Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن ساغری رییس انجمن پزشکی هسته‌ای ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛درباره فرق میان چشمه‌های باز و چشمه‌های بسته پرتو دارو‌ها بیان کرد: تمامی پرتو دارو‌های تزریقی و خوراکی همانند ید ۱۳۱ یا سایر دارو‌های درمانی و تشخیصی قابل حمل همان چشمه‌های باز رادیو دارو‌ها هستند که بی واسطه و مستقیم وارد بدن فرد می‌شود، پرتو داروهایی که هم اکنون برای درمان سرطان‌های شایع و تسکین و کنترل انتشار این بیماری‌های صعب العلاج نقش حیاتی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه به طور کلی همه پرتو دارو ها، رادیو دارو‌ها و تمام گروه‌های رادیو ایزوتوپ داروها، از ماده رادیو اکتیو سرچشمه می‌گیرند، ادامه داد: چشمه‌های باز پرتو دارو‌ها همان گروه‌های دارویی هستتد که می توان آن‌ها را از داخل محفظه‌های سربی مخصوصشان بیرون آورد و بر اساس دز مورد نیاز و تجویزی پزشک متخصص، به بیمار تزریق کرد و یا خورانید البته این پرتو دارو‌ها به علت ماهیت فوق تخصصی و حساسیت بالای تجویز، در داروخانه‌های روتین توزیع نمی‌شوند و مربوط به حوزه پزشکی هسته‌ای هستند.

رئیس انجمن پزشکی هسته‌ای ایران، افزود: چشمه‌های بسته پرتو دارو‌ها که عموما مختص رشته رادیو تراپی است، همان گرو‌های دارویی را تشکیل می‌دهند که امکان جابجایی و حمل آن‌ها و حتی خارج کردنشان از داخل محفظه سربی اختصاصی وجود ندارد و به شکل غیر مستقیم و از طریق تشعشعات، به بدن بیماران برای تشخیص یا درمان وارد می‌شوند؛ دقیقا همانند سورس کوبارت که از طریق دستگاه گامانایف و به واسطه ساطع کردن اشعه حاوی ماده رادیو اکتیو، سرطان‌های عمقی و غیر قابل دستکاری مغز و ستون فقرات را درمان می‌کند.

وی با اشاره به اینکه سورس‌ها و چشمه‌های بسته رادیو اکتیو غیر قابل خروج از دستگاه و محفظه نگهدارنده خود هستند، گفت: این سورس‌ها شامل اشعه‌های ایکس می‌شوند.

ریس انجمن پزشکی هسته‌ای ایران در ادامه با تاکید بر اینکه هم اکنون ژنراتور تکنسیم ۹۹ ام، پرکاربرد‌ترین و حیاتی‌ترین منبع دارویی‌های ماده رادیو اکتیو در جهان است، اظهار کرد: این تکنسیم که اصطلاحا به نام دختر، خطاب می‌شود، همان منابعی است که به شکل یک ژنراتور از منبعی به نام مولیبدن ۹۹ ام یا مادر توسط سازمان انرژی اتمی دریافت می‌شود و هر هفته در اختیار مراکز پزشکی هسته‌ای قرار می‌گیرد.


ساغری یادآور شد: هنوز در کشور راکتورها، مولیبدنی که برای تولید انحصاری تکنسیم ۹۹ ام به کار آید، تولید نشده و برای همین علت فعلا مولیبدن ۹۹ از روسیه وارد می‌شود.

انتهای پیام/

تمام پرتو دارو‌های قابل حمل، چشمه‌های باز رادیواکتیو هستند

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار پزشکی اخبار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۵۹۰۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی

میثم کهربائی گفت: صنعت داروهای گیاهی در کشور با چالش‌های زیادی مواجه است.

وی با عنوان این مطلب که صنعت داروهای گیاهی در کشور نیازمند کمک و حمایت سازمان غذا و دارو است تا بتواند به صنعت ارزآور تبدیل شود، افزود: این صنعت در شرایط کنونی با معضلات و مشکلاتی مواجه است.

کهربائی با اشاره به مشکلات اقتصادی و نرخ ارز در کشور که صنعت داروهای گیاهی را متأثر ساخته است، ادامه داد: حالت انقباضی سازمان غذا و دارو، ندادن قیمت‌های درست و همچنین، ضوابط بسیار دست و پا گیر، در مسیر صنعت داروهای گیاهی؛ موجب شده این صنعت با مشکلات و چالش‌هایی در مسیر رشد و توسعه مواجه شود.

وی تاکید کرد: این قوانین دست و پا گیر باید تغییر کند، زیرا؛ صنعت داروهای گیاهی در کشور با سابقه ۲۰ ساله، همچنان نوپا است و نمی‌تواند شکوفا شود.

کهربائی از صنعت داروهای گیاهی در جهان به عنوان یک صنعت پولساز نام برد و افزود: عدم توجه مسئولان امر به این صنعت در کشور، اعم از ندادن یارانه و ارز به تولید داروهای گیاهی، موجب شده این صنعت در ایران دچار مشکل و چالش شود.

وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو، از صنعت داروهای گیاهی حمایت نمی‌کند، ولی با قیمت گذاری دستوری، مشکلاتی را پیش پای صنعت قرار می‌دهد. متأسفانه با مکانیسمی طرف هستیم که اجازه رشد و توسعه صنعت را نمی‌دهد.

کهربائی با انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی کشور، افزود: این سیاست‌ها موجب شده علاقه مندی به تولید از بین برود.

عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان داروهای گیاهی، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳ که مشارکت مردم در جهش تولید نامگذاری شده است، گفت: اگر این اتفاق بیفتد و بخش خصوصی در تولید مشارکت داده شود، می‌توان به رشد و بالندگی صنعت دارویی کشور امیدوار بود.

وی افزود: صنعت داروسازی ایران، کم از هند و چین نیست که بازار دارویی منطقه را تسخیر کرده اند. در حالی که ما از وجود دانشمندان و متخصصان مجرب در این حوزه برخورداریم.

کهربائی گفت: ایران، مهد گیاهان دارویی است و می‌توان با دانش فنی کمک کرد از خیلی کشورها در این عرصه جلوتر باشیم. سازمان غذا و دارو به عنوان رگولاتور، در کنار صنعت داروهای گیاهی باشد و روحیه مچ گیرانه را کنار بگذارد.

وی افزود: متأسفانه سیاست قیمت‌گذاری دستوری سبب می‌شود صنعت نتواند به رشد و توسعه برسد و دور نیست آن روزی که محصولات بی کیفیت تولید شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • جزئیاتی درباره دوره جدید کالابرگ فجرانه
  • آخرین جزئیات از دوره جدید کالابرگ
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور
  • متهمان دارویی آذربایجان‌غربی به پرداخت ۷۴ میلیارد ریالی محکوم شدند
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • غیر قانونی بودن سبدفروشی دارو توسط شرکت‌های پخش
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی