Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس گفت: سال گذشته با رایزنی‌های انجام شده خسارت‌های وارده به ۱۵ دامدار که پلنگ به دام‌های آنان حمله کرده بود، پرداخت شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست فارس، سعید محمودی به پراکنش پلنگ در نقاط مختلف این استان اشاره و اضافه کرد: وجود این پراکنش به همراه حضور دامداران در زیستگاه‌های پلنگ و نبود مراقبت‌های اصولی از سوی چوپانان، بستر را برای حمله پلنگ به دام فراهم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه سیستم غذایی پلنگ دارای تنوعی گسترده است و علف‌خواران کوچک جثه تا بزرگ جثه را شامل می‌شود، گفت: متاسفانه به علت خشکسالی،  تخریب زیستگاه‌ها، کمبود آب و غذا و کاهش طمعه پلنگ، این حیوان از زیستگاه خود خارج و به محل سکونت انسان‌ها نزدیک شده که این امر تعارض بین انسان و پلنگ را ایجاد کرده است.

محمودی با یادآوری اینکه فارس از زیستگاه‌های با اهمیت پلنگ ایرانی در کشور به‌شمار می‌رود از وجود و گسترش تهدیدات نسبت به این گونه‌ی جانوری خبر داد و گفت: لازم است برای حفاظت از گونه‌ی پلنگ نسبت به تهیه و تدوین یک برنامه عمل جامع با اهداف مشخص اقدام شود.

او اعتقاد دارد که مهمترین رویکرد این برنامه را می‌توان حفاظت از زیستگاه‌ها و پیشگیری از تخریب گسترده آنها در کنار مدیریت تعارضات این گونه با همکاری روستائیان دانست.

محمودی ادامه داد: هم‌اینک مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست در مقایسه با سایر نقاط امن‌ترین زیستگاه برای پلنگ ایرانی محسوب می‌شود حال آنکه این حیوان در برخی از زیستگاه‌های آزاد استان نیز زندگی می‌کند و بیشترین مشکلات ناشی از تعارض بین پلنگ و دامداران هم در همین مناطق بوده است.

او گفت: پس از نشست‌ها و مذاکرات متعدد در خصوص تعارض‌های این گونه‌ی جانوری با دامداران، سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری "بیمه ما"  موضوع بیمه پلنگ در قالب برنامه ملی عملیاتی حفاظت و مدیریت این گونه در کشور تفاهمنامه‌ای را امضا کرد که می‌تواند در کاهش تلفات این گونه‌ی ارزشمند حیوانی موثر باشد.

محمودی با اشاره به اینکه پرداخت خسارت مالی ناشی از حمله‌ی پلنگ به دام‌ در استان فارس نیز از همین محل به ۱۵ دامدار انجام شده است، گفت: تعارض‌ها با جامعه‌ی انسانی، تصادفات جاده‌ای و گسترش سکونتگاه‌های انسانی، گسترش زمین‌های زیر کشت، احداث جاده‌ها و بزرگ راه‌ها، معادن، برداشت از محصولات جنگلی، کاهش جمعیت طعمه، قطع کریدورها و خشکسالی از عمده‌ترین عوامل تهدید پلنگ ایرانی در استان فارس و کشور محسوب می‌شود.

او ضمن ابراز تاسف از کوچک شدن زیستگاه‌های جانوری این موضوع را باعث قرار گرفتن پلنگ در محاصره‌ی انواع تهدیدها شده است، گفت: از دامداران درخواست می‌شود نسبت به چرای دام براساس پروانه‌ی چرا اقدام کرده و از ورود به مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست خودداری کنند.

به گزارش ایسنا، پلنگ یا Panthera pardus  بزرگ جثه‌ترین گربه سان موجود از راسته گوشتخواران و خانواده گربه سانان است و در لیست سرخ IUCN  به عنوان گونه در معرض تهدید قرارد دارد.

گونه‌ی نادر پلنگ ایرانی یکی از نه زیرگونه پلنگ دنیا است که از نظر جثه بزرگترین آنها به شمار می‌رود که دست و پاهای کوتاه و بدن قوی داشته و شانه، پشت و پهلوها از خال‌های گل مانندی پوشیده شده است و لکه‌های سیاه بر روی سر، گلو، سینه و شکم آن قرار دارد.

گونه‌ی پلنگ ایرانی در لیست سرخ IUCN در معرض انقراض و ضمیمه یک کنوانسیون CITES قرار دارد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام پلنگ منطقه فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۷۷۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزون بر پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال آزادسازی شد

حسین معصوم‌زاده گفت: برابر پیگیری‌های مکرر قضایی که از سوی این اداره اراضی ملی مورد نظر که در بخش شاهرود از توابع شهرستان خلخال قرار دارد، رفع تصرف شد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست خلخال افزود: اراضی تصرف شده درون محدوده منطقه حفاظت شده آق داغ قرار داشت و با ایجاد فنس مورد تصرف قرار گرفته بود اما با پیگیری‌های صورت گرفته، با حکم مقام قضایی آزادسازی شد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست خلخال در ادامه از حامیان محیط زیست خواست تا در صورت مشاهده هر گونه تخلف زیست محیطی، موضوع را از طریق شماره ارتباطات مردمی ۱۵۴۰ گزارش دهند.

منطقه حفاظت شده آق داغ خلخال که ۹۳ هزار هکتار مساحت دارد، به دلیل برخورداری از تنوع زیستی و گونه‌های نادر گیاهی و جانوری از جمله انواع پرندگان شکاری، کبک، تیهو، کل و بز، پلنگ، سیاه گوش و سایر گونه‌ها تحت مدیریت اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل قرار دارد.

استان اردبیل با جمعیت افزون بر یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر در شمال‌غربی ایران همجوار با استان‌های آذربایجان‌شرقی، گیلان، زنجان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • افزون بر پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال آزادسازی شد
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • مشاهده پلنگ درسبزکوه چهارمحال و بختیاری
  • مشاهده و ثبت پلنگ در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه
  • آزادسازی پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد
  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان