Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@11:14:52 GMT

ایجاد دو نوع توافق در بازار ثانویه ارزی

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۰۳۴۱۹

ایجاد دو نوع توافق در بازار ثانویه ارزی

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛  محمد لاهوتی  گفت: از صبح امروز اولین اظهارنامه ارزهای صادراتی در بازار ثانویه و سامانه نیما برای عرضه به واردات کنندگان کالاهای اولویت سوم عرضه شده است. وی با بیان اینکه دو نوع توافق برای فروش ارز صادراتی به کالاهای اولویت سوم جهت واردات وجود دارد، اظهارداشت: نوع اول توافق مستقیم بین واردکننده و صادرکننده است که البته تاکنون نرخ آن مشخص نیست و اگر هم مشخص شود به طور رسمی اعلام نشده و نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی نوع دوم را عرضه ارز صادراتی در سامانه نیما عنوان کرد و افزود که تا این ساعت هیچ نرخی برای ارز صادراتی در این سامانه نیز تعیین نشده است. رییس کنفدراسیون صادرات درباره اینکه راه اندازی بازار ثانویه ارزی چه اندازه می تواند بر صادرات و واردات تاثیر داشته باشد؟، گفت: یکی از درخواست های اصلی صادرکنندگان و واردکنندگان راه اندازی بازار ثانویه ارزی بود؛ دلیل این موضوع نیز این بود که بتوانند به معاملات فی مابین به طور توافقی ادامه دهند ولی دولت اعتقاد دارد باید نظارت دقیق بر بازار داشته باشد.

وی ادامه داد: دولت تاکید دارد که بداند ارز صادراتی چه کالاهایی برای واردات چه کالاهایی مصرف می شود؛ البته این موضوع در راستای شفاف سازی است و به نوعی پیشنهادات بخش خصوصی هم به طور کامل در آن دیده شده است.

لاهوتی درباره اینکه آیا بازار ثانویه تعیین کننده نرخ ارز خواهد بود یا نه، تصریح کرد: ارز صادراتی در بازار ثانویه و سامانه نیما قرار است تنها به کالاهای اولویت سوم برای واردات تعلق بگیرد؛ مجموع واردات کالاهای موجود در این اولویت رقمی در حدود ۵.۵ میلیارد دلار است، اما ارز صادراتی که قرار است برای این کالاها استفاده شود، در شرایط عادی بین ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار است.

رییس کنفدراسیون صادرات توضیح داد که عرضه و تقاضا در بازار ثانویه ارزی متعادل نیست و در صورتی که ارز صادراتی و اظهارنامه های صادراتی به طور یکجا در یک مقطع زمانی وارد بازار شود، عرضه بیش از تقاضا خواهد بود و قیمت ها کاهش می یابد.

عضو اتاق بازرگانی تاکید کرد: به نظر من عرضه ارز در بازار ثانویه تعیین کننده نرخ ارز آزاد نیز نخواهد بود و در صورتی که برای تامین ارز مسافران خارجی، بیماران، کسانی متعهد به ارائه خدمات ارزی شده یا کالاهایی را به طور مدت دار وارد کشور کرده اند، تعیین تکلیف، قطعا شاهد تشکیل بازار سوم نیز خواهیم بود.

وی گفت: اگر دولت به دنبال واقعی شدن نرخ ارز است و می خواهد حباب ایجاد شده را از بین ببرد، قطعا همانگونه که بازار ثانویه را به رسمیت شناخت، باید خرید و فروش در صرافی ها و به شکل اسکناس را هم البته تحت نظارت خود به رسمیت بشناسد.

رییس کنفدراسیون صادرات افزود: به رسمیت شناختن فعالیت های ارزی در صرافی ها می تواند مکمل تصمیمات اخیر بوده و نتیجه آن نیز واقعی شدن قیمت ارز و از بین رفتن حباب رازی خواهد بود.

لاهوتی خاطرنشان کرد که هنوز دولت درباره فعالان اقتصادی که در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی فعال هستند یا افرادی که ماشین آلات را با اعتبار شخصی و به طور مدت دار وارد کشور کرده اند، فکری نکرده و باید برای تکمیل پازل ارزی خود برای این موضوع نیز تعیین تکلیف کند. وی در عین حال خاطرنشان کرد که عرضه ارز صادراتی در بازار ثانویه می تواند تا حدودی قیمت ها را متعادل کند.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بازار ثانویه ارزی رییس کنفدراسیون صادرات ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۰۳۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم / بانک مرکزی برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد

به گزارش صدای ایران از تسنیم،رئیس مجلس در نشست بررسی مسائل ارزی گفت:نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد، زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند. ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد.

همه اختیار‌های موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم، اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم، اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

دیگر خبرها

  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • امکان ایفای تعهدات صادراتی، از طریق بانک سامان
  • عرضه محصولات صنعت گران قمی در نمایشگاه ایران اکسپو
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • دلار و سکه تا کجا کاهش پیدا می کنند؟
  • به عنوان یک مطالبه عمومی ایجاد یک سکو دائمی برای عرضه پوشاک عفیفانه ضروری است
  • بهره‌برداری از یک جایگاه عرضه سوخت در کهگیلویه و بویراحمد
  • پاسخ معاون رئیسی به انتقادات ارزی قالیباف
  • «قرارداد سلف ارزی» چگونه به ثبات بازار ارز کمک می‌کند؟
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم / بانک مرکزی برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد