Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-30@10:14:58 GMT

جایگاه و ارزش حقوق زن از دیدگاه اهل بیت(ع)

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۸۸۷۴۱

جایگاه و ارزش حقوق زن از دیدگاه اهل بیت(ع)

استاد حوزه علمیه قم گفت: اشتراکات تکوینی و تشریعی بین زن و مرد از نگاه قرآن وجود دارد و همچنین زن و مرد دارای تفاوت هایی هستند که از جمله آنها می توان به تفاوت های فیزیولوژیکی، روحی و روانی، عقلی و دین باوری اشاره کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم به نقل از روابط عمومی و بین الملل بنت الهدی، آیت الله سیدمحمد حسینی قزوینی در دهمین همایش علمی پژوهشی حیات طیبه و نخستین همایش بین المللی جایگاه زن و خانواده در تحقق حیات طیبه از دیدگاه فقه مذاهب اسلامی که در مجتمع آموزش عالی بنت الهدی برگزار شد، با اشاره به مسئله حقوق زن از دیدگاه اسلام یا مذاهب اسلامی اظهار کرد: وهابیت برای هجمه به فرهنگ اهل بیت(ع) و تشیع از روایات نادرست استفاده می کند و در کتب شیعه هر روایتی در زمینه مذمت زنان آمده بررسی شده و یک روایت صحیح پیدا نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی خاطرنشان کرد: اندیشمندان اهل سنت لازم است نسبت به مصادر روایی خود نگاه جدید داشته باشند و در زمینه برخی از روایاتی که از طریق یهود وارد فرهنگ اسلامی شده اقدام مناسبی صورت گیرد و سند و سابقه روایات بررسی شود.

 

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه اغلب این روایات پیش از اسلام آمده که به تحقیق و کاوش نیاز دارد گفت: یکی از مباحث مطرح و شبهات متوجه جهان اسلام در زمینه زن و مرد تساوی یا تشابه است و یک سری اشتراکات تکوینی و تشریعی بین زن و مرد وجود دارد.

 

وی خاطرنشان کرد: اشتراکات تکوینی و تشریعی بین زن و مرد از نگاه قرآن وجود دارد و همچنین زن و مرد دارای تفاوت هایی هستند که از جمله آنها می توان به تفاوت های فیزیولوژیکی، روحی و روانی، عقلی و دین باوری اشاره کرد.

 

آیت الله حسینی قزوینی یادآور شد: در دورانی زنان را به عنوان کالا تصور می کردند و ارزش انسانی و استقلال اقتصادی برای آنها قائل نبودند در حالی که اسلام در این جامعه و با آن موقعیت جایگاه ویژه به زن داده است.

 

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به بررسی و جایگاه انسانی بانوان در مکتب اهل بیت(ع) و جاهلیت گفت: پیش از اسلام به زن نگاهی فاسد و دور از اخلاق انسانی داشتند و با ظهور اسلام از زنان به عنوان ریحانه تعبیر شده است.

 

وی خاطرنشان کرد: جایگاه و ارزش حقوق زن از دیدگاه اهل بیت(ع) بسیار والا است و ارزشی که اهل بیت(ع) برای زن در نظر گرفتند فراتر از یک حقوق محسوب می شود.

 

آیت الله حسینی قزوینی عنوان کرد: از جمله سخنان اهل بیت(ع) این است که بیشترین خیر نزد زنان است و خدای عالم رحمت و مهربانی بیشتری به زنان دارد و در سخنی دیگر از اهل بیت(ع) ذکر شده که بانوان امانت الهی نزد شما هستند بنابراین نگاه جاهلیت به زنان نباید وجود داشته باشد.

 

وی با اشاره به تکریم دختران از دیدگاه اهل بیت(ع) گفت: در دوران جاهلیت زنده به گور کردن دختران مسئله عادی بوده و کسی که دختردار می شد از خجالت شرمگین می شد.

 

پایان پیام/78

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه کرامت شیراز تصادف دولت مجلس ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور آیت الله محمدرضا حدائق جامعه روحانیت شیراز حرم مطهر حضرت شاهچراغ ع تکریم دهه کرامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۸۸۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدگاه اساتید دانشگاه تهران درباره تحول در علوم انسانی

دریافت 48 MB

به گزارش خبرنگار مهر، نشست ۵ ساعته خانه گفتگوی تحول در علوم انسانی با حضور بیش از ۸۰ استاد برجسته و چهره‌های علمی و فرهنگی کشور در سالن شهید سلیمانی دانشگاه تهران برگزار شد.

محمد مقیمی استاد دانشکده مدیریت و رییس دنشگاه تهران در این نشست گفت: اجتهاد علمی در حوزه تحول علوم انسانی یعنی اینکه دو بال قدرت نظریه پردازی و جسارت و جرأت و پذیرش ریسک که عمدتا ناظر بر اجرای این مقوله در محیط دانشگاه است را مدنظر داشته باشیم و این موضوع را با جدیت در دانشگاه دنبال کنیم. در راستای این دغدغه، شورای تحول علوم انسانی در شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل گرفت و یک دوره مدیریتی را پشت سر گذاشت و امروز در دوره جدید مدیریت شورای تحول علوم انسانی که آقای دکتر عاملی استاد محترم دانشگاه تهران مسئولیت آن را پذیرفتند، دوره‌ای تازه را در زمینه تحول در علوم انسانی آغاز کرده‌ایم.

در ادامه این نشست سعید رضا عاملی رییس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران گفت: دانشجویان المپیادی های فیزیک و ریاضی اکثرا در رشته های فیزیک و ریاضی تحصیل می کنند و همه تمایلات به سمت رشته های پزشکی، مهندسی های پول ساز و رشته هایی که به لحاظ کسب و کار و به شئون اجتماعی در جایگاه بالایی قرار دارند است.

مهدی الوانی رییس سابق دانشکده مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی نیز در این نشست گفت: یک نوعی شبکه های دانش آفرینی بین دانشگاهیان ایجاد کنیم این شبکه ها باید ایجاد شود و اداره بازی و ستاد درست کردن فایده ندارد، استادان ما با یکدیگر ارتباط ندارند و این یعنی ما شبکه های دانش آفرینی نداریم.

کد خبر 6092279

دیگر خبرها

  • حکومت افغانستان فراگیر است
  • نظریهٔ تکامل سوء تفاهمی بیش نیست
  • اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی از حقوق متقابل کارگر و کارفرما
  • طالبان خطاب به روسیه: حکومت افغانستان فراگیر است | دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • طالبان: دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • دیدگاه اساتید دانشگاه تهران درباره تحول در علوم انسانی
  • چرا تل آویو در جنگش شکست خورد؟/ نکته‌ای که هضمش دشوار است
  • السنوار شطرنج باز قهاری است/ هر بار ما را غافلگیر می‌کند
  • مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد
  • بشاگرد مدال افتخار ایران