Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-05@03:23:25 GMT

خاموشی و نانی که به تنور نمی چسبد

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۸۰۸۲۸

خاموشی و نانی که به تنور نمی چسبد

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، قطعی برق به طور عملی در فرایند زندگی، تولید و صنعت استان فارس تاثیر منفی گذاشته است.
در این میان، اعلام جدول زمان بندی خاموشی احتمالی در استان فارس به یاری مردم این استان آمده است تا آسیب های کمتری از این ناحیه متحمل شوند.
در شیراز، دوره زمانی قطع احتمالی برق 2 ساعت تعیین شده و برخی شرکت های توزیع برق شهرستانهای استان همچون لارستان دوره های زمانی یک ساعته را در دستور کار قرار داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مسئولان می گویند با گرم شدن هوا، پیک مصرف برق کشور به اوج خود رسیده، آن هم در شرایطی که تولید نیروگاه های برقآبی کاهش یافته است و تجهیزات انتقال برق نیز زمانی که مصرف برق از حدی بیشتر شود، پاسخگوی کل تقاضاها نیست.
** وعده ای که محقق نشد
هرچند جلال زراعت پیشه مدیرعامل شرکت توزیع برق شیراز با اشاره به تقسیم بندی نقاط مختلف شیراز و حوزه تحت پوشش این شرکت به 6 منطقه وعده داده بود که با برنامه ریزی به گونه ای عمل شود که گروهی که امروز خاموشی دارد، فردا هم باز دچار خاموشی نشود، گزارش های دریافتی از مردم مناطق شهر شیراز چنین دیدگاهی را تایید نمی کند.
به عنوان نمونه، مناطقی که در جدول خاموشی های احتمالی شیراز به عنوان منطقه 'د' مشخص شده اند، روز شنبه 23 تیرماه از ساعت 18 تا 20 دچار قطعی برق شدند و روز بعد – یکشنبه 24 تیرماه – نیز از ساعت 12 تا 14 با خاموشی مواجه شدند.
شاید میزان مصرف برق به حدی افزایش یافته باشد که این ابتکار عمل را از مدیران شرکت توزیع برق شیراز گرفته باشد اما با این حال، گرمای هوا به موازات قطعی برق در شرایطی که کیفیت زندگی مردم با وسایل برقی خنک کننده در ارتباط است، شرایط دشواری را برای شهروندان ایجاد کرده است.
علاوه بر گرمای هوا، قطعی برق و خاموشی چراغ های راهنما در برخی نقاط شهر همچون چهار راه بنفشه، ابتدای خیابان خبرنگار، چهارراه سرباز و ... گاه موجب ایجاد کلاف پیچیده خودروها در خیابان های شهر شده است و در اینجاست که در شرایط قطعی برق، نیاز به حضور مامور راهنمایی و رانندگی برای تسهیل امور شهروندان در این گونه مناطق بیش از پیش احساس می شود.
قطعی برق همچنین ضمن متوقف کردن فعالیت جایگاه های عرضه سوخت، به طور عملی کسب و کارها را نیز نشانه رفته است و بیشتر دستگاه های کارتخوان مغازه ها به دلیل برقی بودن، از ارائه خدمت به شهروندان ناتوان هستند.
نکته جالب توجه این که در این شرایط، خودپردازهای برخی بانک ها خاموش هستند و به منبع برق اضطراری متصل نیستند؛ این موضوع مشکلات در داد و ستد روزمره شهروندان را بیشتر کرده است.
قطعی برق همچنین در برخی آیین ها و مراسم های رسمی در شیراز نیز زمینه ساز کلافگی مردم و شرکت کنندگان را ایجاد کرده است.
300 دوقلو، 15 سه قلو و خواهران چهار قلو ساکن استان فارس در حالی بعدازظهر پنجشنبه 21 تیرماه جاری بعد از یک سال در شیراز گردهم آمدند که قطعی نیم ساعته برق و گرمای هوا مشکلاتی را متوجه شرکت کنندگان کرد.

