Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-02@03:06:10 GMT

۳۰ میلیون نفر فیلترینگ را دور زدند

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۸۵۷۲۷

۳۰ میلیون نفر فیلترینگ را دور زدند

ارتباطات > ارتباطات و فناوری - بعد از گذشت حدود ۷۰ روز از فیلترینگ تلگرام با دستور قضایی سرانجام روز گذشته معاون دادستان کل کشور اذعان کرد که بیشتر از ۳۰ میلیون نفر از کاربران فیلترینگ تلگرام را دور می‌زنند و در واقع همچنان در حال استفاده از این پیام‌رسان هستند.

پس از آمارهای منتشر شده طی هفته‌های اخیر عبدالصمد خرم‌آبادی در یادداشتی نوشت: براساس آماری که مرکز ملی فضای مجازی در تاریخ 19تیر‌ماه۱۳۹۷ اعلام کرده، تعداد ۳۰میلیون و ۱۰۰هزار نفر از طریق فیلترشکن‌های هاتگرام و تلگرام طلایی، فیلتر تلگرام را دور می‌زنند و اینترنت بدون فیلتر هاتگرام و تلگرام طلایی را وزارت ارتباطات تأمین می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون دادستان کل کشور براساس این آمار البته تأکید دارد که باید جلوی فعالیت نسخه‌های کپی‌تلگرام که فیلترینگ را دور می‌زنند گرفت تا این اپلیکیشن‌ها مانع از فراگیر شدن پیام‌رسان‌های داخلی نشوند. به گفته وی، فعالیت فیلترشکن‌های داخلی نظیر هاتگرام و تلگرام طلایی برخلاف اهداف و سیاست‌های تعیین شده در مصوبه شورای‌عالی فضای مجازی است.

عبدالصمد خرم‌آبادی در صفحه خود در پیام‌رسان سروش نوشته است: باید ارتباط بین هاتگرام و تلگرام طلایی را با شبکه اجتماعی تلگرام قطع کرد و برای فراگیر کردن پیام‌رسان‌های مستقل داخلی باید کمر همت را محکم بست که ان‌شاء‌الله این اتفاق‌های مبارک به‌زودی خواهد افتاد.

آمارها حرف می‌زنند

با وجود فیلترینگ تلگرام چندی پیش محمد جواد آذری جهرمی در جمع خبرنگاران اعلام کرد که «25درصد کسانی که در شبکه‌های پیام‌رسان‌های خارجی فعال بوده‌اند، وارد پیام‌رسان‌های داخلی شده‌اند اما 75درصد هنوز در آن پیام‌رسان‌ها باقی مانده‌اند یا ترجیح داده‌اند به جای پیام‌رسان‌های داخلی از شبکه‌های دیگری استفاده کنند.»

تلگرام در ایران حدود 40 تا ۴۵میلیون نفر کاربر فعال داشت. براساس آمار اعلام شده از سوی معاون دادستان کل کشور حدود ۶۷ تا ۷۵ درصد کاربران تلگرام در ایران همچنان با وجود فیلترینگ در حال استفاده از این پیام‌رسان هستند. آمارهای دیگر هم بر این ماجرا تأکید دارند. نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) که به سفارش مرکز بررسی‌‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری صورت گرفته هم نشان می‌دهد که نزدیک به 80درصد کاربران تلگرام در کشور، پس از فیلترینگ آن کماکان در این پیام‌رسان باقی مانده‌اند که رقم قابل‌توجهی است.

به بهای ضرر به کسب‌وکارها

پس از فیلترینگ تلگرام به‌صورت روزمره شکایت کاربران از اختلال در اینترنت کشور و سرویس‌های مختلف افزایش پیدا کرده است. چندی پیش همشهری در گزارشی به مسئله حراج اطلاعات کاربران با هجوم فیلترشکن‌ها و فراگیر شدن استفاده از اپلیکیشن‌های بی‌نام و نشان به اصلاح وی‌پی‌ان پرداخت. وزیر ارتباطات هم به این ماجرا واکنش نشان داد و اعلام کرد: امیدواریم مسئولانی که متصدی فیلترینگ هستند، به این موضوع توجه داشته باشند زیرا این مسئله یک تهدید بزرگ است.

باید مردم را درباره استفاده از فیلترشکن توجیه کنیم تا آنها نیز همراهی کنند، زیرا در هر تصمیمی اگر همراهی مردم نباشد، اثراتش مشابه اثرات کنونی و گستردگی باج‌افزارها می‌شود. از سوی دیگر ماجرا به ضرر کسب‌وکارهای نوپا هم تمام‌شده است.

استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای نوپا در شروع راهی هستند که معمولا بر بستر دیجیتال فعالیت می‌کنند و اختلال‌های اینترنتی می‌تواند ضررهای جبران ناپذیری به آنها وارد کند. به همین‌خاطر استارتاپ‌ها در بازه‌های مشخص هفتگی و ماهانه هدف‌هایی برای جذب مخاطب و درآمد بیشتر تعیین می‌کنند تا در یک شرایط عادی به آن برسند و شیب نمودار رشدشان حفظ شود.

در چنین فضایی، رکود در کار استارتاپ‌ها- حتی برای مدتی کوتاه- می‌تواند تمام برنامه‌ریزی‌هایشان را با دشواری جدی روبه‌رو کند. همه اینها در بلندمدت باعث بی‌اعتمادی سرمایه‌گذارها به استارتاپ‌های ایرانی و در عین حال، دلمردگی استارتاپ‌ها می‌شود. عطا خلیقی، بنیانگذار پرشین‌بلاگ در این رابطه به همشهری می‌گوید: «تغییرات عجیب اقتصادی در کشور و تصمیم‌های ناگهانی در حوزه‌های مختلف باعث می‌شود سرمایه‌گذارهای خارجی تمایلی به تزریق پول‌شان در فضای پرریسک داخل کشور نداشته باشند. اینکه نتوانی برای پول درآوردن برنامه‌بریزی، مشکل بزرگی است.»

در همین زمینه: شاکی بازپرس پرونده تلگرام: به قرار منع تعقیب اعتراض می‌کنیم فیلتر تلگرام را بیش از سی‌ میلیون نفر دور می‌زنند کانال تلگرام در واتس‌اپ خطر افشای اطلاعات ۲۵ میلیون کاربر ایرانی

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۸۵۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله عنابستانی به رشیدی کوچی: به دروغ طرح صیانت را فیلترینگ معرفی کرد /از او پرسیدم طرح را خوانده ای گفت نه /با کج فهمی به فضای مجازی ظلم کرد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، جلال رشیدی‌کوچی، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی، طی روزهای اخیر در گفت‌وگویی، درباره بررسی طرح صیانت در مجلس یازدهم گفت: «طرح صیانت علنا از دستور کار مجلس خارج شد ولی زمزمه‌هایی شنیده می‌شود مبنی بر این‌که برخی در تلاش هستند هفته آخر مجلس این طرح مورد بررسی قرار گیرد. امیدوارم چنین اتفاقی رخ ندهد زیرا سر منافع مردم معامله کردن با جریانی خاص قطعا به ضرر آن اشخاص خواهد بود.»

در همین راستا، علی اصغر عنابستانی، نماینده سبزوار در مجلس یازدهم، با اشاره به بررسی مجدد طرح صیانت در مجلس به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: «من درباره این موضوع معطل نیستم اما بیشترین ظلم را آقای رشیدی کوچی، به مجلس و کشور و نظام جمهوری اسلامی کرد. او به دروغ طرح صیانت را طرح فیلترینگ عنوان کرد در حالی که این طرح دقیقا نقطه مقابل فیلترینگ بود.»

وی گفت: «افرادی مانند آقای رشیدی کوچی که در این زمینه بسیار کج فهم هستند، بیشترین ظلم را به خود فضای مجازی کردند. امروز مشاهده می کنیم که فضای مجازی بدون مصوبه مجلس فیلتر است و مردم به سختی از سکوهای خارجی مانند تلگرام و اینستاگرام استفاده می کنند و آسیب های به شدت بدی برای مسائل فرهنگی ایجاد کرده است.»

نماینده سبزوار گفت: «از آن طرف رها شدن فضای مجازی، در اعتراضات سال ۱۴۰۱ چقدر به کشور ضرر وارد کرد. حتی امثال آقای رشیدی کوچی طرح صیانت را نخوانده بودند، من در کمیسیونی که ایشان عضو نبود و شرکت کرد، سوال کردم که طرح را خوانده‌اید و پاسخ داد خیر.»

وی افزود: «صرفا این اتفاقات را در کشور به دلیل کارهای پوپولیستی انجام دادند. فضای مجازی باید قانون‌مند و ضابطه‌مند شود و این موضوع را همه عقلا در دنیا می پذیرند. مجلس به دنبال فیلترینگ نبود بلکه به دنبال ضابطه‌مند بود دستگاه هایی که به مجلس مرتبط نبودند آن را فیلتر کردند.»

۲۷۲۱۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901304

دیگر خبرها

  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی: به دروغ طرح صیانت را فیلترینگ معرفی کرد | کج‌فهم به فضای مجازی ظلم کردی!
  • وزیر علوم: دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی: به دروغ طرح صیانت را فیلترینگ معرفی کرد /از او پرسیدم طرح را خوانده ای گفت نه /با کج فهمی به فضای مجازی ظلم کرد
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقا امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تاکید پدافند غیر عامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • تاکید پدافندغیرعامل بر ضرورت ارتقای امنیت پیام‌رسان‌های داخلی
  • اقدامی غیرقانونی علیه کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی/ پای رانت به فضای مجازی کشیده شد!
  • آنچه که باید در مورد ویژگی‌های جدید واتس‌اپ بدانید
  • فیلتر شکست خورد / حضور بیش از 40 میلیون ایرانی در اینستاگرام
  • مقاومت کسب و کارهای کوچک اینستاگرامی در مقابل فیلترینگ