Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق کودکان گفت: این انجمن به انتشار بیانیه اعتراضی در مورد ماجرای بازجویی و پخش تصاویر دختر 17 ساله از صدا و سیما اکتفا نکرد و برای پیگیری قانونی این موضوع در شورای نظارت بر صدا و سیما شکایت خود را از عاملان این برنامه ثبت کرد.

فرشید یزدانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار حقوقی ایرنا با تاکید بر اینکه کودک آزاری جرم عمومی است و نیاز به شاکی خصوصی ندارد، افزود: طرح شکایت در دادگاه را موکول به پیگیری دادستان کرده ایم و اگر از شکایت در شورای نظارت بر صدا و سیما پاسخ منطقی دریافت نکنیم احتمال دارد که موضوع را از طریق دادگاه هم پیگیری کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یزدانی یادآور شد: انجمن حمایت از حقوق کودکان به عنوان سازمانی مردم نهاد و با توجه به رسالت و نقشی که برعهده دارد، پیگیر حقوق کودکان است و با این فرد خاص(که تصویر او از تلویزیون پخش شده)، هیچ ارتباطی از سوی این انجمن برقرار نشده است.
مدیر عامل انجمن حمایت از حقوق کودکان با ابراز امیدواری به پیگیری موضوع شکایت توسط شورای نظارت بر صدا و سیما از دادستان عمومی درخواست کرد با توجه به محرز بودن جرم کودک آزاری در تصاویر پخش شده، به عنوان مدعی العموم به این مهم رسیدگی کند.
وی با تاکید بر اینکه پخش گریه های کودک، اتفاق آزاردهنده ای بود، اظهار داشت: مصاحبه پخش شده از صدا و سیما مصداق دقیق کودک آزای روانی بود و اساسا شکل بازجویی داشت.
یزدانی اضافه کرد: طرح مساله به شیوه ای که در صدا و سیما پخش شد، علاوه بر کودک آزاری مشهود، نوعی ترویج خشونت علیه کودکان است و متاسفانه رسانه ملی پیش از این هم سوابق اینچنینی دارد.
وی تصریح کرد: روش مصاحبه پخش شده از صدا و سیما مغایر با قانون اساسی، آزادی بیان و نشر افکار است و از سویی دیگر هم مصاحبه شونده در رسانه ملی دارای حقوقی است که در اساسنامه صدا و سیما به آن اشاره شده است و نباید به فرد مصاحبه شونده توهین یا اتهامی وارد شود.
عضو هیات‌مدیره انجمن حمایت از حقوق کودکان گفت: این انجمن به استناد قانون اساسی، اساسنامه صدا و سیما، قانون حمایت از حقوق کودکان مصوب 1381 و پیمان نامه جهانی حقوق کودک طرح شکایت کرده است.
یزدانی افزود: کودک آزاری از هر نوعی ممنوع است و اگر هم در این مورد خاص، این کودک از نظر عرف جامعه خطایی کرده است باید در چارچوب قوانین با او برخورد شود.
وی با اشاره به ماده 648 قانون مجازات اسلامی اظهار داشت: افشا کردن هویت فرد متهم، جرم است و بعد از این مشخص نیست که با زندگی این فرد چه می شود و می توان گفت تمام زندگی این کودک بعد از اتفاق پیش آمده آسیب می بیند.
به گزارش ایرنا، پیش از این مظفر الوندی، دبیر پیشین مرجع کنوانسیون حقوق کودک در گفت و گو با ایرنا گفته بود که بر اساس ماده 66 آئین دادرسی کیفری، به سازمان های مردم نهاد فعال حقوق کودک اجازه داده شده است که اگر در جایی تضییع حقوق کودک را دیدند، بتوانند شکایت کنند و دادگاه نیز مکلف به پیگیری این مساله است.
وی همچنین تاکید کرده بود که هر مدافع حقوق کودک اگر اساسنامه داشته باشد، در هر نقطه کشور می تواند به دادگاه مراجعه کند اما متاسفانه کسانی که مدافع حقوق کودک هستند از ظرفیت قانونی که در اختیارشان قرار دارد، استفاده نمی کنند یا اطلاع کافی در این زمینه ندارند.
اجتمام*3229* 3063

