Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@21:37:25 GMT

غار خفاشان ایران در معرض نابودی

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۳۶۳۵۹

غار خفاشان ایران در معرض نابودی

غار «کونا شم‌شم» در شمال شرقی شهرستان مرزی مریوان قرار دارد که با وسعت ۴۵۵ متری، یکی از نمونه‌های بی‌نظیر و بکر غاری کشور بوده که محل زندگی گونه‌های نادر خفاش ایرانی است.

به گزارش ایسنا، شهرستان مریوان همواره با زریوار معرفی شده و این شهر به دلیل حضور این نگین زیبای غرب کشور، مقصد سفرهای توریستی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 نکته ای که در خصوص جاذبه های توریستی و تحقیقاتی این شهرستان که تا به امروز مورد احجاف واقع شده است، ظرفیت های کوهستانی مریوان و جاذبه‌های کمتر شناخته شده آن یعنی غارهای طبیعی است که می‌تواند به عنوان یکی از مقصدهای گردشگری و تحقیقاتی مطرح شود. 

غار «کونا شم شم» یکی از این ظرفیت های استان کردستان است که در فاصله 165 کیلومتری شهر سنندج و شمال شرق شهرستان مریوان نزدیک روستای تراق تپه و در منطقه کوه چهل چشمه قرار گرفته است. غار در دل سنگ های آهکی کوه های منطقه تشکیل شده و دارای سه دهانه ورودی است که یکی از آنها به دلیل ریزش مسدود شده است.

بر اساس اعلام سایت غارهای ایران، «وسعت 455 متر و عمقی معادل صفر، غار را به محلی مناسب برای زندگی خفاش ها بدل ساخته؛ همچنین طی بررسی های به عمل آمده نمونه هایی از مواد فرهنگی از این غار کشف گردید و در بررسی های بعدی از این غار که توسط آقایان علی آذرشب (باستان شناس) و دکتر امیر ساعدموچشی انجام گرفت، تاریخی بودن این غار را تأیید کردند. همچنین نقشه غار در این بررسی تهیه و گزارش سطحی از زمین شناسی منطقه ذکر شده است.

پیشینه غار کونا  شم‌شم  مشخص نیست، اما بنا به آثار بصری غاز، می توان به قدمت بالای این غار پی برد. نکته شایان توجه در خصوص این جاذبه گردشگری بکر ماندن غار تا به امروز است. 

در خصوص وجه تسمیه غار نیز می توان گفت: «کونا» در مناطق بوکان، ارومیه، سنندج، شمال شرق کردستان عراق و قسمت هایی از مریوان به غار اطلاق می شود و «شم شم» به معنی خفاش می باشد، بر این اساس «کونا شم شم» به معنی سوراخ و حفره ای که خفاش در آن وجود دارد، اطلاق می شود. دلیل نامگذاری غار به «کونا شم شم» به دلیل وجود و حضور گونه‌های مختلف خفاش در آن است. بنا به اعلام کارشناسان در غار کونا شم‌شم گونه‌های زیبا و بسیار کمیاب از خفاش‌های تکامل نیافته مانند دم‌موشی، نعل اسبی و قهوه‌ای زندگی می‌کنند و این غار در تمام طول تاریخ محل زندگی این گونه خفاش‌ها بوده است.

طبیعی که غار «کونا  شم‌شم» در آن قرار گرفته است به دلیل آب و هوای عالی و چشم انداز بسیار زیبا می‌تواند تجربه فوق‌العاده زیبایی را برای گردشگران فراهم کند. 

هر چند مشکلی که این روزها گریبانگیر این جاذبه گردشگری شده است کم شدن آب چشمه موجود در این منطقه به دلیل کاهش بارندگی های سالهای اخیر است، اما باید توجه داشت که  به سان دیگر مناطق طبیعی که مورد بی توجهی و بی مهری انسان ها قرار گرفته است، متأسفانه غار کونا  شم شم نیز از این نوازش ها محروم نمانده و به محض ورود به غار می توان تجمع زباله در غار، نوشته‌های یادگاری بر روی دیوار غار و همچنین کندن کف غار برای پیدا کردن اشیا قدیمی را مشاهده کرد.

نکته شایان توجه اینکه برخی از افراد بعد از دیدن کونا  شم‌شم زباله‌های خود را در غار رها کرده و یا با روشن کردن آتش مشکلات جدی را برای خفاش‌ها بوجود می‌آورند امری که در کنار ایجاد سر وصدا و پرتاب سنگ یا اشیا دیگر به سمت خفاش ها، زندگی آن‌ها را مختل کرده و حتی به نابودی می کشانند. 

علاوه بر آسیب‌های انسانی وارد شده به غار کونا  شم‌شم، متأسفانه رخدادهای ناخوشایند طبیعی نیز حیات غار و موجودات داخل آن را به خطر انداخته است. کمبود بارندگی در سال‌های اخیر، شرایط آب و هوایی و پوشش گیاهی منطقه را تحت تأثیر قرار داده است. به همین علت، رطوبت منطقه کاهش یافته است. و به همین خاطر هر چه رطوبت کمتر باشد، سیر تکاملی تشکیل استالاگمیت و استالاکتیت در غار با سرعت کمی پیش خواهد رفت و حتی امکان توقف آن نیز وجود دارد. 
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام منطقه کردستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۳۶۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی نسبت به بروز آفات سن و بیماری زنگ زرد گندم هشدار داد و گفت: گندمزارهای ۱۳ استان کشور در معرض تهدید این آفات قرار دارد.

به گزارش مشرق، «سهراب سهرابی» درباره تولید و خرید گندم کشور افزود: اکنون مزارع گندم استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، چهارمحال بختیاری، خراسان رضوی، خراسان شمالی، زنجان، قزوین، کردستان، کرمانشاه، همدان، لرستان و مرکزی در معرض تهدید آفت سن و زنگ زرد قرار دارد.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: انتظار می رود کشاورزان برای مقابله با این آفت و بیماری همچون گذشته با همکاران ما در مراکز خدمات کشاورزی مشورت بگیرند تا بتوانند آنها را کنترل و مدیریت کنند.

وی گفت: در صورتی که کشاورزان با این آفات مقابله نکنند، به‌طور قطع با کاهش درآمد مواجه شده و در نهایت کاهش تولید گندم روبه‌رو می شویم.

سهرابی تصریح‌کرد: همچنین کشاورزان مزارع گندم آبی استفاده از آبیاری دوره ای را در دستور کار خود قرار دهند تا تولید با مشکل روبه‌رو نشود.

این مسوول میزان تولید و خرید گندم در سال جاری را همچون سال گذشته دانست و افزود: برآورد می شود امسال از ۶ میلیون هکتار سطح زیرکشت گندم آبی و دیم حدود ۱۳.۵ میلیون تن گندم تولید و ۱۰.۵ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شود.

به گفته وی، استان خوزستان بزرگترین تولیدکننده گندم کشور است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • نگرانی اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار + تصاویر
  • گاردین: هدف نتانیاهو اساسا غیرواقعی است
  • سنگ کیسه صفرا: علل، علائم، درمان و افراد در معرض خطر
  • لحظه حمله مار در معرض انقراض به آقای فیلمبردار در کرمان
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • تنها بازمانده دوران باستانی زمین/ عکس
  • اگر کف پای شما صاف است؛ بخوانید
  • نتانیاهو: نابودی حماس نزدیک است
  • پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند