Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-26@04:10:45 GMT

امام جمعه شیراز: احزاب پشتوانه فکری قوی ندارند

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۶۶۰۷۸

امام جمعه شیراز: احزاب پشتوانه فکری قوی ندارند

به گزارش ایرنا آیت‌الله لطف‌الله دژکام، شنبه در دیدار با تشکل‌ها و جریان‌های مختلف اصولگرای فارس در شیراز بیان داشت:
احزاب باید برای نگاه حزبی خود، جاذبه ایجاد کنند تا طرفداران بیشتری داشته باشند.
وی افزود: باید برتری تفکر را در عرصه اندیشه اثبات کنیم و این موضوع با زور میسر نیست، بلکه همه باید در مشی خود بازنگری کنیم تا درون مجموعه‌ خود، حرف حقمان را به صورت درست توجیه کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


امام جمعه شیراز، از همه احزاب و گروه‌های مختلف درخواست کرد که فضایی برای اندیشه‌ ورزی در باره چارچوب‌های تفکری خود ایجاد کنند.
آیت الله دژکام گفت: در نظامی که بر مبنای مردم سالاری دینی است، باید راه ‌حل برای حل مشکلات جامعه ارایه شود و در عرصه انتخابات، ارایه طریق ها و راه حل ها رای آورد در حالیکه چهره‌ها به میدان می آیند تا رای آورند و هر کس‌ فیلم تبلیغاتی او زیباتر باشد، رای می آورد و این موضوع تقصیر همه ما، احزاب و جریانات سیاسی است.
وی، با اشاره به اینکه نامزد‌های انتخابات گذشته چیزی به عنوان راه حل نداشتند، بیان کرد: این مملکت مشکل دارد، همگان باید برای حل این مشکلات تلاش کنیم و به جوانان نخبه میدان دهیم تا به دنبال راه حل باشند.
امام جمعه شیراز ادامه داد: ائمه جمعه باید فراتر از یک حزب باشند، یعنی حضور سیاسی‌ اجتماعی داشته باشند لیکن وابسته به یک حزب نباشند تا بتوانند فراتر بیندیشند و پدرانه همه احزاب را جذب کنند.
آیت الله دژکام در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: ما به اشتباه اصولگرا را در برابر اصلاح‌ طلب قرار داده‌ایم و اصلاح‌طلبی را رفرم دانستیم در حالیکه اصلاح‌ طلبی مفهومی منفی نیست و با اصولگرایی قابل جمع است.
وی بیان کرد: رفرم اروپایی که نظیر آن در ایران نیز هست به معنای تغییر تدریجی در مبانی فکری جامعه به جای انقلاب است و این نوع تغییر که در راستای از بین بردن ارزش های اصیل دینی است، مشکل دارد، اما خود تغییر خوب است به ویژه اگر هدف آن بازگشت به ارزش ها باشد.
امام جمعه شیراز ادامه داد: اصلاح به معنای رفرم با اصلاحی که در قرآن آمده است، بسیار فرق دارد.
آیت الله دژکام با اشاره به اینکه اصلاح‌ طلبی اروپایی به هم ریختن ارزش‌های الهی و دینی است، بیان داشت: قرآن بر نوعی از اصلاح ‌طلبی تاکید می‌کند که هدف آن سامان دادن به ارزش‌هاست و اصولگرایی با اصلاح‌طلبی نوع دوم تجمیع می شود.
نماینده ولی فقیه در فارس افزود: باید دید آنهایی که در پی اصلاح هستند چه شیوه ای را دنبال می کنند اگر دلسوزند و به دنبال بهتر شدن اوضاع در جهت ارزش های الهی هستند، بدون تردید با ما همراهند و نباید در این زمینه نگرش ما سطحی باشد.
آیت الله دژکام، بازاندیشی در تفکر اصولگرایی و اصلاح طلبی را ضروری دانست و بیان داشت: حکمت عملی باید بسط داده شود و در بطن و درون انقلاب اسلامی رشد کند و برای دنیا حرف داشته باشد و این موضوعی است که همه احزاب به آن نیاز دارند.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه امروز همه گروه‌ها به آسیب‌ شناسی وضعیت سیاسی، ‌اجتماعی کشور پرداخته‌اند، گفت: در مساله آسیب‌ شناسی بین طیف‌های مختلف سیاسی اصولگرا و اصلاح ‌طلب فرقی نیست، و در واقع تفاوت ما در شناخت آسیب‌ها زیاد نیست، بلکه تفاوت این 2 جریان و گفتمان سیاسی در راه حل‌ها، راهبردها و نحوه حل مشکلات است.
آیت الله دژکام اظهار داشت: در زمینه ارایه راه ‌حل بسیار ضعیف هستیم زیرا کشور ما اکنون نیاز به آسیب شناسی ندارد بلکه به ارایه راه حل نیاز دارد و در این فضای محدودی که از نظر ذهنی ایجاد کردیم فرصت اندیشیدن به راه حل وجود ندارد.
نماینده ولی فقیه در فارس همچنین بر ارایه راهکارهای علمی، عملی در همه زمینه ها و اقناع مردم تاکید کرد.
نماینده ولی فقیه در فارس ادامه داد: خداوند دل‌ها را به سمت حرف حق می‌آورد اما ما هم وظایفی داریم و همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند پیروزی نزدیک است، به شرطی که وظایمان را به خوبی انجام دهیم.
آیت الله دژکام تاکید کرد: ما باید برای آینده جهان نظریه‌ پردازی سیاسی کرده و آن را صادر کنیم.
7375 /6118
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 جامعه رهبر معظم انقلاب قرآن گروه های مختلف نماینده ولی فقیه جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۶۶۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌ریزی‌ها به سمت ایجاد هماهنگی میان فعالان اجتماعی پیش رود

ایسنا/فارس نماینده ولی فقیه در استان فارس بر ضرورت ایجاد هماهنگی میان فعالان اجتماعی تأکید کرد و گفت: باید به نحوی برنامه‌ریزی شود که فعالان اجتماعی هماهنگ شوند و به جای تقابل کردن و مرتب گلایه کردن به همکار مجموعه برای حل مسئله تبدیل شوند.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام امروز، ۶ اردیبهشت‌ماه در دیدار با قادری، رئیس سازمان بهزیستی کشور و معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در شیراز برگزار شد، دو نکته در رابطه با فعالیت‌های سازمان بهزیستی متذکر شد که باید مدنظر قرار گیرد و افزود: باید به مردم و نوع کسانی که با بهزیستی سروکار دارند خدمت ارائه شود و یکسری خدمت‌ها تعریف شده است و در سراسر دنیا هم این‌طور مسائل تعریف شده و خدمت ارائه می‌شود.

وی افزود: سوالی که مطرح است این که در سطح دنیا ما نسبت به وضعیت خدمت‌رسانی به جامعه هدف کجا قرار داریم؟ به نظر می‌رسد در کشور ما سیاه‌نمایی زیادی در این زمینه می‌شود البته نیازها کم نیست اما باید فکری برای قضیه سیاه‌نمایی انجام دهیم، یعنی بعضی از خدمات ما اگر وضع خوبی دارد به نوعی اطلاع‌رسانی مناسب و هنرمندانه شود وگرنه همان اطلاع‌رسانی تبدیل به نقطه ضعفی می‌شود که دشمن از آن استفاده می‌کند و این برنامه‌ای است که به صورت عمومی همه درگیر آن هستیم و هر کس در بخش خود باید وظایفش را انجام دهد.

آیت‌الله دژکام بیان کرد: نکته دیگر این است که آیا ما در زمینه ارائه خدمات از نظر سبک، کیفیت و چگونگی ارائه الگوی مربوط به کشور خود را داریم که متفاوت با نوع خدماتی که در دنیا ارائه می‌شود، باشد؟ در این مسئله دغدغه بیشتری وجود دارد زیرا در قسمت اول می‌توان آمار دهیم و بررسی کنیم اما اینکه ما چه الگویی برای خدمات بهزیستی داریم موضوعی است که نمی‌توان از هیچ جای دنیا الگو گرفت و این مربوط به فرهنگ اسلامی و ایرانی خود ما است.

امام جمعه شیراز یادآور شد: برای کشور ۸۰ میلیونی و امت بیش از یک میلیاردی الگو می‌خواهیم و اینکه می‌گوییم امروز کار نسبت به فضای مدینه زمان پیامبر(ص) تفاوت دارد و باید کار زیاد انجام دهیم برای همین است. مسئله کلان شهر و مسائل اجتماعی کلان شهر به نوعی جدید است البته نمی‌گوییم تک تک مسائل نظیر نداشته است اما اینکه در یک شهر چند میلیون نفر به هم مرتبط می‌شوند یک موضوع جدید می‌آفریند که می‌خواهیم به حل آن بپردازیم.

