Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالمالک شنبه زاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در راستای گشت های شبانه نیروهای یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی با همکاری مسئول محیط زیست و مسئول پایگاه بسیج طی عملیاتی در محدوده آثارتاریخی و محوطه های باستانی بخش زرین آباد دیروز یک تیم از حفاران غیرمجاز آثار تاریخی دستگیر شدند.

وی افزود: در این راستا تعداد دو نفر  دستگیر و یک دستگاه فلزیاب با ابزار و ادوات حفاری از آنان کشف و برای سیر مراحل قانونی به بخش انتظامی تحویل داده شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث فرهنگی استان با تقدیر از تلاش و همکاری شبانه روزی نیروهای یگان حفاظت اداره کل و همکاری بسیار خوب دستگاه ها و فرماندهی انتظامی شهرستانها به ویژه بخش زرین آباد و میمه شهرستان دهلران، تصریح کرد: میراث فرهنگی متعلق به عموم مردم و همه نسل هاست، بنابراین صیانت از آن تکلیف همگانی است و اسناد مشهود تمدن همین بناها و آقار فاخر ملی کشور است که بخشی از هویت و افتخارات تاریخی این سرزمین کهن است.

مدیر کل میراث فرهنگی استان افزود: برابر ماده ۵۶۲ قانون مجازات اسلامی هر گونه عمل حفاری و کاوش به قصد به دست آوردن اشیای عتیقه و آثار تاریخی ممنوع است و مرتکب به حبس از ۶ ماه تا سه سال حبس و ضبط اشیای مکشوفه و آلات و ادوات حفاری به نفع بیت المال محکوم می شود و چنانچه حفاری در اماکن تاریخی که به ثبت آثار ملی رسیده باشد، محکوم به حداکثر مجازات مقرر می شود.

مدیر کل میراث فرهنگی استان گفت: یغماگران آثار تاریخی بدانند که گشت های یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی استان به صورت مستمر از آثار تاریخی و فرهنگی حفاظت خواهند داشت که علاوه بر یگان حفاظت اداره کل، تمامی آحاد مردم و نیروهای نظامی و انتظامی و دستگاه امنیتی به صورت جد از این آثار که هویت یک کشور است حراست می کنند.

وی تصریح کرد: یگان حفاظت اداره کل در طول شبانه روز آماده دریافت هرگونه اخبار و اطلاعات و گزارشات حفاری در تمام استان می باشد و با شماره تلفن های ۰۸۴۳۳۳۸۰۰۱۵ –  ۰۸۴۳۳۳۴۱۳۱۱  آماده دریافت اخبار و گزارشات حفاری ها است.

کد خبر 4345390

منبع: مهر

کلیدواژه: حفاری غیرمجاز میراث فرهنگی ایلام خبرگزاری مهر بوشهر کرمانشاه گرگان شهرکرد بیرجند شیراز مشهد سانحه تصادف یاسوج آتش سوزی مجلس شورای اسلامی خرم آباد مواد مخدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۴۴۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبرنگاران با چشم خود اثرات فرونشست بر آثار تاریخی اصفهان را دیدند/ ترک سه انگشتی در دیوار مسجد علیقلی آقا/ آثار تاریخی اصفهان فرو می ریزد؟ (فیلم)

عصر ایران ؛ فرزانه احمدی _ یک گروه از خبرنگاران حوزه میراث فرهنگی از آثار تاریخی اصفهان بازدید کردند تا اثرات فرونشست را بر آن ببینند. یک شکاف بزرگ درست کف یکی از صحن‌های مسجد سید درست شده است که نسبت به دو سال قبل بیشتر پیش رفته است. شکاف ادامه پیدا کرده تا به جاهای دیگر مسجد هم برسد، به خصوص به سقف و دیوارها.

گزارش را اینجا ببینید

علاوه بر آن مسجد جامع عباسی و مسجد و بازار علیقلی آقا هم وضع بهتری ندارد. ترک‌ها و شکاف‌های بزرگ بر سقف و دیوار مسجدها دیده می‌شود. فرونشست در اصفهان نامتقارن است یعنی دو طرف بنا به یک اندازه در زمین فرو نمی‌رود. به همین دلیل خطر فروریختن بیشتر می‌شود.

در بعضی جاها دیوار را  طوری درگیر کرده‌ که مجبور شده‌اند وصله پیله‌اش کنند. در مسجد جامع عباسی ستون‌ها چرخیده‌اند و این می‌تواند باعث شکاف در گنبد و ریزش بنا شود.

کارشناسان فعال در این حوزه می‌گویند می‌توان با نصب دستگاه میزان تغییر در آثار را اندازه گرفت اما گویا اداره میراث فرهنگی اصفهان در این حد هم با همراهی نداشته است. این در حالی است که به گفته کارشناسان اگر نمی‌توان جلوی برداشت بی‌رویه آب را گرفت، می‌توان ایجاد شکاف و ترک را در آثار تاریخی کنترل کرد،

اما گویا مسوولان میراث فرهنگی اصفهان در این زمینه آنطور که باید تلاش نکرده‌اند. اداره میراث فرهنگی اصفهان باید بیشتر از قبل به این آثار رسیدگی کند.

سوال این است که دیوارها و سقف‌ها تا کی می‌توانند سر پا بمانند؟ هیچ کس نمی‌تواند دقیق بگوید چقدر برای نجات این آثار  وقت هست؛ برای نجات این آثار و البته نجات اصفهان. هر چقدر آب بیشتری از چاه‌ها بکشند، عمق ترک‌ها بیشتر می‌شود و زندگی در این شهر خطرناک‌تر. باز و بسته شدن زاینده‌رود هم فقط کار را بدتر می‌کند. باید این رودخانه همیشه جریان داشته باشد و جلوی برداشت‌های اضافه از رودخانه و چاه‌ها گرفته شود.

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: زاینده‌رود چند روزه به درد هیچ‌کس نمی‌خورد / همه ناراضی و معلوم نیست کی از این وضعیت راضیست (فیلم) مدیریت ناهماهنگ در زاینده‌رود/ ممکن است آبی که از دریای عمان می‌رسد به رودخانه نرود/ مدیریت یکپارچه تنها راه نجات زاینده‌رود (فیلم)

دیگر خبرها

  • دستگیری حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج
  • دستگیری باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد
  • انهدام باند حفاران غیرمجاز در ارومیه
  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در باغملک
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج دستگیر شدند
  • خبرنگاران با چشم خود اثرات فرونشست بر آثار تاریخی اصفهان را دیدند/ ترک سه انگشتی در دیوار مسجد علیقلی آقا/ آثار تاریخی اصفهان فرو می ریزد؟ (فیلم)
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • کشف فلزیاب از متخلفان در بختگان