Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس خانه صنعت و معدن استان یزد گفت: کارفرما به دنبال استثمار کارگر نیست اما وظیفه ذاتی او حل مشکل بیکاری بجای دولت نیست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، چندی پیش دبیر اجرایی خانه کارگر استان یزد اعلام کرد 90 درصد از قراردادهای کارگری در استان موقت بوده و کارگران استان امنیت شغلی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ارتباط با این سخنان رئیس خانه صنعت و معدن استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدآوا گفت: متاسفانه بهره وری پایین نیروی کار در کشور ما یکی از دلائل مهم عدم رقابت پذیری و کیفیت پایین بعضی از تولیدات داخل می باشد. اینکه بعضی کارگران ما بدلیل نداشتن قرار دادهای طولانی مدت و عدم احساس تعلق به کارگاه و احساس عدم امنیت شغلی، انگیزه کافی برای کار ندارند خوب نیست اما باید توجه داشت از طرف دیگر اکثریت کارفرماهای یزدی نیز دچار بهره وری پایین نیروی کار هستند و متاسفانه بدلیل کمبود و نقص آموزه های فرهنگی، اگر قراردادهای کار رسمی شود این وضع بدتر نیز می شود.

قراردادهای رسمی انگیزه کارگر را کم می کند

علی اکبر کلانتر یکی از دلایل پایین بودن کیفیت تولیدات داخلی را پایین بودن بهره وری نیروی کار دانست و اظهار داشت: قراردادهای موقت دارای اشکالات زیادی برای کارگر و کارفرما است اما راه مرتفع کردن این اشکالات، رسمی شدن نیست، به هر حال در قرار داد موقت، کارگر تا حدودی در فضای رقابتی قرار می گیرد و بالاجبار برای حفظ شغلش تلاش می کند تا کاری که به او محول شده را درست انجام دهد. اما در قراردادهای رسمی، انگیزه کارگر برای تلاش و انجام صحیح کار کم می شود.

 

وی با بیان این که اشتغال کارگران در یک فضای رقابتی، به نفع تولید ملی، کارفرما و هم قشر کارگری است اذعان داشت: نیروی انسانی خوب مهمترین سرمایه کارفرماست و کارگران ما مثل خانواده ما هستند که بدون وجود آنها تولیدی اتفاق نمی افتد، همانطور بدون دو ضلع دیگر این مثلث یعنی سرمایه و مدیریت تولیدی نخواهیم داشت تنها یک تولید با کیفیت و اقتصادی است که منفعت آن به کارگرو کارفرما می رسد. 

کلانتر تصریح کرد: مسلما کارفرما به این ضلع مهم مثلث یعنی نیروی کار نیاز دارد و این که چه شخصی یا چه نامی کار را انجام دهد برای او تفاوتی نمی کند بلکه انجام صحیح کار مهم است.

کارفرماها هم از انعقاد قراردادهای موقت ناراضی هستند

این صنعتگر اذعان داشت: در کشورهای توسعه یافته نظیر آلمان و ژاپن ساعت کار مفید و بهره وری نیروی کار و راندمان خیلی بیشتر از ایران است، در نتیجه این منافع متقابل، هم کارفرما سود بهتری از سرمایه گذاری می برد و هم با کمال میل حقوق بیشتری به کارگر می دهد لذا در این چرخه کارگر درآمد بیشتری دارد، راضی تر است و بهتر کار می کند و محصول بهتری نیز تولید می شود. 

وی با بیان این که کارفرما هم از انعقاد قراردادهای موقت راضی نیست و این روش برای کارفرما هم مشکلاتی ایجاد کرده، ادامه داد: این حمایت غیر اصولی از کارگر نه تنها دوستی نیست بلکه نوعی دشمنی نا آگاهانه است.

کلانتر گفت: راه رفع مشکل امنیت شغلی کارگران، انتقال فشار به کارفرما نیست بلکه باید با ایجاد یک نهاد تامین اجتماعی پیشرفته که بتواند در وقت خودش ازکارگر حمایت کرده، منافع او را به درستی تامین کند و ترس  تهیه معاش خانواده برای کارگر تبدیل به کابوس نشود، مسئله را بطور صحیح حل کرد.

رئیس خانه صنعت و معدن یزد ادامه داد: در کشورهای توسعه یافته سازمان های تامین اجتماعی حمایت های صحیحی از کارگر دارند یعنی در عین حال که کارگر مشکلی از نظر تامین مالی ندارد اما بعد از بیکار شدن در مورد علت اخراجش مواخذه می شود علاوه بر این موظف به گذراندن دوره های فنی و حرفه ای است تا آموزش های لازم را ببیند، همچنین کارگر اخراج شده برای اشتغال دوباره، نیاز به رضایت نامه از کارفرمای قبلی دارند. متاسفانه سیستم های حمایتی ما در ایران به درستی طراحی نشده اند و کارگر در زمان بیکاری با مشکلات فراوانی روبرو است.

حل مشکل بیکاری وظیفه بخش خصوصی نیست

کلانتر اذعان داشت: کارفرما به دنبال استثمار کارگر نیست اما وظیفه ذاتی او حل مشکل بیکاری بجای دولت نیست. متاسفانه دولت های ما در سال های گذشته به جای ایجاد سیستم های محکم و پیشرفته حمایتی از کارگران، از کیسه و جیب کارفرمایان خرج کرده و فشار روی این گروه را زیاد کردند، این روش حل مسئله مثل دادن مُسکن به بیمار است و عملا برای قشر کارگر کاری انجام نشده است.

وی اظهار داشت: اصولا وقتی یک کارگر در یک جا استخدام می شود، برای آموزش و کسب تجربه او زمان و پول زیادی هزینه می شود تا در کار خود ماهر شود و برای کارفرما یک سرمایه محسوب می شود لذا نمی خواهد او را از دست بدهد. اما همین کارگر بعد از مدتی می تواند به راحتی از مجموعه مورد نظر جدا شود و در جای دیگر مشغول شود و در اینجا کارفرما متضرر می شود. لذا ضروری است داشتن رضایت نامه از کارفرمای قبلی برای استخدام در محل جدید به یک ضابطه قانونی تبدیل شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۷۵۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۱درصد کل سدهای این استان پر شد

 

به گزارش تابناک، عباس صدریان فر مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان، با بیان اینکه، سامانه بارشی بهار معمولاً از پیچیدگی خاصی برخوردار است، اظهار کرد: در حال حاضر شرایط سدهای ما به گونه‌ای است که به پُر شدن آن‌ها نیاز داریم بنابراین چنانچه بخواهیم سدها را بر اساس هشدارهای بارشی خالی کنیم و بارندگی‌ها رخ ندهد قطعاً با مشکل روبرو خواهیم شد.

وی افزود: از ده روز گذشته کارشناسان ما در سازمان آب و برق خوزستان و وزارت نیرو روی این موضوعات کار کردند در نتیجه تصمیم نهایی را با ریسک بسیار بالایی گرفتیم و خروجی سد دز را افزایش دادیم تا در سد دز ایجاد ظرفیت کنیم.

مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه بالغ بر ۶۰ میلیون مترمکعب در سد دز ظرفیت ایجاد کردیم، گفت: بارش‌های باران هم در بالا دست سد و هم در پایین دست سد به ویژه در شهرهای شوش، اندیمشک، دزفول و شوشتر که شدید بود در مسیل‌های اصلی و در رودخانه‌های فصلی ایجاد روان آب کردند.

صدریان فر بیان کرد: در پایین دست سد دز ۹۰۰ متر مکعب بر ثانیه روان آب ایجاد شد که ورود این روان آب‌ها به سد دز با توجه به ظرفیت آب‌گذری رودخانه(دبی ایمن) ما را به این محدودیت نزدیک کرد که خروجی سد دز را در روزهای منتهی به بارش نمی‌توانیم بیشتر کنیم.

وی افزود: چرا اگر خروجی سد را بیشتر می‌کردیم هم‌پوشانی خروجی با مسیل‌های پایین دست می‌توانست برای مردم، کشاورزان و روستاها مشکلاتی را به وجود بیاورد.

۸۱درصد صدها آبگیری شد
صدریان فر با بیان اینکه با وقع بارش‌های اخیر ظرفیت سد دز بطور ۱۰۰ درصد تکمیل شد، عنوان کرد: با کار کارشناسی و ظرفیتی که در سد ایجاد کردیم موفق شدیم سیلاب ورودی به سد دز که پیک آن بالای ۲هزارو متر مکعب بر ثانیه است در مخزن ذخیره و با خروج از رودخانه‌های فصلی ایجاد ظرفیت شد.

وی گفت: اکنون ورودی سد دز توسط کارشناسان در حال رصد است تا چنانچه نیاز به خروج آب بیشتر باشد آن را افزایش دهیم تا مشکلی برای مردم و کشاورزی آن‌ها به وجود نیاد همچنین هماهنگی لازم را با فرمانداران و شهرداران در این مناطق انجام دادیم.

صدریان فر افزود: چنانچه آورد ما در بالا دست سد دز بیشتر شود جای نگرانی نیست و اوضاع تحت کنترل است.
وی در رابطه با وضعیت آبگیری در دیگر سدهای استان پس از بارندگی دو روز گذشته، بیان کرد: در حال حاضر ۸۱ درصد کل مخازن سدهای استان آبگیری شده است، در زنجیره کارون بالای ۹۱درصد و در سد دز صدرصد آبگیری شد.

صدریان فر در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه با توجه به بارندگی‌های اخیر آیا احتمال سیل وجود دارد؟ گفت: وقوع سیل بعید است، در حال رصد سامانه‌های بارش هستیم، به نظر می‌رسد بارش‌های بعدی به این شدت نیست اما اگر هم شدید باشد نگران نیستیم.

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا این عدم نگرانی شامل حوضه کرخه نیز می‌شود، عنوان کرد: ظرفیت مخزن سد کرخه ۵ میلیاردو ۲۶۰ میلیون مترمکعب است که علیرغم بارش‌های اخیر تنها ۲میلیاردو ۴۰۰ میلیون مترمکعب آن پر شده و بالغ بر ۳ میلیارد مترمکعب ظرفیت آن هنوز خالی است.

پر شدن سدها توقع ایجاد نکند
صدریان فر با بیان اینکه با توجه به ظرفیت خالی سد کرخه نگرانی از وقوع سیل در این حوضه وجود ندارد، افزود: در حوضه کرخه هنوز در شرایط خشکسالی به سر می‌بریم، در سالهای گذشته به خاطر رعایت حال کشاورزان از تراز توصیه فنی پایین‌ آمدیم اما اکنون دیگر نمی‌توانیم بیشتر از این تراز پایین بیایم، البته آبگیری سد کرخه نسبت به سال گذشته بهتر است.

وی با تاکید بر اینکه سال گذشته بارندگی موثری نداشتیم، افزود: ۲۹ آبان، اواخر اسفند ماه سال گذشته روزهای پنجم و ششم فروردین امسال و بارندگی چند روز اخیر تنها بارندگی‌ها خوب ما بودند.

صدریان فر گفت: ذخیره برفی ما در بالادست نیز ضعیف بود در حالی که سال گذشته ذخیره برفی ما بهتر بود بنابراین زمانی می‌توان در خصوص سال آبی اظهار نظر کرد که ذخیره برفی ما خوب باشد.

وی افزود: پر شدن سدها ملاک عمل نیست بنابراین نباید توقع ایجاد شود که به لحاظ آبی سال نرمالی داریم.

 منبع: فارس

دیگر خبرها

  • خانه‌دار شدن کارگران واجد شرایط استان یزد با تسهیلات ارزان قیمت
  • جامعه کارگری باید مورد تکریم و احترام قرار گیرد
  • مدال برنز مسابقات آزاد دارت کارگران کشور بر گردن بانوی یزدی
  • درخشش بانوان یزدی در مسابقات پتانک کارگران کشور
  • بانوان یزدی حائز مقام سومی مسابقات پتانک کارگران کشور شدند
  • ۸۱درصد کل سدهای این استان پر شد
  • قیمت طلا به کف رسید؟/ قیمت جدید طلا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۵
  • کارفرمایان از هرگونه تکبر در برابر کارگران خودداری و دوری کنند
  • آمارسازی اشتغال یعنی پاک کردن صورت مسئله