Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@13:13:39 GMT

مرگ در باتلاق

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۸۹۳۹۲

مرگ در باتلاق

خبرگزاري آريا - شيراز- ايرنا- ناکامي محور غربي و متحدانش در منطقه براي جلوگيري از نفوذ رو به گسترش جمهوري اسلامي ايران به پياده‌سازي سناريوهاي تازه‌اي انجاميده است که عربستان سعودي در آن نقشي ويژه را بازي مي‌کند، نقشي که اين کشور و منابعش را به ابزار تامين منافع آمريکا بدل کرده است.

کارشناس مسائل استراتژيک و مدرس دانشگاه آزاد اسلامي شيراز معتقد است: شکست محور غربي- عبري- عربي از محور مقاومت، سناريوي تازه‌اي را پيش روي کشور‌هاي غربي و آمريکا گذاشته است که هدف اصلي آن مقابله با ايران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


غلامرضا صفر‌پور دوشنبه در گفت و گو با ايرنا با بيان اينکه محور غربي- عبري- عربي از محور مقاومت در سوريه و عراق و يمن با صرف هزينه‌هاي مادي و معنوي بسيار، شکست خورده است، ابراز داشت: اين محور با حمايت‌هاي همه جانبه از گروه‌هاي تروريستي مانند داعش و جبهة النصره توفيق چنداني نيافت و براي جلوگيري از نفوذ رو به گسترش جمهوري اسلامي در منطقه غرب آسيا در پي جبران شکست برآمده است.
اين استاد دانشگاه آزاد اسلامي افزود: براساس اين سناريو، عربستان به دنبال تشکيل ائتلاف با رژيم صهيونيستي است که ماهيتاً با نظام جمهوري اسلامي مشکل دارد.
صفرپور با اشاره به عمليات پاکسازي سوريه از گروه‌هاي تروريستي تکفيري همچون داعش و جبهة النصره گفت: با از بين رفتن حاميان رژيم صهيونيستي و عربستان سعودي در منطقه، تشکيل اتحاد ضد ايراني و ضد نظام جمهوري اسلامي در دستور کار اين دو کشور قرار گرفته است.
** خيزش‌هاي مردمي پاداش ائتلاف عربستان و اسرائيل
اين کارشناس مسائل استراتژيک ادامه داد: به نظر مي رسد در کوتاه مدت کشورهاي عربي با عربستان در اين زمينه همسو شوند؛ ولي با توجه به اينکه ملت‌هاي مسلمان با رژيم صهيونيستي در موضوع قدس اختلاف نظر جدي دارند، در آينده بايد شاهد خيزش‌هاي مردمي عليه دولت‌هاي کشور‌هاي عربي باشيم.
اين کارشناس مسائل منطقه بيان داشت: از همين رو، اين ائتلاف نمي تواند ائتلافي راهبردي و دراز‌مدت را بين کشور‌هاي عربي و رژيم صهيونيستي رقم زند.
صفرپور با بيان اينکه عربستان براي جبران شکست‌هاي منطقه‌اي به اشغال يمن روي آورده است، گفت: با شکست‌هاي پي در پي آل سعود از محور مقاومت در سوريه و عراق، يمن به عنوان پايگاه جديدي براي قدرتنمايي اين کشور بدل شد.
وي افزود: عربستان در پي جلب حمايت ناتو عربي عليه گروه انصارالله بود که از سوي ايران مورد حمايت قرار گرفته است؛ اما در نخستين گام مسئله ناتو عربي با اختلافاتي رو به رو شد؛ ازجمله اينکه کشور‌هاي مستقل عربي همچون قطر و عمان زير بار ناتو عربي نرفتند.
** نقض حقوق بشر در يمن
اين مدرس دانشگاه دخالت‌هاي عربستان را در يمن نسل‌کشي خواند و ابراز داشت: سازمان ملل و کشور‌هاي غربي به ويژه آمريکايي‌ها به اين نسل‌کشي چراغ سبز نشان مي‌دهند و از عربستان با تجهيز نظامي حمايت مي‌کنند.