** خمیرهای ترش رهاورد قطعی برق
نانوایی های شهر شیراز از جمله اصنافی هستند که قطعی برق مشکلاتی را در کارکرد و خدمات رسانی آنها به شهروندان ایجاد کرده است، بویژه آن که در چرخه گذر از سنت به مدرنیسم، شمار زیادی از نانوایی ها نیازمند برق در فرایند پخت نان هستند.
رئیس اتحادیه صنف نانوایان شیراز یکشنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: قطع مکرر و بدون اطلاع و اعلام قبلی برق در شیراز نانوایی ها و همچنین شهروندان این کلانشهر را با مشکلات بسیاری مواجه کرده است.
علیرضا سخنوریان افزود: هر روز در تمام نقاط شهر شاهد قطع ناگهانی برق هستیم که با توجه به اینکه مدت زمان قطع برق نیز 2 تا 2 و نیم ساعت است پس از وصل شدن جریان برق امکان استفاده از آن خمیر دیگر وجود ندارد.
وی ادامه داد: اگر شرکت توزیع برق شیراز برنامه قطع برق را در اختیار ما قرار دهد ما به نانوایی ها اعلام می کنیم تا آمادگی داشته باشند و دچار ضرر و زیان نشوند.
او اظهار داشت: 80 درصد نانوایی های شیراز بین ساعت های یک تا پنج فعالیت ندارند و اگر قطع برق در این ساعت ها باشد هم نانوایی ها و هم شهروندان با مشکل کمتری مواجه خواهند شد.

** پیشنهاد ژنراتوری
عبدالعزیز کریمی مدیر عامل شرکت برق منطقه ای فارس گفته است: برای جلوگیری از اختلال در ارائه خدمات هنگام قطع برق، باید جایگاه های سوخت، نانوایی ها و دیگر مراکزی که خدمات ضروری به مردم می دهند،ژنراتور تولید برق داشته باشند.
این سخنان با واکنش رئیس اتحادیه صنف نانوایان شهر شیراز مواجه شد.
سخنوریان در واکنش به این پیشنهاد گفت: از آنجا که حداقل قیمت ژنراتوری که در نانوایی قابل استفاده باشد آن هم از نوع چینی آن هشت میلیون تومان است خرید آن برای نانوایی ها به هیچ وجه مقرون به صرفه نیست.
وی افزود: امروز نانوایی ها با مشکلات بسیاری مواجه هستند و پنج سال است که هیچ افزایشی در نرخ نان نداشته ایم و از طرفی هزینه برق، گاز، آرد، خمیر مایع و سایر ملزومات نیز بین 100 تا 200 درصد افزایش داشته است که در چنین شرایطی نمی توان خرید ژنراتور را هم به آنها تحمیل کرد.

** آه صنعتگران
برنامه قطعی برق سراسری است و شهرک های صنعتی و واحدهای تولیدی نیز از این مشکل بی نصیب نیستند.
صنعتگران استان فارس به ویژه در روزهای نخست قطعی برق از نبود جدول خاموشی انتقاد کرده بودند.
قطع ناگهانی و روزانه برق، زیان اقتصادی زیادی به حوزه تولید‌‌‌‌‌ می زند‌‌‌‌‌ و بویژه آن که اگر صنعتگران از زمان قطعی برق مطلع نباشند، مواد‌‌‌‌‌ اولیه آنها فاسد یا خراب می شود.
این موضوع در شرایطی اهمیت ویژه پیدا می کند که برخی واحدهای تولیدی بزرگ فرآورده های لبنی در استان فارس مستقر هستند و قطعی برق به صورت عملی، حیات و پویایی این واحدها را نشانه می گیرد.
جواد باصری نایب رئیس خانه صنعت، معد‌‌‌‌‌ن و تجارت فارس اخیراً در اظهارنظری تعیین جدول زمانبندی قطع برق به صورت یکماهه و انتشار آن از رسانه ها را در کاهش مشکلات صنعتگران و مردم مفید دانسته است.

** خودنمایی ریسه های نورانی
ریسه های نورانی در شهر شیراز رشد قارچ گونه ای داشته اند، این اقدام مراکز خرید برای جلب مشتری بیشتر با انتقادهایی در شرایط قطعی سراسری برق همراه شده است.
این ریسه ها به طور عملی، مصداق اسراف و نه عملی به سیاست های تبلیغی صرفه جویی در مصرف انرژی هستند.
بهره گیری از عنصر محرک روشنایی و نور برای جلب نظر مشتریان، در سال های گذشته در سایه سکوت مسئولان در بسیاری از نقاط شهر شیراز فراگیر شده است.
از مقایسه شمار لامپ ها و نورافکن های نصب شده در ورودی برخی مراکز تجاری می توان به رقابت پنهانی بر سر شدت نور و جلب توجه بیشتر این واحدها نیز پی برد.
با این حال، مدیر دفتر حقوقی شرکت توزیع نیروی برق شیراز نوید داده است: به دنبال اخذ مجوز دادستانی مرکز استان فارس، مقابله‌ قانونی با مشترکان تجاری پرمصرف و ایجاد کنندگان چتر نوری در دستور کار قرار گرفته و جمع آوری ریسه های نورانی آغاز شده است.
سید امین وردی زادگان با بیان اینکه طبق تعالیم دینی و تصریح قانون اساسی جلوگیری از اتلاف و اسراف حقوق و اموال عمومی از وظایف همگانی بخصوص مجموعه های خدمات دولتی است، یکی از مصادیق این موضوع را مصرف زیاد و بی‌رویه برق دانست و گفت مصرف بی‌رویه انرژی برق قطعا در بخش تجاری باعث افزایش هزینه‌های جاری این اماکن شده و در نتیجه بر افزایش بی دلیل قیمت‌ کالا تاثیر خواهد داشت.

** ادارات همگام با مردم در عرصه صرفه جویی
اسماعیل تبادار استاندار فارس اخیراً در بیان گزارشی از وضعیت تولید برق در این استان گفته است: کاهش شدید بارندگی در سال 96 موجب از مدار خارج شدن نیروگاه های برق آبی و در نتیجه کاهش تولید برق در تابستان امسال شده است.
کریمی مدیرعامل شرکت برق منطقه ای فارس نیز یازدهم تیرماه جاری در نشستی خبری با اشاره به افزایش 160 مگاوات تولید برق در نیروگاه جهرم که امسال به شبکه پیوست گفت: معادل همین مقدار استان فارس امسال کمبود برق دارد که امید است با صرفه جویی هایی که اعمال می شود بتوانیم از نقطه اوج مصرف عبور کنیم.
اگرچه انتظار می رفت وزارت نیرو و در مقیاس کوچک تر، شرکت توزیع برق شیراز با توجه به تکرار این شرایط در سال های گذشته، شرایط کنونی را پیش بینی و برای آن اقدامی عملی می کرد اما اکنون برطرف کردن بسیاری از این مشکلات از جمله کمبود منابع آب و افزایش دما از توان آنها خارج است؛ در این شرایط شهروندان می توانند با کاهش مصرف و بکارگیری راهکارهایی ساده جلوی خاموشی های گاه و بیگاه را بگیرند.
کریمی مدیرعامل شرکت برق منطقه ای فارس معتقد است: 10 درصد صرفه جویی در مصرف برق، مصرف می تواند ما را بدون تنش و کمبود از این نقطه اوج عبور دهد.
استاندار فارس هم بر مسئولیت دستگاه های اجرایی در صرفه جویی همگام با شهروندان تاکید کرده است.
تبادار گفت: با توجه به کمبود بارش ها و شرایط ویژه کشور، دستگاه های اجرایی استان باید در زمینه صرفه جویی در مصرف برق پیشگام باشند، وضعیت مصرف برق آنها گزارش شود و میزان صرفه جویی هر یک از دستگاه ها به صورت مقایسه ای مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد.
وی افزود: میزان مصرف برق هر سال افزایش می یابد و با توجه به این که با کاهش بارش ها مواجه هستیم باید برای مدیریت تقاضای مصرف برق، برنامه ریزی مناسبی صورت گیرد.
در راستای کاهش مصرف انرژی، در استان فارس ساعت کاری ادارات از 6:30 صبح تا 13:30 اعلام شد تا به واسطه یک ساعت حضور زودتر کارمندان در محل کار، انرژی کمتری بابت سرمایش محیط در دستگاه های اجرایی شود.
استاندار فارس پنجشنبه 21 تیرماه در جلسه شورای اداری فارس در شیراز با مسئولان دستگاه های اجرایی استان در زمینه رعایت حداکثری صرفه جویی اتمام حجت کرد و گفت: مصرف آب و برق در اداره ها و واحدهای تولیدی استان با جدیت مدیریت و رصد شد.
تبادار افزود: هر دستگاه اجرایی و واحد تولیدی که دارای ژنراتور و دستگاه مولد برق است، ضرورت دارد که آن را وارد مدار کند و به جای استفاده از برق شهری از ژنراتور و برق اضطراری استفاده کنند.
در این شرایط، دولت و دستگاه های اجرایی در استان فارس به دنبال کاهش منابع تولید انرژی برق، برنامه های عملی را برای مشارکت در فرایند صرفه جویی دنبال کرده اند. خودداری از روشن کردن کولرها و لامپ های اضافی در ساختمان های ادارات و پرهیز از پراکندگی همکاران در اتاق های مختلف در شرایطی که آنها قادر به ارائه خدمت در فضای محدودتر هستند، از جمله این راهکارها بوده است.

** ضرورت تدبیراندیشی برای رفع مشکلات
این روزها، قطعی برق اهمیت این دستاورد بشری را برای همگان یادآور شده است و در چنین شرایطی، شهروندان بیش از پیش به اهمیت صرفه جویی در مصرف برق پی برده اند.
در این شرایط، آنچه اهمیت دوچندانی یافته است تشکیل کارگروه های عملیاتی در سطح شهر شیراز برای کاستن از مشکلات مردم در اثر خاموشی های احتمالی است.
6122/ 2027
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 انرژی دستگاه های اجرایی استان روشنایی صرفه جویی در مصرف مدیر عامل شرکت جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۸۰۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جدید از حادثه مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، طی هفته گذشته در پی انتشار خبری مبنی بر برگزاری یک مهمانی خصوصی در شیراز با حضور مهمانان پزشک، اعلام شد ۲۹ نفر از افراد حاضر در مهمانی دچار مسمومیت الکلی و در بیمارستان بستری شدند.

اخبار منتشرشده از سوی رسانه‌های رسمی تا به امروز، حاکی از آن است که طی این اتفاق، چند تن از مهمانان دچار نارسایی کلیوی شده‌اند، یک پزشک زن فوت شده و یک پزشک دیگر به کما رفته است.

خبر«نارسایی کلیوی چند تن از پزشکان» کذب است

دکتر هادی یزدانی، پزشک و دکترای حرفه‌ای پزشکی، پیرویِ این موضوع در گفت‌وگو با خبرآنلاین، در قالب اطلاعات تکمیلی و معتبر می‌گوید: «خبر فوت پزشک خانم در این حادثه صحت دارد، اما خبری که مبنی بر نارسایی کلیوی چند تن دیگر از پزشکان منتشر شده، به ضرس قاطع غلط است.»

او، به نقل از منابع موثق محلی، اشاره می‌کند: «پنج نفر از حاضران در مهمانی به درخواست خود، دیالیز کلیوی شدند. آزمایش‌های انجام‌شده، نشان‌دهنده اسیدوز خون در این افراد بود؛ که سبب شد این پنج نفر با آگاهی و خواست شخصی دیالیز انجام دهند.»

هم‌چنین بر اساس پیگیری‌های صورت‌گرفته از سوی خبرآنلاین و گفت‌وگو با یکی از پزشکان شیراز، مشخص شد که «هیچ‌یک از این افراد به کما نرفته‌اند و اخباری که پیرامون این موضوع در حال انتشار است، صحت ندارد. حتی خبر «مسمومیت ۲۹ نفر» نیز کذب است؛ زیرا در مجموع حدود پنج [الی شش] نفر دچار مسمومیت شده بودند که با انجام دیالیز، شرایطشان بهبود یافت.»

به بیان ساده‌تر، تنها تلفات ناشی از این اتفاق، فوت یک پزشک زن است و باقی افراد در سلامت کامل به سر می‌برند.

حادثه اخیر، مسمومیت با «متانول» نبوده؛ نتایج آزمایشات چیز دیگری را نشان می‌دهد

در ادامه گفت‌وگو، این پزشک تصریح می‌کند: «مسمومیت اخیر، ناشی از مصرف متانول نبوده؛ چرا که بررسی‌ها و نتایج آزمایشات، مصرف ماده‌ای دیگر به نام «اتیلن گلیکول» را تأیید می‌کند.»

دکتر مهرداد شریفی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نیز پیش‌تر اعلام کرده بود که «مشروبات مورد استفاده در این مهمانی، تقلبی و دست‌ساز و حاوی الکل صنعتی بوده است».

شایان ذکر است که در روند تولید مشروبات الکلی (اتانول)، برخی ترکیبات سمی، به‌ویژه متانول، بدون دخالت خارجی و به مقدار بسیار کم طی فرآیند تخمیر شکل می‌گیرند و سبب سمی شدن نوشیدنی می‌شوند. اما در خصوص اتیلن گلیکول باید گفت که این یک ماده شیمیایی و صنعتی است و معمولاً در فرآورده‌هایی مانند ضد یخ برای موتور اتومبیل استفاده می‌شود و مصرف خوراکی آن به هیچ‌وجه رایج و مرسوم نیست.

