Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله اداره‌های مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که کوچک‌ترین تخطی و لغزش در هرکدام از بخش‌های آن ضربه غیرقابل جبرانی به عرصه فرهنگ و کتاب خواهد بود.

بر اساس این گزارش، اعطای مجوز به آثار و انتشار آن و در ادامه توزیع هر کتابی باید با مجوز این بخش از ارشاد صورت گیرد؛ در غیر این صورت اثر منتشره یا توزیع شده غیرقانونی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا اخیرا کتابی در حوزه ترجمه و برای گروه سنی کودک و نوجوان توزیع شده بود که حاوی مطالب مستهجن، اروتیک و غیر اخلاقی بود. این کتاب با بررسی و ورود به موقع وزارت ارشاد از کتابفروشی‌ها جمع شد. ترویج بی‌بندوباری و ارائه مطالب غیراخلاقی در هر عرصه برای هر گروه سنی خلاف قانون است. بنابراین دقت نظر خصوصا در نشر آثار کودک باید مورد تاکید اداره کتاب ارشاد باشد.

اینکه این اثر به چه نحو مجوز گرفته باید بررسی شود، اما ورود به موقع مدیر اداره کتاب و شخص وزیر ارشاد در راستای برخورد با این‌گونه آثار قابل تقدیر است؛ چرا که هدف اول ممیزی کتاب حمایت از مخاطب است؛ به نحوی که مطلب مفید و ارزشمند به وی ارائه شود.

خبرگزاری فارس از درج نام کتاب و بخشی از متن آن معذور است، اما آنچه در مسئله سند 2030 از سوی مسؤولان نظام جمهوری اسلامی ایران مدنظر قرار گرفت و به خوبی با آن مقابله شد، شاید با این مسأله بی‌ارتباط نباشد. ارائه هر مطلب غیراخلاقی در حوزه کتاب هم باید به جد مورد توجه باشد. 

سند 2030 صراحتا هر نوع تربیت دینی و الهی را خلاف حقوق بشر تلقی می‌کند، ولی آموزش جنسی با عنوان بهداشت برای کودکان را جزو حقوق کودکی می‌داند که حتی به بلوغ جنسی نرسیده است و عملاً آموزش را ذیل یک ایدئولوژی دیگر قرار می‌دهند.

* مدیر اداره کتاب: به مردم خیانت نخواهیم کرد

محمدجواد مرادی نیا مدیر اداره کتاب وززارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس درباره این موضوع اظهار داشت: به نظرم برگ ها یا اوراق کتاب هم جایی مثل کلاس درس مدرسه یا دانشگاه است و بایستی برای آن حرمت قائل شد . صفحات کتاب جای پرده دری و بی عفتی و الفاظ رکیک نیست. کتاب را نباید به دینامیتی تبدیل کرد و زیر پایه های خانواده گذاشت، کتاب ابزار ترویج خیانت و بد عهدی در عرصه خانواده و جامعه نیست، کتاب محل آموزش فحش های چارواداری و مستهجن نیست، کتاب محل تراوش افکار بیمار گونه ای نیست که سلامت اخلاقی کودکان و نوجوانان پاک را به مخاطره اندازد.

وی اعلام کرد: کتاب جایگاهی برای تبادل آرا، افکار و اندیشه هاست. کتاب ابزاری برای انتشار و انتقال دانسته ها، تجارب و دانش بشر است. از کتاب باید برای ترویج و تکامل و رونق بخشیدن به ادبیات بهره گرفت نه این که آن را به ضد خود تبدیل کرد. عقل و انصاف و قانون اینها را می گوید و ما در وزارت ارشاد به آن پایبندیم ؛ ما سلیقه‌های مختلف را محترم می شماریم اما در محدوده و چهارچوب قانون ؛ این امانتی است که مردم بر دوش دولت نهاده‌اند و ما به آن خیانت نخواهیم کرد.

به هر روی در بخش ترجمه و با وجود کثرت آثاری از این دست باید مراقبت بیشتری کرد تا خوراک مسموم به فرزندانمان نرسد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۷۰۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصائب یک واردات موسیقایی/ رایزنی با ارشاد اقدام با صمت!