وي با تأکيد بر اينکه محاصره يمن و کشتار کودکان و مردم بي‌دفاع و همچنين تحريم مواد اوليه حتي دارو، تحقق معکوس شعارهاي حقوق بشري است که تحت‌الشعاع منافع قدرت‌هاي بزرگ قرار گرفته است، عنوان کرد: سازمان ملل و کشور‌هاي غربي بنا بر منفعت خود حقوق بشر را قرباني مي‌کنند؛ همان‌گونه که هواپيماي مسافربري ايراني را هدف گرفتند؛ بنابراين طبيعي است که در اين شرايط از حقوق بشر و آزادي و دموکراسي سوءاستفاده شود.
** رايزني سياسي تنها راه عربستان براي خروج از بحران يمن
صفرپور در ادامه گفت: با وجود اين عربستان موفق نشده است در اين سال‌ها اراده مردم يمن را با شکست مواجه کند و اکنون چاره‌اي ندارد جز اينکه از اين باتلاق خود‌ساخته با رايزني سياسي رهايي يابد.
اين کارشناس مسائل سياسي با بيان اينکه همان‌گونه که ماجراي عراق و سوريه در بعد نظامي حل نشد، اين مذاکرات به‌زودي محقق خواهد شد، ابراز داشت: انصار الله بايد در اين مذاکرات حرف اول را بزند و توافق يمن‌يمني بايد صورت گيرد، به بيان ديگر توافقي که تنها، مردم يمن در آن تصميم گيرنده نظام سياسي آينده کشورشان باشند.
وي همچنين افزود: احتمالاً در کشور عربستان نيز اعتراضاتي مردمي عليه محمد بن سلمان شکل خواهد گرفت.
صفرپور با اشاره به اينکه عربستان در بين کشور‌هاي حوزه خليج فارس به دنبال کدخدايي است، گفت: آل سعود درپي اين است که استقلال تصيميم‌گيري را از حکام کشور‌هاي عربي بگيرد و به همين دليل به اين کشور‌ها فشار بسياري وارد مي‌کند تا عليه ايران و محور مقاومت وارد عمل شوند.
اين مدرس دانشگاه ادامه داد: از همين رو، چون قطري‌ها دريافتند که عربستان با وجود هزينه‌هاي بسيار در يمن و سوريه و عراق با شکست مواجه شده است، راه خود را از اين کشور جدا کردند.
وي گفت: در شرايط کنوني شش کشور عربي شوراي همکاري خليج فارس سه به سه شده‌اند؛ بدين‌ترتيب که عربستان و بحرين و امارات در يک سو و کويت، عمان و قطر نيز در سوي ديگر قرار گرفته‌اند؛ هرچند موضع کويت بيشتر بينابيني است.
صفر‌پور با اشاره به اينکه قطري‌ها به دليل برخورداري از منابع گازي و انرژي فسيلي چندان از قطع رابطه با عربستان متضرر نمي‌شوند، حمايت کشور‌هاي مستقلي همچون ايران از کشور قطر را موثر توصيف کرد.
اين پژوهشگر مسائل سياسي با تأکيد بر تلاش عربستان و آمريکا براي ايجاد ايران‌هراسي عنوان کرد: آمريکايي ها به دنبال ايجاد اتحاد عليه ايران در منطقه هستند و بارها اين موضوع را در مواضع و سخنان ترامپ ديده و شنيده‌ايم.
وي افزود:تجهيز عربستان با سلاح‌هاي آمريکايي، به‌قول خود آمريکايي‌ها دوشيدن اين کشور است؛ بنابراين دارايي هاي مردم عربستان به نفع منافع غرب هزينه مي‌شود و در اين ميان، اقتصاد ورشکسته آمريکا با دلارهاي نفتي جان مي‌گيرد.
صفرپور اظهار داشت: اين وضعيت که عربستان در آن به زرادخانه‌اي براي تطميع غربي‌ها بدل شده است، دوام چنداني نخواهد داشت؛ همانگونه که براي صدام دوام نداشت و مردم منطقه بيش از اين خانوادن آل سعود را تحمل نخواهند کرد.
اين مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: تاکنون شاهد بروز اختلافات شاهزادگان عربستاني بوده‌ايم؛ همچنين طي چند مدت گذشته کاخ وليعهد عربستان نيز مورد حمله قرار گرفت، گرچه بن سلمان از اين وضعيت نجات يافت، ولي در آينده نه‌چندان دور بايد بيشتر شاهد اين اعتراضات کودتاگونه باشيم.
7375/ 2027
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۸۹۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس

در روز‌های گذشته دوباره بحث میدان آرش داغ شد. ماجرا از این قرار بود که کویت و عربستان مناقصه توسعه این میدان را برگزار و هدف‌گذاری کرده‌اند روزانه ۸۰۰میلیون فوت مکعب گاز از این میدان برداشت و فرآورش شود.

آن‌طور که در خبرها آمده این قرارداد‌ها تحت هدایت و نظارت شرکتی مشترک به نام «الخلیج» است که عربستان و کویت تاسیس کرده‌اند تا به صورت مشترک و واحد، به برداشت از میدان گازی آرش مشغول شوند. در کنار این موضوع، کنار گذاشتن ایران نیز مطرح شد که پیگیری جام‌جم نشان می‌دهد چنین موضوعی صحت ندارد. درباره ناگفته‌های میدان گازی آرش گزارشی تهیه کرده‌ایم که مشروح آن در ادامه آمده است. 

کویت و عربستان معتقدند ایران در میدان گازی آرش سهمی ندارد و این دو کشور عربی باید نسبت به توسعه آن اقدام کنند. نکته قابل توجه اینجاست که ایران تنها کشوری است که در میدان گازی آرش چاه حفر کرده و آن‌طور که مسئولان وزارت نفت پیشتر اعلام کرده‌اند، آماده نصب دکل حفاری در این میدان گازی هستند.

ایران همچنین اعلام کرده از حق قانونی خود در این زمینه کوتاه نمی‌آید و ثبت شرکت برای برداشت از این میدان، حق خاصی را به کشور‌های دیگر نمی‌دهد. سال گذشته هم وزرای نفت دو کشور کویت و عربستان از اقدامات ایران در میدان گازی آرش اعلام نارضایتی کرده بودند. آنها همچنین گفتند آرش، یا به قول کشور‌های حاشیه خلیج فارس میدان «الدره» ثروت طبیعی عربستان و کویت است و هیچ‌کدام از طرف‌ها تا ترسیم مرز‌های دریایی حق برداشت ندارند. نکته دیگر اینجاست که عربستان و کویت در حال اغراق در میزان ذخایر میدان گازی آرش هستند تا بهره‌برداری از آن را توجیه‌پذیر‌کنند. 

آرش، کشف ایران است 

چندی پیش محمد دهقان، معاون حقوقی رئیس‌جمهور درباره اختلاف ایران و کویت در میدان گازی آرش، اظهار کرد: ما همچنان مثل گذشته حرف‌مان این است که باید این موضوع را با مسالمت حل کنیم. آرش یک میدان گازی و نفتی است که بخشی از آن متعلق به ما است. ما مرز دریایی با کویت نداریم، اما آن میدان را ما کشف کرده و چندین سال پیش در آنجا چاه زده‌ایم ولی به خاطر این‌که بین ما و کویت و همسایگان چالشی ایجاد نشود، تا الان از آن استفاده نکرده‌ایم. وی با بیان این‌که معتقد به برداشت یکپارچه از میدان آرش هستیم تا برداشت صیانتی از آن صورت گیرد، تاکید کرد: تاالان کویت نظرسازنده‌ای نداشته است و با عربستان توافقی کرده‌اند، چون بخشی از این میدان در آب‌های عربستان است ودنبال برداشت مشترک هستند. ما همچنان معتقدیم میدان آرش مشترک بوده و دنبال یکپارچه‌سازی هستیم ولی اگر قرار باشد که کویت از میدان برداشت داشته باشد، ماهم برداشت خودراآغاز می‌کنیم. 

