراجعه خواهد کرد.

به گفته وی، استفاده از مواد لبنی غیر پاستوریزه نظیر شیر، سرشیر، خامه، بستی و کشک آلوده به میکروب بروسلوز علت عمده ابتلا به بیماری بروسلوز است.

مردانی در ادامه خاطرنشان کرد: ماست بر خلاف مواد لبنی دیگر عامل انتقال بیماری بروسلوز نیست. زیرا جوشاندن شیر در طی مراحل تهیه ماست باعث از بین رفتن عوامل بیماری‌زا و در نتیجه ابتلا نشدن به بیماری تب‌مالت می‌شود. به همین دلیل یکی از مهم‌ترین استراتژی‌های پیشگیری و کنترل این بیماری، جوشاندن شیر، استفاده از مواد لبنی پاستوریزه و استفاده از شیر جوشیده شده برای تهیه فرآورده‌های لبنی است.

وی برای پیشگیری از ابتلا به بروسلوز که مهم‌ترین بیماری زئونوز دنیا محسوب می‌شود، رعایت نکات بهداشتی را به هموطنان توصیه کرد و گفت: از مصرف مواد لبنی غیرپاستوریزه باید خودداری شود. با شروع فصل گرما که مصرف بستنی افزایش می‌یابد، حتما باید از بستنی‌های پاستوریزه استفاده کرد. کشک قبل از استفاده خوب جوشانده شود. گوشت در مراحل پخت و کباب شدن با درجه حرارت بالا طبخ شده و از مصرف جگر آبدار و خوب پخته نشده و گوشت کاملا پخته نشده جدا خودداری شود.

مردانی درخصوص نحوه تشخیص و درمان این بیماری گفت: این بیماری با آزمایش سرولوژی رایت و کومبس رایت تشخیص داده می‌شود و برای درمان مناسب آن، فرد مبتلا باید بین ۸-۶ هفته از داروهای ضد بروسلوز؛ کوتریموکسازول، ریفامپیسین و داکسی سیکلین استفاده کند.

وی در ادامه تاکید کرد: این بیماری به ندرت منجر به مرگ و میر خواهد شد و عمده موارد مرگ و بیمار به دنبال ابتلای دریچه قلب به بیماری بروسلوز و بروز آندوکاردیت اتفاق می‌افتد. ولی مهم‌ترین نقش بیماری تب مالت در ایجاد موربیدیتی و عدم کارائی فرد برای انجام کارها به ویژه در سنین جوانی است.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درخصوص طول درمان بیماری بروسلوز گفت: مدت زمان درمان بین ۸-۶ هفته است و درمان کوتاه مدت منجر به عود زودرس بیماری می شود.

وی تاکید کرد: ریشه کنی بیماری در جامعه دامی باید پیگیری شود. زیرا ریشه کنی بیماری در انسان بدون ریشه کنی بیماری در دام امکانپذیر نیست.

مردانی خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی هر دو سال یک بار اقدام به برگزاری کنگره بین‌المللی بروسلوز می‌کند که هدف آن آشنایی پزشکان، حرف وابسته پزشکی و دامپزشکان با تازه های پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری است. در پایان کنگره نیز دستورالعمل اجرایی تب مالت تدوین و برای مقامات بهداشتی و سایر سازمان‌های ذی‌نفع برای بهره‌برداری ارسال می‌شود.

 

منبع: آخرین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت akharinnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آخرین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۸۷۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان جدید بیماری آلزایمر

آفتاب‌‌نیوز :

نتایج تحقیقات جدید نشان داده است که قرص معمولی دیابت به نام تیازولیدیندیون‌ها (TZDs) می‌تواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد.

این داروی درمان دیابت که به راحتی در دسترس است برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ تجویز و یک یا دو بار در روز مصرف می‌شود. آن‌ها مقاومت به انسولین را هدف قرار می‌دهند و هورمون را قادر می‌سازند تا کنترل گلوکز را بهبود بخشد.

در مطالعه‌ای که بر روی بیش از نیم میلیون بیمار انجام شد، احتمال ابتلا به آلزایمر در افرادی که این قرص‌ها را مصرف می‌کردند ۲۲ درصد کمتر بود.

دکتر جین ژو، سرپرست گروه تحقیق از دانشگاه آریزونا گفت: دیابت نوع ۲ با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل ازجمله دو زیرگروه اصلی آن، بیماری آلزایمر و دمانس عروقی (VaD) مرتبط است.

هم دیابت و هم آلزایمر با گردش خون ضعیف ارتباط دارند و تیازولیدیندیون‌ها می‌توانند با کاهش کلسترول بد و کاهش فشار خون به مقابله با آن کمک کنند. این دارو جریان خون را افزایش می‌دهد تا اکسیژن بیشتری به مغز برسد که به کاهش علائم آلزایمر کمک می‌کند.

این مطالعه گسترده، سوابق سلامتی آمریکایی‌هایی را که بین ژانویه ۲۰۰۰ تا دسامبر ۲۰۱۹ مبتلا به دیابت نوع ۲ تشخیص داده شده بودند، ردیابی کرد. موارد آلزایمر و دمانس عروقی به ترتیب ۱۱ و ۵۷ درصد در میان افرادی که با آکتوس (Actos) یا آواندیا (Avandia) و تیازولیدیندیون‌ها دیگر درمان شدند در مقایسه با افراد تحت درمان با دارو‌هایی مانند متفورمین یا سولفونیل اوره کاهش یافت.

دکتر ژو اظهار کرد: بیماری‌های عروقی خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می‌دهند بنابراین کاهش تیازولیدیندیون‌ها در دمانس عروقی ممکن است پیشرفت آلزایمر را نیز کاهش دهد. برخی از مطالعات که تیازولیدیندیون‌ها را با دارونما یا مراقبت‌های استاندارد در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ مقایسه می‌کنند، کاهش خطر ابتلا به آلزایمر را گزارش کرده‌اند.

تصور می‌شود که عوامل سبک زندگی مانند دیابت نوع ۲، نقش کلیدی در ایجاد آلزایمر دارند.

دکتر ژو توضیح داد: نتایج این مطالعه همچنین نشان داد که تیازولیدیندیون‌ها در بیماران دارای اضافه وزن یا چاق محافظت بیشتری دارند و ممکن است تیازولیدیندیون‌ها منجر به کاهش چاقی مرکزی عامل خطر شناخته شده برای زوال عقل شوند.

این امر امکان مقابله با زوال عقل را از طریق قرص‌های پیشگیرانه باز می‌کند، اگرچه همه دارو‌های دیابت کاهش خطر یکسانی نداشتند و مصرف‌کننده سولفونیل اوره ۱۲ درصد بیشتر از کسانی که متفورمین دریافت می‌کردند در معرض ابتلا به زوال عقل بودند.

دکتر ژو گفت: مطالعات آینده برای استفاده مجدد از دارو‌های ضد دیابت خوراکی برای پیشگیری از زوال عقل ممکن است اولویت‌بندی تیازولیدیندیون‌ها را در نظر بگیرد. مصرف‌کنندگان سولفونیل اوره می‌توانند در مقایسه با مصرف‌کنندگان متفورمین یا تیازولیدیندیون‌ها در معرض خطر بالای زوال عقل باشند بنابراین، نظارت منظم بر عملکرد‌های شناختی در این جمعیت مهم‌تر است.

مکمل سولفونیل اوره با متفورمین یا تیازولیدیندیون‌ها ممکن است تا حدی اثرات جانبی زوال عقل آن را جبران کند.

آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل بیش از ۹۲۰هزار نفر در بریتانیا را تحت تاثیر قرار می‌دهد و این رقم در دهه آینده به سرعت افزایش خواهد یافت. تمرکز بر این اقدامات پیشگیرانه که در حال حاضر وجود دارد می‌تواند تا حدودی مانع از ابتلای افراد به زوال عقل شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • چرا بدن‌درد می‌گیریم؟
  • علائم فشار خون بالا
  • تب مالت چیست؟ + فیلم
  • اگر خونتان غلیظ شده این راهکار‌ها را به کار بندید
  • نظارت دامپزشکی کرمان بر کارخانجات شیر و مراکز عرضه شیر خام
  • بارندگی در همدان تصادفات را ۴۰ درصد افزایش داد
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • کشف داروی جدید برای درمان بیماری MS (فیلم)