جلال ذکایی مدیر برگزاری دومین نمایشگاه صنعت موسیقی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ضمن ارایه توضیحاتی درباره روند فعلی واردات ساز به کشورمان بیان کرد: بعد از برگزاری اولین نمایشگاه صنعت موسیقی در سال گذشته با موضوع بسیار مهمی مواجه شدیم که طی سال های اخیر در برگیرنده مشکلاتی شده و فعالان این عرصه را با ملاحظاتی روبه‌رو کرده است. در این چارچوب از سال ۱۳۹۷ سازهای موسیقی بر اساس تقسیم بندی چهارگانه کالاهای وارداتی در قانون مقررات صادرات و واردات کالاها، در دسته کالاهای لوکس قرار گرفتند که همین موضوع دل نگرانی هایی را به وجود آورد. این در حالی است که از سال ۱۴۰۰ هم ماجرای واردات سازهای خارجی به دلیل قرار گرفتن در فهرست کالاهای قاچاق که هزینه های ارزی هم دارد، ممنوع اعلام شد. شرایطی که در همان دوران نیز با مشکلاتی روبه‌رو شد و اگر بخواهم مصداقی اشاره ای داشته باشم، موجب توقیف حجم زیادی از ساز در گمرک شد که متاسفانه به نتیجه هم نرسید. شاید در برخی موارد چنین استنباط شود که موضوع واردات ساز ایراد و اشکال شرعی دارد اما تا آنجا که بنده اطلاع دارم، ابزار و ادوات موسیقایی مشکل شرعی ندارند که براساس این تعریف بخواهیم مانع ورود کالا به کشور شویم.

وی تصریح کرد: به اعتقاد بنده در این سال ها در حوزه واردات ساز به کشور «خلط مبحث» اتفاق افتاده و به دلیل همین فرآیند، موضوع واردات ساز با چالش بسیار سختی مواجه شده که طبیعتا برافزایش قیمت سازهای خارجی نیز تاثیرهای چشمگیری باقی می گذارد. ضمن اینکه باید به نکته مهمی هم توجه کنیم که بسیاری از ارکسترها و مجموعه های دولتی و غیردولتی با همین ابزار و ادوات کار می کنند که اگر ماجرا به همین ترتیب هدایت شود بی تردید به سمت مستهلک شدن سازها و گران تر شدن آنها می رویم که طبیعتا در آینده ای نزدیک لطمات زیادی را به فرآیند فروش و نظام اقتصادی موسیقی ایران خواهد زد.

مدیر برگزاری دومین نمایشگاه صنعت موسیقی در ادامه صحبت های خود از آغاز رایزنی های خود با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت صنعت، معدن و تجارت در این زمینه خبر داد و گفت: چندی پیش با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جلسه ای داشتم و در همان جلسه موضوع بازنگری در روند واردات ساز را مطرح کردم که این ماجرای ممنوعیت ساز حداقل مورد بررسی و بازنگری دوباره قرار گیرد. حتی در این زمینه نامه نگاری هایی هم در قالب گزارش های تخصصی به واسطه تلاش معاونت امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با معاونت توسعه تجارت خارجی وزارت صمت انجام گرفت تا این موضوع ضمن بررسی‌های تخصصی در حوزه سازمان توسعه تجارت ایران مورد بازنگری قرار گیرد.

ذکایی در بخش دیگری از صحبت های خود تاکید کرد: امروز فرآیند فروش ساز، فرآیند مرسومی است که در حال انجام است اما موضوع واردات غیرقانونی و موضوعاتی که در این گفت‌وگو به آن اشاره داشتم آسیب بسیار فراوانی به نظام اقتصادی موسیقی ایران به ویژه حوزه فروش سازهای غیرایرانی وارد کرده است. شرایطی که هم در حوزه های مالیاتی هم در حوزه گران شدن بی رویه سازها و موارد مشابه، فرآیند فروش ساز در ایران را وارد بحران جدی کرده است. طبیعتا در همین شرایط آن دسته از هنرجویان علاقه‌مند موسیقی که به لحاظ مالی هم آنچنان سرمایه ای ندارند، نمی توانند با قیمت مناسب ساز مناسب خریداری کنند.

وی در پایان گفت: قطعا در حال حاضر مهم‌ترین مرجعی که می تواند نسبت به حل مشکلات موجود مساعدت‌های لازم را به عمل آورد، وزارت صمت است چرا که در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نامه نگاری‌ها و پیگیری‌ها انجام گرفته و حتی من در جریان هستم که این نامه نگاری در چندین نوبت به وزارت صمت ارایه شده است. به همین منظور از دست اندرکارانی که به نوعی در تسهیل موانع این حوزه نقش موثری دارند، تقاضا می‌کنم تصمیمات جدیدتری را برای بهبود شرایط اتخاذ کنند تا تمامی دست اندرکاران صنعت موسیقی با روال منطقی و معقول به واردات ادوات موسیقی دسترسی داشته باشند.

کد خبر 6097870 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • رفع ۳۲ مورد حادثه انسداد فاضلاب درپی بارندگی‌های اخیر ایلام
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • نجات جان مصدوم با اقدام به موقع کارشناس اورژانس مهریز
  • رفع ۳۲ مورد حادثه انسداد و پس زدگی فاضلاب در شهر ایلام
  • مصائب یک واردات موسیقایی/ رایزنی با ارشاد اقدام با صمت!
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • افزایش اعتبار بن دانشجویی در نمایشگاه کتاب
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان
  • ورود آب به برخی منازل در اهواز/ ادامه جمع‌آوری آبگرفتگی خیابان‌ها
  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت