Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون جدید اجتماعی ناجا در رشته مدیریت راهبردی با گرایش آینده پژوهی است و توجه جدی به اصل پیشگیری از وقوع جرم با رویکرد علمی و تخصصی دارد.  به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، پیامد‌ها و آثار تغییرات سریع و عمیق اجتماعی – فرهنگی دهه‌های اخیر و تلاش دشمنان برای سوء استفاده از این تغییرات در جهت ایجاد شکاف بین مردم و حاکمیت با استفاده از راهبرد امنیتی سازی پدیده‌های اجتماعی – فرهنگی، زیست محیطی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. نیروی انتظامی جمهوری اسلامی را بر آن داشت تا در راستای روزآمدی و پاسخ به نیاز‌های نوشونده جامعه، در ادامه فعالیت‌ها و اقدامات موثر در مرکز پژوهش‌های راهبردی خود اقدام به تولید سند اجتماعی نماید که متناسب با راهبرد‌ها و سیاست‌های این سند، مجموعه تصمیمات و فعالیت‌هایی طراحی و اجرا خواهد شد که از جمله آن می‌توان به انتصاب معاون جدید اجتماعی ناجا در روز گذشته اشاره داشت.

سردار احمد نوریان، که روز شنبه هفته جاری از سوی فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی به عنوان معاون اجتماعی ناجا منصوب شد، دانشجوی مقطع دکتری در رشته مدیریت راهبردی با گرایش آینده پژوهی است که در حال دفاع از رساله خود با موضوع «تغییرات اجتماعی یک دهه آینده و تاثیر آن بر امنیت با رویکرد آینده پژوهی» است و رشته تحصیلی وی در مقطع کارشناسی ارشد نیز مدیریت فرهنگی بوده است.

راه اندازی مراکز مشاوره و مددکاری اجتماعی در کلانتری‌ها، فعال سازی مرکز سینمایی ناجی هنر و تولید سریال‌ها و فیلم‌های سینمایی خواب و بیدار، رقص شیطان و..، راه اندازی پایگاه اطلاع رسانی پلیس، توسعه آموزش‌های همگانی پلیس، تعامل گسترده با تشکل‌های غیر دولتی سنتی و جدید، مستند سازی پدیده‌های اجتماعی، برگزاری نشست‌های علمی و تخصصی با دانشگاهیان و انجمن‌ها، راه اندازی پایگاه داده‌های اجتماعی، تعامل با نخبگان و صاحب نظران رشته‌های فرهنگی- اجتماعی و... از جمله فعالیت‌ها و برنامه‌هایی بود که سردار نوریان از سال ۸۰ تا ۸۴ با رویکرد پلیس جامعه محور و با همکاری بخش‌های مختلف ناجا در دوره نخست مسوولیت اش در معاونت اجتماعی دنبال کرد.

توجه جدی به اصل پیشگیری با رویکرد علمی و تخصصی از ویژگی‌های بارز سردار نوریان در دوران مسوولیت اش در معاونت اجتماعی و فرهنگی سازمان هایی، چون شهرداری تهران، نیروی انتظامی و سپاه پاسداران بوده است، به همین دلیل وی به محض ورود به هر نهادی در گام نخست، متناسب سازی سازمان، ساختار و ماموریت‌ها با تغییرات فرهنگی – اجتماعی و تحولات جامعه به منظور شناسایی، مهار و کاهش بستر‌ها و زمینه‌های بروز آسیب‌ها، بزه‌ها و جرایم را در دستور کار قرار داده و سعی می‌کند وظایف و ماموریت‌های ایجابی و پیشگیرانه بر اقدامات پیگیرانه و سلبی پیشی گرفته و اولویت یابد.

نوریان در سال ۸۴ با ورود به شهرداری تهران در کسوت معاون امور اجتماعی و فرهنگی با رویکرد مساله یابی وروند یابی تغییرات و نیاز‌های شهر، شهروندان و مدیریت شهری اقدام به باز تعریف ساختار و ماموریت‌های شهرداری تهران در حوزه آسیب‌های اجتماعی، سلامت، مطالعات اجتماعی، ورزش، امور بانوان، کار آفرینی و مهارت آموزی، فرهنگی و... کرد، ضمن اینکه از سال ۸۶ مسئولیت سازمان فرهنگی- هنری شهر تهران را نیز بعهده گرفت که ابتکار برگزاری جشن‌های بزرگ در اعیاد، توسعه مراکز فرهنگی شهر، احداث مجموعه‌های سینمایی، سالن‌های نمایش و باغ موزه‌ها از جمله نوآوری‌ها و اقدامات ابتکاری دوران فعالیت وی در این سازمان بوده است و در ادامه به علت الگو پذیری سایر شهر‌های کشور از تهران، این ماموریت ها، به ماموریت‌ها و وظایف مدیریت شهری دیگر شهر‌ها نیز اضافه شده است.

بررسی سوابق مدیریتی سردار نوریان نشان می‌دهد از ویژگی‌ها و شاخصه‌های عملکردی وی، رویکرد فراجناحی و به دور از دسته بندی‌های سیاسی، حزبی و گروهی است و در این زمینه تلاش می‌کند، افکار و توانمندی هایش را در گروه‌ها، جریان‌ها و موج‌های گذرای سیاسی محدود نکند و لذا در چارچوب منافع عمومی و اهداف نظام، قبول مسئولیت و فعالیت می‌نماید.

البته به نظر می‌رسد؛ لازمه سلامت و موفقیت پلیس به عنوان حافظ نظم و امنیت عمومی افراد جامعه- از هر مذهب، قومیت و جریان و گروهی- دوری گزیدن این نیرو از جناح بندی‌های سیاسی و عدم ورود به تنش‌های حزبی است و در این باره سردار نوریان اعتقاد دارد، اگر سایه سیاست زدگی بر مسایل اجتماعی گسترده شود، دستگاه‌ها و نهاد‌های مسوول در حوزه اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و حتی امنیتی، کارکرد بخشی پیدا کرده و این امر در تضاد جدی با مصالح و منافع ملی است.

صاحبنظران معتقدند، برای تامین و حفظ امنیت، مردم نقش مهمی بر عهده دارند و این نقش همگانی از یک سو در قالب مشارکت و تعامل با پلیس و از سوی دیگر به صورت نظارت بر حسن عملکرد آن متجلی می‌شود؛ به همین منظور ایشان در دوره نخست فعالیتش در ناجا با نگارش سند سیمای تحولی پلیس ایران، با ترسیم تغییرات مختلف در عرصه‌های زندگی مردم و تغییر در حوزه جرائم، بنحوی تلاش کرد تا آخرین تحولات پلیس را در راستای روز آمدی پلیس مردمی، خدمتگذارو پاسخگو در برابر نیاز‌های نو شونده جامعه، ترسیم نماید.

تحلیل محتوای سخنرانی‌ها و اظهار نظر سردار نوریان نشان از اعتقاد جدی وی به پذیرش تغییرات پرشتاب در سطح جهان و جامعه ایران، بویژه در حوزه فن آوری‌های نوین، اینترنت، فضای مجازی و تاثیر تغییرات فرهنگی – اجتماعی بر سبک زندگی به عنوان پدیده‌های انکار ناپذیرنسل حاضر، دارد و تلاش متفکرانه و عالمانه برای برنامه ریزی و مدیریت این تغییرات و همچنین افزایش آگاهی عمومی و دانش شهروندان نسبت به پیامد‌ها و تبعات آن و جلب مشارکت واقعی و جدی نخبگان و طبقات مختلف جامعه اعم از عموم مردم، دانشگاهیان، ورزشکاران، هنرمندان، صنوف، سلبریتی‌ها و ... در فرآیند تولید، حفظ و تقویت امنیت در جامعه، امری اجتناب ناپذیر برای مهار، کنترل و کاهش آسیب‌ها، بزه‌ها، چالش‌ها و تهدیدات سیاسی- اجتماعی پیش رو به شمار می‌رود.

به نظر می‌رسد انتصاب نوریان در جایگاه معاونت اجتماعی ناجا با توجه به سوابق وتجارب وی در مدیریت‌های مختلف، حاکی از عزم جدی این نیرو برای بازتعریف و تکامل اقدامات بنیادین در حوزه نظم و امنیت جامعه محور و مبتنی بر پیشگیری و کنترل اجتماعی – انتظامی به منظور دستیابی به امنیت پایدار نرم افزاری به جای توسعه سخت افزاری صرف، می‌باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نیروی انتظامی ناجا معاونت فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۷۶۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای چرایی ساخت مسجد در پارک‌های بزرگ شهر

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در دنیای امروز پارک‌های شهری به عنوان یکی از فضا‌های عمومی، به دلیل دارا بودن کارکرد‌های گوناگون اجتماعی، اقتصادی و اکولوژیکی، جزء مهم‌ترین بخش‌های محیط‌های شهری به حساب می‌آیند که نبود یا کمبود آنها می‌تواند اختلالات جدی در روند زندگی شهروندان ایجاد کند. اهمیت فضا‌های سبز شهری تا بدان حد است که امروزه وجود این کاربری به‌عنوان یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی جوامع به‌حساب می‌آید.

فضای سبز حق همه شهروندان است

از طرف دیگر بوستان‌ها و فضا‌های سبز شهری به علت کارکرد‌های مختلفی که دارد از دیرباز مورد توجه مردم قرار داشته چراکه حضور در پارک به بهبود کیفیت زندگی شهری کمک می‌کند و به همین دلیل به محلی برای تجمع گروه‌های مختلف اجتماعی در آن شده است.
اگر پارک‌ها را صرفا محیطی سبز، بی‌دفاع و فاقد هرگونه فعالیت اجتماعی وفرهنگی در نظر بگیریم شاهد رشد و توسعه انواع آسیب‌های اجتماعی در آن قسمت‌ها خواهیم بود. با توجه به حضور نوجوانان، جوانان و خانواده‌ها در بوستان‌ها و فضا‌های سبز و تامین امنیت روانی آنها این مسئله از اهمیت دوچندانی برخوردار می‌شود.

فعالیت‌های فرهنگی در بوستان‌ها افزایش می‌یابد

مدیریت شهری باید بتواند پارک‌ها و فضا‌های سبز را به نحوی مدیریت کرده که شرایط حضور همه شهروندان اعم از کودکان، خانواده‌ها و سالخوردگان در آن محل‌ها فراهم شود. در این رابطه نرگس معدنی‌پور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران ضمن تاکید بر اینکه برنامه‌ریزی و اجرای فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی را در پارک‌ها و بوستان‌های شهر باید افزایش داد معتقد است باید توجه ویژه‌ای به ایجاد زیر ساخت‌های فرهنگی و اجتماعی در پارک و بوستان‌های شهر شود و این یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.

شهرداری تهران از گذشته در مناطق مختلف ۲۲ گانه شهر تهران اقدام به ساخت خانه‌های فرهنگ و برگزاری کلاس‌ها و برنامه‌های متنوع در محل بوستان‌ها و فضای سبز می‌کرد تا بتواند مدیریت فرهنگی پارک را به نحو صحیح عهده‌دار شود.

آن‌طور که از صحبت‌های معدنی‌پور بر‌می‌آید در پارک‌ها نه تنها باید برنامه و فعالیت‌های متنوع فرهنگی هنری اجتماعی و ورزشی با رویکرد خانواده محوری طراحی و اجرا شود، بلکه یکسری ساختار و زیرساخت‌های فرهنگی و اجتماعی نیز در آن باید ایجاد شود تا به کمک آنها بتوان مدیریت فرهنگی و اجتماعی در پارک‌ها را تقویت کرد.

مدیریت بر عهده مردم

همانطور که پیش از این در سازمان فرهنگی و هنری اکثر خانه‌های فرهنگ محله در پارک‌ها ایجاد می‌شدند تا آنها مدیریت فرهنگی پارک را به عهده بگیرند البته شهرداری تهران تلاش کرده تا با ایجاد شرایط حضور اقشار مختلف مردم در فضای پارک‌ها موقعیتی را فراهم کند که در کنار دریافت خدمات، شهروندان بتوانند محیط را مدیریت کرده و از بروز انواع آسیب‌ها جلوگیری کنند.

پروژه مشارکت مردم کلید خورد

در راستای اجرای این هدف برای سپردن بخشی از مدیریت بوستان‌ها و فضای سبز شهری به شهروندان در کنار توسعه خدمات اجتماعی و فرهنگی به افراد مانند طرح‌ها ورزشی، بازارچه‌های محلی، کافه‌‎های سیار و ...، پروژه ساخت مسجد در پارک‌های بزرگ کلید خورده است.

یکی از نیاز‌های مردم مسجد است

یکی از این پارک‌های بزرگ که اخیرا سروصدای زیادی هم به پا کرده، پارک قیطریه است. علیرضا زاکانی شهردار تهران درخصوص ساخت مسجد در این پارک بزرگ می‌گوید که پارک قیطریه را به عنوان جایی که نیاز‌های مردم را تامین کند، مد نظر قرار دادیم و یکی از نیاز‌های مردم هم مسجد است.

همچنین وی در ادامه ضمن تاکید بر اینکه در روند ساخت مسجد هیچ درختی قطع نمی‌شود بیان کرد: فقط موضوع مسجد مطرح نیست بلکه امکاناتی در موضوعات مختلف مثل مجموعه‌های آموزشی یا خدماتی در این پارک و دیگر پارک‌های فرامنطقه‌ای تهران که شرایط این کار در آنها وجود دارد، ساخته خواهد شد.

هیچ درختی قطع نخواهد شد

شهردار تهران در کنار بازدید حضوری از پروژه احداث مسجد در این پارک تاکید داشت که هیچ درختی نباید قطع شود و برهمین اساس نقشه اولیه احداث مسجد تغییر کرد و در حال حاضر، فقط چند نهال کوچک در محل نقشه جدید قرار دارد که قرار شد آنها نیز به بخش دیگری از پارک در کنار مسجد منتقل شود.

با این حال زاکانی به شهروندان اطمینان داد که پیشنهادات و نظرات آنها را مورد نظر قرار داده و همه تلاش خود را برای رضایتمندی و ارتقا سطح خدمت رسانی و فرهنگی اماکن شهر تهران از جمله پارک‌ها به کار خواهد بست.

تهران به سوی سبز شدن

پایتخت هم اکنون حدود ۲۴۰۰ پارک و بوستان دارد که در همین رابطه سال گذشته یک میلیون و ۳۰۰ هزار اصله درخت به فضای سبز اضافه شد. برنامه شهرداری تهران قطع درختان و یا توقف توسعه فضای سبز نیست بلکه با ایجاد بوستان‌ها و پارک‌ها تلاش می‌کند تا محلی برای آسودگی از شلوغی و آلودگی شهر فراهم کند. 

در نهایت پارک‌ها محلی برای است تفریح و استراحت تعبیه شده‌اند که نباید با وقوع سایر آسیب‌های اجتماعی در آن، حق استفاده از پارک برای شهروندان گرفته شود. می‌توان با مدیریت صحیح و افزایش فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی در این محل شرایط حضور همه اقشار جامعه را در بوستان‌ها فراهم کرد. امیدواریم که در آینده شاهد مشکلات و مسائل چالش برانگیز در فضاهای سبز شهری نباشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۵ مددسرا و ۱۰ مرکز جامعه‌پذیری تا پایان سال افتتاح می‌شود
  • تحلیلی راهبردی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزی
  • تحلیلی راهبردی جهت پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزی
  • دسترسی آسان دانش آموزان به فضای مجازی عامل آسیب‌های اجتماعی نوظهور
  • ماجرای چرایی ساخت مسجد در پارک‌های بزرگ شهر
  • ایستگاه قانون، گامی در راستای افزایش دانش حقوقی دانش‌آموزان
  • لزوم توجه سیاست‌گذاران به انگیزه ماندگاری پزشکان
  • انعقاد تفاهم‌نامه طرح «هر مسجد یک حقوقدان» در سیستان و بلوچستان
  • تحویل گواهینامه های بین المللی به ذوب آهن اصفهان
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی