Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر گفت: برای افق ۱۴۰۴ برنامه تولید ۱۷۲ هزار مترمکعب شیرین سازی آب دریا برای استان بوشهر تدوین شده و رقم ۵ درصدی فعلی، به بیش از ۴۰ درصد افزایش می‌یابد.

به گزارش جنوب نیوز، شاهپور رجایی با بیان اینکه بحران آب کل دنیا و ایران را در برگرفته است اظهار داشت: کاهش بارش باران و ادامه خشکسالی‌ها مشکلات آبرسانی در بخش کشاورزی و شرب را افزایش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه  استانهای همجوار بوشهر محل تامین آب شرب استان  هستند تصریح کرد: شرایط مشابه و حتی بدتربه لحاظ کاهش بارندگی، منابع سطحی و زیرزمینی استان بوشهر را تحت الشعاع قرار داده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای  استان بوشهر، رودخانه شاپور کازرون را تامین کننده  بخشی از آب آشامیدنی استان بوشهر دانست و خاطر نشان کرد: این رودخانه که بخشی از تامین آب استان بهویژه در شهرستان دشتستان را به عهده دارد  اکنون آبدهی آن 90 درصد کاهش  یافته است.

رجایی با اشاره به اینکه  سد کوثر در استان  کهگیلویه و بویر احمد تامین کننده بخش دیگری از  آب آشامیدنی استان بوشهر است تصریح کرد: وضعیت بارندگی در استان کهگیلویه و بویراحمد کاهش چشمگیری یافته است.

وی از ادامه کاهش بارندگی‌ها در استان خبرداد و خاطرنشان کرد: منابع آبی که بخش شرب و کشاورزی  استان بوشهر را پوشش میدهند به شدت تحت تاثیر کاهش بارندگیها قرار گرفتهاند و پیش بینی میشود این کاهش بارشها ادامه داشته باشد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر با بیان اینکه انباشت خشکسالی در کوتاه مدت جبران نمی‌شود گفت:باید بپذیریم که در شرایط کم آبی به سر میبریم و استانهای همجوار نیز منابع محدودی برای تامین آب دارند.

رجایی با اشاره به برنامه فعالیت استان برای عدم وابستگی به یک منبع محدود افزود: در دو دهه پیش، استان بوشهر برای تامین آب شرب به منابع کازرون متکی بود و بخشی نیز از طریق چاههای محلی تامین می‌شد.

وی افزود: برای آب شرب استان نخستین تدبیر، تامین آب از منابع مختلف در دهه گذشته بود که با سرمایه‌گذاری چندهزار میلیاردی دولت، خط کوثر به عنوان یکی از بزرگترین طرحهای آبرسانی کشور افتتاح شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر با بیان اینکه  خط آبرسانی کوثر60 درصد از آب خود را به استان بوشهر اختصاص میدهد تصریح کرد: تعداد زیادی از شهرستانهای این استان، به ویژه در خط ساحلی استان از این منبع برخوردار می‌شوند.

رجایی، شیرین سازی آب دریا را مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: برای افق 1404 برنامه ریزی 172هزارمترمکعب شیرین سازی آب دریا برای استان بوشهر صورت پذیرفته و رقم 5 درصدی فعلی، به بیش از 40 درصد افزایش می‌یابد.

وی افزود:این رقم ضمن جبران کمبود تامین آب از منابع قبلی، افزایش نیاز آبی استان به سبب رشد جمعیت و افزایش صنایع را نیز از این محل تامین می‌کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر با اشاره به سه منبع تامین آب شهرستان دشتستان افزود: بخش مرکزی برازجان و سعد آباد و بخشی از شبانکاره از طریق خط کازرون، بخشی از شبانکاره طریق خط کوثر و منطقه بوشکان و بخش ارم نیز از منابع محلی تامین آب  هستند.

رجایی خاطرنشان کرد: با برنامه ریزی انجام شده در بخش ارم و بوشکان، استفاده بهینه از منابع محلی و افتتاح چند سد کوچک در دستورکار تامین آب این منطقه قرار گرفته است.

وی افزود: با افتتاح سد تنگ ارم، امکان عملیاتی شدن خط انتقال آب از این منبع برای تامین آب آشامیدنی فراهم می‌شود و مراحل عملیاتی آن نیز در حال انجام است که با تکمیل آن، بخشی از آب شهر تنگ ارم در افق کوتاه مدت تامین می‌شود.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر از کاهش بارندگیها  و تحت تاثیر قرار گرفتن تامین آب از خط کازرون خبرداد و بیان کرد: چشمه ساسان  کازرون تقریبا به طور کلی خشکیده است کهکشاورزی و آب شرب منطقه را نیز دچار مشکلاتی کرده است.

رجایی ضمن عذرخواهی از مردم دشتستان بابت نارسایی در تامین آب شرب این شهرستان افزود: دو راهکار فوری برای حل مشکل، در دستورکار جدی قرار دارد که قسمت نخست آن ساماندهی برداشتها از رودخانه شاهپور است.

وی تاکید کرد: تمام تلاش مدیران آب منطقه ای فارس، شهرستان کازرون و مدیران وزارت نیرو بر ساماندهی برداشتها از این رودخانه است تا آب بیشتری به استان بوشهر انتقال پیدا کند.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر راهکار دوم در تامین آب دشتستان را تغییر منابع تامین آب برخی از شهرستان‌های دیگر استان و اختصاص آن به شهرستان دشتستان دانست.

رجایی خاطرنشان کرد: علاوه بر طرحهای اضطراری در نظر گرفته شده، مجوز ساخت دو آب‌شیرین‌کن برای تامین آب شرب شهر آبپخش و روستاهای اطراف و شهرهای دالکی و وحدتیه و روستاهای همجوار بخش شبانکاره و سعدآباد از وزارت نیرو اخذ شده است.

رجایی افزود: آب‌شیرین‌کنهای مذکور بر روی رودخانههای شاپور و دالکی مستقر می‌شود و قابلیت شیرین سازی آبهای لب شور را دارند.


منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۷۳۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، مصطفی میلانی با اشاره به ظرفیت بالای اصفهان در زمینه مواد و ساخت، نقش ستادهای معاونت علمی به‌ویژه ستاد مواد را حمایت از فناوری‌های اولویت‌دار کشور عنوان کرد و افزود: تجاری‌سازی، تأمین مالی، ارتباط سازی بین شرکت‌ها با ارگان‌های دولتی و اطلاع‌رسانی د ستاوردهای فناوری از جمله اقدامات ستاد در جهت توسعه فناوری‌های حوزه مواد و ساخت است.

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به برگزاری نشست‌های نخبگانی و استفاده از ظرفیت‌ها و پیشنهادهای فعالان این حوزه اشاره و خاطرنشان کرد: ستاد مواد آمادگی دارد تا با برگزاری جلسات و رویدادهای تخصصی، در راستای رفع مشکلات شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گام بردارد.

تأکید بر اهمیت شیرین‌سازی آب و توسعه سرامیک‌های پیشرفته

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته، شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی، توسعه سرامیک‌های پیشرفته، تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی و جلوگیری از خام‌فروشی را از جمله اولویت‌های ستاد برشمرد.

میلانی تصریح کرد: با توجه به خشکسالی‌های اخیر، فناوری‌های شیرین‌سازی آب از اهمیت بالایی برخوردار هستند و ستاد مواد آماده است تا از طرح‌های فناورانه در این زمینه حمایت کند.

همچنین وی بر آمادگی ستاد برای تسهیل فرآیند تأمین مالی، ضمانت قراردادها و پذیرش ریسک فناوری‌های نوین تأکید کرد و همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان شهرک برای توسعه فناوری‌های مواد و ساخت را خواستار شد.

اصفهان، قطب توسعه فناوری‌های مواد و ساخت کشور

وی در ادامه با اشاره به حضور شرکت‌ها و مراکز فناور متعدد در اصفهان، گفت: استان اصفهان به لحاظ زیرساخت‌های صنعتی و تحقیقاتی و ظرفیت نیروی انسانی متخصص، یکی از قطب‌های اصلی کشور در حوزه فناوری‌های مواد و ساخت محسوب می‌شود.

میلانی افزود: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان یکی از موفق‌ترین مراکز رشد و پارک‌های فناوری کشور، نقش مهمی در توسعه فناوری‌های پیشرفته مواد و ساخت ایفا می‌کند و ستاد مواد آمادگی دارد تا با حمایت از شرکت‌های مستقر در این شهرک، زمینه تجاری‌سازی دستاوردهای فناورانه آنها را فراهم آورد.

لزوم توجه به مدیریت پسماندها و پساب‌های صنعتی

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته با تأکید بر اهمیت مدیریت پسماندها و پساب‌های صنعتی، گفت: با توجه به تعدد صنایع مادر همچون فولاد، پتروشیمی و نیروگاه‌ها در اصفهان، لازم است تا فناوری‌های مربوط به مدیریت، تصفیه و بازیافت پسماندها و پساب‌های صنعتی در اولویت قرار گیرد.

به گفته وی، ستاد مواد علاوه بر حمایت‌های مالی، آماده است تا با برقراری ارتباط میان شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع، زمینه تجاری‌سازی و اجرای طرح‌های فناورانه در حوزه مدیریت پسماند را تسهیل کند.

میلانی در پایان بر لزوم تقویت زیست‌بوم نوآوری و فناوری در استان اصفهان تأکید کرد و مشارکت همه دستگاه‌ها و سازمان‌های متولی را در این زمینه خواستار شد.

کد خبر 6090203 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • دریا باید محور توسعه و برنامه ریزی استان بوشهر قرار گیرد
  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است
  • حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • تأمین آب آشامیدنی روستای کهن دژ در بخش ناغان
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی در صنعت دریا
  • تامین نیاز آبی ۴ شهر و ۳۷ روستا در بستک
  • تامین آب آشامیدنی روستای کهن دژ
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا
  • آب آشامیدنی روستای کهن دژ در شهرستان کیار تامین شد
  • پایان کف‌سازی و دفع آب‌های سطح ۹۰ درصد بافت تاریخی بوشهر