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي حقوق كودك صدا و سيما هژبري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۱۶۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود

آفتاب‌‌نیوز :

«در رفح گورستان‌های جدیدی دیدم که مملوء از کودکان شده بود.» این عبارتی است که «جیمز الدر» سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد در یادداشتی که روزنامه «گاردین»، عصر امروز (چهارشنبه)، آن را منتشر کرده، از مشاهدات خود در غزه روایت کرده است.

سخنگوی یونیسف که سه بار از بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان اروپایی رفح (جنوب غزه) بازدید کرده، می‌گوید: «کودکان بسیاری را دیدم که از یک تخت استفاده می‌کردند.»

او در ادامه درباره تبعات حمله به منطقه پرجمعیت رفح در جنوب نوار غزه اشاره می‌کند و می‌گوید: «۶ ماه گذشته است و این جنگ سیاه‌ترین رکورد‌های بشریت را شکست» چراکه گزارش‌ها نشان می‌دهند بیش از ۱۴ هزار کودک کشته شده‌اند و «اوضاع در شرایطی که تهدید می‌شود این مسیر وحشتناک ادامه خواهد داشت، بدتر می‌شود.»

سخنگوی یونیسف اضافه می‌کند در منطقه کوچک رفح بیش از ۱.۴ میلیون غیرنظامی گنجانده شده‌اند و چنانچه اسرائیل به این منطقه حمله کند، وضعیت بسیار وخیم خواهد شد.

این مقام سازمان ملل با روایت مشاهدات خود از غزه می‌گوید فلسطینیان با کمبود شدید آب مواجه هستند، به‌نحوی که در رفح برای هر ۸۵۰ نفر یک دستشویی و برای هر ۳۵۰۰ نفر یک محل استحمام وجود دارد.

الدر این شرایط این گونه توصیف می‌کند: «تصور کنید که یک دختر نوجوان یا مردی مسن یا زنی باردار یک روز کامل در صف می‌ایستد تا فقط حمام کند.»

او بار دیگر حمله به رفح را فاجعه‌بار می‌خواند و اشاره می‌کند که در این منطقه ۶۰۰ هزار کودک وجود دارد.

این مقام ارشد سازمان ملل در ادامه به وضعیت بد بیمارستان اروپایی غزه اشاره می‌کند و می‌گوید: «وقتی که در ماه آوریل از این بیمارستان بازدید کردم. جراح کودکان بالای سر کودک کوچک دیگری به نام محمود خم شده بود. بر اثر انفجار موشکی که خانه‌شان اصابت کرده بود، در سرش احساس درد می‌کرد. در حالی که داشت اشک می‌ریخت از من پرسید: مگر این پسربچه چه کار کرده است؟!»

الدر در ادامه اشاره می‌کند یونیسف ۳۱ اکتبر غزه را گورستان کودکان خوانده بود و «در ماه گذشته من گورستان‌های جدیدی دیدم که در رفح ساخته می‌شدند. هر روز، جنگ مرگ و ویرانی با خود می‌آورد.»

سخنگوی یونیسف می‌گوید طی بیست سالی که با سازمان ملل همکاری داشته است، هیچگاه ویرانی‌ای به اندازه ویرانی شهر‌های غزه و خان یونس ندیده است

دیگر خبرها

  • شهرداری بر پرداخت به موقع حقوق کارگران نظارت کند
  • انتقاد از سکوت مدعیان حقوق بشر از کشتار زنان و کودکان در غزه
  • شناسایی ۳۰۵۴ کودک مشمول قانون حمایت از جمعیت در لرستان
  • مطالبات پارلمان کودک مورد پیگیری قرار می گیرد
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • معرفی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک
  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • آغاز به کار بیست و چهارمین کنگره مغز و اعصاب کودکان