Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-07@07:02:36 GMT

اقدام بازرسان آژانس نوعی دزدی است

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۵۳۷۹۹

اقدام بازرسان آژانس نوعی دزدی است


به گزارش خبرگزاری بسیج، در اواسط خرداد سال جاري بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي  در يك روز تعطيل و سرزده و بي سر و صدا از دانشكده ي برق دانشگاه علم و صنعت تهران و دفاتر اساتيد آن بازديد و بازرسي كردند.

 

بسيج اساتيد دانشگاه علم و صنعت تهران در بيانيه اي اين اقدام آژانس بين المللي انرژي اتمي و دست اندركاران و مسئولين ايراني ذي ربط را محكوم كردند و اين بازرسي سرزده از يك مركز علمي را مايه حقارت و شرمساري جامعه ي دانشگاهي دانستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اين نوع بازرسي سرزده از سوي آژانس بين المللي انرژي هسته اي به اجراي پروتكل الحاقي معاهده منع گسترش سلاح هاي هسته اي از سوي ايران برمي گردد كه دولت از سال هاي پيش داوطلبانه آن را اجرا مي كند و تا كنون به تصويب مجلس شوراي اسلامي نرسيده است.

 

البته طبق گفته فواد ایزدی کارشناس مسائل سیاست خارجی برخی از بندهای برجام نیز ایران را به قبول بازرسی های مختلف آژانس متعهد می‌کند.

همچنين ايران در برجام به اجراي پروتكل الحاقي موظف شده است كه بسياري از نمايندگان و كارشناسان معتقدند با خروج آمريكا از برجام و بازگشت تحريم ها و اعمال تحريم هاي جديد پايبندي ايران به اين برنامه جامع مشترك بي معني و غیر قابل  قبول است.

 

از شروع مذاكرات برجام تا كنون كه به پاره شدن آن از سوي اصلي ترين طرف مذاكره يعني آمريكا منجر شده، مسئولان دولتي از جمله اعضاي تيم مذاكره كننده هسته اي بخصوص وزير امور خارجه و رئيس سازمان انرژي هسته اي بارها تاكيد كرده اند كه ماندن ايران در برجام و پايبندي به تعهدات تا زماني ادامه خواهد داشت كه ساير اعضاي معاهده برجام به تعهدات خود عمل كنند و تحريم هاي قبل و يا تحريم جديدي عليه ايران اعمال نشود.

 

بعد از بدعهدي آمريكا و خروجش از برجام و تهديد و اقدام پيش زمينه اي به تحريم هاي جديد عليه ايران از جمله دستور شمارش معكوس منع خريد نفت از ايران و خروج يكی پس از دیگری شركت هاي غربي و اروپايي از ايران، اما مسئولان دولتي هم در عمل و هم در سخن مواضع خود را تعديل كرده و به اجراي برجام بدون آمريكا تن دادند.

 

ماندن ايران در برجام بدون آمريكا از سوي مقامات بلند پايه نظام و خود دولت منوط به ضمانت اجرايي از سوي سه كشور اروپايي است كه در روابط با ايران سابقه‌ي خوبي ندارند.

 

براساس اجراي پروتكل الحاقي و تاکید در برجام مبنی بر لزوم اجرای این پروتکل توسط ایران، آژانس بين المللي انرژي هسته اي مي تواند به صورت سرزده و غير سرزده از تمامي مراكز هسته‌اي و غير هسته اي كشور بازديد كند.

 

آمريكا از برجام خارج شد و تحريم هاي ظالمانه را بيش از پيش در دستور كار قرار داد.

شركت هاي اروپايي پشت سر هم زير قراردادهاي خود با ايران زدند و سران سه كشور اروپايي صراحتا اعلام كردند كه نمي توانند تحريم هاي آمريكا در برابر ايران را ناديده گرفته و مقابل آن بايستند.

 

اساتید و دانشجویان بسیجی دانشگاه علم و صنعت و جامعه علمی کشور پس از اطلاع موخر از بازرسی پنهانی سازمان انرژی اتمی نسبت به آن واکنش نشان دادند.

 

 

بیانیه اعتراضی بسیج اساتید دانشگاه علم و صنعت

بسیج اساتید دانشگاه علم و صنعت با متوجه شدن نمونه‌برداری و بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از این دانشگاه با صدور بیانیه‌ای که در ذیل خلاصه آن آمده است این اقدام را محکوم کردند.