دکتر مهرداد اسماعیلیان، متخصص طب اورژانس و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این‌باره به خبرآنلاین می‌گوید: «اتیلن گلیکول در فرآیند تخمیر مشروبات الکلی تولید نمی‌شود و اگر نتایج آزمایشات مندرج در پرونده پزشکان مسموم شیراز نشان‌دهنده مصرف اتیلن گلیکول باشد، قدری عجیب است و محتمل است که این ماده به‌صورت دستی و با دخالت خارجی به نوشیدنی‌ها افزوده شده باشد؛ چرا که تشکیل طبیعی آن در مکانیسم تولید الکل جای نمی‌گیرد.»

او ادامه می‌دهد: «اغلب مسمومیت‌های الکلی در ایران ناشی از مصرف الکل‌های دست‌ساز است و به این دلیل که در روند تولید این مشروبات هیچ نظارت و کنترلی روی فرآورده وجود ندارد، تشکیل ترکیبات سمی در الکل ناگزیر است.»

مراجعه به پزشک در ساعات اولیه را جدی بگیرید

یکی از عمده مشکلاتی که در خصوص مسمومیت‌های الکلی مطرح است، تعلل در مراجعه به مراکز درمانی است؛ که البته این قصور از سوی مصرف‌کننده نیست، بلکه علائم با تأخیر بروز پیدا می‌کنند. به عبارتی، مصرف‌کننده در ساعات اولیه هیچ‌گونه اختلال بینایی، کاهش سطح هوشیاری، مشکلات مغزی و ... را تجربه نمی‌کند.

اسماعیلیان در توضیح این مسئله می‌گوید: «علت دیر نمایان شدن علائم مسمومیت این است که در لحظات نخست پس از مصرف مشروبات الکلی، سطح اتانول در خون بالاست؛ اما به مرور و با پایین آمدن سطح اتانول در طی فرآیند جذب و متابولیسم، متانول خود را نشان داده و عملکرد بدن فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ آن وقت تازه علائم مسمومیت نمود پیدا می‌کنند.»

او ادامه می‌دهد: «بسته به میزان مصرف، شدت علائم و زمان بروز آن در افراد متفاوت است؛ حتی در برخی موارد ممکن است علائم تا ۲۴ ساعت بعد هم ظاهر نشوند و فرد متوجه مسمومیت نشود. اما در اغلب موارد ۶ الی ۱۲ ساعت پس از مصرف، علائم نمود پیدا می‌کنند.»

مسمومیت با متانول چگونه از مسمومیت با اتیلن گلیکول تمییز داده می‌شود؟

بنا به گفته این متخصص طب اورژانس، عمده عوارض مصرف متانول، مغزی است؛ به طور مثال در پی مصرف متانول، ممکن است مصرف‌کننده در پی علائم عصبی، دچار کاهش سطح هوشیاری شود، یا اعصاب چشمی درگیر شوند که در بر دارنده اختلالات بینایی و حتی کوری است. در مواردی که حجم مصرف بسیار زیاد باشد، فرد دچار ایست قلبی-تنفسی می‌شود و احتمال مرگ بالاست.

اما عوارض مسمومیت با اتلین گلیکول اغلب کلیوی است، هرچند عوارض مغزی نیز در این مورد قابل مشاهده است اما سطح آن نسبت به مسمومیت با متانول کمتر است و در عوض، صدمات کلیوی جدی‌تر، اختلال در عملکرد قلبی، ریوی و حتی مرگ را به همراه دارد.

اسماعیلیان در رابطه با نحوه تشخیص دقیق نوع مسمومیت می‌گوید: «آزمایش گاز خون شریانی (ABG)، بهترین راه برای تمییز مسمومیت با اتیلن گلیکول از متانول است؛ که طی آن اگر در ادرار مصرف‌کننده، «کریستال کلسیم اگزالات» مشاهده شد، مسمومیت با اتیلن گلیکول تشخیص داده می‌شود.»

دیگر خبرها

  • پیشرفت ۶۷ درصدی احداث بزرگترین پل در شیراز
  • ۵۸۳ استان فارسی برای کسب مدرک تخصصی حفظ قرآن کریم آزمون دادند
  • فیروزآباد با ۱۰۴ میلی متر پیشتاز بارندگی اخیر فارس
  • قطعی برق در شادگان خوزستان؛ مردم از مصرف بی‌رویه خودداری کنند
  • تعویض قرآن دروازه ورودی شیراز
  • جزئیات جدید از مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز
  • جزئیات جدید از حادثه مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز
  • مسئولان قانون را در اولویت امور خود قرار دهند
  • اجرای ۴۲۰ میلیارد ریال طرح مرتبط با شرکت برق تربت حیدریه
  • (ویدیو) نانی که در ترکیه می خرید، به این شکل در نانوایی تهیه می شود