Web Analytics Made Easy - Statcounter

با الکترونیکی شدن اتومبیل‌ها، شکل خودروهای آینده با خودروهای امروزی متفاوت خواهند بود. یکی از این تحولات به محل قرارگیری موتور خودرو باز می‌گردد با قرار گرفتن موتور برقی خودروها در داخل چرخ‌ها فضای بسیار زیادی در داخل خود ایجاد می‌شود و طراحی خودروها هم تغییر می‌کند.

 

در خودروهای بنزینی یا دیزلی بخش زیادی در جلو یا عقب خودرو برای موتور و سیستم انتقال قدرت در نظر گرفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال آنکه اگر موتورها در داخل چرخ‌ها قرار بگیرند لزومی به سیستم انتقال قدرت با حجم زیاد نیست. با این روش احتمالاً در آینده شاهد حجم‌ها و اشکال متنوعی در طراحی خودرها خواهیم بود.

 

یک شرکت اروپایی با نام elaphe از موتورهای الکتریکی رونمایی کرده که می‌توان آن را داخل چرخ جا داد این طرح می‌تواند یکی از طرح‌های خلاقانه‌ای باشد که جهان خودرو را متحول خواهد کرد.

 

سیجیو کوزوماکی، مدیر مرکز تحقیقات تویوتا اعلام کرده است که در سال ۲۰۵۰ موتورهای احتراق داخلی منقرض خواهند شد. پیشرانه‌های احتراق داخلی حتی با وجود استفاده در پیشرانه‌های هیبریدی در نهایت تا سال ۲۰۵۰ عمر خواهند داشت.

 

خودروهای پیل سوختی یا خودروهای الکتریکی آینده خودروها را شکل می‌دهند در هر دو نمونه در نهایت نیاز به موتور برقی است. در خودروهای پیل‌سوختی هیدروژن با اکسیژن هوا مخلوط می‌شود و حاصل این واکنش تولید آب و برق است. برق توسط موتور الکتریکی برای حرکت دادن خودرو مصرف می‌شود. در خودروهای الکتریکی انرژی الکتریسته در باتری‌ها ذخیره می‌شود.

 

در طرح شرکت elapheمی‌توان چهار موتور برقی را در چهار چرخ خودرو جا داد و با استفاده از یک رایانه می‌توان در شرایط مختلف جاده نیروهای مختلفی را به هر کدام از چرخ‌ها انتقال داد. این عامل هم سرعت پاسخگویی به نیاز جاده را بالا می‌برد و هم سبب می‌شود کمترین میزان انرژی تلف شود.

 

به دلیل کنترل سریع گشتاور در هر چرخ، می‌توان قدرت فرمان‌پذیری یا هندلینگ خودرو را هم افزایش قابل توجهی داد. در زمان‌هایی که نیاز باشد هم به سادگی می‌توان خودرو را محرک جلو یا محرک عقب کرد. این شرکت نمونه جدیدی از این موتورها را ساخته است که m700 نام دارد. البته درباره این طرح یک نکته منفی وجود دارد و آن افزایش وزن هر چرخ است چرا که هر موتور برقی در حدود ۲۳ کیلوگرم وزن دارد. اما نکته مثبت آنجاست که با انتقال موتور به چرخ‌ها فضای لازم برای باتری‌های بیشتر در داخل خودرو ایجاد می‌شود و از این طریق می توان پیمایش خودرو را افزایش داد.

 

هر موتور برقی می‌تواند حدود ۱۱۰ اسب بخار تولید کند یعنی اگر چهار موتور الکتریکی در این خودرو قرار بگیرد، قدرت موتور ۴۴۰ اسب بخار قابل دسترس است.

 

با توسعه هوش مصنوعی و خودروهای خودران این تکنولوژی می‌تواند کاربردهای بیشتری هم پیدا کند چرا که در این صورت خودرو می‌داند در شرایط مختلف جاده چقدر نیرو باید به کدام یک از چرخ‌ها وارد شود تا خودرو بیشترین پایداری و کمترین مصرف انرژی را داشته باشد.

