Web Analytics Made Easy - Statcounter

«ترجمان صبح» با نگاهی به اشعار محمدرضا شفیعی کدکنی به تازگی از سوی نشر پژوهش روزگار منتشر شد. این اثر تلاش دارد تا با زاویه‌ای جدید، سروده‌های این شاعر را مورد بررسی قرار دهد. ۲۴ تير ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۰ فرهنگی ادبیات و نشر نظرات

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، «ترجمان صبح»، نوشته بشیر علوی با نگاهی به اشعار محمدرضا شفیعی کدکنی براساس نقد عاطفه و همسویی آن با صور خیال از سوی انتشارات پژوهش روزگار منتشر و روانه بازار نشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کتاب بعد از مقدمه، به پنج فصل و یک نتیجه تقسیم شده است. فصل اول زندگی‌نامه شفیعی کدکنی و فصل دوم بررسی عاطفه و محورهای آن است. چگونگی نگاه شفیعی در اشعارش به عاطفه که اصلی‌ترین پیام و رکن اصلی شعر است، گویای حرکت و تفکر شعری وی است.نویسنده در فصل سوم صور خیال و بن‌مایه‌ها را مورد بررسی قرار داده، تشبیه، استعاره، تشخیص، نماد و ... از جمله صنایع ادبی است که در این فصل مورد بررسی قرار گرفته است. فصل چهارم این کتاب که می‌شود آن را نقطه ثقل اثر دانست، به بررسی صورخیال و گونه‌های آن در شعر شفیعی کدکنی می‌پردازد. بومی‌گرایی ایماژها، نوع فعل و کارکرد آن در پویایی تصاویر، نوع ایماژ و پویایی و ایستایی شعر، اغراق در شعر شفیعی کدکنی و ... از جمله موضوعاتی است که در ذیل این فصل مورد بررسی و پژوهش قرار گرفته است. فصل نهایی کتاب نیز به میزان همسویی محورهای عاطفه اختصاص دارد.

هدف اصلی از تألیف این کتاب، معرفی نوعی نقد و تعریف خوانشی دیگر از متون معاصر است که با رویکرد به شعر محمدرضا شفیعی کدکنی صورت گرفته است. غفلت از همسویی یا عدم همسویی محورهای گوناگون شعر، در مطالعات متون معاصر به وفور دیده می‌شود و این نوع خوانش از متون، دریافته است که در صورت عدم همسویی محورهای اصلی مانند صورخیال و عاطفه، پیام متن منسجم و سامان یافته، ارایه نمی‌شود. پژوهش‌های شعرشناسی در دو دهه اخیر در شعر معاصر، سیر و سوق تفسیری و توصیفی یافته است و برای باز تولید خوانش‌های سالم و حساب‌شده از شعر معاصر، نیاز است که به نگاه‌هایی مانند پیوند عناصر اصلی شعر به همدیگر توجه شود. در نقد عاطفه و همسویی صورخیال با آن، ذات شعر در مرکز قرار می‌گیرد و از هر منبع دیگری مانند شاعر و علایق و سلیقه‌های وی اجتناب ورزیده می‌شود. این نقد از ابراز دیدگاه‌های پراکنده خودداری می‌کند و متن را در مسیری واحد که از پایه‌های اصلی درک و شناخت امروزی ما از متن‌شناسی است، قرار می‌دهد. در پژوهش‌های اخیر دلبستگی بسیار به روش‌ها و گونه‌های صورخیال سبب شده تا پژوهش‌های متن‌شناسی در بهترین حالت از بررسی و گردآوری مؤلفه‌های زبانی و ادبی ایماژها آن سوی‌تر نرود و به ارایه آمار و شمارگان تکراری بسنده کند.

علوی در مقدمه این کتاب آورده است: دکتر شفیعی کدکنی خود شاعر تأثیرگذاری است. کتاب‌های شعر او؛ زمزمه‌ها، شبخوانی، از زبان برگ،‌ مثل درخت در شب باران، از بودن و نبودن، بوی جوی مولیان، هزاره دوم آهوی کوهی، در کوچه باغ‌های نیشابور و ... همه آثاری هستند که تأثیر بسیار بر اندیشه‌های شاعران معاصر نهاده است.

... چگونگی نگاه شفیعی در اشعارش به عاطفه که اصلی‌ترین پیام و رکن اصلی شعر است، گویای حرکت و تفکر شعری وی است. هرچه عاطفه قوی‌تر و محسوس‌تر باشد، ماندگاری و دایره نفوذ شعر بیشتر و وسیع‌تر است. تمامی شعرهایی که در اذهان و خردهای جمعی انسان‌ها ماندگار شده‌اند همگی دارای عاطفه‌ای سرشار و متعالی هستند. عاطفه نگاه شاعر به جامعه و محیط پیرامون خود است. تمامی احساس‌هایی که شاعر به جامعه اطراف خود دارد، از جمله عواطف انسانی یا غیر انسانی، ابعاد یا بخش‌های عاطفه را تشکیل می‌دهند و همه این مسائل از دو حالت پایدار و ناپایدار بیرون نیست. ایجاد یک شعر نیک محصول عملکرد عاطفه خوب است، هرچه سطح عاطفی در یک شعر قوی‌تر باشد، به همان اندازه نیز میزان تأثیرگذاری شعر بالا می‌رود. ...

«ترجمان صبح» در 390 صفحه و در شمارگان هزار نسخه از سوی نشر پژوهش روزگار روانه بازار کتاب شده است.

انتهای پیام/

R1013197/P1013197/S4,35/CT1 واژه های کاربردی مرتبط کتاب و ادبیات

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کتاب و ادبیات کتاب و ادبیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۷۳۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گم‌شدن دخترک کلاله‌ای/جستجو در روز سوم، اثری از «یسنا» نشد

۴۰۰ نیروی داوطلب مردمی و عضو هلال احمر، بالگرد، پاراموتور، هلی شات و سگ‌های زنده‌یاب در تلاش هستند تا خبری از یَسنای گمشده پیدا کنند؛ اما با گذشت چهار روز اثری از این دختر کلاله‌ای یافت نشده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، حوالی ظهر روز یکشنبه خانواده " یسنا" که در اراضی زراعی کلاله مشغول کار بودند؛ متوجه غیبت دختر بچه ۴ ساله خودشان می‌شوند. جستجو و تکاپوی آن‌ها برای یافتن این دخترک بی‌نتیجه مانده و موضوع را با اضطراب فراوان به مراجع انتظامی، دهیاری و بخشداری اطلاع می‌دهند
استمداد بخشداری کلاله از هلال احمر سبب می‌شود تا چند گروه جستجو به روستای "یلی بدراق" اعزام شوند. مزارع و علفزار‌های سرسبز منطقه مملو از نیرو‌های بومی و داوطلب و اعضای هلال احمر می‌شود و تلاش‌ها تشدید می‌شود.

چندین قلاده سگ زنده یاب، پاراموتور کادوکوپتر و هلی شات، بالگرد و صد‌ها نیروی انسانی گستره‌ای به وسعت چند صد هکتار را جستجو می‌کنند. امدادگران از شهرستان‌های مراوه تپه، گنبد کاووس و مینودشت برای تقویت جستجو به کلاله اعزام می‌شوند. به رغم همه تلاش‌ها تاکنون هیچ اثری از یسنا یافت نشد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر گلستان در گفتگو با خبرنگار دانشجو اظهار کرد: پس از اطلاع از گم شدن این دختر ۴ ساله، در سه روز گذشته به طور متوسط با ظرفیت حدود ۲۰۰ نیروی مردمی و عضو جمعیت هلال احمر عملیات جستجو در گستره‌ای به شعاع ۵۰۰۰ متر از محل گم شدن این دختر آغاز شده است.


قاسم غریب آبادی ادامه داد: علاوه بر جستجوی انسانی، چندین قلاده سگ زنده یاب و تیم هلی شات هلال احمر در منطقه مستقر است و تلاش‌های مستمری ادامه می‌دهد.


وی گفت: پیش از ظهر امروز و با حضور بالگرد سازمان جمعیت هلال احمر چندین سورتی پرواز جستجو، در منطقه انجام شده ولیکن موفقیتی حاصل نشد.


غریب آبادی تاکید کرد: اعضای هلال احمر تا آخرین لحظه در محل استقرار دارند و بر اساس تصمیمات شورای تامین یا شورای مدیریت بحران شهرستان کلاله اقدامات لازم را اجرایی می‌کنند.

گفتنی است گم شدن سها رضانژاد کوهنورد قائمشهری در جنگل‌های جهان نما، مفقودی معین شریفی در جنگل‌های کردکوی و گم شدن پیرمرد ۸۵ ساله اهل شوش در شهرستان علی آباد کتول از جمله مهم‌ترین اتفاقات مرتبط با گمشدگی در استان گلستان طی چند سال گذشته است که ضرورت دارد نهاد‌های متولی نسبت به تقویت زیرساخت‌ها و تجهیزات لازم برای عملیات‌های جستجو اقدام کنند.

شهرستان کلاله در ۱۳۰ کیلومتری شرق گرگان قرار دارد.

دیگر خبرها

  • عرضه دو تک نگاری خبرنگار ایرانی از افغانستان در نمایشگاه کتاب
  • پایان جشنواره ملی "شعر کودک و نوجوان رضوی" در همدان 
  • روایت خسروپناه از سجایای اخلاقی محمدرضا سنگری
  • نکوداشت محمدرضا سنگری در دزفول
  • اعضای شورای علمی مسابقات ملی مناظره دانشجویی منصوب شدند
  • انتشار نماهنگ زیبای نامه‌ای برای تو +فیلم
  • انتصاب عاطفه خادمی به‌عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور
  • ۱۳ کتاب پرفروش شعر در نمایشگاه کتاب
  • گم‌شدن دخترک کلاله‌ای/جستجو در روز سوم، اثری از «یسنا» نشد
  • عاطفه خادمی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شد