Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ مهر نوشت: غلامرضا مصباحی‌مقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به لزوم توجه دولت به کشورهای همسایه اظهار داشت: ما با ۱۵ کشور همسایه هستیم؛ برخی از این کشورها، مانند عربستان و امارات بنای بر ناسازگاری گذاشته اند؛ برخی دیگر مانند عراق، آذربایجان، ارمنستان و ترکیه روابط خوبی با ما دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بسیاری از این کشورها نیاز متقابل به ایران دارند و ما باید با استفاده از ظرفیت‌هایی که داریم، نیاز آن ها را برطرف کنیم؛ البته این مساله به مدیریت منابع بازمی‌گردد؛ مثلا اگر ما در مصرف گاز صرفه‌جویی داشته باشیم، می توانیم نیاز کشورهای همسایه به گاز را هم برطرف کنیم.

مصباحی مقدم تصریح کرد: الان افغانستان به شدت به ایران وابسته است. پاکستان برای افغانستان ناامن است و تنها می تواند از مسیرهای ارتباطی ایران استفاده کند. هندی ها برای سرمایه گذاری پروژه بندر چابهار اعلام آمادگی کرده اند تا بتوانند از این مسیر، ارتباطات خود با افغانستان را حفظ کنند. طبیعی است که تکمیل چنین پروژه هایی می تواند به هم‌پیوندی کشورمان با دیگر کشورهای منطقه منجر شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا ایران تاکنون آن طور که باید و شاید به کشورهای همسایه توجه نکرده و تمام توجه خود را معطوف به غرب کرده است گفت: این مشکل، مشکلی دیدگاهی است؛ متاسفانه دیدگاهی در میان تکنوکرات های ما همچنان حاکم است، مبنی بر اینکه مسائل ایران از رابطه با غرب حل می‌شود. از این جهت، برخی نسخه دست بالابردن در برابر غرب را تجویز می‌کنند. این ها فکر می کنند با ایجاد رابطه با غربی ها، مشکلات ایران حل شدنی است.

وی ادامه داد: عده ای این تعبیر را دارند که ایران باید بخشی از پازل اقتصادی غرب باشد، به همین دلیل است که با مشکل مواجه می شویم. با این وضعیت، غربی ها احساس می کنند ما به شدت به آنها نیاز داریم؛ برای همین تحمیل هایی بر ما وارد می‌کنند.

مصباحی مقدم اظهار داشت: غربی ها تا زمانی که مُهر بردگی به پیشانی ما نزنند، کوتاه نخواهند آمد پس بهتر است ما مسیر استغنا و همکاری با کشورهای منطقه ای به خصوص آسیا را طی کنیم.

وی با بیان اینکه وزارت خارجه باید از ظرفیت کشورهای آسیایی برای معاملات اقتصادی استفاده کند، گفت: آسیا به لحاظ تاریخی، موقعیت بسیار اصیل و کم نظیر دارد. روابط ایران و چین به ۱۱۵ سال قبل از میلاد مسیح بازمی‌گردد. با این حال ما چنین روابطی را سست می‌کنیم و شاهدیم در میان تکنوکرات‌های ما، نگاه به غرب قوی است.

مصباحی مقدم تصریح کرد: اگر به روابط بین المللی نگاه استغنایی داشته باشیم، به نتیجه بهتری می‌رسیم؛ این هم به شناخت ظرفیت های داخلی اقتصادی و فعال داشتن آن بازمی‌گردد.

وی تاکید کرد: کشوری که از نظر شرایط داخلی با ثبات بوده و رشد اقتصادی خوبی داشته باشد، دنیای اقتصاد حتی کشورهای غربی بهتر می توانند با آن تعامل کنند تا اینکه نوعی انفعال و وادادگی از خود نشان بدهیم. اگر وادادگی به خرج دهیم در این صورت سعی می‌کنند ما را بدوشند.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۹۷۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار نشست معاونان وزرای خارجه بریکس با محوریت بررسی تحولات منطقه

نشست معاونان وزیران امور خارجه و نمایندگان ویژه کشورهای عضو گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس، روز پنجشنبه و با دستور کار بررسی تحولات منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا آغاز به کار کرد.

به گزارش ایسنا، هیات جمهوری اسلامی ایران به ریاست «علی باقری» معاون سیاسی وزارت امور خارجه در این نشست حضور پیدا کرده است.

روسیه که ریاست دوره‌ای گروه بریکس را در سال جاری میلادی (۲۰۲۴) برعهده دارد، میزبان این اجلاس است.

این نشست با سخنان «میخائیل بوگدانوف» نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه در امور کشورهای منطقه و معاون وزیر امور خارجه این کشور آغاز به کار کرده است.

در ادامه این نشست،‌ نماینده سازمان ملل متحد به ارائه گزارشی از آخرین وضعیت غزه و بحران انسانی در فلسطین و نیز حملات به کارکنان سازمان ملل پرداخت.

رایزنی باقری و بوگدانوف

بر اساس آنچه که سفارت ایران در روسیه اعلام کرده است، قرار است باقری نیز در این نشست، مواضع جمهوری اسلامی ایران را درباره تحولات خاورمیانه در شرایط تداوم کشتار مردم بیگناه فلسطین از سوی رژیم اشغالگر قدس و تجاوزهای اخیر این رژیم به کشورهای منطقه از جمله به کنسولگری سفارت ایران در دمشق مطرح کند.

باقری قبل از حضور در این نشست با میخائیل بوگدانوف معاون وزیر امور خارجه روسیه درباره مسائل مورد نظر گفت‌وگو کرد.

«کاظم جلالی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، معاون وزیر امور خارجه را در این نشست همراهی می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • حضور بیش از ۳۳ کشور آسیایی در اجلاس آسیا(ACD) به میزبانی اصفهان
  • موافقت وزارت خارجه با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه
  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم
  • باقری: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است
  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس در مسکو
  • آغاز به کار نشست معاونان وزرای خارجه بریکس با محوریت بررسی تحولات منطقه
  • قدردانی از مقام شامخ شهید حسن طهرانی مقدم
  • شاهکار مهندسان ایرانی در آسیا/ تعظیم سریلانکا به توان فنی ایران