( با کمال تأسف مطلع شدیم که اخیراً بازرسان آژانس اتمی (IAEA) در اقدامی گستاخانه و البته دزدانه به دانشگاه علم و صنعت ایران وارد شده و بیشرمانه به بازرسی و تفتیش آزمایشگاه‌هایی یکی از دانشکده‌ها پرداخته و با دستمال‌های خاص خود نمونه‌برداری انجام داده‌اند. مسلماً این اقدام، تحقیری بزرگ و بی‌سابقه برای جامعه علمی و دانشگاهی و ملت عزیزمان می‌باشد و تحمل غصه و درد آن بسی دشوار است. قطعاً اگر اساتید، دانشجویان و کارکنان غیور دانشگاه قبل از زمان بازرسی از آن مطلع شده بودند، به هیچ وجه اجازه چنین اقدامی تجاوزکارانه‌ای را نمی‌دادند و به هر نحو ممکن مانع آنها می‌شدند.)

 

اساتید دانشگاه: اقدام بازرسان آژانس نوعی دزدی است

در همین خصوص خلج استاد دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو ضمن انتقاد از حضور مخفیانه بازرسان آژانس انرژی اتمی در این دانشگاه و نمونه برداری از آزمایشگاه‌های برق اساتید، گفت: حقیقت این است که ما هم از حضور مخفیانه بازرسان آژانس غافلگیر شدیم، چون در این رابطه با هیچ استادی هماهنگی نشده بود.

استاد دانشگاه علم و صنعت افزود: بازرسان آژانس نقشه تمام اتاق‌های اساتید دانشگاه علم و صنعت را در اختیار داشته‌اند با این حال سوال این است که چه کسی این نقشه‌ها را به آن‌ها داده است.

خلج با بیان اینکه این بازرسی محرمانه بوده و قرار نبوده کسی مطلع شود و ما نیز به صورت اتفاقی متوجه موضوع شدیم، گفت: تمام اساتید از این اقدام ناراحت هستند چرا که در هر حال وقتی یک استاد متوجه شود در یک روز تعطیل درب آزمایشگاه محل کار او باز شده طبیعی است که باید ناراحت شود. از نظر ما این اقدام بازرسان آژانس نوعی دزدی است.

وی با بیان اینکه در دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه علم و صنعت چند وقتی است که بخشی با عنوان نماینده تام الاختیار دانشگاه در حوزه هسته‌ای شکل گرفته، افزود: همین مقام که از طرف معاونت پژوهشی منصوب شده دو نامه خطاب به اساتید نوشته مبنی بر اینکه هر کاری که انجام می‌دهند و با بحث هسته‌ای ارتباط دارد آن را اعلام کنند که مورد بررسی قرار بگیرد تا دانشگاه مشمول بازدید‌های دوره‌ای آژانس بین المللی هسته‌ای نشود. در هر حال با استناد به این نامه می‌توان فهمید آژانس هسته‌ای بازدید‌های دوره‌ای از دانشگاه‌ها انجام می‌دهد و این عجیب است.

استاد دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت گفت: سوال این است که آیا در دانشگاه به عنوان یک فضای عمومی که در آزمایشگاه‌ها به روی همه باز است قرار است یک استاد و دانشجو بمب اتمی بسازند یا کار هسته‌ای در سطح بالا انجام دهند و یا با این امکانات محدود قرار است چه کار عجیبی صورت بگیرد که آن‌ها شک کنند.

خلج افزود: مفهوم این بازرسی‌ها این است که ما باید کار‌های عادی خودمان را هم اطلاع بدهیم و نگران باشیم البته بحث‌هایی مطرح بود که اگر ایران پروتکل الحاقی را بپذیرد بازرسان می‌توانند در هر زمان و مکانی که خواستند اقدام به بازدید کنند و این در مورد دانشگاه اتفاق خیلی بدی است.

 

بسیج دانشجویی: فصل جدیدی در دیپلماسی ذلت گشوده شد

بسیج دانشجویی 8 دانشگاه بزرگ تهران در نامه ای خطاب به وزیر علوم نوشتند: (در روز‌های اخیر، فصل جدیدی در دیپلماسی ذلت گشوده شد. متاسفانه بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی و به عبارت دقیق‌تر جواسیس سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه طی اقدامی متعرّضانه قسمت‌هایی از دانشگاه علم و صنعت ایران، از جمله دانشکده‌ی مهندسی برق را تحت بازرسی و نمونه برداری قرار دادند! این اقدام بدون اطلاع دانشگاهیان و همچنین با مشایعت برخی اساتید فتنه گر داشگاه تحقق یافته است.