وی با بیان اینکه در شهرسازی دچار مشکل هستیم، گفت: در شهرهای بزرگ در یک مجموعه آپارتمانی ۱۰۰۰ واحد کنار هم هستند اما هیچ‌کدام به هم ربط ندارند و هر کس در واحد خود برای خود زندگی می‌کند، در حالی که در زمان قدیم در کوچه و محله تا چندین خانه آن طرف‌تر همدیگر را می‌شناختند اما امروزه این ارتباطات از غرب رسوخ کرده و به همان شکل در کشور ما شکل گرفته است و در این جامعه که یکسری بیماری‌های اروپایی به آن سرایت کرده است و یکسری مشکلات خودمان داشتیم واقعا الگو دادن و کار کردن آسان نیست.

آیت‌الله دژکام با تأکید بر اینکه باید تلاش بیشتری در این زمینه انجام شود، افزود: شاید بگوییم در یک جامعه جوان هستیم، یعنی از نظر تحولات اجتماعی برای نظام و انقلاب ما دیر نشده است و تحول اجتماعی یک دوره طولانی است اما واقعا به سمت یک الگوی اسلامی پیش می‌رویم یا خیر. لذا درخواست می‌شود بر روی این مسئله تمرکز بیشتری شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: به عنوان مثال برخی نهادها بر روی الگوی مسجدمحوری و محله‌محوری کار کرده‌اند و هدف این بود که پاسخی به این قضیه دهند اما در این مسیر بسیار عقب هستیم.

وی ادامه داد: این انتقاد به همه اقشار و نهادها وارد است که آیا متناسب با الگوی اسلامی ایرانی خود هستیم؟ نقش‌آفرینی روحانیون در این مجموعه باید چگونه باشد؟ امروز وارث پیامبر(ص) کیست؟ در اینجا نقش روحانی چطور تعریف می‌شود؟ چطور باید در مسجد تراز آخوندی به کار گیریم؟ از این‌گونه سوالات زیاد است و در این جهت کار بر روی زمین مانده زیاد داریم.

آیت‌الله دژکام در عین حال بر ضرورت حل مسائل با آرامش تأکید کرد و افزود: وقتی مشکلی پیش می‌آید قبل از آنکه در سخنرانی عمومی و خطبه بگویم معمولا با مدیران مربوطه صحبت می‌کنم و انتظار ارائه راه حل دارم و این‌گونه مدیر مربوطه را برای حل مسئله درگیر می‌کنم نه اینکه کاری کنیم که مدیر احساس کند در تقابل و به دنبال ضربه زدن به او هستیم.

نماینده ولی فقیه در استان فارس تأکید کرد: باید به نحوی برنامه‌ریزی شود که فعالان اجتماعی هماهنگ شوند و به جای تقابل کردن و مرتب گلایه کردن به همکار مجموعه برای حل مسئله تبدیل شوند و اگر کار را به اینجا برسانیم یک کلید مناسب برای حل مشکلات خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه توقعات جدید درست نکنیم و با توجه به توانمندی دولت جلو رویم، گفت: همه کار را گردن دولت نگذاریم و بقیه کنار روند و نوع ارائه خدمات باید به گونه‌ای باشد که خیلی توقع اضافه نکنیم. باید مردم را به خدا وصل کنیم و بعد به عنوان اینکه بنده خدا هستیم کاری که از دستمان برمی‌آید را انجام دهیم، البته خدا کار را انجام می‌دهد اما متأسفانه این احساس در کارهای کارشناسی ما نیست و بسیار اداری شده‌ایم و همین مسئله باعث می‌شود توقع روزافزون باشد و پاسخگویی به اندازه توقعات نباشد و همیشه نارضایتی وجود دارد.

آیت‌الله دژکام با طرح این سوال که امروز شکرگزاری کجای زندگی ما قرار دارد، افزود: این موضوعات مهم است که باید بر روی آن‌ها کار شود و به شکلی کارگاه‌های آموزشی برگزار شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت ایجاد هماهنگی میان فعالان اجتماعی
  • آیت‌الله مهمان‌نواز یک روحانی ولایت‌مدار و بصیر بود
  • برنامه‌ریزی‌ها به سمت ایجاد هماهنگی میان فعالان اجتماعی پیش رود
  • پیام تسلیت امام‌جمعه و استاندار کرمانشاه در پی درگذشت امام جمعه سابق جوانرود
  • سرفصل خدمات انقلاب اسلامی به معنویت و انسانیت اختصاص یابد
  • منادی شفاف سازی در تولیت
  • مازندران نیازمند قطار محلی و آزادراه ساحلی است
  • آیت الله نورمفیدی در گردهمایی ائمه جمعه منطقه یک: فضای محتوایی نماز جمعه نباید وارد فضای جناحی و گروهی شود
  • گرد همایی منطقه‌ای ائمه جمعه منطقه یک کشور در گلستان
  • گرد همایی منطقه ای ائمه جمعه منطقه یک کشور در گلستان