پرونده روی میز وزارت خارجه ایران

وزیر نفت با تاکید بر این‌که ایران درباره میدان گازی آرش تأمین حقوق و منافع خود را پیگیری می‌کند، گفت: چنانچه تمایلی به تفاهم و همکاری وجود نداشته باشد، ایران حقوق، منافع، بهره‌برداری و اکتشاف از منابع یادشده را در برنامه خود قرار می‌دهد و هیچ‌گونه تضییع حقوق خود را برنمی‌تابد. 

جواد اوجی با بیان این‌که ایران همواره از حل و فصل دوستانه مسائل مرزی و دریایی با همسایگان پشتیبانی می‌کند، افزود: میدان گازی آرش در مرز مشترک آبی ایران و کویت واقع شده و این میدان میان سه کشور ایران، کویت و عربستان مشترک است. 

ماجرا از این قرار است که مقامات این دو کشور عربی معتقدند که ایران سهمی ندارد که البته وزارت خارجه ایران نسبت به این موضوع واکنش نشان داده است. 

در همین حال سخنگوی وزارت خارجه گفت: صدور بیانیه‌های تکراری و طرح ادعای یک‌جانبه از منظر حقوقی هیچ حقی برای دولت کویت ایجاد نخواهد کرد و به مقام‌های این کشور توصیه می‌کنیم از تکرار توسل به روش‌های بی‌حاصل سیاسی و رسانه‌ای در ارتباط با موضوع حقوقی و فنی میدان مشترک آرش خودداری کنند. 

ناصر کنعانی در پاسخ به تکرار ادعای یک‌جانبه کویت درباره میدان آرش در بیانیه پایانی سفر امیر کویت به مصر، ضمن مردود دانستن این ادعا، تکرار این ادعا‌های یک‌جانبه و بی‌اساس از سوی طرف کویتی را مایه تأسف دانست. وی ضمن تأکید بر حق جمهوری اسلامی ایران در این میدان مشترک براساس حقوق تاریخی و سوابق مذاکرات فیمابین گفت: همانند قبل، از طرف کویتی برای دستیابی به توافقی پایدار که مبتنی بر همکاری‌های دوستانه و منافع مشترک باشد، دعوت می‌کنیم. کنعانی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره با اعتقاد به اصل حسن نیت، تعاملات منطقه‌ای را رصد می‌کند و از دولت‌های ثالث می‌خواهد در مسیر تحقق عینی اصل حسن نیت و ارتقای روابط و همکاری‌ها گام بردارند. 

تاریخچه حفر چاه توسط ایران

سید مهدی حسینی، معاون اسبق امور بین‌الملل وزارت نفت چندی پیش گفته بود، با توجه به مشخص نشدن خط مرزی در این منطقه و اثبات وجود مخازن هیدروکربوری در آنجا، ایران در سال ۷۸ درخواست خود برای تعیین خط مرزی را به شورای عالی خلیج فارس برد و با توجه به مصوبه این شورا، ایران توانست در سال ۷۹، روی خط مرزی فرضی، حفاری انجام دهد و ثابت کرد که این میدان مشترک است. حسینی تاکید کرد: در آن زمان با آغاز فعالیت‌های ایران و حفر چاه در آن منطقه، حساسیت در کویت ایجاد شد، اما جواب خوبی داد و کویت آماده مذاکره برای تعیین خط مرزی شد. بعد از آن وزارت نفت کویت اعلام کرد که برای تعیین خط مرزی می‌آییم و آمدند.

منبع: جام جم

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است
  • طرح توهمی نتانیاهو برای غزه بعد از قتل عام فلسطینی‌ها
  • تاکید عربستان بر آتش‌بس فوری در غزه
  • نگرانی از اعتراضات ضدصهیونیستی در عربستان،‌ مصر و اردن
  • استفاده از واژه «اسرائیل» در رسانه‌های این کشور ممنوع شد
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • اعراب می‌توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