در صورت تکرار چنین اتفاقی در این دانشگاه و سایر فضا‌های دانشگاهی و تحقیقاتی کشور، دانشجویان در برخورد انقلابی با عوامل جاسوس کوچکترین مصلحتی را مد نظر قرار نخواهند داد(.

 

 

واکنش توئیتری به  بازرسی آژانس بین المللی انرژی اتمی از دانشگاه علم و صنعت:

 

دکتر فواد ایزدی رئیس گروه آمریکا شناسی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران گفت: در سال ۹۴ بنده در مصاحبه‌ای گفتم طبق بند‌های مندرج در برجام می‌توانند از دانشگاه‌های ما بازرسی کنند که به تازگی شاهد اولین بازرسی پنهانی بودیم. بعد از دانشگاه علم و صنعت نوبت به بازرسی از دانشگاه شهید بهشتی است.

 

 

 اما سوال اينجاست كه با همه اين تفاسير چه کسانی و با چه منطقي به بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي اجازه بازديد و نمونه برداري از مراكز غير هسته اي داده‌اند؟

 

با توجه به تعبیر قاطع رئیس جمهور روحانی در کتاب امنیت ملی و دیپلماسی هسته‌ای که به صراحت نوشته اند  بازرسان آژانس بین المللی هسته ای جاسوس هستند و همینطور سابقه بازرسي هاي مجامع بين المللي بخصوص آژانس از كشورهايي همچون عراق و ليبي و شناسايي مراكز نظامي و زيرساختي آن ها جهت تكميل اطلاعات در  تسهیل حملات نظامي و همچنين سوابق دلخراش ترور دانشمندان هسته اي ايران آيا اجازه ي اين بازرسي هاي يواشكي در پوشش اجراي پروتكل الحاقي و برجام از مراكز علمي و دفاتر نخبگان دانشگاهي جاي اشكال ندارد و سرمايه ها و منافع و منابع ملي ما را تهديد نمي كند ؟!

 

آيا با همه ي خصومت ها، تهديدها و بدعهدي هاي طرفين غربي اجازه ي دسترسي به اطلاعات دانشگاهي و حريم خصوصي جامعه علمي به عزت ايران و ايراني  خدشه وارد نمي شود؟

 

آيا اين روند ادامه خواهد داشت و قرار است بسياري از مراكز علمي و غير هسته اي ايران بازرسي شود ؟

 

اگر اين اقدام منطق و استدلال دارد و با قوانين موجود تعارضي ندارد چرا در سكوت كامل خبري و به صورت پنهاني انجام شده است؟

مگر رئيس جمهور محترم به كرار تاكيد ندارند كه "محرمانه نداريم" و بايد مردم در جريان امور قرار بگيرند؟!

 

تا كي قرار است ايران به تعهدات خود پايبند باشد و به بند بند معاهدات ديكته شده ي غربي حتي داوطلبانه عمل كند و در مقابل تهديد و تحريم دريافت نمايد؟

آيا مسئولين در شرايط كنوني از آزمون حفظ عزت و اقتدار در برابر خون شهدا بخصوص شهدای گرانقدر علمی و هسته‌ای و ديدگان ملت سرافراز و تاريخ سربلند ايران اسلامي نمره قبولي خواهند گرفت؟

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۵۳۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازتاب حضور گروسی در ایران در رسانه‌های بین‌المللی

آغاز نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ایران پس از تنش‌های منطقه‌ای اخیر و حضور مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای سوژه گمانه‌زنی بعضی رسانه‌ها شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، خبرگزاری چینی شینهوا نوشته است که محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را در چارچوب پادمان و ان‌پی‌تی (منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای) را اعلام کرد. شینهوا همچنین به دیدار گروسی با وزیر خارجه کشور اشاره کرده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران ابراز امیدواری کرد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نقش مستقلی در برنامه هسته‌ای تهران ایفا کند. رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیش از این برای شرکت در این کنفرانس و همچنین دیدار با مقامات ایرانی وارد ایران شد. محمد اسلامی ابراز امیدواری کرد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تحت تأثیر «نفوذ و فشارهای سیاسی» خارجی علیه برنامه هسته‌ای ایران قرار نگیرد.

او افزود: «همان‌طور که گزارش‌های آژانس گواهی می‌دهد، بازرسی از تأسیسات هسته‌ای ایران در سال گذشته ۲۲ درصد از بازرسی‌های جهانی آژانس را به خود اختصاص داده است در حالی که ظرفیت نصب شده این کشور ۳ درصد ظرفیت جهانی بوده است که در تاریخ بی‌سابقه بوده است.»

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران از کارزار تبلیغاتی رسانه‌ای و جنگ روانی علیه برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران انتقاد کرد و دسترسی جهانی به تأسیسات آن همان‌طور که در اساسنامه آن تصریح شده فراهم است که به همه کشورها اجازه استفاده از علم و فناوری هسته‌ای به شیوه‌ای عادلانه داده است.

اسلامی با بیان اینکه ایران نیز مانند بسیاری از کشورها، فناوری هسته‌ای خود را توسعه خواهد داد، گفت که سازمان انرژی اتمی برای تولید انرژی پاک و پایدار تلاش‌های سریعی برای برای این منظور انجام می‌دهد.

وی تاکید کرد که سازمانش تولید ۲۰ هزار مگاوات برق از طریق انرژی هسته‌ای تا سال ۲۰۴۱ را در دستور کار خود قرار داده است.

خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که انتظار می‌رود گروسی در اولین کنفرانس بین‌المللی علوم و فناوری هسته‌ای ایران سخنرانی کند. گروسی آخرین بار در مارس ۲۰۲۳ به کشور سفر کرد و با مقامات ارشد از جمله رئیس جمهور ابراهیم رئیسی دیدار کرد.

به گفته این وبگاه خبری، تنش‌ها بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از زمان شکست توافق برجام بارها شعله‌ور شده است و تلاش‌های میانجی‌گری اتحادیه اروپا تاکنون برای بازگرداندن واشنگتن به توافق و هم برای وادار کردن تهران به پایبندی مجدد به مفاد توافق شکست خورده است. سال گذشته، ایران طی مذاکرات غیررسمی با ایالات متحده سرعت غنی‌سازی اورانیوم خود را کاهش داد، که به عنوان یک اقدام نمایش حسن نیت تلقی شد. بازدید گروسی فرصتی برای تبادل نگرانی‌های دو طرف فراهم خواهد کرد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس درباره نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ایران نوشته است که بازدید مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سایه تنش‌های شدید ناشی از جنگ رژیم صهیونیستی در غزه رخ می‌دهد.

گروسی در ماه‌های گذشته چندین بار اظهارات غیرمسئولانه‌ای در خصوص برنامه‌ی هسته ایران کرده است، به‌خصوص اینکه آژانس نمی‌تواند تضمین کند ترکیب سانتریفیوژها در آبشار غنی‌سازی تغییری کرده‌اند یا نه و ایران به اندازه کافی اورانیوم غنی‌سازی داده که چندین بمب هسته‌ای بسازد.

گروسی در شبکه اجتماعی ایکس درباره دیدارش با حسین امیرعبداللهیان نوشت که وی «یک سری اقدامات عملی» برای احیای بیانیه مشترک سال گذشته، اعتمادسازی و افزایش شفافیت پیشنهاد داد. گروسی پس از سفر به اصفهان به وین بازمی‌گردد، جایی که قصد دارد اخبار جدیدی را در اختیار خبرنگاران قرار دهد.

در نخستین روز کنفرانس اصفهان، محمد اسلامی تاکید کرد که همکاری با آژانس و پایبندی به معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای «در رأس سیاست‌ها و راهبرد جمهوری اسلامی است.»

آسوشیتدپرس در پایان با اشاره به عملیات وعده صادق و تلاش رژیم صهیونیستی برای پاسخ به آن در اصفهان نوشته است که برنامه تسلیحات هسته‌ای اسرائیل که به‌طور گسترده توسط کارشناسان شناخته شده است، مانع حمله ایران نشد. اکنون کارشناسان به‌طور فزاینده‌ای پیشنهاد می‌کنند که ایران ممکن است پس از یک حمله بزرگ به خاکش به دنبال ساخت بمب برود.

کد خبر 751295

دیگر خبرها

  • بازتاب حضور گروسی در ایران در رسانه‌های بین‌المللی
  • در دیدار گروسی و باقری چه گذشت؟
  • نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای آغاز به کار کرد
  • درباره سفر رافائل گروسی به ایران؛ مدیریت بحران، محتمل‌ترین نتیجه سفر
  • درباره سفر رافائل گروسی به ایران؛ ماموریت دیپلماتیک مدیرکل آژانس در روزهای طوفانی منطقه/ مدیریت بحران؛ محتمل ترین نتیجه سفر
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • بررسی ابعاد سفر گروسی به ایران/ حل چالش موضوع بازرسان/ خنثی‌سازی سیاست هدفمند تبلیغاتی
  • مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به اصفهان سفر می‌کند
  • مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به اصفهان می‌آید