Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@16:49:54 GMT

دهستان‌های فارس به شوره‌زار تبدیل شد

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۶۲۲۶۱

دهستان‌های فارس به شوره‌زار تبدیل شد

نماینده استان فارس در شورای عالی استان‌ها گفت: شرایط فعلی بحران آب در استان فارس منجر به تبدیل شدن دهستان‌های این استان به شوره‌زار شده است.

 به گزارش ایمنا، علی قاسمی با بیان اینکه استان فارس سرشار از آثار فرهنگی با ارزش است و چهار اثر آن ثبت بین‌المللی شده است، اظهار کرد: این در حالی است که این استان هنوز آزادراه ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به موقعیت شهرستان ارسنجان افزود: ارسنجان با حدود ۴۵ هزار نفر جمعیت در شمال شرقی شیراز قرار دارد و جزو محدود شهرستان‌های کشور است که بعد از ربع قرن هنوز بخش‌های اداری آن کامل نشده و مردم مجبور هستند از ۵۰ کیلومتر آن طرف‌تر برای آن انجام کارهای ساده اداری به مرکز شهر مراجعه کنند.

فقر مطلق در حال حاکم شدن است

عضو شورای شهرستان ارسنجان با اشاره به اینکه به علت خشکسالی‌های اخیر، فقر مطلق در حال حاکم شدن است، افزود:  مردم گاها با موتورسیکلت و وسایل دیگر برای انجام کارهای اداری به شهر می‌آیند، اما به علت نبود جاده‌های مناسب و ایمن در سراسر استان، بالاخص شهرستان ارسنجان، اتفاقات ناگواری می‌افتد.

وی تصریح کرد: سرانه کشتارهای جاده‌ای در شهرستان ارسنجان در همه کشور رتبه اول را دارد.

قاسمی اضافه کرد: تعداد افرادی که در محور ارسنجان به مرودشت در ۱۵ سال اخیر جان خود را از دست داده‌اند، از شهدای هشت سال دفاع مقدس این شهرستان بیشتر است. براساس آماری که من گرفته‌ام تاکنون این جاده ۲۰۰ کشته داده است، به نظر می‌رسد در میان کشته‌شدگان شمار روستائیان بیشتر است. متاسفانه جاده بسیار باریک و خطرناک بوده و به جاده مرگ معروف است.

وی یکی دیگر از معضلات بزرگ این شهرستان را نبودِ بیمارستان خوانده و گفت: فقط یک بیمارستان که امکاناتش در حد یک درمانگاه است، در شهرستان وجود دارد. با تلاش‌های نماینده‌ی شهرستان در مجلس ردیف بودجه‌ای برای ساخت یک بیمارستان اختصاص یافته‌، اما هنوز ساخت آن به جایی نرسیده است.

پزشکان اینجا نمی‌آیند

نماینده استان فارس در شورای عالی استان‌ها با انتقاد از کمبود امکانات پزشکی در استان فارس افزود: در برخی از شهرستان‌ها که امکانات سخت‌افزاری پزشکی هم وجود دارد، خود پزشکان حاضر نیستند به شهرستان‌های دوردست بیایند. من نمی‌دانم این سیاست از کجا نشات می‌گیرد، اما پزشکان کمی حاضر می‌شوند در این مناطق فعالیت کنند.

وی با بیان اینکه مساله بعدی بحران خشکسالی‌ همه‌گیر است، افزود: در دهستان شوراب، کشاورزی به صفر رسیده و زمین تبدیل به برهوت و شوره‌زار شده است. کشاورزان برای دریافت تسهیلات و کمک مالی باید از مسیر بوروکراسی شدید اداری عبور کنند، اکثر روستائیان بدهی‌های سنگین به بانک‌ها دارند و نمی‌توانند برای بانک ضمانت تهیه کنند و بسیاری از بانک‌ها خانه‌های روستایی را به عنوان ضمانت نمی‌پذیرند.

قاسمی ادامه داد: از سوی دیگر خانه‌های روستائیان بعضاً فاقد سند مالکیت است و نمی‌توانند از تسهیلات بانکی استفاده کنند، همین موارد مهاجرت روستائیان به شهر را افزایش داده است.

رکوردی در از دست دادن منابع آبی

وی با بیان اینکه این  شهرستان در کل کشور رکوردار "از دست دادن منابع آبی" است، گفت: آبِ سفره‌های زیرزمینی، در ۲۵ سال گذشته به طور متوسط، سالیانه  دو متر و ۱۵ سانتی‌متر افت داشته است. این امر به خاطر چاه‌های غیرمجاز نیست، ارسنجان یک شهرستان ویژه بوده و متاسفانه به غیر از بارندگی و ذخایر قدیمی، ورودی دیگری برای آب ندارد. در شهرستان فرونشست زمین بسیار گسترده بوده که همین نشان دهنده افت آب است.

نماینده استان فارس در شورای عالی استان‌ها  افزود: در دهستان شوراب سفره‌های آب زیرزمینی به صورت کلی از بین رفته‌اند و در یک روستا در این دهستان فقط سه چاه فعال وجود دارد. طرح "نَکاشت" به علت کمبود بودجه مسکوت ماند و دولت نتوانست با پرداخت حقوق مردم، مانع برداشت آب‌های زیرزمینی توسط آنها شود و اوضاع وخیم‌تر شد.

وی با انتقاد از اینکه با وجود شرایط نامساعد در دهستان، شوراب در تقسیمات کشوری جزو دهستان‌های برخوردار به حساب می‌آید، گفت: از بودجه سه درصدی که مناطق محروم از آن بهره می‌برند به این دهستان سهمی تعلق نمی‌گیرد درحالی‌که به خصوص در زمینه آب آشامیدنی، با مشکل شدید روبرو هستند.

قاسمی با بیان اینکه علاوه بر کمیت، کیفیت آب نیز بسیار تنزل پیدا کرده است، افزود: میزان نمک در آب افزایش پیدا کرده و مزه آن شور است. خشکی دریاچه بختگان روی شهرستان تاثیر بسیار منفی‌ای گذاشته است و شوری و تلخی آب افزایش پیدا کرده و با معضل ریزگردها هم مواجه شده‌ایم.

وی با بیان اینکه ارسنجان یکی از زیربخش‌های حوزه آبریز  بختگان است، گفت: دریاچه بختگان با چهار شهرستان دارای مرز مشترک است، متاسفانه هیچ اقدامی برای بختگان انجام نمی‌دهند. حداقل در مورد دریاچه ارومیه صحبت می‌کنند، اما از احیای دریاچه بختگان هیچ صحبتی نمی‌شود. دریاچه بختگان یکی از پنج تالاب اصلی و دومین تالاب بزرگ کشور است، اما خشک شده و هیچکس به دادش نمی‌رسد.

سرطان دومین عامل مرگ و میر در ارسنجان است

وی با اشاره به مشکلات زیست محیطی که در این منطقه وجود دارد، افزود: مشکلات زیست محیطی در این منطقه بسیار زیاد است، طوفان ریزگرد از دریاچه بختگان بلند می‌شود و برای ما تبدیل به معضل شده است. از سوی دیگر سرطان دومین عامل مرگ و میر در شهرستان ارسنجان است.

نماینده مردم ارسنجان در شورای اسلامی استان فارس افزود: به طور متوسط در کشور از بین هزار نفر  چهار نفر مبتلا به سرطان هستند. در دهستان علی‌آباد که در حوزه دریاچه بختگان قرار دارد، با شش هزار نفر جمعیت، حدود ۲۷ مبتلا به سرطان وجود دارد. این آمار سنگین بوه و از میانگین کشوری بالاتر است.

عضو شورای عالی استان‌ها با اشاره به معضل بیکاری در روستاییان به علت تعطیل شدن کشاورزی افزود: اشتغال روستاییان دامپروری است یا آنکه به صورت کارگر فصلی کار می‌کنند. تعداد زیادی از آنها را می‌بینیم که صبح‌ها در میادین شهر به انتظار کار نشسته‌اند و بعضا هم کسی به سراغشان نمی‌آید.

وی ادامه داد: شهرستان ارسنجان براساس قوانین جزو مناطق ممنوعه ورود اتباع خارجی (افغانستان) محسوب می‌شود، اما آنها به صورت قاچاقی زندگی و کار می‌کنند و در این شرایط بی‌آبی بعضا دیده می‌شود که کشاورزی می‌کنند.

قاسمی با بیان اینکه این شهرستان توانسته جلوی شکار غیرقانونی گوزن را بگیرد، گفت: خوشبختانه قطع درختان و شکار بی‌رویه کاهش یافته‌ است. دیگر با پدیده آتش زدن مزارع در این بخش از استان روبه رو نیستیم، اما هنوز در شهرستان‌های پاسارگاد و مرودشت این مسئله وجود دارد و قانون هوای پاک را زیر پا می‌گذارند.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شورای عالی استانها شیراز فرونشست زمین اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۶۲۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ هزار سامانه خورشیدی در فارس راه اندازی می شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،حمیدرضا جلایر افزود: از ابتدای اجرای طرح بهره‌گیری از ظرفیت سامانه‌های خورشیدی درسال ۹۵ تاکنون، ۹۴۳ سامانه خورشیدی مختص مشترکان با توان تولیدی ۶۳۰۰ کیلووات با سرمایه‌گذاری افزون بر هزار و پانصد و هفتاد و پنج میلیارد ریال توسط بخش خصوصی در شهرستان‌های استان فارس نصب و راه‌اندازی شده است.
وی با بیان اینکه شهرستان فسا با احداث ۱۰۰ سامانه، شهرستان بختگان با ۷۸ سامانه و شهرستان اقلید با ۷۱ سامانه خورشیدی بیشترین تعداد نصب سامانه‌ها را در میان سایر شهرستان‌های استان فارس دارند، گفت: متوسط میزان تابش این استان بین ۲هزار تا ۲۲۰۰ کیلو وات ساعت بر مترمربع در سال است که این میزان تابش برای نیروگاه‌های خورشیدی مناسب است.
معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق فارس منبع انرژی پاک، دسترسی آسان، عدم ایجاد آلودگی صوتی و حمایت دولت را از جمله مزیت‌های سامانه‌های خورشیدی برشمرد و تصریح کرد: این سامانه‌ها طول عمر مفید ۲۰ ساله داشته و با شستشوی حداقل ماهی یکبار می‌توان بازدهی آنان را افزایش داد.
جلایر، درباره شرایط راه‌اندازی سامانه‌های خورشیدی در استان فارس هم اظهار داشت: داشتن انشعاب برق به نام متقاضی در محل مورد تقاضا برای نصب نیروگاه خورشیدی، مراجعه به سایت شرکت توزیع نیروی برق استان فارس برای ثبت نام و ارسال درخواست، امکان صدور مجوز برای همه تعرفه‌های خانگی، تجاری، صنعتی و کشاورزی و امکان اتصال نیروگاه متقاضی با کنتور مستقل به شبکه برق از جمله شرایط برای نصب سامانه خورشید‌ی در استان فارس است که متقاضیان می‌توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر به نشانی www.satba.gov.ir مراجعه کنند.

دیگر خبرها

  • بارش شدید باران بهاری در دهستان بنادک سادات +فیلم
  • تجلیل از مقام معلمان در سپیدان
  • اولین نماز جمعه در «فرومد» اقامه شد
  • افتتاح بزرگترین درمانگاه خیریه روستایی کشور با حضور معاون رييس جمهور/همت ۱۰۰ میلیارد تومانی خیرین
  • تجلیل از مقام معلمان در بوانات
  • حوزه انتخابیه مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد
  • انتخابات دور دوم مجلس در حوزه انتخابیه مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد
  • فرمانداری نائین به فرمانداری ویژه تبدیل شد
  • ۵ هزار سامانه خورشیدی در فارس راه اندازی می شود
  • پرونده ٢ شهرستان استان یزد در حال پیگیری برای تبدیل به فرمانداری ویژه