 

گفتنی است شرکت‌های دیگر از جمله شرکت بوش آلمان هم در حال کار بر روی طرح‌های مشابهی هستند.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۳۱۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) رونمایی رسمی از چری اومودا ۷

چری مطابق وعده‌ای که از پیش داده بود، مدل جدیدش را در آوریل ۲۰۲۴ رونمایی کرد. این خودرو چری اومودا ۷ نام دارد و یک کلاس بزرگتر از چری اومودا ۵ (یا همان فونیکس FX خودمان) است. البته رونمایی اومودا ۷ در نمایشگاه خودرو پکن صورت نگرفت و این شرکت در مقر خود واقع در شهر ووهو از محصول جدید رونمایی کرد.

به گزارش دیجیاتو، چری برای آن‌که توجه مشتریان جوان را به محصول خود جلب نماید، استیو یام که به عنوان یک طراح برجسته شناخته می‌شود را به عنوان رییس برند اومودا منصوب کرده است. نخستین محصول این برند یعنی اومودا ۵ در جلب توجه مشتریان جوان موفق عمل کرد و چری اومودا ۷ نیز با طراحی ایکس شکل، می‌تواند مورد پسند مخاطبان قرار گیرد.

چری اومودا ۷ از نظر طراحی شباهت بسیاری به اومودا ۵ دارد و همین مساله اشتراک زبان طراحی دو خودرو را نشان می‌دهد. البته جلوپنجره، ستون‌های عقب و فضای داخلی اومودا ۷ نسبت به مدل اومودا ۵ کاملا متفاوت هستند. جلوپنجره X شکل این مدل نیز باعث شده است تا محصول چری به بی‌وای‌دی تانگ شباهت داشته باشد. مدیران اومودا اعلام کرده‌اند که این کراس‌اوور جوان‌پسند در ابتدا با رنگ‌های قرمز، زرد و سبز روشن عرضه خواهد شد.

مشخصات چری اومودا ۷

ابعاد اومودا ۷ برابر با ۴۶۲۱*۱۸۷۲*۱۶۷۳ میلیمتر هستند و فاصله بین دومحور این خودرو نیز ۲۷۰۰ میلیمتر است؛ بنابراین با یک کراس‌اوور متوسط روبرو هستیم. درون کابین مدل ۷ نیز یک نمایشگر بزرگ قرار گرفته است که انتظار می‌رود قابلیت چرخش داشته باشد. این نوع از نمایشگر‌ها که با نام نمایشگر شناور شناخته می‌شوند، اخیرا در خودرو‌های جدید مورد استفاده قرار می‌گیرند. صفحه نمایش کلاستر راننده نیز از کیفیت Full HD پشتیبانی می‌کند.

نخستین نمونه‌های چری اومودا ۷، از پیشرانه هیبریدی مشابه با تیگو ۸ پرو e پلاس بهره می‌برند. این پیشرانه از ترکیب موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژر به همراه موتور الکتریکی تشکیل شده است که حداکثر ۱۵۶ اسب‌بخار قدرت و ۲۲۰ نیوتن‌متر گشتاور آزاد می‌کند. گیربکس سه سرعته DHT نیز وظیفه انتقال قدرت را در کراس‌اوور جدید چری برعهده دارد. خودروساز چینی ادعا می‌کند که مصرف سوخت ترکیبی اومودا ۷ برابر با ۴.۹۸ لیتر در صد کیلومتر است و برد نهایی آن بیش از ۱۲۰۰ کیلومتر خواهد بود. نسخه درون‌سوز اومودا ۷ نیز در آینده معرفی خواهد شد. چری تصمیم گرفته است تا با استفاده از جذابیت‌های اومودا ۷، وارد بازار‌های ایتالیا و آلمان شود. عرضه این کراس‌اوور جدید به سال ۲۰۲۵ موکول شده است.

دیگر خبرها

  • (عکس) رونمایی رسمی از چری اومودا ۷
  • (تصاویر) این خودروی چینی به جنگ تسلا می‌رود
  • (تصاویر) عجیب‌ترین خودرو‌های رزمی دوران جنگ جهانی دوم
  • اولین موتور سیکلت CNG جهان رونمایی می‌شود
  • نسل جدید خودروهای برقی چین در راه بازار
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • پس از پراید وانت نوبت به بی‌ام‌و وانت رسید!/ عکس
  • خودروهای برقی خطرناکند؟
  • آمار هولناک تلفات جاده‌ای/ زخم کیفیت خودروهای داخل درمان نمی‌شود؟
  • خودروهای برقی به سرنشینان دیگر خودروها آسیب می‌رسانند